Úplne by postačilo dodržiavať odstup, dezinfekciu a rúška. A nie tam zatváranie prevádzok, kde nehrozí žiadna nákaza. Akurát upadá ekonomika. O zákaze vychádzania ani nehovorím.
Zasa to isté. Malé prevádzky pozatvárame a veľké obchody a korporácie fičia ďalej. Zničíme si totálne malých a stredných slovenských obchodníkov, cestovný ruch a gastro. Ľudia sa môžu tlačiť v doprave, v supermarketoch, vo fabrikách, ale kúpiť si punč, či voskovú sviečku vonku alebo baliaci papier v papierníctve, tak to už nie. Miesto toho, aby bolo tých prevádzok čo najviac otvorených, čo má za následok maximálny rozptyl ľudí a aby sa pohybovali po čerstvom vzduchu, čo zlepšuje imunitu ich stále koncentrujeme vo vnútornom prostredí.
Aj keď nie som za segregáciu očkovaných a neočkovaných, zo solidárnosti by som súhlasil, aby v režime OP aspoň trochu podporili ekonomiku Slovenska, tým, že to uvoľnia.
Ani nie, jedine co ma mrzi je to, ze ľudia sa začínajú deliť a také všeobecné napätie až nenávisť medzi ľuďmi zo začiatku tej pandémie všetci držali spolu...
@yoss@4 Skôr by si malo určiť kto je rizikový tak ten nech je doma. Úplne zbytočne aby boli Mladí ľudia do 30 rokov ktorí nie sú zaočkovaný doma, keď riziko že skočia na JISke alebo ventilátore je nižšia ako že ich rozjebe besný pes pred domom.
@yoss@3 úplne súhlasím… oproti minulému roku sme sa absolútne nič nenaučili. Keďže som každý deň v robote do 20 minimálne tak som ešte nebola ani v obchode… teda raz som stihla 19:55 a samozrejme totálny nával.
Ale toto ma už našťastie až tak nerozčuľuje ako minuly rok, už som rezignovala.
@milgamman@10 presne :/ som rada, že ešte niekto tu je kto ma odstup a vníma to podobne ako ja.
Jak ja hovorím, toto čo sa deje teraz mi príde horšie ako keď sem prišla 1.x korona.
Chalani a baby u nas v parlamente su neschopni. Ale politicka situacia napriklad tu vo Svedsku je takmer rovnaky facepalm.
Politici tu nie su taki pitoreskni poloblazni ako u nas doma, ale rovnako je v parlamente takmer nefunkcna koalicna situacia, stale nejaka drama a minimalne tretina obyvatelstva ma asi 10x tazsi zivot kvoli roznym systematickym dovodom, nez zvysok (rasizmus, zakony o zamestnani, byvanie, nedostupnost zakladnych institucii).
Cize to beriem tak, ze takto proste demokracie casto vyzeraju, aj ked v poslednej dobe je to fakt jedna kriza za druhou.
Frustrovany z toho, ze za 2 roky sme sa nic nenaucili. Ziadna logika. Vobec by ma neprekvapilo ak nastane scenar, ze na sviatky sem doletia full lietadla zo zahranicia a v januari tu budu strasit omikronom alebo este niecim lepsim.
Do prirody mimo okres sa neda, do maleho obchodu, kde je naraz par ludi v ruskach tiez nie ale mozes ist jednoducho kusok za hranice napriklad do CR sadnut do baru alebo do Polska na nakup a jednoducho sa vratit. LOL
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ale toto ma už našťastie až tak nerozčuľuje ako minuly rok, už som rezignovala.
Jak ja hovorím, toto čo sa deje teraz mi príde horšie ako keď sem prišla 1.x korona.
Politici tu nie su taki pitoreskni poloblazni ako u nas doma, ale rovnako je v parlamente takmer nefunkcna koalicna situacia, stale nejaka drama a minimalne tretina obyvatelstva ma asi 10x tazsi zivot kvoli roznym systematickym dovodom, nez zvysok (rasizmus, zakony o zamestnani, byvanie, nedostupnost zakladnych institucii).
Cize to beriem tak, ze takto proste demokracie casto vyzeraju, aj ked v poslednej dobe je to fakt jedna kriza za druhou.
Do prirody mimo okres sa neda, do maleho obchodu, kde je naraz par ludi v ruskach tiez nie ale mozes ist jednoducho kusok za hranice napriklad do CR sadnut do baru alebo do Polska na nakup a jednoducho sa vratit. LOL