K ankete ma inšpirovalo fórum od uživateľa @xhtml - » www.birdz.sk/forum/co-lepsie... - ktorý nechápe, prečo sa ľudia trepú na dovolenky do zahraničia, keď nepoznajú ani polku Slovenska...
ked chces spoznavat ine kultury tak najprv by si mal poznat kulturu svojej krajiny... teda pokial zo seba nechces urobit dementa ked sa ta cudzinec opyta daco o slovensku a nebudes mu vediet odpovedat....
Treba OBE, sorry, ale táto anketa mi pripadá byť napísaná tak, aby to vyznelo, že tá druhá možnosť je jednoznačne správna a prvá na hovno, ale je to hanba, keď sa niekto serie do zahraničia a nevie nič o vlastnej krajine, len bude slintať nad nejakými šmejdmi mimo a potom tuto pindať, pindať aj pred cudzincami, tak a potom sa čudujte, že do nás všetci stále kopú. A že sme sa vždy niekým nechali osierať.
@17 co ma krasa slovenska spolocne s vacsimi moznostami? Ano sme jebnuty narod, ale stale je tu pekne (hrady, zamky, slovensky raj, janosikove diery atd, je toho velmi vela).
suhlasim s prvymi vetami od @krutafunebracka a mozno aj s celym prispevkom, ale cely som necital
je hlupe cestovat do zahranicia so snahou spoznavat krajiny, mentalitu, kulturu a bla bla bla a pritom nezaujimat sa o tieto zalezitosti svojej vlasti. podla mna je fajn robit aj jedno aj druhe, spoznavat slovensko je delo, alebo ani nie ze spoznavat (spoznavat ho je dobre, ale ja si na to az tak nepotrpim), skor vychutnavat si ho. no a je ale prijemne raz za cas ist kamsi vonku sa pozriet, predsalen, to je nieco uplne ine za hranicami.
okrem toho, ak by som chcel najprv spoznat sloensko a az potom ist von, tak by som von nikdy nesiel, lebo slovensko ma prilis vela veci na spoznavanie, aby som to stihol.
dalsia vec ale je, ze vela ludi, co chodi na dovolenky do zahranicia, tam nejdu spoznavat krajinu, ale sa idu vykvasit na plaz a trt robit, mozno tak vecer do baru idu, ale o nejake spoznavanie krajiny velmi nejde.
@ava33 Je. Len väčšina ľudí to berie príliš bežne a nevšímajú si to. Veď aj ku nám chodia zahraniční turisti. Máme krásnu prírodu a aj historické miesta máme zaujímavé, folklór a aj samotnú históriu by som povedala.
hmm...ano zahranicni turisti xodia na sk, ale len na den. nieje tu co pozerat, sluzby mizerna, ceny za sluzby predrazene. krajina..pekna, ale krajsia je napr. v rakusku . na slovensku v podstate nieje co pozerat, nezaujimava, nudna krajina. to aj madarsko je krajsie. ( BA vs budapest kto tam bol vi ocom hovorim ) wed...ludia na sk zatancuju, zaspievaju...zatlieskame im...a co ?? co teraz?! co dalej?1 to je vsekto?! fajn..kedy ide najblisii bus do viedne?! to je tak a keby moji rodicia neboly...tak.....blby ..tak som sa mohol narodit uplne inde( viem kde ale to tu nebudem pisat), mat uplne ini zivot a bit uplne ini a urcite lepsii ako som teraz ( ked si na to spomieniem tak mam xut sa obesit ) lebo aj mali plany ze tam pojdy byvat, ale nakoniec nesli a .......znicili mi zivot ze sme na slovensku
@nikeboy s prvou polovicou suhlasim s druhou polovicou nesuhlasim.
ano suhlas, turisti sem chodia na jeden den, lebo fakt tu nemaju co pozerat a robit... priroda je pekna, ale berme to tak ona sa NICIM neodlisuje od inych stredoeuropskych krajin, mame stredoeuropsku prirodu, rovnaka je v Cechach, Madarsku, casti Polska, casti Ukrajiny, ci Rakuska a Nemecka (s tym rozdielom ze v tych poslednych dvoch menovanych je pokosene, vycistene domy, vsetko pekne upratane...)
