Je nemcina vas druhy materinsky jazyk, mate maturitu na strednej (dobrej) odbornej skole vo viedni, a studujete momentalne (prvy semester) na univerzite vo viedni, odbor ktory vas bavi (ale niekedy sa pytate, ze kedy toto v zivote vyuzijete), a .. komment
a neviete ci ten semester spravite? Skusali by ste a dali by ste vsetko do toho, aby ste ho spravili, alebo by ste sa vykaslali na to, a nasli by ste si v rakusku nejaku robotu?
what? akoze kto vie s istotou ze spravi semester? ved ked sa nebudem ucit tak ho nespravim a ked sa budem tak ho spravit mozem.
jasne ze by som sa snazila, hlavne keby ma to bavilo, a zo vsetkych sil by som sa pokusala dostudovat to..
a čo tak pokusiť sa urobiť tu školu a pracu si hladať až po dokončení ? ... proste nevzdavajte sa ludia len z pohodlnosti, ja som to urobil a bol by som radšej keby som to neurobil
@fraintt chvilu som bol doma a potom som začal pracovať ... na pracu maš ešte čas, napracuješ sa ešte v živote dosť (ale to poviem inak, narozmyšlaš sa v živote ešte dosť o tom ako sa zabezpečiť, rodinu, atd atd) ... až si na škole a maš možnosť ju dokončiť, dokonči čo si začal, apson sa o to pokus ... nič ti neutečie neboj sa
v rakusku je na vysokych skolach "dobre" to, ze prve dva semestre su kvazi "zacinajuce". t.z. ze ja musim ze ten prvy rok spravit urcity pocet predmetov, aby som mohol zacat treti semester. je jedno ci ich spravim vsetky za prvy semester alebo za druhy, proste do zaciatku tretieho semestra ich musis mat hotove.
takze ty vlastne prvy semester nemusis spravit vsetky predmety, mozes spravit len 3, a dalsie dva si presunies na druhy semester. druhy semester budes mat tym padom 7 predmetov. sice budes musiet viac makat, ale tak da sa to takto rozdelit.
uvidim. jeden viem ze si takto preniest musim, a uvidim ze ci sa k nemu prida este matika.. snazit sa ale budem.
myslím, že to čo si sa pýtal z úvodu sú také bežné dilemy vysokoškolákov Tiež sme stresovali, tiež sme nevedeli, tiež sme mali nudné prednášky, ktoré sme si museli tie 2-3hodinky odsedieť....
@sheily Neviem ako na ostatných školách, ale my sme mali v každom semestri rozpis predmetov, ktoré sme museli urobiť. Kto neurobil povinný predmet, musel si ho dať zapísať až o rok v rovnakom semestri s o rok mladšou triedou. Horšie, ak na daný predmet naväzoval iný predmet, ktorého ukončenie súviselo s úspešným ukončením toho prvého predmetu.
@lintu aha no ja študujem jazyky takže musím si zapísať jazykové predmety v každom semestri lebo na seba nadväzujú a inak by som predlžovala, ale frajer na tej istej škole má nejazykový odbor a má len zoznam povinných predmetov a môže ich splniť hocikedy počas štúdia a je úplne jedno či v prvom alebo šiestom semestri.. ale tak asi každá škola to má nejak inak, zas som si uvedomila, že kamoška na EUBA má daný rozvrh aj predmety a môže si pískať
no ja by som urcite dorobil skolu v mojom pripade, aj v pripade ze by ma nebavili prednasky, ktore ma nebavia ani teraz, ale to by bol ten posledny dovod preco skoncit so skolou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
jasne ze by som sa snazila, hlavne keby ma to bavilo, a zo vsetkych sil by som sa pokusala dostudovat to..
v rakusku je na vysokych skolach "dobre" to, ze prve dva semestre su kvazi "zacinajuce". t.z. ze ja musim ze ten prvy rok spravit urcity pocet predmetov, aby som mohol zacat treti semester. je jedno ci ich spravim vsetky za prvy semester alebo za druhy, proste do zaciatku tretieho semestra ich musis mat hotove.
takze ty vlastne prvy semester nemusis spravit vsetky predmety, mozes spravit len 3, a dalsie dva si presunies na druhy semester. druhy semester budes mat tym padom 7 predmetov. sice budes musiet viac makat, ale tak da sa to takto rozdelit.
uvidim. jeden viem ze si takto preniest musim, a uvidim ze ci sa k nemu prida este matika.. snazit sa ale budem.
inak hentak to nefunguje všade?
@sheily Neviem ako na ostatných školách, ale my sme mali v každom semestri rozpis predmetov, ktoré sme museli urobiť. Kto neurobil povinný predmet, musel si ho dať zapísať až o rok v rovnakom semestri s o rok mladšou triedou. Horšie, ak na daný predmet naväzoval iný predmet, ktorého ukončenie súviselo s úspešným ukončením toho prvého predmetu.