Ja osobne mam skusenosti s Kiou v Ziline. Ich praktiky su tiez kontroverzne, tiez clovek tam robi ako otrok, musi si pytat povolenie na zachod, okrem toho, ze tam cloveka nerespektuju, krivo sa niekto pozrie, uz je bez prace, atd.
Niečo strašné. Ja ked som len bola niekde brigádovať a boli tam zle podmienky tak som sa hneď sťažovala. Tam by som nevydržala robiť ani sekundu. Nechápem, že to tí ľudia dovolia, aby takto a nimi zaobchadzali. Ja by som podala okamžitú výpoveď a potom by som sa este sťažovala niekde, alebo posnazila sa aby to bolo minimálne na titulke Noveho času. Ale hento že zeny musia nosiť pásiky ked majú kramy je des. Asi by som tam este pred tou výpoveďou chvíľu zostala a snažila sa to potajomky nahrať alebo natočiť
brigadovala som za 2€ na hodinu v jednej "tovarni".. stareny, s ktorymi sme s kamaratkou robili pri stoloch nas upozornovali, nech sa neopierame o operadlo na stolicke ked pojde veduci, nech nechodime zahadzovat tie folie, ktore nam ostavali po osupani, ked pride veduci, nech sa nerozpravame ked pride veduci, nech nerobime nic ine okrem toho co robit mame, ked pride veduci.. cudujem sa, ze sme mohli dychat akoze! pracovne zlmluvy tam mali od 6 rano do 2 poobede, ale ostavali tam prevazne do 4 poobede.. najlepsie, ze to, do kedy robia im oznamili vzdy az okolo obeda, ci do 2 alebo do 4 poobede.. prestavka bola 30 minutova, podla toho kde ste podla toho ju mate, ani tu 10 minutovu sme nemali, len jednu jedinu a potom o pol 3 bola 5 minutova, LEN ked bolo moc horko..
akoze pardon, normalne som na seba hrada, ze som tam ako brigadnicka vydrzala 5 tyzdnov
Bol som tam len raz a nič podozrivé som nevidel. Videl som prevádzky kde to vyzeralo omnoho viac stresujúce.
Je si potrebné uvedomiť že to nie je práca pre ľudí. Jediný dôvod prečo takéto činnosti robia ľudia je to že automatizovať to by si vyžiadalo vyššie náklady. Takže človek na takejto pozícii je len veľmi lacný a nahraditeľný stroj. Brigádoval som na assembly len dva dni a fakt by som to doprial každému. Človek pochopí ako môže skončiť ak nebude na sebe pracovať.
@acvd43xa7w na západnom slovensku si môžeš ešte ako tak vyberať napríklad
Ale inak hen to sú povedal by som že aj bežné pracovné podmienky. Jednoducho všade chcú z teba vytrepať čím viac peňazí, to je bežná prax.
A tiež sa na to treba pozrieť tak, že tie opatrenia sú z nejakého dôvodu, napríklad bez tých pások by ľudia chodili na záchod každú polhodinu a to je fakt. Jednoducho aj ľudia samotní sú kurvy a snažia sa zamestnávateľa čo najviac ojebať, tak aj on sa musí brániť a preto vznikajú takéto situácie. Lenže každý nadáva len na zamestnávateľa lebo on je "ten silnejší"
@8 dafuq? toto mi teda nepride ako nejaka strasna brigada, kde ta zodieraju zaziva z koze.
je normalne ze (nielen pred sefom) ale celkovo by si mala splnat a dodrziavat urcitu pracovnu etiketu, ako neopierat sa kade tade po stolickach, nevyhadzovat do kosa/inde veci, ktore tam nepatria/vyhadzovat sa nemaju, etc.
okrem toho, ked som brigadoval v kdejakych firmach, vsade je zakladna 30 minutova prestavka a 1-2 10 minutove, cize opat nic strasne
@acvd43xa7w nájdem si inú prácu. Alebo teda ako som napísala, ostanem tam robiť, aby som robila špeha a mohla tajne nahrávať alebo by som to dala do Nového Času..
Keby sa tu dali topovat prispevky, @12 od @james144 to vlastne vsetko povedal v par riadkoch.
Ja by som napriklad nerobila uz ani len v praci kde by mi obmedzoval pristup na WCko.
