genialne aby tu metalisti obvpilvnovali nazor inych o hope , napr tak @Tonykakko zalozil som tuto diskusiu aby si aj metalistli mohli precitat nazory hoperov na metal ako v diskusii : Čo je na Hip-Hope také dobré že ho počúva skoro každý?? len obratene,
Ach, ďalšie decko... Proste sa nám to páči. Lenže na rozdiel od hip-hopu to má MELÓDIU a tie ostatné veci, ktoré by hudba mala mať (a nerozumiem im stále).
ad 1. si totalny magor...a dalej uz asi je aj zbytocne nieco dodat lebo si sproste decko a aj tak to nepochopis, a tvoj hip hop moze akurat tak vladnut tvojmu dvetu
ja sice niesom uplne hoperka, ale hip hop pocuvam dost ale len zahranicny a paci sa mi hopove oblecenie na chalanoch ale tak kazdy ma svoj styl a nech si kazdy pocuva co chce ale mne sa punk a metal nepacia vobec...
A ktomu, že čo máme nechať deťom - hip-hop počúvajú deti, rock, punk a metal skôr starší. A decká, čo počúvajú rock, punk, metal, počúvajú skôr nejaké sračky, čo chodia na MTV, tie naozaj stoja za hovno.
súhlasím s @holyknight , taký Snoop Dogg, Outkast, Ice Cube, Public Enemy.. proti tejto hudbe nič nemám, rád si to vypočujem i keď počúvam úplne odlišný štýl a americký hip-op sa so slovenským "hip-hopom" sa porovnávať naozaj nedá
som vždy hovorila že tieto štýly sú len pre idiotov.
počúvajme si všetci čo chceme, obliekajme sa ako chceme a nestarajme sa do iných, každý štýl ma niečo iné do seba, každý človek je iný...individualita a tolerancia ľudia!
nech skusi niečo z tohoto daky hoper....prave pre to že pri metale potrebujes daku zručnosť aby si mohol tvoriť sa mi tento štýl páči. Toto nieje hop že hodiš nejaky podmaz do pc chvylu porozpravaš a máš skladbu. Asi pre to je metal a rock taky dobry. Hip-Hop sux heavy metal all the way!!!
A dalsia "skvela" diskusia... no podme deti zapicujte si na fore nech vidia vsetci aki ste mega-hyper-super cool.
Kludne aj nadalej porovnavajte neporovnatelne, sak uplne v pohode. Aby si mal vobec predstavu porovnavas teraz ferarri a hummera... (teda N-E-P-O-R-O-V-N-A-T-E-L-N-E). Fakt ze svet by bol super keby tu nebolo kokotkov co si za kazdu cenu musia porovnavat vtakov ze kdo ma vacsieho/lepsieho/hrubsieho/chlpatejsieho...
Ale tak jedna vec, že autor, ehm, radšej nekomentovať a druhá, že zasa majú všetci plné huby rečí o tom ako metal,punk a rock počúvajú dospelí, ale no ...
ále zas odporcom slovenského hiphopu musím povedať že to má niečo do seba. na tom rytmusovom "do sce *ebať, podajte mi maslový chleba" som sa smiala v kŕčoch asi polhodinu
kks co sa tu paprcite ze co vladne svetom...no ludksa debilita podla mna lebo sa je to uplne jedno co kto pocuva...kazdy styl ma svoje vyhody nevyhody pre proti...nic nie je idealne casto krat si seru do huby raperi, punkaci metlaci seci...takze j to jedno skor ide o to kto je aky clovek
A co je na nom dobre? Neviem, proste sa mi nieco paci nieco nie. Ked je to melodicky metal (heavy, nu atd...) tak vypocujem rad. Ak je to napr. gore metal a podobne hovadiny ci uz s groowlingom, alebo take, ze neviem rozoznat nastroje tak sa mi nepaci. (inak som "hip-hoper"...)
metal sice nepocuvam ale nic proti nemu nemam, punk zboznujem. dietatko, ked chces vediet co je na tom "take super" tak si to niekedy vypocuj a ked mas aspon trochu hudobny vskus tak na to prides aj sam, ak nie tak je mi ta luto lebo budes asi do konca zivota v tom ze jedina dobra vec je hiphop a ostatne su sracky.
