no zalezi od okolnosti...ako na to reaguje okolie t.j. rodicia, otec dietata
znama mala dieta v 16 alebo 17..minule som ju stretla...a nelutuje, ze si to nechala, ale otec dietata s nimi zije...vo velkej miere zalezi od postoja otca dietata a potom tiez rodicov..potrat by som zvazovala ako poslednu moznost...moze sa kludne stat, ze potom deti nebudes moct mat
pochybujem ze to je pravdiva udalost...myslite ze keby bola 15 rocna baba tehotna radila by sa s ludmi na birdz? no ale kedze ma 15 a caka decko tak us je u nej mosne asi vsetko
@ghostickaaa V 15-tich je to síce dosť ťažké, ale poznám babu, čo v 14-tich porodila a teraz má krásneho synčeka a je strašne rada, že ho má, neľutuje, ako sa rozhodla. Myslím, že teraz sa to zdá neriešiteľné, ale ak ti s dieťaťom rodina pomôže, postupom času budeš len rada, že si si ho nechala. Veď koľko deciek má v súčasnosti mamu, ktorá ich tiež mala veľmi skoro, a všetko je v pohode.
@lola8 jj. len by museli všetky generácie dodržiavať svoju rodovú špecialitu - prvé dieťa v 15-tich! v 90-tich by tak bola pra-pra-pra-prababička. fúúú, takej určite na celom svete niet!
Dosť smutné, že sa pýtaš na osud TVOJHO dieťaťa práve tu a prostredníctvom ankety. Zahlasovala som tak, ako by som asi konala na tvojom mieste ja, kebyže mám tolko rokov čo ty.
Jednoznačne sa porozprávaj s vašimi. Na dieťa si dosť primladá, interupcia by bola podla mňa najlepší spôsob. Môžem osrať tie "múdre" reči a neviem čo všetko. Je to tvoj život, rozhodni sa ako chceš.
Ak by som ho porodila, nedokázala by som ho dať do hniezda záchrany, pretože mám svedomie. A úprimne, nechcem aby ma po nejakom čase potom vyhľadalo a znenávidelo ma...
lutovala by to aj tak do konca zivota. niektorym sa tu hovori lahko ze ist na potrat. oni si potom nepreziju ten pocit ze zabili vlastne dieta. to prezije len t amatka. ked uz mala tolko zodpovednosti ho spravit tak nech ho teraz vynosi a da niekomu kto sa on postara ak nieje v jej silach starat sa ono sama. suhlasim. potrat ako posledn amoznost t anajposlednejsia
smutné,ale nevrátiš to...potrat jednoznačne nie...keby si bola staršia mala by si neskutočné výčitky svedomia a ver tomu,že by si nespala a kto vie,ako by potom skončila...buď si ho nechaj,alebo adoptovať...ale na potrat zabudni,čo najskôr...
nepochopím...ale dobre, radšej tú nič písať nebudem...rozhodni sa ako chceš...keď si bola dostatočne dospelá na to, aby si si nechala urobiť decko tak si asi aj dosť dospelá na to, aby si zvážila všetky možnosti...
súhlasím s Tebou ... to by bolo naozaj nespravodlivé voči tomu dieťaťu, ono za nič nemôže!
@ghostickaaa potrat určite nie, je to vražda! aj keď to bude pre Teba asi v 15 ťažké, potom určite nebudeš ľutovať, ale daj mu šancu žiť, aj keď ho dáš do hniezda záchrany ...
čo si si navarila to si aj zožer ! ale pamätaj, všetko sa ti naspäť vráti... aj keď nie dnes ešte... a všetkých ktorí podporujú interupciu by som postavil k sten a prestrelil im lebku... a nazval to interupciu... najprv treba myslieť až potom konať, a myslieť treba hlavou a nie pičou či kokotom !
@plutvonozceakrivozuby Veľa asi o tom nevieš, ale tabletka po zaberá iba tri dni po a môže sa používať len raz za polrok.
Ale ak si myslela tie tabletky, ktoré fungujú mesiac po (sú také), tie žial ešte nie sú prijaté a povolené na Slovensku a tuším ani nebudú. Viem, že ich majú Nemci, ale že to bude mať Slovensko... neviem.
@ghostickaaa ak si fakt tehotná a to dieťa nechceš , tak určite by som NEšla na interupciu , ale radšej to dieťa porodila dala do toho Hniezda záchrany
No, ja by som asi šla na potrat, fakt si neviem predstaviť, že by som v pätnástich bola tehotná a mala rodiť :/ a nechať si to dieťa, to už určite nie.
Kokoti ste už piče... čo máte seci s tou interupcijou? predstavte si že by vaša mama sla na interupciu taq by ste tu asi teraz neboli a nepisali takué kktiny... okrem iného po interupcijí je šanca že už nebudeš moc mat dieta takže to je dalšje riziko.. zabit svoje dieta by som ja neodkázala... ja mám iba 16 ale ja by som si to nechala a lubila ho nadovšetko... keby mi mama kázala potrat .... nešla by som... a zaleží aj na tbe ako to ciitiš... á či máš okolo seba ludí čo ta podporja alebo odvrhnu..?
nehádzali to na birdz to po prvé a po druhé, kurva ideš sa rozhodovať podla názoru iných? ideš si podla nejakých neznámich ludí zariadit celý život? fake.
