uz v perinke by som zabila Hitlera, Stalina a im podobne svine...teda asi nie tak skoro, radsej keby boli mali chlapci a povedzme, ze by sa nestastnou nahodou utopili v rieke...alebo by som sa pokusila urobit nieco s nabozenskymi vojnami v stredoveku a novoveku, ale to by nebolo take lahke...asi by ma upalili...ako kacirku podla mna je proste nasa historia krvava a strasne smutna, vela ludi trpelo, umieralo v mukach a preto sme asi to najhosie, co po zemi kedy chodilo...
A tak aj by som asi zničil cirkev ... ale nie od zaciatku iab do toho bodu ekdy zacala vedu brzdit a nei podporovat .. aby cele obdobie temna nenastalo .. a neepytajte sa ma akoby som to spravil
@wevo sak jasne ale butterfly effect znamena ze akzdy jedna malilinka zmena moze mat nasledky na uplne celu planetu, butterfly effect teraz nemyslim ten film ale tu teoriu hovori o tom ze dokonca aj mavnutie kridla motyla moze spoosbit burku na druhej strane zemegule
@3mm :keby som mohla, ver, ze aj ja...nie som veriaca, ale nabozenstvo samo o sebe mi nevadi...ale cirkev konala obrovske svinstva: klamala ludi, upalovala kacirov, vlkodlakov, carodejnice, pre vlastne egoisticke ciele vyvolala kriziacke vypravy lebo ,,Deus vult!,,a pachali ine svinstva...
viera je kazdeho osobna vec a mali by sme ju respektovat, ale cirkev ju znicila a urobila z nej nastroj vrazdenia...tot moj nazor...
Asi nič.. som za prirodzený chod vecí a predsa, možno som aj v minulosti bola a niečo zmenila, ale ani som si to nevšimla, lebo sa to proste už stalo ..
@mm47 Ale veď to nie je len čo sa týka cestovania do minulosti , vieš si to predsa dokázať aj teraz. Prečo by to pri menení chodu vecí v minulosti nemohlo mať rovnaký spád ?
@mm47 dokázané to byť nemusí, príklady ti nemusí vedieť dať... miesto toho holuba boli atómy nejakej látky, zabiješ ho, atómy sa presunú... nemusí to mať až taký efekt, že to vyvolá búrku, ale určite to nebude "nič sa nezmení" ... celý mechanizmus beži na detailoch
@mm47 hm, neviem, tak napríklad.. potrebuješ niekde ísť, osprchuješ sa a rozhoduješ, čo s uterákom, môžeš ho nechať vysušiť vo vnútri, alebo ho zavesíš vonku .. zavesíš ho vonku a medzitým začne liať a za ten čas, čo ho narýchlo dávaš dnu ti utečie autobus a už na mieste, kde si mohol sedieť ty sedí niekto iný .. proste.. každá aj tá najmenšia činnosť niečo nové naruší .. ktorá vec nespustí reťazec iných vecí? A keby si menil minulosť, teraz už by si nemusel byť nažive, pretože by si v minulosti urobil niečo, čo by ťa viedlo k smrti. Najlepšie je všetko tak, ako to je. Nevidím zmysel meniť minulosť, alebo sa vôbec pokúšať cestovať v čase. Príliš nebezpečné ..
@mm47 čo keď, čo keď, keby bolo keby myslím, že takto je to najlepšie a cestovanie v čase by to narušilo .. Celkom si želám, aby sa to nepodarilo .. čo keď by v minulosti niekto niečo pozmenil tak, že by ma zabil?
@mm47 no tak zastrelil si holuba ktoreho si predtym nezastrelil cize si teoreticky vytvoril novu vetvu po ktorej sa vesmir ide uberat napr. ten holub o hodinu neskor neobs...kaká celne sklo auta ktore by inak obsr...kakal aa niekto bude amt flak, zotrieho svojim pokazenym starym stieracoma spravi si tam flak, pre ktorý neuvidi znacku ktora prikazuje napr. 60tku rychlost zastavia ho policajti tyxm padom nebude tam kde mal byt vtedy ked by tam bol kebyze toho holuba nezastrelis a vdaka tomu sa trebars vyhn autonehode alebo prave naopak bude sa ponahlat aby stihol svoju schodzku a jeeeeb ho do autobusu, vktorom trebars bol buduci einstein, alebo hitler a tak to ide dalej a dalej a dalej....