aby bolo jasne, mam rad aj hiphop, kedysi som mal taky nazor ze je to len rozpravanie do tuc-tuc plne nadavok, ale tak rozsiril som si obzory a viem ze v kazdom style je nieco dobre..
metlaci nenadavajte hoperom, hoperi vy si nechajte svoj hiphop pre seba, nepeckujte ho na mobile v elektrickach a nenadavajte metlakom.. a napriklad keby ste sa zbavili tych predusdkov, zistite ze kazdy sme ludia, vsetci pocuvame hudbu a napriklad punk a rap toho maju velmi vela spolocneho.. vela spolocnych nazorov teda, hudobne su dost odline
@hypsi , s prepáčením, ale si kokot...na čo zakladáš ďalšiu nezmyselnú diskusiu, kde ti napíšu, čo je na metale dobré, keď aj tak je to tebe jedno a nepresvedčia ťa...mal si sa vyjadriť v tej diskusii: "Čo je dobré na hip hope" a nie tu zakladať zase to isté...akože takéto diskusie by mali aj zakázať, však to porovnávate 2 neporovnateľné veci...to ako keby sa ateista hádal s veriacim, či je Boh.
pohlad 10-16 rocneho chlapceka na hudbu: Jo mam pesnicku kde typek nadava do svojej materi a bla bla bla 80% textu su nadavky a urazky a to je huste ty voe yeaaa (v takom veku su nadavky skor ako frajerina, podobne ako fajcenie a alkohol)
17+ ludia vidia v hudbe skor melodiu, texty ktore sa zauimaju o viac nez o to ktory fetak je aky vy*ebanec a koho mater mu m*dal.... takuto hudbu tvoria ludia co vedia na neco hrat (pochybujem ze daky ten genialny Rytmus drzal niekedy v ruke gitaru)
suhlasim so @zahi. co je to hiphop ? NIC. jeden típek si vymysli basnicku s nadavkami a zarecituje ju prehnane HUSTYM hlasom. to je cele. kym vznikne rockova skladba musi sa dat do kopy gitarista, bubenik, basak, a spevak(to je zaklad) a kazdy sa uz nejaky ten piatok tej hudbe venuje. tvrdo cvici a zlepsuje sa. o tom to je. keby niekto chcel tak hiphop moze tvorit kazdy luzer.
@wewo aspon jeden normalny clovekv topicu? ...btw rap s punkom su dost pribuzne a dost podobnosti vidim aj s metalom
Preco inak zase tuto diskusiu zvrhujete proti rapu? Mate opisovat metal a preco ho pocuvate. Tema nieje "Dalsia diskusia kde ideme na seba navzajom pi*ovat"
@44 tak aspon ja sa posnazim zmysluplne odpovedat na otazku v nadpise (mas pravdu, vela sa tu picuje).
1. metal vychadza z klasickej hudby, da sa povazovat za umenie. aj to "skriekanie" (odborne growling), co je tak zatracovane verejnostou si musi clovek najprv nacvicit, aby ho technicky zvladol. vysoke tempo a rychle zmeny tonov kladiu vysoke naroky ako na hudobnikov, tak isto aj na tych, co to pocuvaju (netrenovanemu uchu to moze kludne zniet ako obycajny ramus)
2. texty su kapitola sama o sebe. mne osobne sa mozno texty americkych kapiel nejak extra nepacia, ale ti ostatni ich maju poväcsine na velmi vysokej urovni. namiesto nadavok (VYNIMOCNE sa aj tie vyskytnu) su tam rozne zlozite metafory, takze maju aj literarnu hodnotu. Aj oni mozu hovorit o tom, co rap, o spolocnosti, akurat ta hlavna myslienka je tam skor "zakodovana", preto treba pri pocuvani aj pohnut mozgom, co nie kazdy dokaze.
3. metal ma strasne vela podzanrov, ktore sa od seba mozu podstatne odlisovat.. hodim priklad:
death metal:
power metal:
cize skoro kazdy clovek si najde nieco, co by mu sedelo.
ach vy odborníci. neviete o čom hovríte, fakt, pičovať vie každý...
