ked sa povie prve sväte prijimanie, tak si človek predstaví maleho chlapčeka alebo dievča. ja som si svete prijimanie a birmovku robyl ked som mal 23 rokov a vtedy som bol aj naposledy na spoved
@h8u tak vidiš všetko je to na nas ako sa rozhodneme aj ako to citime niekedy život prinesie bariery ktore sa tažko prekonavaju a potom niet čas na veci ako je krst, alebo birmovka
pred primanim to bolo tusim povinne no a to ma mama "nutila" ist na primanie tak som musel ale od kedy sa dalo ist prec s nabozenstva tusim od 5tej triedy som chodil na etiku a do kostola idem len ked nekdo blizky umrie na tu zadusnu omsu ci ako sa to vola
naposledy... davno. akoze nemam nic proti tomu, nech kazdy robi jak uzna za vhodne (nikoho neodsudzujem), ale system cirkvi akym funguje mi je velmi smiesny.
naposledy strašne dávno, asi u prijímania.. ale teraz by som mala teoreticky ísť, pretože robím birmovku, ale silno pochybujem že sa prekonám, nemám potrebu hovoriť moje vraj "hriechy" cudziemu chlapovi
@purenarcissism neviem, mozno aj hovorila, ved nejde o odpor, ten ti neberiem, hoci ma to netesi, ale tak tvoja vec, respektujem to a uznavam, ze vzhladom na mnohe veci, ktore nemam dovod popierat, si mohla odpor nadobudnut opravnene
ale to, ako sebaisto si napisala, ze sa doteraz nespamatal, ma vydrazdilo k reakcii keby si napisala, ze sa to stalo predvcerom, tak by som to este bral, hoci ani vtedy by som nemal taky isty nazor ako ty. Ale po dvoch rokoch mi to tvrdenie pripada ako neskutocny nezmysel
@pubertslatinocelny Úplne súhlasím, niekorí ľudia si myslia, že keď tu napíšu ich rozhovor s kňazom, ktorý asi ani tak neprebiehal a ešte sa na tom smejú, že si tým asi zvýšia "popularitu" ,či niečo ako pseudoego, hoci život je o inom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
a uz nikdy
kňaz: prečo sa smejete slečna? to sú vae hriechy.
ja: ale sú smiešne
kňaz: ale Boh je z nich smutný
ja: to pochybujem
kňaz: veríte v Boha
ja: nie
kňaz: tak čo tu robíte?
ja: mama ma sem poslala, vraj musím
ten sa z toho ešte nespamätal
prvy a posledny raz
celá cirkev sa mi hnusí....
sa smej,vieš jaké to bolo? Keď sa takého krpca ,ako som ja ,toto pýta?
@purenarcissism trosku si menej namyslaj hadam
ale to, ako sebaisto si napisala, ze sa doteraz nespamatal, ma vydrazdilo k reakcii keby si napisala, ze sa to stalo predvcerom, tak by som to este bral, hoci ani vtedy by som nemal taky isty nazor ako ty. Ale po dvoch rokoch mi to tvrdenie pripada ako neskutocny nezmysel