kks vem na co narazas...kks mna napriklad sere ked zbije beloch cigana thak je rasista ked zbiju cigani belocha tak to je napadnutie a nic vac...ks seci sme rasisti ne?
8. presne...rodicia mi od malicka vstepovali aki su cigani zli a ake su to spiny...potom sa do toho pridali aj kamosi...takze to poviem takto strasne nenavidim psa mojej sestry a rad ho mlatim ale v porovnani s ciganmi ho milujem
ale povedzme si... romovia (nech sa neurazia...) taki, ktori ziju v osadach alebo na vatriskach a vycuciavaju stat a stazuju sa...to problem je...akoze niesom rasista, ale tych by som vystahoval niekam na sibir...aspon... a oplotil ich...
ale poznam aj takych, ktori su uplne normalni, cistotni, vzdelani, inteligentni... proti takym nemam nic, myslim ze kazdy normalny clovek by proti takemu cloveku nemal mat nic...
jednej babe s wedlajšej tridi ona smrdela tak sme jej s kamosku kupili na wanoce sprchowi gel a mydlo nech sa diefča umije a ona si to newezme... newdačnica
Mne nevadia romovia. ako osoby. mne vadia skor niektore veci co robia.
kolko mladych rodin nema kde zit a dalo by neviem co aj za garsonku a pritom spoluobcania dostanu novu bytovku ktoru do roka a do dna uplne zdevastuju a potom co? ano spravne, dostanu dalsiu. ved stat s postara. ale my uz bohuzial nezijeme v prikazovom hospodarstve...
O sexualnych praktikach a posunutych hraniciach sa nevyjadrujem..
Ale sami si za to mozmne, nemali sme nutit kocovnikov usadit sa...
No ciganmi nemam ziaden problem. Sice ani o nich neviem.
17. Moja zlata, isiel som po vonku, a deti, co su mi po pas, ma spite isil bit a smrdeli. Proste nechapal som, deti co ich odhodim na 10 metrov. Cigani si nic na mna nedovoli ani mi nic nespravli. Akurat im sem tam kupim nejake rozky, vodu ci sladkosti.
tak cigáni sú takí nik ich nezmení, česť tým ktorí sú slušní inteligentní a vzdelaní ale takých nieje veľa, na mojej ulici jej ich až dosť, niekedy v noci ich počuť spitých ako spievajú alebo hulakaju? potom si idem po chodníku a tu pre do mnou nejaké cigánča začne šťať na chodník? no dobre toto nieje rasizmus toto je iná parketa lebo sa mi to hnusí, jebu sa medzi sebou(bratia sestry dedovia vnučky) kradnú drevo žeru psov, je to ich mentalita nezmenia sa. a to ako často ich dávajú do hlavných televíznych správ? to sme čo cigánsky štát? superstár vyhrala cigánka a cigánov tam bolo až dosť, berú peniaze za 10 detí čo im stačí na žitie tak sa ani nemusia unúvať.........akože skoro všetky internáty su plné cigánov, matkám ktoré porodia už tri deti a nestarajú sa podviazať!
Greenhorn: v nasom meste je situacia romov vyriesena asi tak, ze bytovky v ktorych byvaju su hned vedla centra... mali sopliaci semtam chodia v skupinkach tak po desiatich...teraz si ku mne nedovoluju, keby som sa rozohnal tak spadnu vsetci, ale ked som bol mladsi (tak od 10 do 12) tak sa mi stalo ze prisli ku mne, zacali nadavat a pluvat...a teraz to vidim sice pomenej, ale stava sa to...
deti chodia osoplene, spinave...ano, oni za to nemozu, mozu za to rodicia...teraz narazam na nich...je vela prikladov...a ak sledujes noviny, tak to musis vidiet...a vsimnut si...
a ty mi mozes najst tak maximalne 20 zo 100 slovakov... vies, mozes najst 1001 slovakov, ked nas tu je dokopy 5 000 000 z coho je drviva vacsina slovakov...
ja mam spolužiačku je mulatka nevidieť to na nej a keď som pri nej tak mi smrdí, cigáni sa potia nejak na sladko ako vlastne oni nesmrdia len nevyhovujú nám príroda to takto asi schválne nastavila
takych ludi ako ty osobne nemozem citit. Tolko bojov, a zbytocne Hitler isiel proti zidom a slovanom. To ti vadilo. Keby isiel proti ciganom, tak by ti nevadilo...
