okej tákže podľa mňa láska existuje... a definovať je ju ťažké aj so všetkými jej variáciami.... ale predpokladajme že myslím lásku medzi mužom a ženou...
V tom prípade ja vidím lásku ako potrebu vidieť iného človeka šťastného. Vlastne by som ju označil za jedno z mála "nesebeckých radostí" na svete.
niekedy sa mi zda, ze existuje len fyzicka pritazlivost a naklonnost. proste ze mate niekoho radi ako cloveka a pritahuje vas tak je to laska. ale nic specialne k tomu.
@lukaso121 no v každom prípade takto sme sa to učili aj na biológii a no....aj keď si dám stránku s liekmi, tam mi tam píše že oxytocín spôsobuje sťahy maternice pri pôrode (len tak medzi nami si nemyslím, že je to veľmi príjemné) a stránky, kde sa o ňom píše ako o hormóne lásky sú diva.sk a aktuality.sk čo je asi rovnaká spoľahlivosť ako wiki
@kajs ked uz chces citovat wikipediu, chod radsej na anglicku, kde mas toho podstatne viac a pise ti tam aj nieco take ako : Consequently, oxytocin is often referred to as the “love hormone"
láska je lúbiť. mať rád aj keď sa deje všetko proti nej. láska je cit. vie byť jednostranná a zahŕňa aj viac ludí. láska nekončí. len sa odoberie niekam kde to nebolí. láska stojí za všetky riziká. láska je alfa aj omega. buď ju cítiš alebo nie. nedá sa definovať. je to ten kúsok v nás, ktorý presvedčí tak prísny logický mozog, že sa mýli. a nevieme čo robiť..láska je proti všetkým pravidlám
tak je masochista alebo moc opatrný. láska bolí aj keď najviac miluješ.
to je láska. nebáť sa a podstúpiť všetko kvôli nej. kvôli niekomu.a nič nechceš späť.iba lásku.
či sa skončí dobre alebo zle... vždy sa vrháme do života a chceme z neho najviac aj pre seba. láska chce hlavne dať to najviac pre druhého. to je láska.
bolí to? to má bolieť.
láska je vážne kurva. neviem či bude niekedy naplnená tak ako my chceme.
je to risk. šťastie a útrapy. je to láska. je to strach o druhého že sa mu nestane nič zlé, je to strach že ťa nesklame. a keď sklame, tak tá pravá láska pretrvá.. a nevieš povedať nič zlé..len buď šťastný/á. a ona ťa bude zabíjať...pomaly. ale potom odíde, schová sa niekam kde je a bude vždy.ale ty si môžeš povedať že si skutočne lúbila. láska ťa poznačí. spraví z teba lepšieho človeka.
@lukaso121 inteligencia je všeobecná vlastnosť je to schopnosť riešiť nové úlohy a múdry si keď si veľa študoval múdrosť je z kníh, inteligencia sa z kníh získať nedá
@mort Mám ten názor, že láska v podstate nespočíva v citoch, emóciách... ale v konkrétnych skutkoch, rozhodnutiach... takže ak človek koná tak necháva žiť lásku vo svojom živote. Tu ti dám link na jeden článok podľa knihy J. McDowell a P. Lewis: Lásku dať, lásku brať
@georg21 Tá láska "ak" (neviem, čítala som to po česky) sa dá vyčleniť, to áno.
Ale tá láska "pretože"... Vždy niekoho miluješ pretože je nejaký alebo pretože niečo urobil. Teda.. za predpokladu, že veríme na lásku.
Nikdy to nejde bez toho ak to nie je láska na prvý pohľad a tá sa mi v tomto celom ošiali zdá ako najreálnejšia.
Láska pretože je súčasťou lásky.
@mort Už chápem ako to myslíš. Isteže, všetky tie druhy sú súčasťou lásky medzi ľuďmi. Ono to má skôr vyústiť do uvedomenia si, že "je aj bezpodmienečná láska", ktorá je tiež súčasťou tejto lásky, a nikdy nezanikne, lebo vtedy nie som už opantaný napr. krásou toho druhého ale som sa slobodne rozhodol takto. A môže byť uskutočnená v mojom konkrétnom živote, ak sa rozhodnem jej učiť. A má pomyselne najvyššiu hodnotu v živote.
chemické reakcie viazané na plodenie potomkov ... to je podla mna v skutočnosti to čo nazývame lásku ... avšak my si to upravujeme podla seba, podla toho čo by sme chceli aby to bolo ... ludia odjakživa videli a budu vidieť procesy a veci inými očami ,,krajšími,, ako v skutočnosti sú ... vytvárame si ideály, sny o tom čo láska je, čo pre nás znamená, dávame jej duševnú hodnotu a prečo? pretože to chceme takto vnímať pretože potrebujeme tento cit k životu ako útechu a útočisko domova spojeného s pocitom blízkeho kontaktu milovanej osoby ... znie to ako rozprávka, ako príbeh s krásnym dejom ...
každému je predsa jasné čo to je, keď to cíti a keď to zažíva ... každý vie čo je to z psychologického hladiska, prečo ju potrebujeme a tak ďalej ... ale čo je láska ( pravá láska ) z biologického ? ... čo vás nuti milovať a čo je zavŕšenie milovania? ...