"jeden típek si vymysli basnicku s nadavkami a zarecituje ju prehnane HUSTYM hlasom. to je cele." skus vymysliet ty taku basnicku.. fakt, len to skus. to nie su len rymovacky, su tam ukryte metafory a ten text ma zmysel. ma rytmus, a aj rapovanie ma samozrejme melodiu. a skus ju zarecitovat takym prehnane "hustym" hlasom.. si myslis ze to je jednoduche? no a co ze sa tam nadava? to ti tak vadi? si z cukru ze ked pocujes slovo kokot tak sa roztrasies ci co?
tak isto by raper mohol povedat o rocku ze "jeden typek chyti gitaru, zacne po nej kmasat rukou jak drbnuty, vlasami hadze hore dolu a jaci pri tom do mikrofonu."
"kym vznikne rockova skladba musi sa dat do kopy gitarista, bubenik, basak, a spevak(to je zaklad) a kazdy sa uz nejaky ten piatok tej hudbe venuje. tvrdo cvici a zlepsuje sa. o tom to je. keby niekto chcel tak hiphop moze tvorit kazdy luzer."
- tak ja ti poviem ze kym vznikne rapova skladba musi sa dat do kopy MC (to je ten co rapuje keby daco , gitarista, bubenik, basak a spevak (sice to nei je zaklad ale vo vela skladbach je v pozadi aj spev). cudujes sa ze hovorim o gitaristovi a basakovi? a co myslis, kto hra tie tony? a kto hra tie bicie? ak nehraju do podmazu od zivej kapely tak ich hudbu vytvori producent.. ten sice sedi za kompom a tu hudbu sklada "umelo" v programe s klavesami, klavesnicou a myskou a nie s gitarou, ale no a? aj tak je to hudba, ten clovek musi mat talent, musi byt hudobne vzdelany, skratka je to hudobnik. okrem toho drviva vacsina producentov vie hrat minimalne na klavesy.. a samozrejme ze kazdy z nich sa tej hudbe uz nejaky ten piatok venuje, kazdy z nich tvrdo cvici..
ludia vy tu seci pisete o tom ako sa v hope nadava a ze hoperi piju a fajcia....metalisti emaci a seci tyto to akoze nerobia??? v hope niekto vyjadruje to co citi a to aky zivot naozaj niekedy je....ale kazdy ma svoj nazor tak sa nehadajte furt o takychto kktinach...
tak za prve: ano, myslim ze by to zvladli, len nie je dovod na to aby to robili kedze v hiphope ziadne bubenicke sola nie su... je to fakt slaby argument, to je akoby som ja povedal ze ci vedia metlaci rapovat..
za druhe: hovorim ze producenti HH hudby (ti kvalitni samozrejme) nie su ludia co sa iba naucili par akordov, hudobnu abecedu a klikli v pocitacovom programe na tlacitko MAKE SONG. maju talent a tvrdo makaju..
za tretie: pride mi strasne zvlstne ze hovoris "tí vaši bubeníci".. akoze koho bubenici? ja nemam bubenikov.. alebo ma hadzes do nejakeho vreca velkych gangsta machrov co nosia XXXXL oblecenie a kazde ich druhe slovo je "motofoko" - tazkych hiphoperov? alebo v podstate je jedno kym tych "nas" myslis, to akoze uz len pre to ze nemam obmedzeny nazor ako 80% ludi na fore tak uz som jeden z "tych druhych" hej? takt o som na seba dost hrdy ze som jeden z tych druhych..
Čím viac takýchto tém vidím, tak musím povedať, že tým viac zbožnujem hiphop.
Najprv poprosím, aby si dotyční, čo tu kydajú rozšírili obzory a neskysli len pri rytmusovi.
Začnem napríklad s tým, že hiphopová subkultúra je cca o 5 rokov staršia než punk alebo metál.
Ľudia, ktorý skladali alebo skladajú hiphopové tracky musia mať veľmi dobrý zmysel pre rytmus.
A nehovorím o tom, že sadne za PC par krát klikne a fičí, jemu stačí dať do ruky 2 bubny, soľničku a prázdnu plechovku. Z toho vám namieša taký základ, že nejeden metlák by čumel.
Ďalej, napríklad HipHop nieje o masturbácií na hudobných nástrojoch, ide hlavne o prejav a myšlienku.
Čiže porovnávať to s 5 minútovým sólom je smiešne, lebo, keď si to tak zoberieš, sedieť doma 10 hodín denne a drviť stupnice vie každý. Sóla su podľa mňa trápnym gro rockovej alebo metalovej hudby.