Keby ludia v takychto podmienkach odmietali pracovat, mozno by sa nieco zmenilo. Ale ludia ktori nemaju na chleba sklopia hlavu a nechaku si po nej nielen skakat ale este aj naplut tou smiesnou almuznou.
Myslim ze taketo prace by mali sluzit len na to aby nakopli ludi, ze takto skoncit nechcem a neskoncim. To radsej odist do zahranicia.
V tejto dobe je to tak. O samsungu sa vie dlho, ale robí sa to približne po celom slovensku, ak sa nenájde fakt seriózna firma z nemecka alebo tak. Všade z teba chcú zodrať kožu a vedia, že si to môžu dovoliť, lebo ak sa ti nebude ľúbiť, tam máš dvere a oni majú vždy stovky iných na to miesto. Vidím to ja teraz, že zohnať robotu je o krk a taký človek, čo má dve tri decká pôjde robiť hocičo a ešte k tomu s tým bude spokojný, len aby mal nejaký príjem.
Inak to nie je len o kórejcoch. To sama slovač si robí napriek. Napríklad ja som robil na Orave v jednom malom podniku a tam boli vedúci tak jebnutí, že sa na záchod nemohlo ísť viac ako raz a aj to ťa musel vedieť niekto zastúpiť, teda obsluhoval dve linky naraz a keď si tam bol nejak dlho, tak sa hneď zisťovalo prečo, čiže nejaká hnačka nebola výhovorka
Niekedy prišli s tým, že sa porobili chybné kusy, pritom to robí mašina, nie človek a potom si to zlizol on, lebo zrovna práve neokontroloval všetky kusy. Bolo to tam na hlavu a za minimálny plat. Najviac ma dorazilo, keď mi povedali, že mám ostať po poobednej do rána, že nemajú nikoho iného na to a som im ten jediný raz povedal že nie a ráno keď som prišiel som už mal výpoveď
@egon výpoveď môže dať ktokoľvek kedykoľvek, nič zložité. Ale áno chápem že nahrávať a pod. by bolo asi dosť zložité, že to tam nejakým spôsobom kontrolujú.
Ako bolo vyššie povedané natočila by som to a začala riešiť medializovanou cestou. A pred tým by som sa poradila s právnikom, aby som nespravila niečo zle ja.
Určite by som ďalej nepracovala v takých podmienkach a keby mali ľudia štipku hrdosti riešia to hneď a zaraz.. takému grékovi by toto niekto spravil raz a vysral by sa mu na hlavu peniaze nepeniaze
"nech sa neopierame o operadlo na stolicke ked pojde veduci, nech nechodime zahadzovat tie folie, ktore nam ostavali po osupani, ked pride veduci, nech sa nerozpravame ked pride veduci, nech nerobime nic ine okrem toho co robit mame, ked pride veduci.." toto nemyslíš vážne že?
to tak funguje všade, akože osobne som robila len v reštauráciách, ale čašník sa nemôže opierať, sedieť whatever nielen keď príde vedúci ale vkuse celý deň, keď sú tam hostia, tiež nemôžeme chodiť kade tade jak sa nám zachce, tiež sa medzi sebou nerozprávame celú dobu, nie len keď príde vedúci, (koľko krát za deň vám tam ten vedúci prišiel?) a tiež si nelakujeme nechty keď sme v robote, ja vážne nechápem wtf? čo si od roboty čakala? to je bežná prax v akejkoľvek práci že robíš len to, čo robiť máš a 2 eurá na hodinu v dnešnej dobe za brigádu vôbec nie je až také strašné..
teraz prijímajú do samsungu či už do voderadov abo do galanty.. keďže nemám prácu, zvažujem aj to. viem čo je to robiť na kvantitu, robil som v sony 1300 teliek za smenu..(ked som nastúpil, robili sme 400 aj to ked sme zrobili normu tak prišiel nejaký ing a poďakoval sa) ..ale inak bolo tam fajn, záležalo od ľudí aký boli k lídrovi..vzdy sa dalo dohodnúť..
a odchody na wecko..ked človek chce vydrží.. nerátam ak nejaká hnačka, to sa nedá.. a mali sme tam zaskokara.. ale nikto to nezneuzival, že si chce len oddýchnuť..