RODICIA TI NEZNICILI ZIVOT, tym ze si sa narodil na Slovensku, tvoj zivot mas v rukach iba ty a nikto iny! Len ty mozes rozhodnut, ako budes zit, ak mas 16, tak ok, pockaj, ale teoreticky o par rokov si mozes robit co chces, ist kam chces, zit kde chces, takze kvazi ty budes strojcom svojho stastia a nikto iny (len ty sam sebe) ti nemoze znicit zivot
@krutafunebracka ano chodia k nam turisti, ale uprimne kolko percent z nich sa sem vrati, lebo sa im tu pacilo??? Nehovorim ze nula percent, ale nebude to ani vela
@xhtml este si zabudol na nasu krasnu reklamu urcenu pre cudzincov:
(ako podla mna na tej reklame Slovensko vyzera krasne, len problem bol ze preco by mal clovek spoznavat IBA SLOVENSKO, ty xhtml si bojoval za to v tvojom fore, ze nechapes logiku ze ludia chodia do sveta, ked nepoznaju Slovensko. Ja tvrdim, ze na Slovensku je pre isty typ ludi dost veci, ale nie kazdeho bavi turistika a lezenie po zamkoch, a zaroven na druhej strane je to viac menej to iste. Netvrdim ze Slovensko je skarede, ja len tvrdim ze NIE JE NICIM VYNIMOCNE oproti Rakusku, Madarsku, Cesku, a dalsim stredoeuropskym krajinam a ked k tomu priratame nekvalitu sluzieb, neochotnych ludi, a bordel, tak proste Slovensko nevyuziva svoju krasu, Slovensko je rovnako krasne ako lubovolna ina stredoeuropska krajina, len tu mame navyse nekvalitne sluzby a neporiadok ako bonus
inak v tom reklamnom spote o Slovensku, je take zvlastne, ze v zavere spotu je zaber na Hotel Carlton na Hviezdoslavovom namesti, to naozaj najkrajsia budova Bratislavy je sukromny hotel? ze preco vybrali prave to...
mna ale nejake stupidne sluzby (naozaj, stupidne) nezaujimaju, nezaujimaju ma ceny, ludia na chatach, v horskych krcmach a pod. ja som rad, ze si fajn pokecam s par ludi, ktorych stretnem v prirode.. a slovensko sa neda spoznat z jednej reklamy ale ako som uz tri krat pisal, nech si kazdy chodi kde chce, ja najprv obeham slovensko, ved je tu toho TAK VELA
nuž, v Taliansku je enormné množstvo takých hôr, ako sú Tatry, ba dokonca krajšie, famóznejšie, masívnejšie, pre pohľad až vyrážajúce dych... aj tu mám výhľad na robustné kopce, ktoré už len výškou lákajú... a je tu aj výhľad na známe Sybiliny, na tie sa už nedostanem, ale vyzerajú ako Vysoké Tatry
špeci pre xhtml dodávam, že som Slovensko prešla toho dosť, možno viac než ty, a to som nedosiahla ani desať rokov ešte, tuším, že všetko okrem miest hore pri poľsko ukrajina, no videla som aspoň na obrázkoch, keďže som mala fytoeografiu
a to som ešte nespomenula talianske hory, známy national park, ktorý sa vyrovná veľkosti prešovského kraja, možno je aj väčší, a také grasslandy, ktoré na Slovensku nenájdeme, iba rovinaté nížiny
@nikeboy mal by si sa narodit v nejakej krajine kde neustale prebiehaju obcianske vojny, kde je chudoba a hladomor, alebo kde by tvoji rodicia museli makat 16 hodin denne za lacny peniaz... potom by si bol rad aj za toto Slovensko
zacnem odzadu - @45 no si predstv ze som sa mohol mat lepsie ako tuna tak newiem ocom tocis. take hlupe priklady tu davas..no tak to xod rovno byvat na lunik 9 wed niekde je to este horsie . (a wer my, tam kde som sa mohol narodit ziadne obcianske a a ni ine vojny neboly uz vyse 100rokov )
@28 ano nudna. tie 4-5 kopceki este nerobia newm aku krajinu. aby si pochopil ako to myslim tak to je na dlhsi pokec
@tomas , ale znicili musim sa tu kazdi den ....rozculovat v skole, venku a ide..z tymi ludmy v meste plus..co je slovensko?1 nic, je to len vychodoueuropska krajjina, niektori si mislia ze lezi dokonca kdesi v rusku. ale tu nejde oto. povazujem zivot za zniceni, lebo aj ked sa po skole rozhodnem byvat inde, stale tu bude slovensky pas a obcianstvo a naviazanost na tuto " bananovu" krajinu uz som si zistoval- zrusenie obcianstva daco , a nie malo stoji, plus..miesto narodenia nezmenim ani tak ja tuto "krajinu" proste neznasam.