Je síce milé, že človek vie hrať na nástroji, ale ak vie iba si iba odhrať, tak veľmi nemôžeme hovoriť o hudobníkovi.
No je to vec vkusu.
Osobne, mám rád progress v hudbe, presne ten progress, ktorý som v metále alebo rocku o ktorom vy hovoríte nenašiel za posledných 10 rokov a pomaly a isto sa z toho stáva gýč, zato HipHop sa pohol o dosť, no to je už v odbornejšej rovine, má dokonca aj abstraktné, experimentálne formy.
Tož nemám nič proti metálu alebo rocku, ale fakt ma serú ak idú zadubenci porovnávať jablká a hrušky.
A dokonca ani niesom človek s obmedzeným hudobným vkusom.
Len Vás prosím o jedno, ak danú subkultúru nemusíte, tak do nej nepičujte, ok?
@wewo prosím ťa, nechytaj ma za každé jedno slovíčko, totižto ja nemôžem sedieť za kompom celý deň a rozmýšľať nad tým, ako niečo napísať bez toho, aby si to niekto zle vysvetlil...
ja som tým chcela povedať len toľko, že na to, aby človek mohol hrať metal, musí mať vyše skúseností z hrania na nástroje ako pri hope...
@52 nechci mi povedať, že metal nemá myšlienku... a melódia sóla toto mnohokrát vyjadrí vyše ako stovky slov...
@all este takto ospravedlnujem sa v vsetkym metalakom v mene vsetkych "hip-hoperov" za dementa ktory zalozil tuto temu (aj ked mozno mal na to adekvatny dovod) a este prosim vas skuste nieco spravit nieco s tymi detmi co poliezli od nas k vam a teraz su strasne husti a nadavaju na "hip-hop" a su strasne "IN", lebo takito vyvolavaju zbytocne spory...
inac a @mayo myslim ze aj ja som coraz viac hrdy, znova sa stavame ciernymi ovcami ako kedysi kedze huste deti uz takmer (ako vidno bohuzial nie uplne) odisli a pomaly oprasujem siroke kapsace, lebo tie pohrdave pohlady mi uz chybali
no..ja som dakedy rap počúvala a cítila som sa ako nevime akaá tááto potom som našla doma NIHGWISH(zaujímavé prejsť od eminema na nightwish) a nejako to už potom šlo ale tiež som si najprv myslela že wooow že aká metláčka o mňa teraz..celá v čierom tvrdá hudba...ale teraz si začínam uvedomovať že ja sa ani nepribližujem k metláčke ale celkovo rocku punk metal..to je šetko úžasná hudba ale viac-menej mi je jendo kto čo počúva...a tieto nezmyselné "vojny" medzi vaznávačmi žánrov sú tak trocha odveci
este to riesite to nemyslite vazne vsak nie??este nieste unaveny z tohto vsetkeho?ja uz hej.ze vas to bavy uz je to doslova nechutne citat a pocuvat.ved kazdy nech si pocuva co chce.kaslite na ostatnych
Pozrite, ak niekto chce byt slavny hiphoper, co na to treba??? 10 minut na napisanie sprosteho textu, kde ospievam aky som super, kolko mam aut, a kociciek a zlatych retazi na krku, potom 5 minut na poskladanie nejakeho podmazu v programoch HipHop E-Jay, alebo Magic Music Maker, potom dalsich 5 minut na nahratie a uz je to .... a tomu vy hovorite umenie?? ale taky metalovy spevak, bubenik, gitarista, tam kam sa dostal, zo svojou pesnickou, na to mu 20 minut nestacilo, to boli dlhe roky treningu a v jeho hre je vidiet naozajstne umenie... taka pesnicka, je to vlastne presna suhra muzikantov, ktory tu pesnicku tvoria nazivo, a dokopy to znie neuveritelne krasne, lebo viem, ze je to praca cloveka, ze proste clovek to tam na tom podiu nazivo, prave teraz vytvara.... to je nieco, co podla mna hiphoperi nikdy nepochopia
no tak začnem ja .... čiže kedˇ mam len 10 rokov (ale to je odvec ... ) moj naor je skor ten metal lebo ma melodiu nie ako napr. Rytmus si napise par slov ktore sa rymuju a ma skladbu ... metal ma aspon melodiu nie ako rap ... mne sa na rape nepaci ze tam sa nadava aj ked ja nadavam ale to je uš zlo zvyk ... bo hned druhe slovo v rape je nadavka ale w metale je aspon melodia ...
