Poznáte nejaký dobrý recept na zníženie teploty? už od stredy mam cca 38 Ctupňov. Paralen nepomáha.. Neviem či je po vypotení dobrá studená sprcha, nechcem si viac poškodiť zajtra večer potrebujem byť ako tak fit
Tak ma napadlo,keď som bola malá a mala som strašne vysokú teplotu tak si pamätám že mi dali plátky citrónu do ruky... Pomohlo,ale odvtedy som to neskúšala
No, neviem, 38 je ešte celkom fajn, ja mávam také tie radikálne vysoké, to potom ide horšie, ale každopádne ibalgin (pokiaľ viem, na rozdiel od paralenu by mal pôsobiť aj protizápalovo), piť veľa tekutín, fakt veľa, a ak je to fakt vysoká horúčka, nad 39 tak chladnejšie sprchy a hodinu po ibalgine to zaklincovať paralenom (to je ale radikálne a jednorázové riešenie len pri fakt vysokých neklesajúcich horúčkach), inak lekárka/pohotovosť (ak je to vážne).
Teplota sa má zrážať až nad 38 liekmi. Radšej veľa pi, ale nie bublinkové, to prekysľuje organizmus. No a pri vyššej teplote je dobrá sprcha alebo vaňa, ale nikdy nie studená! Len taká príjemne teplá-vlažná, ale pre teba, nie pre niekoho, čo nemá zvýšenú teplotu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
To mne pri horúčke pomôže vždy...
A nechcem ťa strašiť, ale možno ti to už neklesne..
Ja mám permanentne od leta zvýšenú teplotu...