Greenhorn- ako ta vlastne napadlo volat ma krpec? tak ma vola len jedna jedina osoba na svete (-veronka-)
k veci: nie, neskatulkujem...skatulkovanie znamena: Cigan=smrad... ako som povedal, ja najdem 70 "smradlavych" zo 100 ciganov...co znamena ze proti zvysnym 30 nemam nic... a priznajme si, je to tak... (teda nemam presne tabulkove a statisticke udaje, ale ako priklad to ucel splnilo...)
ako som povedal-poznam dost romov, ktori su vzdelani, cistotni atd.atd.atd. a tych mam rad, niektorym hovorim kamarati... (ostatnych nepoznam az tak osobne)...
Nuz ide o to...kto sa nestretol s ich pravou povahou a nezije medzi nimi, tak nevie to pochopit...potom je zo mna rasista podla vas...ale to nie je pravda, mne o farbu ani povod nejde. Mam kamaratov ciganov, ale kamarati su preto, lebo su naozaj normalni a rozumni...Je mi jasne, ze niekto, kto uz 20 rokov zije v BA ma uplne iny nazor ako je nazor moj...ja totiz zijem na vychode! Asi tolko som chcel k tomu povedat...
Mne vadia vo všeobecnosti ľudia, ktorí naschvál nepracujú a tým sa priživujú na ostatných, lebo sú platení z našich daní alebo daní našich rodičov. Teda dlhodobo nezamestnaný. Takých ľudí strašne neznášam. A je jedno, či je bieli, čierny alebo aj inej farby.
predsudky, nic viac. je moc ciganov zlych... ale taktiez je mrte moc zlych bielych. ja rozlisujem ludi dobrych a zlych, nie ciganov a bielych. a za to ze cigan nabadne belocha predsa ten cigan nemoze ze to stat nechape ako rasizmus. vsetci sme len ludia
my mame na skole par ciganov a som s nimi kamoska inak ty vonku, ktory chodia na zakladku na nas pokrikuju, hadzu do nas kamene takze taaak to zalezi od vychovy, bohuzial, viac ako polovica ju nema
nemam s nimi problem..poznam aj dobrych aj zlych, to nie je o tom ze su to cigani..len cast(smutne ze na slovensku vacsina) je proste socialne pozadu - ale to nie je problem toho ze su to cigani..podobne su aj ine mensiny, chudobny cernosi, arabi, ukrajinci..je jednoduche to zvalit na rasu, problem je inde..
Zapeklita problematika...Ja sama seba za rasistu nepovazujem,zijem v Anglicku a kamaratov mam roznofarebnych
Lenze,ja chapem rasizmus ako nechut/nenavist k urcitej rase ludi cisto na zaklade ich vyzoru.
Ciganov nemam rada.Nie preto,ze su cigani,ale preto,co robia.Jednoducho nemam rada ludi,co su lenivi,ozobrocuju stat,nemaju ziadne moralne zasady,kradnu a biju sa.VSETKYCH takychto ludi neznasam,bielych co tmavych.A nanestastie,drviva vacsina ciganov taka je.
