Co hovorite na prerabky[covery] pesniciek inou kapelou.
Je dobre ked napriklad apocalyptica prerobi pesnicku od metallici a neznie to dobre?poznam kapely ktore robia remaky lepse ako original napr.Dream theater robil daco od metalliky a znelo to lepsie a sialene.tu mate jeden link. » www.youtube.com
Podla toho či to je počúvateľné.Niektoré covere sú lepšie jak originály ...Ak však niekto prerobí rock song na disco alebo nejaký zadrbaný remix,tak mám chuť zabíjať
JA SOM MALA CHUT VRAZDIT KED SOM VIDELA V TV TAKU BLONDYNKU AKO PRESPIEVALA SONG OD METALLICI...ALEBO V RADIU SOM POCULA NEJAKE SLIEPKY AKO PRESPEVALI SONG OD RED HOT CHILLI PEPERS...
TO NEUZNAVAM...ROBIA TO ASI PRETO, LEBO NEMAJU VLASTNE NAPADY..NEMAJU SANCU INAK UPUTAT IBA TOUTO FORMOU....
A NECHAPEM VSEOBECNE KED NIEKTO PREBERA CUFZIE VECI...VED V HUDBE PRESADZUJEM VLASTNE NAZORY A VLASTNE MYSLIENKY NO NIE?
No mam na to nazor asi ako väčšina z vás. Pokial to neni prerobene ako napriklad Nothing else matters-a podobne a je to prerobene dobre, tak nemam nič proti...
A potom ešte zalezi aj od toho prečo je to prerobene, či je to ofiacialne na nejake cd ako pocta nejakemu interpretovi,alebo len tak pre srandu na koncerte tak je to podla mna v poriadku,
vo vseobecnosti sa mi pacia covere od KOrn-Another brick in the wall-Pink floyd je pink floyd ale spravili to dobre, Creep, Word up, ONe....
Celkom dobré robí aj Marilyn Manson-jeho vlastne pesničky ani velmi nemusim ale covere robi skvele, potom napriklad metallica-cele garage inc je fajn atd. to by sme tu mohli byť do rána
Alebo dobré su aj Sinatrovka MY WAY od Sida alebo Armstrongovka What a wonderfull world od Joeyho Ramonea...ale tie pesničky su skvele v akejkolvek forme
Tak to mi je novinka ze co prerabala Apocalyptica od MEtallici neznie dobre, podla mna lepsie ako original osobne nemusim Metallicu a od Apocalyptici boli tie vecicky perfektne....napr The Unforgiven ta je uplne skvela....a podla mna su covery v poriadku vid. Children of Bodom-Ooops I did it again(britney spears cover) DD
pokiaľ si kapela nestavia kariéru na coveroch, ale ten cover urobí ako nejaký tribute inej kapele, tak to je fajn... (síce josé gonzáles ma dosť vytočil aj s teardrop, ale ešte viac s love will tear us apart... )...ale tak dám vám sem nejaké covery, čo sa mi páčia, väčšinou sú len v koncertnej verzii
Radiohead - Sunday Bloody Sunday (U2)
The Cure - Creep (Radiohead)
Placebo - Bigmouth Strikes Again (The Smiths)
UB40 - I Can´t Stand Falling In Love With You (Elvis Presley)
Pearl Jam - Redemption Song (Bob Marley)
aaa najviac ma vytočila tá nejaká pipina, čo prespievala Metallicu a potom Limp Bizkit s Behind Blue Eyes... keď budete počuť originál od The Who, tak pochopíte prečo
to Grietusha: myslím, že tvorbu the cure mám celkom dobre zmapovanú, mohla by si mi objasniť to The Cure - Creep alebo napísať link kde by som si to mohla vypočuť lebo o ničom takom neviem a pochybujem, že by cure prerobili túto pieseň :/
to Grietusha: to sa stáva často, že niekto si len tak na koncerte zahrá ich pieseň. Napr. Tracy Chapman - Lovesong, David Gray - Friday Im In Love atď.
