Občas ma trošku hnevá keď je niekde na internete diskusia, niekto povie 10 argumentov a ten druhý človek už nemá čo povedať tak povie niečo v zmysle "píše sa *pekní ty negramotný analfabet". A to je celá jeho odpoveď.. žiadne ďalšie argumenty.
Proste áno mali by sme poznať gramatiku ale zase nemyslím si že ten kto ju na 100% neovláda je spodina spoločnosti a mali by sme mu na to strašne poukazovať.
Ale horsie to je ked sa s niekym bavim a povie nijako namiesto nejako alebo so mňou no a potom ta lokalna klasika ako stretneme sa pri Tesco, stoji pri okno, atd.
Už nie. Fáza, keď som chcela byť dobrá a pomôcť ľuďom naučiť sa správne písať či rozprávať, je preč (párkrát to síce zabralo, ale väčšinou to bola strata času a energie).
To, ako niekto ovláda gramatiku alebo do akej miery sa vyjadruje spisovne, je jeho vizitkou, nie mojou. Samotné chyby so mnou nerobia nič, akurát si o človeku vytváram obraz podľa toho, akého typu chyby robí - či naozaj nevie takéto základy, alebo len občas urobí preklep, alebo to ani nie je Slovák a len sa snaží napodobniť tento nelogický a komplikovaný jazyk atď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Proste áno mali by sme poznať gramatiku ale zase nemyslím si že ten kto ju na 100% neovláda je spodina spoločnosti a mali by sme mu na to strašne poukazovať.
je to preklep alebo iná ojedinelá udalosť?
je to človek, ktorého rodný jazyk nie je slovenčina?
alebo je to človek, čo sa na nete tvári, že sú všetci okrem neho hlupáci a pritom píše takto?
a neviem, či je utrpenie správny výraz, asi skôr smútok
lebo, stať sa môže hocikomu, ale to ozaj nikto po sebe nečíta?
To, ako niekto ovláda gramatiku alebo do akej miery sa vyjadruje spisovne, je jeho vizitkou, nie mojou. Samotné chyby so mnou nerobia nič, akurát si o človeku vytváram obraz podľa toho, akého typu chyby robí - či naozaj nevie takéto základy, alebo len občas urobí preklep, alebo to ani nie je Slovák a len sa snaží napodobniť tento nelogický a komplikovaný jazyk atď.