A nikto ma nepresvedci o opaku.Za cely moj zivot som poznala JEDNU rodinu slusnych,pracovitych a NORMALNYCH ciganov.Proti nim nemam nic,dokonca som s ich detmi chodila vonku.
a teraz sa podme vsetci pobit... precital som asi tak 40 komentov a zas je to o tom istom. Par ludomilov liberalov sa tvari aki sme my ostatni strasne zli ze nemame radi ciganov a ze medzi tymi 100 je urcite 1 normalny... Ano je a NO A CO? Ked jenormalny tak s nimi nezije je mimo a bodka nezajem. Bavime sa o tych co demoluju vsetko co im pride pod ruku, nevazia si absolutne nic atd atd jedna velka mega skupina ktora bohuzial reprezentuje vsetkych (ano je aj normalny cigan a bastard, bastradov je viac a preto zvysok ma problemy... tak to bolo je a bude). Ako priklad za vsetky znamemu sa stalo ze proti nemu vyslo asi tak 5-6 deti okolo 10 rokov a maly zasran k nemu pride vytiahne noz ze "mam ta zapichnut?" (dotycny zasran bol spacifikovany beham par sekund) to normalne nie je... pre mna za mna ich aj vyviezt, zrusit davky je mi to fuk, nech sa naucia makat (poniektori to pochopili) a ked nie tak nech pokapu alebo vypadnu...
63. ti ludimili su vacsinou taki co neprisli s ciganmi do kontaktu...bol by som zvedavy ci by dalej obhajovali takuto chamrad spinavu keby sa im stane to co si tu opisal
63. suhlasim, ja ich neznasam, tych co ziju v roznych komunitach atd. poznam par uplne normalnych ciganov a nemam problem sa s nimi stykavat a vobec mi nevadia ale oni ziju mimo tych ciganov, ktori robia problemy a este sa za nich aj hanbia...
65. Tu na vychode vacsina ciganov smrdi a poriadne, cest tym, ktori tu taki nie su. Kazdy den ako chodim do skoly je tam skupinka ciganov, ktoru citit asi na 70m. Zato, ze ty mozno si uplne normalny nemusis obhajovat aj tych, ktory demoluju, pachnu atd. Zato, ze som biely teraz nebudem obhajovat vsetkych bielych....
ciganov nemam rad, no nie kvoli tomu ze maju inu plet (teda ziaden rasizmus), ale kvoli ich spravaniu... vsetko tu uz bolo spomenute tak naco sa opakovat.
Ja neviem,čo máte proti cigánom,šak sú to takí ístí ľudia ako my....Akože poznám veľmi veľa cigánov a väčšina z nich sú úplne v pohode...Možno nie všetci sú "normálni" ale nechápem,prečo všetkých hádžete do jedného vreca...ako by sa vám páčilo,keby nás posudzovali len podľa niekoľkých nevychovaných jedincov ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
cize konkretizuj lebo to odtial zmizne
Nie si sám
ale poznam aj takych, ktori su uplne normalni, cistotni, vzdelani, inteligentni... proti takym nemam nic, myslim ze kazdy normalny clovek by proti takemu cloveku nemal mat nic...
ale mali by sa vrátiť ku kočovnému životu a putovať..ďaleko..
zaver: ZA VSETKO MOZU KOMUNISTI TAK, AKO PRI VOLEJBALE VSETKO ZAVISI OD PODANIA!!!
jednej babe s wedlajšej tridi ona smrdela tak sme jej s kamosku kupili na wanoce sprchowi gel a mydlo nech sa diefča umije a ona si to newezme... newdačnica
9, 12 - pridavam sa, trom je lepsie
A tu to nevyriesite, okrem toho tu uz na to boli diskusie, ale ked to admini (nacelnici ) zmazu, tak hned bude na nich zle...
kolko mladych rodin nema kde zit a dalo by neviem co aj za garsonku a pritom spoluobcania dostanu novu bytovku ktoru do roka a do dna uplne zdevastuju a potom co? ano spravne, dostanu dalsiu. ved stat s postara. ale my uz bohuzial nezijeme v prikazovom hospodarstve...
O sexualnych praktikach a posunutych hraniciach sa nevyjadrujem..
Ale sami si za to mozmne, nemali sme nutit kocovnikov usadit sa...
