no...ja hrám na klavíri a tam sa to dosť využíva, a je to, že máš nejaký akord, a nezahráš ho naraz, ale tak postupne notu po note...moja učiteľka tomu hovorí že žblnkneš ...ako keď hrá niekto na lutne..no...arpegio
Arpeggia su rozklady akordov. Najlahsie sa to vysvetluje na akorde C dur. tento akord obsahuje 3 tony: c, e, g. Kedze chceme hrat rozklad, tak tony tohoto akordu nebudeme hrat sucastne naraz, ale kazdy ton hrame zvlast. vznikne tak rad za sebou iducich tonov, ktore sa nazyva arpeggio.
Arpeggia su rozklady akordov. Najlahsie sa to vysvetluje na akorde C dur. tento akord obsahuje 3 tony: c, e, g. Kedze chceme hrat rozklad, tak tony tohoto akordu nebudeme hrat sucastne naraz, ale kazdy ton hrame zvlast. vznikne tak rad za sebou iducich tonov, ktore sa nazyva arpeggio.
ako vlastne ja som to pochopil tak celkom ze si pozrem jednotlive tony z ktorych sa akord sklada ako su znazornene napriklad na www.akordy.sk a postupne ich zahram?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Zdroj:
» forum.gitarista.sk/showthread.php?...
a pre gitarmanov odporúčam