v pripade ako si pisal .. ziadne pozicky, moj byt a okamzite . .ak by sme aj menili miesto, predame/prenajmeme .. ale ak by som financne prostriedky nemala a nie som si celkom ista buducnostou , podnajom ..
to ale samozrejme len ak by ma to nijak extremne financne nezatazilo a mohol by som si aj napriek tomu dovolit dalej cestovat. je velmi pravdepodobne ze cena toho bytu bude rast a o 5-10rokov by sa dal predat za lepsiu cenu,resp. by som ho prenajimal kym by som nebol doma,+ by som si konecne mohol zmenit trvaly pobyt,a ak by to bol byt na SR tak by mi ho mama mohla chodit kontrolovat napr.
ale to by som fakt musel vyhrat aspon milion eur aby som si ja kupil byt(resp. nieco neprenosne)
ked mozes bez pozicky vlastnit nehnutelnost tak urcite do toho chod (ak nechces ist zit niekde mimo sr), ale je to dobra investicia uz len pre to, ze ich cena sa pohybuje s inflaciou, minimalne ako taky vlastny dochodkovy pilier sa to oplati..
urcite by som kupila nehnutelnost. vlastnit byt neznamena ze musis byvat len na tom jednom mieste. stale mozes cestovat a nezatazovat sa tym, ho das do prenajmu a je vybavene.
prvej vyštudujem ....našetrým si na vkladnej knížke a potom kupim byt...žiadny podnajom viete prečo ? lebo každy mesiac by som musela niekomu platiť a nič z toho a raz si pánko panička zmyslia že to nedasju do podnajmu a som na ulicy preto je byt lepší si myslim ale ok..k veci vyštudujem školu,kupim byt,urobím vodičak, najdem si taku prácu ktora mi vyhovuje alebo z ktroej som zaučena napr: doktor,elektrikár,predavačka....atd...mam asi za takých 5 až 6 rokov našetrene dosť peniažkov na normálny dom a ked máte partnera tak to na polovicu zaplatite ale musite byť spolu min´.3 roky (dôvera) potom ked zaplatim hypoteku atd......a som trošku za vodou možem si urobiť rodinu(deti) a už som v suchu...len dalej pracovať
však to lahko sa to predstavuje horšie realizuje, musíš počítač aj s ostatnými výdavkami, alebo ísť zarobiť ked tak niekde do zahranicia a potom sa vrátit, ak by som zacinal po skole dajme tomu, mal nejake cash tak podnajom, clovek zmenit fleka alebo nieco ine a ide inde, na usadenie je cas
@nationalgeographic mám rodiný dom s veľkou záhradou a poviem ti. Utiahnuť sa to nedá (daň za pozemok, za barák, keďže je starý nešetrný kotol, to ide do prachov, furt sa dačo kazí).
Dom je starý, rozpadáva sa, treba furt odhŕňať sneh, treba riešiť to keď ti tu radiátor začne striekať, treba neustále kontrolovať 100 ročný kotol či s ním nič nie je a je tu zima aj v lete... takže radšej mať veľký byt, teplúčko, pohodu a nič nemusíš riešiť.
Aj ja som si vravel, že veď stačí mi rodinný dom, dáko utiahnem, ale je to ťažko no....
@magorka ale dneska mi spolužiačka vnukla myšlienku, žeby som t nemal prenajímať, lebo že by mi spolubývajúci liezli na nervy
@majo jj bez pôžičky a nepotrebujem nikam cestovať.
@obliviate chcieť je pekná vec, ale starať sa o to, druhá... nieže by som sa nevedel postarať, ale je toho veľa a je to nákladné.
@paulinka24 príliš snívaš, takto to nefunguje rodiny majú veľký problém zohnať si byt... niesú kešiky a ľudia sa boja brať si hypotéky a preto súhlasim s @mkamka .
@fxx 30 126 000,00 SKK je dosť veľa keby si vyhral tak ti držím palce
@l1me sry, keby sa dal upraviť názov ankety, upravým nenapísal som to tak úmyselne preklep.
@stevo ja viem ved teraz zijem z rodicmi vo velkom rodinnom dome tak viem ze okolo neho je vela roboty, vzdy ked sa nieco vymeni za nove, alebo opravy tak sa pokazi nieco druhe... ale v zit v byte by som sa unudil k smrti kedze ja mam velky vztah k prirode a zahrade a bez nej si zivot neviem predstavit :/ ale je to tazke v dnesnej dobe no...