17. Moja zlata, isiel som po vonku, a deti, co su mi po pas, ma spite isil bit a smrdeli. Proste nechapal som, deti co ich odhodim na 10 metrov. Cigani si nic na mna nedovoli ani mi nic nespravli. Akurat im sem tam kupim nejake rozky, vodu ci sladkosti.
deti chodia osoplene, spinave...ano, oni za to nemozu, mozu za to rodicia...teraz narazam na nich...je vela prikladov...a ak sledujes noviny, tak to musis vidiet...a vsimnut si...
skatulkovanie ludi
a ty mi mozes najst tak maximalne 20 zo 100 slovakov... vies, mozes najst 1001 slovakov, ked nas tu je dokopy 5 000 000 z coho je drviva vacsina slovakov...
nieje to skatulkovanie ludi...
Ja som porovnaval cloveka a cloveka.
wazne asi som nejaky rasista ale proste nemam ich rada..oni aj maju taki zly wiraz w twari..no ble
k veci: nie, neskatulkujem...skatulkovanie znamena: Cigan=smrad... ako som povedal, ja najdem 70 "smradlavych" zo 100 ciganov...co znamena ze proti zvysnym 30 nemam nic... a priznajme si, je to tak... (teda nemam presne tabulkove a statisticke udaje, ale ako priklad to ucel splnilo...)
ako som povedal-poznam dost romov, ktori su vzdelani, cistotni atd.atd.atd. a tych mam rad, niektorym hovorim kamarati... (ostatnych nepoznam az tak osobne)...
Skatulkovanie nie, iba ak su vsetci v jednej. A ta jedna skatulka sa vola CLOVEK
yy, pravdu mas, tamto pojde prec... (take temy su riskantne)
ano, viem, si slobodny, mozes ma volat ako chces...ale existuje aj moralne pravo.
Učitel zemepisu: Ako by ste wyriešili rasowú problematiku?
Spolužiačka: Nahádzať do kontajnera a podpáááliť!!!
môj názor...aj plynowé komory by bodli
53: akoze to vobec vtipne nie je...
hej cigani cigani, rasa ako kazda druha. sice viac porblematickejsia ale tak co uz.
poznam aj takich ktorui su sluni, studuju, pracuju, maju titul vysokoskolsky atd tad... takze netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca.
delpurr : no dobre ale aj u nas na zapade mame take problemy. u nas v podstate jedno cele sidlisko mas ich atd atd a robia bordel a co ja viem co.
slusni cigani mi nevadia.. ti co robuia bordel a okradaju ludi ano. takze vsetko je to len o edukacii a mentalite.
Lenze,ja chapem rasizmus ako nechut/nenavist k urcitej rase ludi cisto na zaklade ich vyzoru.
Ciganov nemam rada.Nie preto,ze su cigani,ale preto,co robia.Jednoducho nemam rada ludi,co su lenivi,ozobrocuju stat,nemaju ziadne moralne zasady,kradnu a biju sa.VSETKYCH takychto ludi neznasam,bielych co tmavych.A nanestastie,drviva vacsina ciganov taka je.
A nikto ma nepresvedci o opaku.Za cely moj zivot som poznala JEDNU rodinu slusnych,pracovitych a NORMALNYCH ciganov.Proti nim nemam nic,dokonca som s ich detmi chodila vonku.
A kludne ma za toto zlyncujte,je mi to jedno
a vidim tu iba par spinavcov, a ty medzi nimi tronis na prvom mieste
myslim ze baarculiq nema zmysel riesit...obycajna 13 rocna picka
65. Tu na vychode vacsina ciganov smrdi a poriadne, cest tym, ktori tu taki nie su. Kazdy den ako chodim do skoly je tam skupinka ciganov, ktoru citit asi na 70m. Zato, ze ty mozno si uplne normalny nemusis obhajovat aj tych, ktory demoluju, pachnu atd. Zato, ze som biely teraz nebudem obhajovat vsetkych bielych....
Ja neviem,čo máte proti cigánom,šak sú to takí ístí ľudia ako my....Akože poznám veľmi veľa cigánov a väčšina z nich sú úplne v pohode...Možno nie všetci sú "normálni" ale nechápem,prečo všetkých hádžete do jedného vreca...ako by sa vám páčilo,keby nás posudzovali len podľa niekoľkých nevychovaných jedincov ?