čo som čítala članky na nete, tak v amerike už bežne davajú čipovať vaznov, a tiež niektorych vojakov......a v mexiku už je to tiež bežné......myslíte si že to môžu dať aj niekedy v budúcnosti povinne pre všetkych ludí na svete????
V rámci prevencie únosov detí..dala by som povinne čipovať deti, no je otázne, či by potom nevyberali násilne tie čipy a nespôsobovali tým ešte väčšie utrpenie
aby to bolo povinné na celom svete, to by sa asi musel zvrhnúť celý systém, ochrana ľudských práv, toto tamto...takže v budúcnosti ktorú vidím ja ma to nejako netrápi...ale vo filmoch je to zaujímavé
myslim, ze technika to potiahne po popredia, ako napr. penazenka na zapasti ako cip, kde len prejdes ponad citacku rukou a podobne ... aktivne cipy pre zdravotne postihnutych na monitoringy, pripadne pomocne pamatove cipy prepojene s mozgom ...
najhorsie, ze akekolvek IT systemy sa daju zneuzivat, hackovat, crackovat, takze este by sa musela vyriesit security a nebude to povinne, ale dobrovolne podla mna ... postupne sa to mozno ale stane beznym
ja sa nedam určite nikdy čipovať to radšej zomrem, však aby ma každy sledoval na každom kroku čo robím ako môže s tým niekto suhlasiť, ved tým čipom môžu ovladať človeka.........
@tunidlo všeobecne, ale aj čipy tomu napomáhajú... veď za chvíľu, pokiaľ nebudeš dodržiavať schválený štandart, tak na tebe budú vysieť 24/7... tak sa to už aj pomalý robí... najväčšie zmeny je vidieť asi v US.. obmedzuje to osobnú slobodu a akýsi rešpekt k nej
No o mne už teraz veľký brat môže vedieť, že som pred dvoma týždňami jedol špenátovú polievku v školskej jedálni a nejako ma to nie a nie hnevať. A tú špenátovú polievku som jedol s rovnakou vervou, ako keby som ju kupoval bez čipu, takže sa neviem vcítiť do názoru, že už pomaly ani žiť nebudeme.
@obliviate@12 Áno preto ti povedia že máš možnosť sa bezplatne očkovať proti chrípke a povieš prečo nie chcem byť zdravý človek a pich ani netušíš kedy ti čip pláve v tele....
@tunidlo tu vôbec nejde o to. Hovorím, že napr už nemôžeš brániť svoj vlastný majetok a svoj život, keď ťa niekto príde napadnúť alebo vykradnúť. Musíš čakať, kým tam nedojde polícia. Za týmto účelom bezpečnosť teraz investujú miliardy do skywatch systémov a satelitov, aby ťa našli aj v pivnici a vedeli čo robíš, aké máš vyznanie, čo jedávaš a podobne. Keby to končilo len tu, tak to nie je až taká katastrofa, ale už aj to narúša základné práva na súkromie, vlastníctvo a podobne.
Lenže tu to ide oveľa ďalej. Postupne tu začínajú za teba vyberať, čo je pre teba najlepšie. Zaberá sa právo na výber, na vlastnú voľbu.
Nie je to paranoia typu "musí prísť aštar šeran, bo nás šeckých očipujú". Mám rád svoje práva, slobodu a podobne a nechcem byť pritom zo všetkých strán okukovaný. Preto si staviam múry a ploty, nie z dôvodu, aby nás nevykradli a bo čo. Ale aby sme mohli robiť, čo sa nám páči, slobodne, ako chceme. Aspoň na tom malom kúsku zeme.
naco cipy do ludi ked nas uz davno pozoruju inymi sposobmi..mobil,auto,obciansky atd . vsetko uz ma svoje zariadenie na to aby vedeli co robime a kde sme..
Mne sa zdá, že aj teraz máš od štátu to isté, len s menším potenciálom.
Aj teraz ti štát povie, že najlepšie pre teba je vlastniť občiansky preukaz a zoberie ti možnosť výberu. Len sa mi to nezdá ako až taká katastrofa.
A keby si nemal vysoký plot, tak k tebe príde nejaký štátny zverenec a zakáže ti robiť kotrmelce na trávniku alebo čo by si bez toho nemohol robiť slobodne, ako chceš?
@tunidlo veď zas nebolo to až tak dávno a to vtedy bol technologicky pokrok omnoho vzadšie. Keď si štát privlastní nejakú ideológiu, použitím takýchto prostriedkov sa ju snaží presadzovať. AKo za komunizmu, alebo fašizmu. A o tom hovorím. Že tam to znova smeruje. EÚ si teraz osvojuje ideológiu unitarizmu - jednotná politika, ekonomika, kultúra, náboženstvo atď. Ale to sa už vymyká pomaly zachovaniu základnych práv.