OMYL práve že bratislava je totalný zapadákov otrepané preľudnené malé mesto z nevýhodnou polohou celé slovenské rudohorie tatry a dalšie pohoria a doliny z malými mestečkami sú 1500x krajšie ako Bratislava.
@nikeboy ti tu akosi všetko vadí tak niečo rob pre to aby bolo lepšie dobre 18 rokov si nemal aby si šiel voliť ale predsa sa dá robiť toho dosť
to all .... ak chcete niečo zmeniť čo sa vám tu nepáči tak to musíte aj niečo spraviť najľahšie je od problému ujsť .....voľte správnych ľudí ak takí niesu buďte nimi vy a ak nemáte volebne právo tak robte čosi iné neponúkam konkrétne riešenie každý problém ma to svoje riešenie
Ma takú výhodu, že nás Slovákov je menej o to väčšia šanca sa presadiť a zmeniť čosi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
- ktorý nechápe, prečo sa ľudia trepú na dovolenky do zahraničia, keď nepoznajú ani polku Slovenska...
Toto je spravny link na @xhtml -ove forum "Naco chodite na dovolenky do zahranicia, ked nepoznate ani pol slovenska?"
» www.birdz.sk/forum/naco-chod...
tento víkend som bol na chate v slovenských horách a došiel som rozkýchaný z alergie (ono to prejde o pár dní, ale asi mi šibe z toho
Keď si rodinu nebudem museť baliť do batožiny asi rozhodnem inak
A i tak do zahraničia takmer všetci chodia žebráčiť na pláž a týždeň sa tam rozvaľovať a z tej krajiny nič nespoznajú, no hanba! (blee)
je hlupe cestovat do zahranicia so snahou spoznavat krajiny, mentalitu, kulturu a bla bla bla a pritom nezaujimat sa o tieto zalezitosti svojej vlasti. podla mna je fajn robit aj jedno aj druhe, spoznavat slovensko je delo, alebo ani nie ze spoznavat (spoznavat ho je dobre, ale ja si na to az tak nepotrpim), skor vychutnavat si ho. no a je ale prijemne raz za cas ist kamsi vonku sa pozriet, predsalen, to je nieco uplne ine za hranicami.
okrem toho, ak by som chcel najprv spoznat sloensko a az potom ist von, tak by som von nikdy nesiel, lebo slovensko ma prilis vela veci na spoznavanie, aby som to stihol.
dalsia vec ale je, ze vela ludi, co chodi na dovolenky do zahranicia, tam nejdu spoznavat krajinu, ale sa idu vykvasit na plaz a trt robit, mozno tak vecer do baru idu, ale o nejake spoznavanie krajiny velmi nejde.
U mňa osobne to nemusí byť zrovna často, ja už som raz taký, že história a zvyklosti ma moc nezaujímajú ani na Slovensku ...
Hoci sú veci, ktoré by som videl rád a občas dobre padne vypadnúť, väčšinou postačia aj tunajšie kopce, moru či veľkomestám nijak extrémne neholdujem
ano suhlas, turisti sem chodia na jeden den, lebo fakt tu nemaju co pozerat a robit... priroda je pekna, ale berme to tak ona sa NICIM neodlisuje od inych stredoeuropskych krajin, mame stredoeuropsku prirodu, rovnaka je v Cechach, Madarsku, casti Polska, casti Ukrajiny, ci Rakuska a Nemecka (s tym rozdielom ze v tych poslednych dvoch menovanych je pokosene, vycistene domy, vsetko pekne upratane...)
