ľudia, čo máte mačkovú alergiu, ste alergickí na všetky mačky rovnako alebo sú tam rozdiely?
je to iné u malých mačik, veľkých mačiek, dlhosrstých mačiek? dá sa na mačku zvyknuť ak s ňou človek žije alebo nie a dá sa akurát naučiť žiť bez dýchania?
krátkosrsé a bezsrsté mačky (sphynx, devon rex a iné rexy) by mali byť hypalergénne.
pamätám si, že susedka, ktorá ľubila mačky, sa vždy vyhádala na zadku, keď sa nejakej chytala každopádne, brala na to nejaké lieky.
Ja mam silnu alergiu na vlastnu mačku (ale teraz spolu nebyvame), vlastne vsetci clenovia domacnosti maju. No a ja a brat berieme lieky a mama chodila na injekcie (a uz ma hotovo). Za 11r sme si nezvykli.
Za mna ale, na niektore ine mačky vôbec nemam taku reakciu. Neviem čím to je. Doma sa bez liekov udusim.
Ja mam alergiu na mačky, doma u rodičov máme dve. Prvých 4-5 dní strašne kýcham a mám upchatý nos, ale potom si vždy zvyknem. A tie prvé dni si dám lieky už keď je veľmi zle, že sa mi ťažko dýcha
Ja som ževraj aj na mač aj na psó tak vnutri by som to asi neprezil ale ked sa s nimi hram vonku tak sa az tak ta alergia neprejavuje a myslim ze dlhosrste budu urcite "horsie" v tomto
mam alergiu, priblizne hodnoty protilatok su 10x vacsie pri alergii, na nejaku dobu sa hladina stabilizuje, telo si zvykne.. ale pri uzkom kontakte - sliny, skriabance atd. telo to nedava, ved viete preco.
No mala som zistenú alergiu keď som bola decko, ale mne sa tieto alergie skôr prejavovali exémami. A teraz mám mačku doma v posteli už das desať rokov a nič mi nie je
Mám zistenú alergiu výlučne na mačky, dokonca tak silnú, že hranici s astmou, mám doma mačku, ktorej sa nikdy nevzdám a nezdá sa mi, že by prítomnosť alergenu môjmu organizmu pomáhala práve naopak. Ale fungujem za pomoci liekov bežne dostupných v lekárni, niekedy je to horšie, inokedy lepšie. A alergická som na všetky mačky, veľké, malé, chlpaté, aj bez srsti. Lenže všetky budem mojkať. Všetky. VŠETKY.
Neviem presne, asi na vsetky. Plus reagujem aj na segrinho skrecka, ale vacsinou to dva dni doma udycham a v pohode zvladnem, s mackami by to bolo horsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
pamätám si, že susedka, ktorá ľubila mačky, sa vždy vyhádala na zadku, keď sa nejakej chytala každopádne, brala na to nejaké lieky.
Za mna ale, na niektore ine mačky vôbec nemam taku reakciu. Neviem čím to je. Doma sa bez liekov udusim.