Veď uznaj, napr banálna vec, čo sa aj stala. EÚ zakázala kupovať žiarovky, ale šeci museli kupovať neónové žiarivky, či jaké to. Tým si už spotrebiteľ nemôže vybrať, čo si chce kúpiť, lebo mu štát diktuje, čo sa má. A pri tom sa ukázalo, že tie neónky nie sú až tak výhodné.
Banálny príklad, ale smeruje to k tomu, o čom napr. hovorí film Equilibrium a mnohé podobné.
Navyše ja osobne a veľa ďalších ľudí nemajú dobrý pocit, keď o ich polohe, činnosti a neviem čo všetkom, neustále niekto vie. V SR to ešte nie je celkom realita, ale inde sa to hromadne zavádza do praxe.
Ľuďom sa má dať voľnosť aj bezpečnosť, ale aké dane chceme za to platiť?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
najhorsie, ze akekolvek IT systemy sa daju zneuzivat, hackovat, crackovat, takze este by sa musela vyriesit security a nebude to povinne, ale dobrovolne podla mna ... postupne sa to mozno ale stane beznym
-Krádež bez toho aby ťa chytili ? Ak vedia že si tam bol podľa čipu.
-Únosi by už moc unoscom nevychádzali.
. Už nikdy by ma nemuseli policajti ťahať na obvodné lebo nemám občianku.
-Čip namiesto peňaženky (v Japonsku už skoro bežná vec )
-Vodíčak tiež zahrnutý v čipe , už ho konečne nikdy nezabudnem.
-A všetky dokladi obsiahnute v polymerickom čipe.
Ja som zaa !!!!
Je mi jedno, čo o mne kto vie, nijak mi to neubližuje, ak to má mať dobrú prevenciu proti zneužitiu a má to zvýšiť bezpečnosť, tak mi to vôbec nevadí.
A stratu slobody v tom nevidím.
@xiao
Všeobecne, či v tomto konkrétnom opatrení?
Lebo mne to tak nepripadá, že tým, že ti niekto dá čip pod kožu sa končí žitie.
No o mne už teraz veľký brat môže vedieť, že som pred dvoma týždňami jedol špenátovú polievku v školskej jedálni a nejako ma to nie a nie hnevať. A tú špenátovú polievku som jedol s rovnakou vervou, ako keby som ju kupoval bez čipu, takže sa neviem vcítiť do názoru, že už pomaly ani žiť nebudeme.
Lenže tu to ide oveľa ďalej. Postupne tu začínajú za teba vyberať, čo je pre teba najlepšie. Zaberá sa právo na výber, na vlastnú voľbu.
Nie je to paranoia typu "musí prísť aštar šeran, bo nás šeckých očipujú". Mám rád svoje práva, slobodu a podobne a nechcem byť pritom zo všetkých strán okukovaný. Preto si staviam múry a ploty, nie z dôvodu, aby nás nevykradli a bo čo. Ale aby sme mohli robiť, čo sa nám páči, slobodne, ako chceme. Aspoň na tom malom kúsku zeme.
Mne sa zdá, že aj teraz máš od štátu to isté, len s menším potenciálom.
Aj teraz ti štát povie, že najlepšie pre teba je vlastniť občiansky preukaz a zoberie ti možnosť výberu. Len sa mi to nezdá ako až taká katastrofa.
A keby si nemal vysoký plot, tak k tebe príde nejaký štátny zverenec a zakáže ti robiť kotrmelce na trávniku alebo čo by si bez toho nemohol robiť slobodne, ako chceš?
Veď uznaj, napr banálna vec, čo sa aj stala. EÚ zakázala kupovať žiarovky, ale šeci museli kupovať neónové žiarivky, či jaké to. Tým si už spotrebiteľ nemôže vybrať, čo si chce kúpiť, lebo mu štát diktuje, čo sa má. A pri tom sa ukázalo, že tie neónky nie sú až tak výhodné.
Banálny príklad, ale smeruje to k tomu, o čom napr. hovorí film Equilibrium a mnohé podobné.
Navyše ja osobne a veľa ďalších ľudí nemajú dobrý pocit, keď o ich polohe, činnosti a neviem čo všetkom, neustále niekto vie. V SR to ešte nie je celkom realita, ale inde sa to hromadne zavádza do praxe.
Ľuďom sa má dať voľnosť aj bezpečnosť, ale aké dane chceme za to platiť?