Ranné detstvo a dospievanie je rozhodujúcim obdobím pre utváranie sebavedomia, poňatie o sebe a vôbec psychický rast. Ľudia s depresiou, úzkosťami, pochybnosťami o sebe majú v sebe šialené sebadeštruktívne myšlienky. Čo a kto ovplyvnilo to čím si dnes?
Presne tak, osobnosť človeka sa tvori najma v ranom detstve, tak do 8 rokov, ale najviac do asi 3 rokov. Mňa negatívne ovplyvnilo to, ze som nechodila do škôlky a vobec sa nestretávala s rovesnikmi az do nastupu do skoly, kedy to bol pre mna sok, keďže som nemala vybudovane žiadne sociálne zručnosti
@ladydoga@4 pretoze rodičia tam vodili choré deti a ja som tam zakaždým strasne ochorela od nich, tak to moji rodičia vzdali... :/ A vraj v našom okoli neboli žiadne malé deti, tak som sa ani s žiadnymi nestretávala.
@ladydoga@7 tam boli vsetky deti kazdu chvilu choré, len s tym rozdielom, ze moja mama so mnou zostavala na OČR a ini rodičia vodili detská stale do škôlky, aj ked boli choré a nakazili všetkých ostatnych. Teraz sa to uz nesmie. ...S imunitou problem teraz nemam.
Ja som mala ukazkove detstvo, dopriala by som take kazdemu. Aj to zazemie, ktore vo svojej najblizsej rodine stale mam.
Ale tak aj napriek tomu o sebe casto pochybujem, resp citim neistotu, takze neviem, do akej miery na to vplyvaju aj ine veci, nez len tie vplyvu v ranom detstve
@azizi@1 nesuhlasim s tym, ze by sa osobnost tvorila do 8 rokov a najviac do 3, niektore casti osobnosti urcite, ale celkova osobnost urcite nie. To ze nejake udalosti sa v detstve udeju ale ovplyvnuje vyvin osobnosti jednotlivca. Neviem ci vacsina "osobnosti" sa prave netvori pocas pubescencie/adolescencie, ale tak niekde som aj cital ze povaha cloveka sa vykrystalizuje az v okoli 30tky (source needed).
Mna dosť ovplyvnil časopis Tabu, keď som ho ako malá našla doma
A teraz vážne(jšie)
Samozrejme, že ma najviac ovplyvnili rodičia a blízka rodina..možno trochu aj spolužiaci..
Ale detstvo som mala fajn.
No človek sa formuje celý život a dokáže na sebe pracovať, keď chce.
Psychické ochorenia síce nejde len tak ovládať, ale ja som sa naučila aj s tým nejako bojovať. Nie je to stopercentné, ale som na tom rozhodne lepšie, než kedysi..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ale tak aj napriek tomu o sebe casto pochybujem, resp citim neistotu, takze neviem, do akej miery na to vplyvaju aj ine veci, nez len tie vplyvu v ranom detstve
A teraz vážne(jšie)
Samozrejme, že ma najviac ovplyvnili rodičia a blízka rodina..možno trochu aj spolužiaci..
Ale detstvo som mala fajn.
No človek sa formuje celý život a dokáže na sebe pracovať, keď chce.
Psychické ochorenia síce nejde len tak ovládať, ale ja som sa naučila aj s tým nejako bojovať. Nie je to stopercentné, ale som na tom rozhodne lepšie, než kedysi..