dokonca aj samotní the cure si zahrali na koncerte zopár iných piesní napr: Nyon 2002 alebo Glachau 2002 kde hrali Dont Believe A Word od Thin Lizzy a Faith Healer od The Sensational Alex Harvey Band, obidve Robertove obľúbené kapelky
Adonais, veď netvrdím, že Swaňáci boli jediní, čo ich hrali na koncerte, len hovorím, že sa mi páčilo ich prevedenie
Hej, Running Up That Hill sa mi páči vo verzii od Placeba a najviac sa mi páči ich koncertná verzia, tá štúdiová ani tak nie... síce aj originál od Kate Bush má skutočne svoje čaro
no mne COB robia pomaly lepšie covery ako vlastné songy ale vo všeobecnosti, niektoré covery sa podarili metallice, ale napr. taká
Sepultura- Orgasmatron (orig. Motörhead)
Motörhead- Louie Louie (orig. The Kingsmen)
Bruce Dickinson- Bohemian Rhapsody ( od koho asi)
Arch Enemy- Kill with Power( Manowar, toto ej fakt oveľa lepšie ako origoš) a Symphony of destruction( Megadeth, tiež predčili originál podľa mňa a to som do megadeth zažratý)
Anthrax- Got the time
Tarja- Poison (Alice Cooper, mnohí vravia, že je to shit, ale neviem prečo ma to od nej neuveriteľne uchvátilo)
osobne sa mi prerabky nepacia ale taky korn vynimocne ten pink floyd neposral aj ked na zivo tie vlastne veci boli pre mna len kus humusu.. co sa tyka prerabky die die my darling tak u mna jednoznacne vedie misfits. a nazor na pearl jam - mohli spravit co chceli a aj tak to znelo dobre aj ked celkovo mi zneju dost jednotvarne.. v tych metalovych prerabkach sa velmi nevyznam ale ked som pocul niektore diskofilne prerabky rockovych veci tak mi prislo zle.
Mna najviac dostal My Way(frank sinatra), ked som zistil ze to nahrala skupina Mutiilation. V UG black metale je taketo nieco naozaj neslichane ale je to dobry cover
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
anthrax: got the time?
a niektore vobec
grindaj: working class hero
ale ked niekto prerobi pink floyd tak to je fakt uchylne
TO NEUZNAVAM...ROBIA TO ASI PRETO, LEBO NEMAJU VLASTNE NAPADY..NEMAJU SANCU INAK UPUTAT IBA TOUTO FORMOU....
A NECHAPEM VSEOBECNE KED NIEKTO PREBERA CUFZIE VECI...VED V HUDBE PRESADZUJEM VLASTNE NAZORY A VLASTNE MYSLIENKY NO NIE?
A potom ešte zalezi aj od toho prečo je to prerobene, či je to ofiacialne na nejake cd ako pocta nejakemu interpretovi,alebo len tak pre srandu na koncerte tak je to podla mna v poriadku,
vo vseobecnosti sa mi pacia covere od KOrn-Another brick in the wall-Pink floyd je pink floyd ale spravili to dobre, Creep, Word up, ONe....
Celkom dobré robí aj Marilyn Manson-jeho vlastne pesničky ani velmi nemusim ale covere robi skvele, potom napriklad metallica-cele garage inc je fajn atd. to by sme tu mohli byť do rána
Alebo dobré su aj Sinatrovka MY WAY od Sida alebo Armstrongovka What a wonderfull world od Joeyho Ramonea...ale tie pesničky su skvele v akejkolvek forme
Taky die my darling, v podani Misfits znie dost na kkt a Metallica z neho spravila hit.
take covery ako:
Somebody put something in my drink, Rebel yell alebo Oops! I did it again ..proste nemaju chybu!!!!!!!
a taktiez aj Apocalyptica co ma covery od Metallicy je doost dobraa
Radiohead - Sunday Bloody Sunday (U2)
The Cure - Creep (Radiohead)
Placebo - Bigmouth Strikes Again (The Smiths)
UB40 - I Can´t Stand Falling In Love With You (Elvis Presley)
Pearl Jam - Redemption Song (Bob Marley)
aaa najviac ma vytočila tá nejaká pipina, čo prespievala Metallicu a potom Limp Bizkit s Behind Blue Eyes... keď budete počuť originál od The Who, tak pochopíte prečo
inaak mne sa strašne páčilo, ako The Swan Bride zahrali na svojom koncerte Close To Me od The Cure... veelice dobré
dokonca aj samotní the cure si zahrali na koncerte zopár iných piesní napr: Nyon 2002 alebo Glachau 2002 kde hrali Dont Believe A Word od Thin Lizzy a Faith Healer od The Sensational Alex Harvey Band, obidve Robertove obľúbené kapelky
Hej, Running Up That Hill sa mi páči vo verzii od Placeba a najviac sa mi páči ich koncertná verzia, tá štúdiová ani tak nie... síce aj originál od Kate Bush má skutočne svoje čaro
Sepultura- Orgasmatron (orig. Motörhead)
Motörhead- Louie Louie (orig. The Kingsmen)
Bruce Dickinson- Bohemian Rhapsody ( od koho asi)
Arch Enemy- Kill with Power( Manowar, toto ej fakt oveľa lepšie ako origoš) a Symphony of destruction( Megadeth, tiež predčili originál podľa mňa a to som do megadeth zažratý)
Anthrax- Got the time
Tarja- Poison (Alice Cooper, mnohí vravia, že je to shit, ale neviem prečo ma to od nej neuveriteľne uchvátilo)
iked to je skvor prznenie povodnej hudby a cista recesia
Original Master of Puppets sa mi viac pacil ako od DT, ale Arch Enemy ma s tou Symphony of Destruction prijemne prekvapili a nema to chybu.