.
no takže tak niektorým sa zdá jednoduche dať výpoveď a nájsť si inú prácu.. niekto nemá take šťastie, hlavne ak zamestnávatelia to riešia tak, že si naberu ľudí cez agentury..
nesudim kým nezazijem takže ak sa tam dostanem tak poviem..
@lenkaska1 áno s tým súhlasím, že výpoveď môže dať hocikto a hocikedy, len treba sa pozrieť aj na to, že väčšina tých ľudí živý rodiny, platí hypotéky aby mali kde bývať a nájsť si tu dnes prácu nie je až tak jednoduché, takže preto si to predstavuješ až tak jednoducho.
@egon ale určite by som tam nedrela ako otrok! A súhlasím s @30. Určite by som to nejakým spôsobom riešila. Však práve preto, že vedia, že 90% ľudí aj tak nedá výpoveď tak si toto dovoľujú. Ale ja by som so sebou teda takto zametať nenechala.
@hetfield v azii nemusi byť človek stroj, tam si človek prácu váži a dáva do práce čo robí dušu. Aj preto ázijčania robia do tak vysokého veku. Sa pozri na takých japoncov, korejcanov ved oni robia aj ked majú cez 70. Na svovensku zamestnanec počas pracovnej doby akurát tak rozmýšľa kde sa zašije aby nemusel robiť, čo kde môže ujebať či kde si môže uhnúť z ploskačky.
Nehovrím že to tam zmajú tí zamestnanci ružové ale keby sa tu na slovensku zbalil samsung a kia tak by vzniklo dobrých pár desaťtisíc nezamestnaných a kam by potom išli pracovať? Inak ono sa ešte hovorí že nízky plat ale z týchto firiem maú zamestnanci rôzne benefity ako napríklad ubytovanie zadarmo ak sú zďaleka, zvážajú ich firemné autobusy atď a to tým ľudom tiež šetrí peniaze.
Robil som v Samsungu servisaka v Podunajskych Biskupiciach...
o kazivosti a kvalite Samsungov sa vyjadrovat nebudem lebo to je hlboko pod priemer potvrdim co bolo napisane v clanku ze musis byt priputany k stolu vraj kvoli el.stat. vybojom na rukach musis mat rukavice a raz za tyzden kontrola pracoviska ktora je viac ako zbytocna dalej poznam xy ludi co dali vypoved dobrovolne uz po mesiaci a dalsich xy ludi vcetne mna ktorych bezdovodne vyhodili s odovodnenim ze nesplnaju denny limit (10ks) ktory sa dal stihnut uz doobeda a ked bol limit skonceny skor ako pracovna smena tak sme dostali picung ze sa s tym moc ponahlame a ostatny potom nemaju co robit coz bola obcas pravda ale vecsinou bolo prace az az... odvtedy plujem na reklamne bilboardy samsungu a rozbijam elektroniku samsung o to radsej... mimochodom z mojej slubenej vyplaty 450 (v skusobnej vraj az 600) som dostal 200 vcetne stravnych listkov
nelúbia sa ti podmienky v ktorých pracuješ? Minimálny plat ti je málo?
Daj výpoveď a hotovo, nájdeme si za teba rýchlo náhradu. - toto je idea dnešných zamestnávatelov.
Slovensko ustupuje zahraničným firmám, dáva im daňové prázdniny, dáva im benefity len aby založili výrobu práve v našej krajine... Preto si dané firmy môžu robiť so zamestnancami čo chcú. V záujme zachovania výroby bude Slovensko ticho.
Väčšia polovica národa o tom vie, no nikto s tým nič neurobí.
@arcturus "vraj kvôli el. stat výboju" ci beky servisák Ako servisak by si mohol vedieť, že keď pracuješ s elektronikou(CMOS sú ovládané el. poľom obvykle do 20V a statická elektrina má veľmi vysoké napätie) musíš byť pripútaný kvôli odvedeniu náboja. Rovnako čistota a bezprašnosť
@egon niektorí.. ake niektorí majú na výber a tí by to nemali iba tak nechať! Ja si myslím, že určite by si na tom nejaký nový čas alebo niečo podobné riadne zgustol
@james144 ale nepride mi normalne, aby skusali psychiku, ze stoja len tak and zamestnancom a - @sheily pozeraju nanho co bude robit, ja som tak bola len nervozna a supanie spojky mi trvalo dva krat dlhsie ako normalne vedúci pri odchode podotkol "na osupanie jednej spojky mate 4-6 sekund, zalezi od druhu spojky" akoze este aby mi stopovali za koko osupem jednu vec, ktorej tam denne nosia asi 30.000..
