Ešterné zadarmo? Som snáď nepočul. A ak máš možnosť popri tom pracovať tak je voľba jasná. Nič nie je horšie ako mať 2X rokov a byť finančne závislý na rodičoch.
@stodvacinkar je to ale v čr, máme tri formy štúdia, denná, kombinovaná, externá, tá posledná je platená, ale tam tuším do školy nechodíš vôbec.
momentálne fungujem tak ako je napísané v prvej možnosti, a nie som závislá od rodičov, nebývam u nich, a všetko si platím sama z brigády. akurát tento semester mi mama kus prispieva na intrák, lebo nevykrývam.
mne vyhovuje vs- denne ... cez leto som si nasetrila na cely rok takze sa nemusim spoliehat skoro v nicom na rodicoch, domov chodim kedy ja chcem .. byvam na private, ucim sa kedy ja chcem .. nik ma nekontroluje (teda okrem rodicov ktory mi sem -tam volaju) .. takze mozem povedat ze to co mam teraz mi vyhovuje ..
Treba to brať tak, že externé Ti nikdy ani zďaleka nedá toľko ako denné. Niektoré odbory sa ani nedajú študovať externe. Na ekonomke učitelia nadávajú kade chodia na externé štúdium, ale robí sa to kvôli peniazom...
Za druhé, asi ani zamestnávateľ Ťa nebude brať tak vážne ako s denným.
Za tretie, kým máš vek a môžeš byť na škole, tak si treba užívať študentského života.
Samozrejme, ak z nejakého dôvodu je potrebné ísť na full time do práce, tak aj externé je aspoň niečo. Ale v tom prípade je asi otázka bezpredmetná.
@ink keby nebol dôvod rozhodovať sa takto, tak sa to nepýtam. môj odbor je totálne nanič, či je denný, alebo kombinovaný, a ak potom pôjdem na magistra na inú školu, tak sa myslímn ikto nebude pýtať, ako som dokončovala Bc.
@soraya Tak to je blbé. Tak v tom prípade by som šiel na kombinované, alebo skúsil iný odbor kombinovane. Ešte si prezri, či sa naplánuje kombinované spoplatniť, lebo neviem, ako to teraz je.
@ink kombi sa spopltaňovať nebude, a ak áno tak iba v takej miere ako denné. a čo mi pomôže iný odbor, keď na kombi chcem ísť kvôli tomu, že nevychádzam s peniazmi..
@ink myslím, že keby som študovala hocičo, tak to nikdy nebude úplne zbytočné, už len preto, že sa aspoň v nejakom smere vzdelávam. ísť odznova by znamenalo strašne veľa platiť školné. a s týmto odborom mám šancu, aj keď malú, dostať sa na takého magistra, ako chcem. takže o zmene odboru ja vôbec neuvažujem, moja dilea je, či zostať na dennom, ale ísť na kobmi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
momentálne fungujem tak ako je napísané v prvej možnosti, a nie som závislá od rodičov, nebývam u nich, a všetko si platím sama z brigády. akurát tento semester mi mama kus prispieva na intrák, lebo nevykrývam.
Je to hardcore už teraz ...
Za druhé, asi ani zamestnávateľ Ťa nebude brať tak vážne ako s denným.
Za tretie, kým máš vek a môžeš byť na škole, tak si treba užívať študentského života.
Samozrejme, ak z nejakého dôvodu je potrebné ísť na full time do práce, tak aj externé je aspoň niečo. Ale v tom prípade je asi otázka bezpredmetná.
Inak, ak nie, tak prestúpil teda na kombinované, ak je to tak, ako vravíš.