aj napriek všetkému ju beriem ako niečo výnimočné a krásne ( pre mňa najdôležitejšie ) ale aj keď ja túžim po nekonečnej pravej láske viem že taká silná akú ju chcem asi nie je ... je to len v mojej hlave ... a chémia a fyzika sú proste deje vysoko nad nás ...
hm...chemicke reakcie v mozgu na zaklade ktorých sa nam začnu do tela vyplavovať hormony štastia ako oxitocin, dopamin, fenilalanin...a pocitujeme všetky sprievodne prijemne pocity inak evolučna taktika na obdobie cca do dvoch rokov kedy ze dany dvaja zblížia, porodia deti a oddelia sa od seba a idu sa parit inde (v minulosti vo velkej miere praktizovane ludmi vdaka čomu sme sa uspešne navyšovali počtom a vdaka tomu sme tu aj dnes a nehynuli sme ako dalšie organizmy ktore sa nedokazali adaptovať na tomto svete ....inak povedane aj prirodna čistá droga kedy ma človek pocit že lieta a svet je gombička
@kajs CHCES aby sa mi mozog pripiekol a vypadol z ucha?ja uz ani neviem co je to rovnica a ked das este preto nejake slovo tak uz mi mozog vrie ,a musim ho schladit googlom,ze exponencialna .tak mozme sutazit a kto bude mat viac komentov je alfa pohlavie (pomasirovat ego chapeš)
@kajs tak netreba davat ze boh je .... bo admin take lubi mazat.sraci take ze ake nabozenstvo je na svete najmierumilovnejsie a asi to capnem a budeme alfa pohlavie :
Jednoduchá definícia: bolesť, strach a výčitky.
Zároveň aj niečo krásne, to šťastie, radosť ked si s tou osobou ... niekedy však rozmýšľam stojí to za to? :/ :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
109 komentov
Vtedy som sa pýtala či muži vedia milovať a bola som za do poslaná do horúcich pekiel.
láska bolí
láska je kurva
láska zabíja
ale láska je aj krásna
V tom prípade ja vidím lásku ako potrebu vidieť iného človeka šťastného. Vlastne by som ju označil za jedno z mála "nesebeckých radostí" na svete.
môžeš si ma odblokovať?
zrušil som všetko hanlivé a urážlivé,spomedzi fotiek.
Napravím sa...sľubujem ,už nebudem taký magor.
taká mladá si na také rázne súdy...
» sk.wikipedia.org/wiki/Oxytocín...
Ak nedokáže cítiť lásku ani radosť?
Ak má taký borvský strach z bolesti, že odsúva každého, kto príde a chce ho ľúbiť? Tak potom čo?
sú to proste nejaké reakcie v mozgu či čo, tak ako každý iný pocit.
What is love? Love is love?
Tak to si poriešil, indeed.
to je láska. nebáť sa a podstúpiť všetko kvôli nej. kvôli niekomu.a nič nechceš späť.iba lásku.
či sa skončí dobre alebo zle... vždy sa vrháme do života a chceme z neho najviac aj pre seba. láska chce hlavne dať to najviac pre druhého. to je láska.
bolí to? to má bolieť.
láska je vážne kurva. neviem či bude niekedy naplnená tak ako my chceme.
je to risk. šťastie a útrapy. je to láska. je to strach o druhého že sa mu nestane nič zlé, je to strach že ťa nesklame. a keď sklame, tak tá pravá láska pretrvá.. a nevieš povedať nič zlé..len buď šťastný/á. a ona ťa bude zabíjať...pomaly. ale potom odíde, schová sa niekam kde je a bude vždy.ale ty si môžeš povedať že si skutočne lúbila. láska ťa poznačí. spraví z teba lepšieho človeka.
choď do toho.oplatí sa to.
» www.martindom.sk/index.php?id=76...
Hocičo sa dá takto rozdeliť.
Ale tá láska "pretože"... Vždy niekoho miluješ pretože je nejaký alebo pretože niečo urobil. Teda.. za predpokladu, že veríme na lásku.
Nikdy to nejde bez toho ak to nie je láska na prvý pohľad a tá sa mi v tomto celom ošiali zdá ako najreálnejšia.
Láska pretože je súčasťou lásky.
každému je predsa jasné čo to je, keď to cíti a keď to zažíva ... každý vie čo je to z psychologického hladiska, prečo ju potrebujeme a tak ďalej ... ale čo je láska ( pravá láska ) z biologického ? ... čo vás nuti milovať a čo je zavŕšenie milovania? ...
aj napriek všetkému ju beriem ako niečo výnimočné a krásne ( pre mňa najdôležitejšie ) ale aj keď ja túžim po nekonečnej pravej láske viem že taká silná akú ju chcem asi nie je ... je to len v mojej hlave ... a chémia a fyzika sú proste deje vysoko nad nás ...
moja jediná je
@spisovatel
Zároveň aj niečo krásne, to šťastie, radosť ked si s tou osobou ... niekedy však rozmýšľam stojí to za to? :/ :/
A neboj sa bolesti, to k tomu patri, nic neni zadarmo.