@stevo ale ty si zas nepochopil ked máš na vkladnej knížke peniaze ...síce neviem či vieš čo to ej ale to je jedno si odtial možeš zobrať a ešte ked máš super prácu si nejak privyrobíš a ked ti rodičia trošku pomožu tak sa to dá poznám plno ludí takých
nechapem kolko ludi dalo podnajom sak ten byt by ste mohli prenajimat a mat s toho prachy alebo proste v nom zit bez velkych poplatkov no a celkovo podnajom je akurat tak na kkt niekto zije cely zivot v podnajme a potom ked sa majitel bytu rozhodne ze ten byt na nieco potrebuje tak ten podnajomnik moze ist pod most
@27 aj ked samozrejme pozeram na to ze bolo na zaciatku povedane ze "keby som mal peniaze bez poziciek atď." lebo inak si clovek s normalnym slovenskym platom na vlastny byt neusetri ani za 20 rokov alebo moze cely zivot splacat uver a zit z ruky do huby
@torpedo08 naivna urcite nie ale tolko pozemkov sa stava....a u nas na dedine je plno stavenisk kde sa stavaju byty takze u nas ta možnosť je alebo pôjdeš do relacie nové bývanie...ale šak okey
@paulinka24 ale o com kecas ? co ked su pozemky ? myslis ze vsetko je za par korun ci ako ? vsetko je kurevsky drahe na priemerne SK platy .... jedine ze by si zarobila o dost viac a este aj tvoj partner v takom pripade sa da v pohode dom aj byt aj auto aj vsetko mozne
@torpedo08 nehovorím že si musíš kupiť byt za 1000000000000000 tolko eur ale že su lacnejšie alebo si ušporím a ked sa budeš dobre učiť dostaneš sa na super školu tak plat možeš mať dobrý ked budeš mať výšku moj otec nemá výšku a plat ma dobrý si myslím ale ja to riešiť tu nebudem s tebou
@paulinka24 pozri sa byt kupis najlacnejsi asi za 40 tisic eur jednoizbovy co asi nechces a ked clovek zarobi co ja viem no dajme tomu ze budes dobre zarabat a este aj tvoj partner tak zarobite kazdy 1000 € napriklad takze budete musiet peknych par rokov este setrit mozno aj 10-15 rokov a to pocitaj tak ze 10-15 rokov odvtedy ked zacnes robit a ked chces mat VS a studovat normalne denne tak robit zacnes mozno od 23-24 cize nasetrene na aspon 2izbovy byt budete mat tak v 35ke ked sa podari .... alebo jedine si zobrat uver a polku vyplaty kazdy mesiac davat na jeho splatky ked nechces splacat do smrti a este mat VS neznamena ze budes dobre zarabat kludne mozes z VS robit aj predavacku v obchode za 400 euro preto si myslim ze si hrozne najivna a urcite hned po vystudovani nebudes mat na byt ani na nic ked teda nemas dost penazi od rodicov ... ale akoze ja ti prajem nech sa ti dari len hovoim ze to neni take jednoduche ako si predstavujes
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a ten by som dal do nájmu ak by som v ňom nechcel bývať neskôr
Vlastny byt by bol sice fajn, ale musel by som setrit este niekolko rokov aby som si ho mohol kupit cash, takze to zatial neriesim...
Keby mala väčšina mladých ľudí na byt tak si ho kúpi
ale to by som fakt musel vyhrat aspon milion eur aby som si ja kupil byt(resp. nieco neprenosne)
a inak veľmi idealizovaná predstava všetko, čo si napísala... ehm
Dom je starý, rozpadáva sa, treba furt odhŕňať sneh, treba riešiť to keď ti tu radiátor začne striekať, treba neustále kontrolovať 100 ročný kotol či s ním nič nie je a je tu zima aj v lete... takže radšej mať veľký byt, teplúčko, pohodu a nič nemusíš riešiť.
Aj ja som si vravel, že veď stačí mi rodinný dom, dáko utiahnem, ale je to ťažko no....
@magorka ale dneska mi spolužiačka vnukla myšlienku, žeby som t nemal prenajímať, lebo že by mi spolubývajúci liezli na nervy
@majo jj bez pôžičky a nepotrebujem nikam cestovať.
@obliviate chcieť je pekná vec, ale starať sa o to, druhá... nieže by som sa nevedel postarať, ale je toho veľa a je to nákladné.
@paulinka24 príliš snívaš, takto to nefunguje rodiny majú veľký problém zohnať si byt... niesú kešiky a ľudia sa boja brať si hypotéky a preto súhlasim s @mkamka .
@fxx 30 126 000,00 SKK je dosť veľa keby si vyhral tak ti držím palce
@l1me sry, keby sa dal upraviť názov ankety, upravým nenapísal som to tak úmyselne preklep.