a ty vies co je to za firmu, vsak? stareny aj mlade sa nam tam len stazovali, uz si z toho robili aj srandu.. robili sme v halach kde bolo vzdy o 5-10 stupnov viac ako vonku, jeden den bolo vonku 40, na teplomer v hale som sa radsej ani nepozerala lebo myslim ze nez by som tam prisla ma porazi.. a robit casnika je uplne nieco ine ako pracovat tam.. a na ten ostatok co som opisala si nezareagovala preco? lebo ti t pride tiez uplne normalne, vsak?.. boze, ked ste tam neboli prosim nevravte, pred predtym som bola na brigade v inej firme a podmienky boli UPLNE iné dokonca by som povedala ze az nadpriemerne
z rozprávania mojej mami, ktorá robí za minimálnu mzdu:
celý deň musí stáť na nohách ani náhodou si nesmie sadnúť, za celý deň ma 15minutovú prestávku, po prestávke zapípa alrm a musia sa okamžite vrátiť na miesta, obuv musia mať tvrdé dreváky, rozprávať sa nesmu, mobil pri sebe mať nesmú takže ak sa jej chcem dovolať nemôžem proste, klimatizácia celý čas fúka len na ňu a pod. veci
@paulomimoi To nie je o psychike ale o tom že linka je len taká rýchla ako najpomalší článok. Rýchlosť je v tomto prípade jeden z dvoch rozhodujúcich faktorov(druhý je chybovosť). Ak sa vedúcemu zdá že konkrétny zamestnanec nesplňuje normu nemá inú možnosť ako ho stopovať.
@paulomimoi ak ťa to zaujíma, tak na miestach, kde som robila ja tiež neboli prestávky o nič dlhšie, maximálne pol hodinku na najedenie sa aj to pomedzi robotu len keď nie sú hostia, ak prídu okamžite vyskočiť na rajón. ale tiež si myslím, že to tak funguje všade, tak som nevidela zmysel sa k tomu vyjadrovať. a nadčasy tiež nie sú nič výnimočné.
vyjadrila som sa k tomu čo si napísala v @8 - bežné pracovné podmienky, ktoré si opísala, jednoducho robiť, neulievať sa a držať hubu a krok. odkiaľ som si asi tak mala domyslieť tieto ostatné okolnosti, ktoré si napísala až v @53 ?
ale aby som sa vyjadrila aj k tomu - ak je doba ošúpania nejakej spojky 4-6 sekúnd asi to nie je nadpozemský výkon, čiže ak to bude niekto robiť 30 sekúnd prichádzajú tým o tržbu, to je tiež v každej inej robote normálne, že musíš dodržať nejaké zásady, hocijaký iný napríklad obchodný zástupca, síce celý deň sedí a telefonuje, ale tiež musí dodržať nejaký limit toho čo musí za deň spraviť, koľko musí pre firmu zarobiť etc, keby to nedržiaval tiež by ho vykopli.
jediné čo som z tvojich príspevkov ochotná uznať je to teplo, to naozaj nie je normálne a malo by sa s tým niečo robiť, ale to už neovplyvním.
a keď sa niekomu nepáči, kľudne môže podať hocikedy výpoveď, tisíc nezamestnných budú aj za takú prácu vďační.
akože netvrdím že neni pravda v tom článku, ale každý čo niekedy robil v ESD priestore kde boli opatrenia kvôli statickej elektrine tak vie, že tie ruky "pripútané ku stolu" sú len náramky s káblikom zastrčeným do uzemnenia keď človek robí s citlivými súčiastkami a mám tendencie neveriť článkom, kde si redaktori nevedia zistiť základné informácie.
@lenkaska1 nie nemyslím si to, ale isté veci pochopíš keď budeš mať na sebe trochu viac zodpovednosti a trochu oklieštené možnosti ako väčšina ľudí čo tam pracuje.
Ja tento spôsob neobhajujem, my sa u nás o zamestnancov staráme a si ich aj vypočujeme. Na druhej strane tiež to tam nie je koncentračný tábor.