s druhou polovicou @nikeboy nesuhlasim
RODICIA TI NEZNICILI ZIVOT, tym ze si sa narodil na Slovensku, tvoj zivot mas v rukach iba ty a nikto iny! Len ty mozes rozhodnut, ako budes zit, ak mas 16, tak ok, pockaj, ale teoreticky o par rokov si mozes robit co chces, ist kam chces, zit kde chces, takze kvazi ty budes strojcom svojho stastia a nikto iny (len ty sam sebe) ti nemoze znicit zivot
(ako podla mna na tej reklame Slovensko vyzera krasne, len problem bol ze preco by mal clovek spoznavat IBA SLOVENSKO, ty xhtml si bojoval za to v tvojom fore, ze nechapes logiku ze ludia chodia do sveta, ked nepoznaju Slovensko. Ja tvrdim, ze na Slovensku je pre isty typ ludi dost veci, ale nie kazdeho bavi turistika a lezenie po zamkoch, a zaroven na druhej strane je to viac menej to iste. Netvrdim ze Slovensko je skarede, ja len tvrdim ze NIE JE NICIM VYNIMOCNE oproti Rakusku, Madarsku, Cesku, a dalsim stredoeuropskym krajinam a ked k tomu priratame nekvalitu sluzieb, neochotnych ludi, a bordel, tak proste Slovensko nevyuziva svoju krasu, Slovensko je rovnako krasne ako lubovolna ina stredoeuropska krajina, len tu mame navyse nekvalitne sluzby a neporiadok ako bonus
nuž, v Taliansku je enormné množstvo takých hôr, ako sú Tatry, ba dokonca krajšie, famóznejšie, masívnejšie, pre pohľad až vyrážajúce dych... aj tu mám výhľad na robustné kopce, ktoré už len výškou lákajú... a je tu aj výhľad na známe Sybiliny, na tie sa už nedostanem, ale vyzerajú ako Vysoké Tatry
špeci pre xhtml dodávam, že som Slovensko prešla toho dosť, možno viac než ty, a to som nedosiahla ani desať rokov ešte, tuším, že všetko okrem miest hore pri poľsko ukrajina, no videla som aspoň na obrázkoch, keďže som mala fytoeografiu
Žeby preto, lebo tá reklama je určená pre zahraničie?
Už si sa stihol zamestnať ako bleskurýchly psychológ?
Všetci tí vzdelaní týpci oplývajúci vedomosťami a disponujúci testami sú oproti tebe úplní amatéri ...
@28 ano nudna. tie 4-5 kopceki este nerobia newm aku krajinu. aby si pochopil ako to myslim tak to je na dlhsi pokec
@tomas , ale znicili musim sa tu kazdi den ....rozculovat v skole, venku a ide..z tymi ludmy v meste plus..co je slovensko?1 nic, je to len vychodoueuropska krajjina, niektori si mislia ze lezi dokonca kdesi v rusku. ale tu nejde oto. povazujem zivot za zniceni, lebo aj ked sa po skole rozhodnem byvat inde, stale tu bude slovensky pas a obcianstvo a naviazanost na tuto " bananovu" krajinu uz som si zistoval- zrusenie obcianstva daco , a nie malo stoji, plus..miesto narodenia nezmenim ani tak ja tuto "krajinu" proste neznasam.
Život ti nezničí ani tak krajina, ako takýto krásne prehnaný negativizmus ...
Akékoľvek iné občianstvo by mali "tí ľudia v meste" bolo by to zásadne lepšie?
Keby krajina nebola vo východnej Európe bolo by zrazu všetko super? ...
Nie, o to asi moc nepôjde ...
ano , ved....neboly by tak primitivny. ved okrem bratislavi...a..par miest okolo..je to na sloc vensku v podstate nanic. zniceni zivot
to je jasne, na slovensku, nieje vetsina ludi tak vyspela. v podstate okrem bratislavy, len par %
to all .... ak chcete niečo zmeniť čo sa vám tu nepáči tak to musíte aj niečo spraviť najľahšie je od problému ujsť .....voľte správnych ľudí ak takí niesu buďte nimi vy a ak nemáte volebne právo tak robte čosi iné neponúkam konkrétne riešenie každý problém ma to svoje riešenie
Ma takú výhodu, že nás Slovákov je menej o to väčšia šanca sa presadiť a zmeniť čosi