situácia - chodíte do práce, musíte aj spať a vo voľnom čase sa venujete cvičeniu, tvorivej činnosti ako hobby , učeniu sa nových jazykov, partnerovi, vareniu, rodine, práci na lepšom zajtrajšku.... a chcete začať programovať. Čoho sa vzdáte ?
asi rodiny xD aj tak ich vídam raz za tri mesiace. stačí raz za týždeň zavolať.
a varenia - môže to za teba urobiť aj niekto iný a navarím si, keď budem mať čas a chuť. a obmedzila by som aj tvorivú činnosť - intenzívne učenie nebude trvať večne a po troch-štyroch mesiacoch sa k tvoreniu môžem zase vrátiť novo inšpirovaná, k jazykom alebo cvičeniu by sa mi vracalo horšie.
@thunderstorm@2 ináč háčik je v tom že programovanie má byť ako činnosť ktorú denne budeš vykonávať pár hodín, už ako človek čo to vie. cieľom nieje vedieť ale vedieť a pracovať s tým. čiže miesto ktoré sa tým zaberie sa už len tak neuvoľní v dohľadnej dobe
@6 tak ak ti to má ešte vynášať, tak dupľom nie je o čom určite sa vzdaj cvičenia, aj tak toho máš zjavne dosť, takže nejakú aktivitu tak či tak vykonávať budeš
Vzdal by som sa PC hier, prehnanému tráveniu času na internete, ľúbostného života (ten aj tak nemám), rodiny a telesného cvičenia (stačí mi chôdza a bežné každodenné fyzické činnosti).
@10 + aj kamarátov materialistov... Vlastne čo je to to kamarátstvo? Ja to beriem ako obchod... Ja im dám dobrovoľne svoju spoločnosť, pozornosť, komunikáciu prípadne podporu a oni zas mne. Proste tak to je... Každý nás chce nejakým spôsobom využiť, zneužiť alebo použiť vo svoj vlastný prospech, pod zámienkou kamarátstva, dobrého pocitu alebo lásky a pod... Pre niekoho zaujímaví sme len dovtedy, kým spadáme do ich obrazu toho, čo si oni predstavujú, že z našej spoločnosti môžu mať. A zas tých "kamarátov nematerialistov" beriem povedzme ako "kolegov" s ktorými mám rovnaký ciel na ktorom usilujeme a vzájomne si dopomáhame k nemu resp. spoločne slúžime Celku lebo aj my sme časti Celku ako bunky človeka, ktorý je Celok. A ak bunka nespolupracuje a odmieta celok, tak to sa nazýva rakovina... Taká metafora, ktorú tu asi nikto nepochopí
predpokladám, že do práce musíš chodiť, spať musíš a variť musíš. Ak to nie je nevyhnutné, môžeš sa toho vzdať, ale predpokladám, že je. (varením sa teoreticky dá poveriť niekto iný)
partner by mohol pochopiť, že toho času budete mať nejaký čas trochu menej, mohol by ťa podporiť, ak je to ten pravý, na druhú stranu, nejak sa mu sčasti venovať treba
rodina - záleží zase, nevieme, čo máš, či sú na teba vaši odkázaní atď., ale tiež ak sa dá obmedziť, nikam neujde prípadne obmedziť dočasne úplne.
cvičeniu, tvorivej činnosti, učeniu jazykov, práci na lepšom zajtrajšku - tohoto sa dá určite dočasne vzdať.
Varenie vieš vyriešiť donáškou
Neviem, čo všetko spadá pod prácu na lepšom zajtrajšku, ale ak to zaberá viac než hodinu denne, tak to zameň za to programovanie
1znacne varenie, najzbytocnejsia cinnost ever. potom urcite vyhod jazyky a aj tu pracu na zajtrajskoch, to su pofiderne veci, ktore ti realne netreba. rodinu staci vidiet cez vikend. vybavene
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a programovať sa chcete naučiť len to zaberie veľa času. a viete že to dáte a máte na to osobné presvedčenie prečo to potrebujete....
a varenia - môže to za teba urobiť aj niekto iný a navarím si, keď budem mať čas a chuť. a obmedzila by som aj tvorivú činnosť - intenzívne učenie nebude trvať večne a po troch-štyroch mesiacoch sa k tvoreniu môžem zase vrátiť novo inšpirovaná, k jazykom alebo cvičeniu by sa mi vracalo horšie.
@pupinkavec osobné projekty, a štúdie ktoré majú potenciál byť zdrojom nezávislého príjmu
A ak to nejde, tak ta tvorivá činnosť alebo učenie jazykov…
Inak aj tak solídne, ja stíham tak 2 veci z vymenovaneho
btw.
chceš sa začať učiť programovať? nechceš sa o tom porozprávať?
» www.instagram.com/reel/CcBP88lDAy...
partner by mohol pochopiť, že toho času budete mať nejaký čas trochu menej, mohol by ťa podporiť, ak je to ten pravý, na druhú stranu, nejak sa mu sčasti venovať treba
rodina - záleží zase, nevieme, čo máš, či sú na teba vaši odkázaní atď., ale tiež ak sa dá obmedziť, nikam neujde prípadne obmedziť dočasne úplne.
cvičeniu, tvorivej činnosti, učeniu jazykov, práci na lepšom zajtrajšku - tohoto sa dá určite dočasne vzdať.
Neviem, čo všetko spadá pod prácu na lepšom zajtrajšku, ale ak to zaberá viac než hodinu denne, tak to zameň za to programovanie