A riešenie zavolať tam Nový čas ako si písala je tak na jednu vec, na nič, taký bulvár má určite nejakú výpovednú hodnotu. Pokiaľ tam podmienky nebudú chcieť zmeniť z hora, tak sa tam jednoducho nezmenia a z hora ich zmeniť nechcú, lebo je vláda rada že je tu aspoň nejaká "práca".
pred rokom som byval na ubytovni v ba s 3 chalanmi ktory pracovali v samsungu na vyrobnej linke rozpravali mi ako to tam chodi vraj sa tam stal pripad ked zena musela na velku ale t.leader ju nepusttil od linky tak sa tam po...la,nechcelo sa mi tomu verit ale doma som stretol spoluziaka koreho dobre poznam tiez tam pracoval vydrzal tam dva dni aj to len na skusobnej linke,vraj sa od vietnamcov jebat nenecha
inak existuje automatizacia, roboty a pod, ale mam dojem, ze roboty sa dnes vyuzivaju len vynimocne, v pripadoch, ktore setria ovela menej pracovnych sil, ked si vezmeme mnozstvo ludi, ktore pracuje tazko manualne a nenahradia ich robotmi, ale lekarovi daju na operaciu pristroj, kludne jediny v krajine, na urcite typy zakrokov. no fakt neviem, ci by sa viac penazi neusetrilo na zavedenie fabrik s robotmi celosvetovo, aby ludia nerobili take roboty vobec nikde na svete. podla mna ani take vymakane technologie vobec neexistuju este (mozno len par) alebo je lakavejsie nechat prezit len tych kvalifikovanejsich, tak nech henti manualne pracujuci podochnu. aleo kombinacia oboch. mozno sa ani netazi tak vela na svete, aby bolo na to, zostrojit cisto roboticke tovarne. ktovieee ale by ma to zaujimalo dost.
@sapphirizing ty si vieš vôbec predstaviť koľko ľudí by bolo nezamestnaných, keby sa používali roboti? By spadla celá ekonomika.
Postav si nejaký podnik, kľudne ekonomický keď nechceš, aby ľudia tvrdo manuálne pracovali kde zamestnáš milióny ľudí čo by prišli o prácu a môžeš začať nahradzovať. Robota postaviť vedia a takého, že by si spadla na zadok akurát že by pol sveta bolo nezamestnaného..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
raz za svoje skutky budu tvrdo pykať na veky
akoze pardon, normalne som na seba hrada, ze som tam ako brigadnicka vydrzala 5 tyzdnov
Je si potrebné uvedomiť že to nie je práca pre ľudí. Jediný dôvod prečo takéto činnosti robia ľudia je to že automatizovať to by si vyžiadalo vyššie náklady. Takže človek na takejto pozícii je len veľmi lacný a nahraditeľný stroj. Brigádoval som na assembly len dva dni a fakt by som to doprial každému. Človek pochopí ako môže skončiť ak nebude na sebe pracovať.
, ľudia donekonečna nebudú trpieť - to sa neda ani nazvať kapitalisticke maniere,.....
život človeka, ľudská dôstojnosť, úcta k práci a adekvátna odmena za prácu pre týchto "špinavých vagabundov" neznamená nič
Ale inak hen to sú povedal by som že aj bežné pracovné podmienky. Jednoducho všade chcú z teba vytrepať čím viac peňazí, to je bežná prax.
A tiež sa na to treba pozrieť tak, že tie opatrenia sú z nejakého dôvodu, napríklad bez tých pások by ľudia chodili na záchod každú polhodinu a to je fakt. Jednoducho aj ľudia samotní sú kurvy a snažia sa zamestnávateľa čo najviac ojebať, tak aj on sa musí brániť a preto vznikajú takéto situácie. Lenže každý nadáva len na zamestnávateľa lebo on je "ten silnejší"
je normalne ze (nielen pred sefom) ale celkovo by si mala splnat a dodrziavat urcitu pracovnu etiketu, ako neopierat sa kade tade po stolickach, nevyhadzovat do kosa/inde veci, ktore tam nepatria/vyhadzovat sa nemaju, etc.
okrem toho, ked som brigadoval v kdejakych firmach, vsade je zakladna 30 minutova prestavka a 1-2 10 minutove, cize opat nic strasne
Ja by som napriklad nerobila uz ani len v praci kde by mi obmedzoval pristup na WCko.