Aj ked uznavam ze moj priklad je dost linerny a nerozvetvený, not o ej hlavne zd vou ze inak aby soms a dostal k tomu najzavaznejsiemu nasledku by som potreboval omnoho viac miesta
@mm47 može... ja narážam na tvojé "isté" argumenty, butterfly effect nie je pičovina, berie sa s rezervou.. ale berie sa, môže sa stať len toľko, ale nemusí, všetko to zložite spojenie všade okolo ma svoj systém, a ty ho zpochybnuješ len preto že ho nevidíš. Dobre, je to tvoj názor, a to že iní v to veria je ich názor, ja som to nebral ako samozrejmu vec, ty si to bral ako absolútne diskutabilnú vec ... a preto ti odporujem
Nedalo by sa nič zmeniť, lebo keby si v minulosti niečo zmenil, zmenil by sa celý vývoj minulosti, všetko by šlo iným smerom, ty by si sa možno ani nenarodil a tým pádom by si nemohol cestovať do minulosti, takže by si ju nezmenil, čiže predsa by si sa len narodil...
priniesol by som dôkaz o tom, co hovoril Jezis, dôkaz o jeho smrti, zmrtvychvstaní, celom jeho živote. tým by sa vyrazne zamedzilo hriechom, ktore su vo svete
chcela by som suhlasit s @38 ale až na nejaké iné momenty. chcela yb som prežiť len niektoré...a chcela by som zmeniť isté veci, ktoré som neurobila a potom som to ľutovala...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
A tak aj by som asi zničil cirkev ... ale nie od zaciatku iab do toho bodu ekdy zacala vedu brzdit a nei podporovat .. aby cele obdobie temna nenastalo .. a neepytajte sa ma akoby som to spravil
otvárať a meniť ju nechcem
viera je kazdeho osobna vec a mali by sme ju respektovat, ale cirkev ju znicila a urobila z nej nastroj vrazdenia...tot moj nazor...
Uved nejaky priklad teda ze ako si to mozem aj teraz dokazat
cestovanie v čase je nereálna vec, ale keby, ta možno sa presuniem do praveku a budem sa hrať na superhrdinu
Ciste nahody , a este ze kazdy tu hovori ako by som zmenil chod dejin , no a? preco by to malo byt zle ? co ked to bude potom lepsie ?
@mm47 no tak zastrelil si holuba ktoreho si predtym nezastrelil cize si teoreticky vytvoril novu vetvu po ktorej sa vesmir ide uberat napr. ten holub o hodinu neskor neobs...kaká celne sklo auta ktore by inak obsr...kakal aa niekto bude amt flak, zotrieho svojim pokazenym starym stieracoma spravi si tam flak, pre ktorý neuvidi znacku ktora prikazuje napr. 60tku rychlost zastavia ho policajti tyxm padom nebude tam kde mal byt vtedy ked by tam bol kebyze toho holuba nezastrelis a vdaka tomu sa trebars vyhn autonehode alebo prave naopak bude sa ponahlat aby stihol svoju schodzku a jeeeeb ho do autobusu, vktorom trebars bol buduci einstein, alebo hitler a tak to ide dalej a dalej a dalej....
Aj ked uznavam ze moj priklad je dost linerny a nerozvetvený, not o ej hlavne zd vou ze inak aby soms a dostal k tomu najzavaznejsiemu nasledku by som potreboval omnoho viac miesta
Zabijem ho , alebo nieco mensie , zabijem mys a nejaka macka bude hladna kludne sa moze stat len tolko.
Skratka tomu neverim ze den dozadu nieco zmeni a aj keby mozno to bude lepsie , vsetci budu stastnejsi , bude svetovy mier
neboj nebude to nikdy aj tak
preco ma ma zaujimat ze vytvorim nejaku inu vetvu po ktorej sa vsetko bude uberat ked nahodou bude lepsia, krajsia
Moc komplikované, radšej ani neskúšať