@ghostickaaa pozri sa na to takto: ak si nechas dieta v 15tich nebudes mat skolu a to dieta nikdy nebudes vediet poriadne zabezpecit a dat mu vsetko co bude potrebovat. Nejde o to ze ludia budu na teba pozerat ako na malu slapku ktora ma decko v 15tich ale ide o to ze na to decko sa budu pozerat ako na maleho bastarda. V deckom domove je kopa nechcenych deti kt. tam trpia a len malo z nich sa postavi na vlastne nohy. Ja by som si ho dala vziat i ked by ma to velmi mrzelo :/ nuž ťažké rozhodnutie. Rodičia už o tom vedia?
@65 MOJA MATKA SI MA NEDALA VZIAŤ PRETOŽE SME MALI VLASTNÝ DOM! PRIVIEDLA MA DO PEKNEHO PROSTREDIA A DOKAZE MA ZABEZPECIT! rozumies? ako moze dievca ktore si ani eln nedokonci maturitu uzivit dieta???? cely zivot sa bude predierat sračkami!!!!!! a nie len ona ale to decko! nebudu mat na nove oblecenie, mozno ani na to aby mu zaplatili v skoel obedy...chapes ty o com je zivot??????????? (ak ma chces chytat za slovicka ze zivot je o skolskych obedoch tak si to radsej nechaj )
Jejda, no bože tak čo. nemusíte jej tu nadávať. ona vie že urobila chybu,velkú chybu. Ale, stalo sa. Interupcia je vražda. Ale nechať si ho, to je velká starosť na celý život a si ešte mladá. a dať adoptovať...to podla mňa nie, pretože potom ťa to neskôr bude trápiť. Chod na interupciu, moja. Ja viem že je to vražda. Ale ver mi lepšie riešenie asi nie je. :´(
ALE!!! NECH SA TO UZ NIKDY NESTANEEEEE!! Teda, ak budeš plno rozhodnutá že chceš dieťa. Okáč?!??!
nechaj si dieťatko maličké za nič nemôže. A daj ho svojej mame ona sa ty o neho postara a ešte tomu za teba pôjde aj na materskú a ty kludne môžeš isť do školy. To isté sa to stalo to čo aj tebe mojej spolužiačke. Aj dcérku priviedla aj do školy. Jej mama sa stara o jej dcerku aby ona si mohla urobiť maturu. A je s nej šťastná mama, len otec dcerky sa neozval.
Ale pri najhoršom choď k psychológovi aby ty poradil. Inak tu ty nikto neporadí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
znama mala dieta v 16 alebo 17..minule som ju stretla...a nelutuje, ze si to nechala, ale otec dietata s nimi zije...vo velkej miere zalezi od postoja otca dietata a potom tiez rodicov..potrat by som zvazovala ako poslednu moznost...moze sa kludne stat, ze potom deti nebudes moct mat
» zena.atlas.sk/plastika-zivot-...
Jednoznačne sa porozprávaj s vašimi. Na dieťa si dosť primladá, interupcia by bola podla mňa najlepší spôsob. Môžem osrať tie "múdre" reči a neviem čo všetko. Je to tvoj život, rozhodni sa ako chceš.
Ak by som ho porodila, nedokázala by som ho dať do hniezda záchrany, pretože mám svedomie. A úprimne, nechcem aby ma po nejakom čase potom vyhľadalo a znenávidelo ma...
a hej, na celom svete by take nebolo.. v novinach na Jojke by si zgustli
lutovala by to aj tak do konca zivota. niektorym sa tu hovori lahko ze ist na potrat. oni si potom nepreziju ten pocit ze zabili vlastne dieta. to prezije len t amatka. ked uz mala tolko zodpovednosti ho spravit tak nech ho teraz vynosi a da niekomu kto sa on postara ak nieje v jej silach starat sa ono sama. suhlasim. potrat ako posledn amoznost t anajposlednejsia
súhlasím s Tebou ... to by bolo naozaj nespravodlivé voči tomu dieťaťu, ono za nič nemôže!
@ghostickaaa potrat určite nie, je to vražda! aj keď to bude pre Teba asi v 15 ťažké, potom určite nebudeš ľutovať, ale daj mu šancu žiť, aj keď ho dáš do hniezda záchrany ...
potrat je veľké riziko.. myslím, že matkou chce byť každá žena (takmer)
ale spať s niekým v 15? prepáč, ale si ešte decko.. ja mám 18, a tiež ešte som
takže.. potratom by som to určite neriešila, to dieťa nemože za to, že ste neboli opatrní
Ale ak si myslela tie tabletky, ktoré fungujú mesiac po (sú také), tie žial ešte nie sú prijaté a povolené na Slovensku a tuším ani nebudú. Viem, že ich majú Nemci, ale že to bude mať Slovensko... neviem.
A ešte niečo, mladí, uvedomte sa. Zachviľu budete robiť deti ako cigáni v desiatich. Humus. Už aj belosi sa menia - cigánsky syndróm.
sw
Ak chceš jebať, používaj gumu, alebo zas nejeb!
Alebo sa na to všetko vyjeb a nefejkuj tu!
priloz babatku pistol k hlave a strel
presne to iste ako si ho dat vziat
kurva vyjebana
ALE!!! NECH SA TO UZ NIKDY NESTANEEEEE!! Teda, ak budeš plno rozhodnutá že chceš dieťa. Okáč?!??!
nepodcenuj moznost samovrazdy
Ale pri najhoršom choď k psychológovi aby ty poradil. Inak tu ty nikto neporadí.