Nemyslim že uplne každy človek dokáže vytvoriť nejaku rapovu skladbu(pre mňa recitovanie),nie každny ma ten prednes atd, ale každý hudobnik(myslim tych čo tvoria živu hudbu)opakujem každy by dokazal napodobiť rap,rapovu skladbu,pre hračov v kapele je to podla mna až primitivizmus,ale raperi by to proste nezvladli,vytvoriť taku zložitu hudbu vlastnymi silamy(nie pustiť CD a recitovať ) a naozaj spievať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Rapu máme všetci dosť
Nemá žiadnu budúcnosť
Hip hop nech sa niekam schová
My sme mládež metalová
Ale som zvedavá na názory hoperov na metal
zabite sa navzajom
Ja ficim na disku, novinkach a som spokojny
čo je na to dobré?..všetko...tá hudba má zmysel...texty, v ktorých nie je každé druhé slovo nadávka....
a...metal je melodický...je skvelý...človek sa cíti inak...u man je to....keď som začala počúvať metal, tak..ako keby som našla niečo čo mi chýbalo...
ale každý to cíti inak...
punk nepočúvam, ale nič proti nemu ani nemám
a starý rock..hard rock..je skvelý...
a ide o to, ze prave rap pocuvaju male deti, metal, punk skor dospeli.. (myslim cisto punkove festivali, atd)
počúvajme si všetci čo chceme, obliekajme sa ako chceme a nestarajme sa do iných, každý štýl ma niečo iné do seba, každý človek je iný...individualita a tolerancia ľudia!
nech skusi niečo z tohoto daky hoper....prave pre to že pri metale potrebujes daku zručnosť aby si mohol tvoriť sa mi tento štýl páči. Toto nieje hop že hodiš nejaky podmaz do pc chvylu porozpravaš a máš skladbu. Asi pre to je metal a rock taky dobry. Hip-Hop sux heavy metal all the way!!!
Kludne aj nadalej porovnavajte neporovnatelne, sak uplne v pohode. Aby si mal vobec predstavu porovnavas teraz ferarri a hummera... (teda N-E-P-O-R-O-V-N-A-T-E-L-N-E). Fakt ze svet by bol super keby tu nebolo kokotkov co si za kazdu cenu musia porovnavat vtakov ze kdo ma vacsieho/lepsieho/hrubsieho/chlpatejsieho...
No to ti došlo fakt skoro ...
Inak nejdem sa vyjadrovať nemá to zmysel... Na hiphop mám svoj názor, ale je to všetko o vkuse... Načo sa tu hádať keď sa nikdy nezhodneme?
hip hop vladne dvetu. ale rock svetu
A co je na nom dobre? Neviem, proste sa mi nieco paci nieco nie. Ked je to melodicky metal (heavy, nu atd...) tak vypocujem rad. Ak je to napr. gore metal a podobne hovadiny ci uz s groowlingom, alebo take, ze neviem rozoznat nastroje tak sa mi nepaci. (inak som "hip-hoper"...)
@all Stupid rhymes sucks, lets kids play.Tolerance rokcs Tu mate basnicku
Povedz mi niakeho rappera, co zlozil take evergreeny ako Metallica (Nothing Else Matters), Ozzy Osbourne, Nirvana a podobne....
Sprav si vekovy priemer ludi na niakom rytmusovi a napr. Masters Of Rock...pochopis, preco...
metal sice nepocuvam ale nic proti nemu nemam, punk zboznujem. dietatko, ked chces vediet co je na tom "take super" tak si to niekedy vypocuj a ked mas aspon trochu hudobny vskus tak na to prides aj sam, ak nie tak je mi ta luto lebo budes asi do konca zivota v tom ze jedina dobra vec je hiphop a ostatne su sracky.
aby bolo jasne, mam rad aj hiphop, kedysi som mal taky nazor ze je to len rozpravanie do tuc-tuc plne nadavok, ale tak rozsiril som si obzory a viem ze v kazdom style je nieco dobre..
metlaci nenadavajte hoperom, hoperi vy si nechajte svoj hiphop pre seba, nepeckujte ho na mobile v elektrickach a nenadavajte metlakom.. a napriklad keby ste sa zbavili tych predusdkov, zistite ze kazdy sme ludia, vsetci pocuvame hudbu a napriklad punk a rap toho maju velmi vela spolocneho.. vela spolocnych nazorov teda, hudobne su dost odline
láv, pís, emapaty!
