@debi28 Ja som mala...je to stráááááááááááášne milé zvieratko s neskutočne úžasnou srsťou a keď sa kúpe v tom piesku tak je to strašne zlaté a hrozne dobre skáču čo by si o nich chcela vedieť konkrétne ?
@5 ahoj no ja by som chcela vediet ze ako sa o to treba starat,ci je to mocnaročne no a ci je to take plache alebo je to kludne zvieratko ze vydrži aj na jednom mieste lebo fretka je asi moc taka divoka tak by som chcela nieco kludnejsie a take zakladne vei ďakujem Ti a kolko sa to doživa??
No činčila sa dožije aj 10-12 rokov v pohode naročnejšia je určite menej ako fretka...ja som mala samčeka ten bol úplne prítulný ale záleží to podľa mňa od toho odkiaľ ju budeš mať lebo ak zo zverimexu tak asi moc priateľská nebude. Kľudnou by som ju nenazvala stále to lietalo po izbe a tak ale zase nie ako fretka strašne radi skáču ja som sa čudovala keď na jeden skok bol na posteli...a okusujú káble...mne raz prekúsal kábel od lampy a vyhodil poistky Papajú hlavne seno a také tie sušené zelené trávové granule
Potrebujú špeciálny piesok na kúpanie aby si udržovali peknú srsť. A takisto aj ten taký vápnikový kameň na okusovanie inak ti bude okusovať stenu
@7 a niak by to asi nemalo smrdiet a ako casto sa kupe v tom piesku, noja ju nemam s kade zohnat ale viem ze maju v obchode kde predavaju skrečky rybky a tam maju aj činčilu..tak skusim tam a co sa tyka toho ci samcek alebo samicka by si vedela poradit?a taku klietku pre to by som kde zohnala nevies?? dakujem za rady
No smrdieť bude keď jej nebudeš čistiť klietku...a v piesku by sa mala kúpať každý deň.
A či samček alebo samička to neviem posúdiť mala som len samčeka...ale až na to že cez ruju znásilňoval úplne všetko čo mu prišlo do cesty bol v pohode a klietku som napríklad ja mala túto » www.iobchodik.sk/product/klietka...
@9 no ja by som radsej asi samičku no dufam to nieje take ako fretka lebo som pocula ze v obdobi ruje sa musi ist zo samickou ku zverolekarovi a musi ukoncir ruju hormonalnou injekciou co je dost financne narocne, tak neviem hadam nie dakujem ti aj za video su to naozaj krasne zvieratka
Až tak náročneto neni...fretka má ruju dva krát do roka a na injekciu sa chodí iba ak jej ruja sama neprejde a potrebuje ju prerušiť a stojí to do 10 eur... no a o činčilách neviem že by niečo také bolo...vlastne u žiadneho iného zvieraťa neviem že by sa umelo preručovala ruja
@11 no tak dakujem teda si ma moc podporila lebo som nebola rozhodnuta ale uz som sa rozhodla ze si zadovazim toto mile zvieratko len musim este niaku klietku pozhanat hadam zozeniem nieco..ak ta napada este niaka uzitocna rada tak budem rada ak mi napises dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
to je vyjadrenie môjho celkového vzťahu k činčilám
Potrebujú špeciálny piesok na kúpanie aby si udržovali peknú srsť. A takisto aj ten taký vápnikový kameň na okusovanie inak ti bude okusovať stenu
A či samček alebo samička to neviem posúdiť mala som len samčeka...ale až na to že cez ruju znásilňoval úplne všetko čo mu prišlo do cesty bol v pohode a klietku som napríklad ja mala túto » www.iobchodik.sk/product/klietka...
my sme ju sice nekupili ako uplne malu (naša ma asi tak 3 a pol roka) ale ak si ju chceš kupiť od malička tak by si mala dať aj skrotiť