Mate niekto skusenost s citovym vydieranim? V zmysle “ zabijem sa, ak nebudes so mnou” tohto typu a podobne... Ako to vyriesit ????? Co robit? Ako sa ho zbavit????
jednoduche riesenie a takyto pripad poznam, zavolaj na neho psychiatriu ze sa chce zabit a ze sa vyhraza, a ked su tam sklony k samovrazde tak pridu lekari v bielych plašťoch a vezmu ho na psychiatricke oddelenie.
je veľmi pravdepodobné, že tvoj partner má hraničnú poruchu osobnosti (tzv. BPD - borderline personality disorder), to prvé čo môžeš v tomto prípade spraviť, ak je momentálne v bezpečí, je naštudovať si o tom čo najviac (ideálne z dôveryhodných zdrojov). na internete je veľa materiálu, ktorý radí tzv. FP (favourite persons, obetiam ľudí s týmto problémom), ako sa majú správať, aby situáciu ešte nezhoršili. Potom si skús dohodnúť stretnutie s psychoterapeutom (čo najskôr, kvôli konzultácii) a potom samozrejme dostať aj jeho na konzultácii. žiadni ľudia v bielych plášťoch neprídu a neodvezú ho do blázinca, ale je priam nutné, aby vyhľadal odbornú pomoc. čo si na začiatok ešte musíš uvedomiť ty je fakt, že jeho bezpečie môžeš zabezpečiť tým, že budeš s ním a nebudeš mu dávať dôvody na vydieranie - je to nepríjemné, ale je to len dočasné a ide len o jeho bezpečnosť. držím palce veľmi.
Môj bývalý je psychiatrický pacient s poruchou osobnosti a vedel ma pekne citovo vydierať, vymýšľať si a robiť zo seba chudaťko... Preto som sa dosť bála tejto možnosti pri rozchádzaní... dospela som k tomu, že keby čo i len spomenul niečo takéto, hneď by som kontaktovala rodinu a oni by už vedeli, že ak by reálne doma dával nejaké náznaky už by ho vedeli poslať k doktorovi (na psychiatriu).
Každopádne ak zažívaš takéto ťahanie od kolajnic, skús to povedať rodine a na psychiatriu ho "pošlite" spolu, ak by to bola ľahšia forma možno by mu stačilo pár sedení u psychológa...
Pokiaľ by pre mňa ten človek veľa znamenal až bol jedinečný nenahraditeľný vzácny originál... A mam takých v živote... Asi by som kľudne tiež urobila nejakú hlúposť, len aby sa nič nestalo.
Mám osobnú skúsenosť, treba urobiť radikálny rez, prerušiť kontakty všade. Ešte by som možno rozmýšľala o udaní na polícii, takéto veci nie sú sranda. Nehovor mu to ale, pretože prídu určite vyhrážky. Ale určite necíť nejakú vinu, ani povinnosť zakročiť, aj keď viem, že je to ťažké, lebo pravdepodobne k nemu niečo ešte cítiš. A väčšinou ľudia, ktorí sa oháňajú zabitím tak to neurobia.
Mňa bývalá tiež citovo vytierala, že bezo mňa sa zabije. Ja som jej povedal "Ak sa zabiješ, potom ti zabijem rodinu". A fungovalo to, nakoniec sa nezabila. No v záchvate trucu vyskočila z prvého poschodia a vylomila si kus zubu.
myslím, že @7@8 ti radia najlepsie aj ked ja by som velmi netrvaůl na tom ze sa mu musis na cas podriadit, ty mas tiez psychiku ktora je zasiahnutelna a narrusitelna takze treba mysliet aj na to kam to moze stiahnut teba. Zapojil by som tu rodinu a snazil sa vec vyriesit narazovo psychiatriou.
Tahal som uz zensku z vody, volal sanitku ked zozrala akoze lieky a podobne, riesili sa psychiatr a podobne ale v konecnom dosledku zo vsetkeho vykluckovala. Nakoniec som uz mal z toho emocneho toboganu tak prejebanu mysel ze som ani necitil emocie ked som ju posielala dpc...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Každopádne ak zažívaš takéto ťahanie od kolajnic, skús to povedať rodine a na psychiatriu ho "pošlite" spolu, ak by to bola ľahšia forma možno by mu stačilo pár sedení u psychológa...
Tahal som uz zensku z vody, volal sanitku ked zozrala akoze lieky a podobne, riesili sa psychiatr a podobne ale v konecnom dosledku zo vsetkeho vykluckovala. Nakoniec som uz mal z toho emocneho toboganu tak prejebanu mysel ze som ani necitil emocie ked som ju posielala dpc...