čo ja viem čo na tom tí ľudia vidia... vlastne koľko ich tam je??...
17+ ludia vidia v hudbe skor melodiu, texty ktore sa zauimaju o viac nez o to ktory fetak je aky vy*ebanec a koho mater mu m*dal.... takuto hudbu tvoria ludia co vedia na neco hrat (pochybujem ze daky ten genialny Rytmus drzal niekedy v ruke gitaru)
@42
Ono hip hop tvorí každý loser, preto si o ňom myslíš to, čo si myslíš, ale to ešte neznamená, že všetko, čo je označené ako "hip hop" bude sračka ...
Preco inak zase tuto diskusiu zvrhujete proti rapu? Mate opisovat metal a preco ho pocuvate. Tema nieje "Dalsia diskusia kde ideme na seba navzajom pi*ovat"
1. metal vychadza z klasickej hudby, da sa povazovat za umenie. aj to "skriekanie" (odborne growling), co je tak zatracovane verejnostou si musi clovek najprv nacvicit, aby ho technicky zvladol. vysoke tempo a rychle zmeny tonov kladiu vysoke naroky ako na hudobnikov, tak isto aj na tych, co to pocuvaju (netrenovanemu uchu to moze kludne zniet ako obycajny ramus)
2. texty su kapitola sama o sebe. mne osobne sa mozno texty americkych kapiel nejak extra nepacia, ale ti ostatni ich maju poväcsine na velmi vysokej urovni. namiesto nadavok (VYNIMOCNE sa aj tie vyskytnu) su tam rozne zlozite metafory, takze maju aj literarnu hodnotu. Aj oni mozu hovorit o tom, co rap, o spolocnosti, akurat ta hlavna myslienka je tam skor "zakodovana", preto treba pri pocuvani aj pohnut mozgom, co nie kazdy dokaze.
3. metal ma strasne vela podzanrov, ktore sa od seba mozu podstatne odlisovat.. hodim priklad:
death metal:
power metal:
cize skoro kazdy clovek si najde nieco, co by mu sedelo.
ach vy odborníci. neviete o čom hovríte, fakt, pičovať vie každý...
"jeden típek si vymysli basnicku s nadavkami a zarecituje ju prehnane HUSTYM hlasom. to je cele." skus vymysliet ty taku basnicku.. fakt, len to skus. to nie su len rymovacky, su tam ukryte metafory a ten text ma zmysel. ma rytmus, a aj rapovanie ma samozrejme melodiu. a skus ju zarecitovat takym prehnane "hustym" hlasom.. si myslis ze to je jednoduche? no a co ze sa tam nadava? to ti tak vadi? si z cukru ze ked pocujes slovo kokot tak sa roztrasies ci co?
tak isto by raper mohol povedat o rocku ze "jeden typek chyti gitaru, zacne po nej kmasat rukou jak drbnuty, vlasami hadze hore dolu a jaci pri tom do mikrofonu."
"kym vznikne rockova skladba musi sa dat do kopy gitarista, bubenik, basak, a spevak(to je zaklad) a kazdy sa uz nejaky ten piatok tej hudbe venuje. tvrdo cvici a zlepsuje sa. o tom to je. keby niekto chcel tak hiphop moze tvorit kazdy luzer."
- tak ja ti poviem ze kym vznikne rapova skladba musi sa dat do kopy MC (to je ten co rapuje keby daco , gitarista, bubenik, basak a spevak (sice to nei je zaklad ale vo vela skladbach je v pozadi aj spev). cudujes sa ze hovorim o gitaristovi a basakovi? a co myslis, kto hra tie tony? a kto hra tie bicie? ak nehraju do podmazu od zivej kapely tak ich hudbu vytvori producent.. ten sice sedi za kompom a tu hudbu sklada "umelo" v programe s klavesami, klavesnicou a myskou a nie s gitarou, ale no a? aj tak je to hudba, ten clovek musi mat talent, musi byt hudobne vzdelany, skratka je to hudobnik. okrem toho drviva vacsina producentov vie hrat minimalne na klavesy.. a samozrejme ze kazdy z nich sa tej hudbe uz nejaky ten piatok venuje, kazdy z nich tvrdo cvici..