Keby ludia v takychto podmienkach odmietali pracovat, mozno by sa nieco zmenilo. Ale ludia ktori nemaju na chleba sklopia hlavu a nechaku si po nej nielen skakat ale este aj naplut tou smiesnou almuznou.
Myslim ze taketo prace by mali sluzit len na to aby nakopli ludi, ze takto skoncit nechcem a neskoncim. To radsej odist do zahranicia.
Niekedy prišli s tým, že sa porobili chybné kusy, pritom to robí mašina, nie človek a potom si to zlizol on, lebo zrovna práve neokontroloval všetky kusy. Bolo to tam na hlavu a za minimálny plat. Najviac ma dorazilo, keď mi povedali, že mám ostať po poobednej do rána, že nemajú nikoho iného na to a som im ten jediný raz povedal že nie a ráno keď som prišiel som už mal výpoveď
Určite by som ďalej nepracovala v takých podmienkach a keby mali ľudia štipku hrdosti riešia to hneď a zaraz.. takému grékovi by toto niekto spravil raz a vysral by sa mu na hlavu peniaze nepeniaze
"nech sa neopierame o operadlo na stolicke ked pojde veduci, nech nechodime zahadzovat tie folie, ktore nam ostavali po osupani, ked pride veduci, nech sa nerozpravame ked pride veduci, nech nerobime nic ine okrem toho co robit mame, ked pride veduci.." toto nemyslíš vážne že?
to tak funguje všade, akože osobne som robila len v reštauráciách, ale čašník sa nemôže opierať, sedieť whatever nielen keď príde vedúci ale vkuse celý deň, keď sú tam hostia, tiež nemôžeme chodiť kade tade jak sa nám zachce, tiež sa medzi sebou nerozprávame celú dobu, nie len keď príde vedúci, (koľko krát za deň vám tam ten vedúci prišiel?) a tiež si nelakujeme nechty keď sme v robote, ja vážne nechápem wtf? čo si od roboty čakala? to je bežná prax v akejkoľvek práci že robíš len to, čo robiť máš a 2 eurá na hodinu v dnešnej dobe za brigádu vôbec nie je až také strašné..
sorry, ale nemáš byť moc na čo hrdá..
a samozrejme pochybujem, ze vyrobna cena vyrobkov samsung je taka vysoka, ze musia takto zdierat zamestnancov
som rad, ze som vzdy robil nejake ine brigady ako taketo typy, a ze to ani nebudem musiet robit
a odchody na wecko..ked človek chce vydrží.. nerátam ak nejaká hnačka, to sa nedá.. a mali sme tam zaskokara.. ale nikto to nezneuzival, že si chce len oddýchnuť..
.
no takže tak niektorým sa zdá jednoduche dať výpoveď a nájsť si inú prácu.. niekto nemá take šťastie, hlavne ak zamestnávatelia to riešia tak, že si naberu ľudí cez agentury..
nesudim kým nezazijem takže ak sa tam dostanem tak poviem..
a nemam rad značku Samsung Ale videl som pracovne podmienky v Googli a boha to je niečo
Nehovrím že to tam zmajú tí zamestnanci ružové ale keby sa tu na slovensku zbalil samsung a kia tak by vzniklo dobrých pár desaťtisíc nezamestnaných a kam by potom išli pracovať? Inak ono sa ešte hovorí že nízky plat ale z týchto firiem maú zamestnanci rôzne benefity ako napríklad ubytovanie zadarmo ak sú zďaleka, zvážajú ich firemné autobusy atď a to tým ľudom tiež šetrí peniaze.
o kazivosti a kvalite Samsungov sa vyjadrovat nebudem lebo to je hlboko pod priemer potvrdim co bolo napisane v clanku ze musis byt priputany k stolu vraj kvoli el.stat. vybojom na rukach musis mat rukavice a raz za tyzden kontrola pracoviska ktora je viac ako zbytocna dalej poznam xy ludi co dali vypoved dobrovolne uz po mesiaci a dalsich xy ludi vcetne mna ktorych bezdovodne vyhodili s odovodnenim ze nesplnaju denny limit (10ks) ktory sa dal stihnut uz doobeda a ked bol limit skonceny skor ako pracovna smena tak sme dostali picung ze sa s tym moc ponahlame a ostatny potom nemaju co robit coz bola obcas pravda ale vecsinou bolo prace az az... odvtedy plujem na reklamne bilboardy samsungu a rozbijam elektroniku samsung o to radsej... mimochodom z mojej slubenej vyplaty 450 (v skusobnej vraj az 600) som dostal 200 vcetne stravnych listkov
NIKDY SI NEKUPUJTE SAMSUNG SU TO ZNACKOVE SMEJDY
Daj výpoveď a hotovo, nájdeme si za teba rýchlo náhradu. - toto je idea dnešných zamestnávatelov.