a myslíte si, že by tí vaši bubeníci zvládli niečo takéto?
tak za prve: ano, myslim ze by to zvladli, len nie je dovod na to aby to robili kedze v hiphope ziadne bubenicke sola nie su... je to fakt slaby argument, to je akoby som ja povedal ze ci vedia metlaci rapovat..
za druhe: hovorim ze producenti HH hudby (ti kvalitni samozrejme) nie su ludia co sa iba naucili par akordov, hudobnu abecedu a klikli v pocitacovom programe na tlacitko MAKE SONG. maju talent a tvrdo makaju..
za tretie: pride mi strasne zvlstne ze hovoris "tí vaši bubeníci".. akoze koho bubenici? ja nemam bubenikov.. alebo ma hadzes do nejakeho vreca velkych gangsta machrov co nosia XXXXL oblecenie a kazde ich druhe slovo je "motofoko" - tazkych hiphoperov? alebo v podstate je jedno kym tych "nas" myslis, to akoze uz len pre to ze nemam obmedzeny nazor ako 80% ludi na fore tak uz som jeden z "tych druhych" hej? takt o som na seba dost hrdy ze som jeden z tych druhych..
Najprv poprosím, aby si dotyční, čo tu kydajú rozšírili obzory a neskysli len pri rytmusovi.
Začnem napríklad s tým, že hiphopová subkultúra je cca o 5 rokov staršia než punk alebo metál.
Ľudia, ktorý skladali alebo skladajú hiphopové tracky musia mať veľmi dobrý zmysel pre rytmus.
A nehovorím o tom, že sadne za PC par krát klikne a fičí, jemu stačí dať do ruky 2 bubny, soľničku a prázdnu plechovku. Z toho vám namieša taký základ, že nejeden metlák by čumel.
Ďalej, napríklad HipHop nieje o masturbácií na hudobných nástrojoch, ide hlavne o prejav a myšlienku.
Čiže porovnávať to s 5 minútovým sólom je smiešne, lebo, keď si to tak zoberieš, sedieť doma 10 hodín denne a drviť stupnice vie každý. Sóla su podľa mňa trápnym gro rockovej alebo metalovej hudby.
Je síce milé, že človek vie hrať na nástroji, ale ak vie iba si iba odhrať, tak veľmi nemôžeme hovoriť o hudobníkovi.
No je to vec vkusu.
Osobne, mám rád progress v hudbe, presne ten progress, ktorý som v metále alebo rocku o ktorom vy hovoríte nenašiel za posledných 10 rokov a pomaly a isto sa z toho stáva gýč, zato HipHop sa pohol o dosť, no to je už v odbornejšej rovine, má dokonca aj abstraktné, experimentálne formy.
Tož nemám nič proti metálu alebo rocku, ale fakt ma serú ak idú zadubenci porovnávať jablká a hrušky.
A dokonca ani niesom človek s obmedzeným hudobným vkusom.
Len Vás prosím o jedno, ak danú subkultúru nemusíte, tak do nej nepičujte, ok?
ja som tým chcela povedať len toľko, že na to, aby človek mohol hrať metal, musí mať vyše skúseností z hrania na nástroje ako pri hope...
@52 nechci mi povedať, že metal nemá myšlienku... a melódia sóla toto mnohokrát vyjadrí vyše ako stovky slov...
inac a @mayo myslim ze aj ja som coraz viac hrdy, znova sa stavame ciernymi ovcami ako kedysi kedze huste deti uz takmer (ako vidno bohuzial nie uplne) odisli a pomaly oprasujem siroke kapsace, lebo tie pohrdave pohlady mi uz chybali
metal & punk sa da...
ale naj je electro a screamo
Nemyslim že uplne každy človek dokáže vytvoriť nejaku rapovu skladbu(pre mňa recitovanie),nie každny ma ten prednes atd, ale každý hudobnik(myslim tych čo tvoria živu hudbu)opakujem každy by dokazal napodobiť rap,rapovu skladbu,pre hračov v kapele je to podla mna až primitivizmus,ale raperi by to proste nezvladli,vytvoriť taku zložitu hudbu vlastnymi silamy(nie pustiť CD a recitovať ) a naozaj spievať.
Takže s umeleckeho hladiska je to myslim jasne.