Slovensko ustupuje zahraničným firmám, dáva im daňové prázdniny, dáva im benefity len aby založili výrobu práve v našej krajine... Preto si dané firmy môžu robiť so zamestnancami čo chcú. V záujme zachovania výroby bude Slovensko ticho.
Väčšia polovica národa o tom vie, no nikto s tým nič neurobí.
a ty vies co je to za firmu, vsak? stareny aj mlade sa nam tam len stazovali, uz si z toho robili aj srandu.. robili sme v halach kde bolo vzdy o 5-10 stupnov viac ako vonku, jeden den bolo vonku 40, na teplomer v hale som sa radsej ani nepozerala lebo myslim ze nez by som tam prisla ma porazi.. a robit casnika je uplne nieco ine ako pracovat tam.. a na ten ostatok co som opisala si nezareagovala preco? lebo ti t pride tiez uplne normalne, vsak?.. boze, ked ste tam neboli prosim nevravte, pred predtym som bola na brigade v inej firme a podmienky boli UPLNE iné dokonca by som povedala ze az nadpriemerne
z rozprávania mojej mami, ktorá robí za minimálnu mzdu:
celý deň musí stáť na nohách ani náhodou si nesmie sadnúť, za celý deň ma 15minutovú prestávku, po prestávke zapípa alrm a musia sa okamžite vrátiť na miesta, obuv musia mať tvrdé dreváky, rozprávať sa nesmu, mobil pri sebe mať nesmú takže ak sa jej chcem dovolať nemôžem proste, klimatizácia celý čas fúka len na ňu a pod. veci
a jej vedúce? chodia si okolo s kávičkou a buzerujú aj palt majú omnoho vyšší
moja mama je vďačná za 1,3
vyjadrila som sa k tomu čo si napísala v @8 - bežné pracovné podmienky, ktoré si opísala, jednoducho robiť, neulievať sa a držať hubu a krok. odkiaľ som si asi tak mala domyslieť tieto ostatné okolnosti, ktoré si napísala až v @53 ?
ale aby som sa vyjadrila aj k tomu - ak je doba ošúpania nejakej spojky 4-6 sekúnd asi to nie je nadpozemský výkon, čiže ak to bude niekto robiť 30 sekúnd prichádzajú tým o tržbu, to je tiež v každej inej robote normálne, že musíš dodržať nejaké zásady, hocijaký iný napríklad obchodný zástupca, síce celý deň sedí a telefonuje, ale tiež musí dodržať nejaký limit toho čo musí za deň spraviť, koľko musí pre firmu zarobiť etc, keby to nedržiaval tiež by ho vykopli.
jediné čo som z tvojich príspevkov ochotná uznať je to teplo, to naozaj nie je normálne a malo by sa s tým niečo robiť, ale to už neovplyvním.
a keď sa niekomu nepáči, kľudne môže podať hocikedy výpoveď, tisíc nezamestnných budú aj za takú prácu vďační.
Ja tento spôsob neobhajujem, my sa u nás o zamestnancov staráme a si ich aj vypočujeme. Na druhej strane tiež to tam nie je koncentračný tábor.
A riešenie zavolať tam Nový čas ako si písala je tak na jednu vec, na nič, taký bulvár má určite nejakú výpovednú hodnotu. Pokiaľ tam podmienky nebudú chcieť zmeniť z hora, tak sa tam jednoducho nezmenia a z hora ich zmeniť nechcú, lebo je vláda rada že je tu aspoň nejaká "práca".
Postav si nejaký podnik, kľudne ekonomický keď nechceš, aby ľudia tvrdo manuálne pracovali kde zamestnáš milióny ľudí čo by prišli o prácu a môžeš začať nahradzovať. Robota postaviť vedia a takého, že by si spadla na zadok akurát že by pol sveta bolo nezamestnaného..