Resp. teda, používate to slovo? Čo ním označujete? Je rande schôdzka dvoch ľudí, ktorí sa ešte len začínajú spoznávať, alebo aj keď ide spolu von už hotový pár...atď.?
Napríklad mňa sa mama pri odchode z domu zvykla pýtať, či idem na rande,
@karlotiskot pre kazdeho je je*nutejsie nieco ine ale toto sak na toto staci pouzit google pre boha a tam ti tolko info vyhodi ze mas co robit mesiac minimalne aj tak to vsetko neprejdes
stretnutie začínajúceho páru, ale aj stretnutie už potom, ale nie úplne každé... skôr také, že ešte spolu nebývajú a idú niekde von na kávu, pivo a pod. alebo do kina, najesť sa, ale nie len tak jeden k druhému domov... ťažko vysvetliť
a okrem toho sa učím teraz Bernoulliho rovnicu pre reálnu kvapalinu
@tallahassee na google sa zvykne odkazovať, keď sa niekto pýta na fakty. a nie na individuálny vnem, ktorý každý vyhodnocuje subjektívne a 10 ľudí ti na to môže dať 10 rôznych odpovedí.
@tallahassee omg, tak toto je fakt nič než dôkaz debility. slovom rande sa označuje "schôdzka" ale používa sa v rôznych významoch, a o toto tu ide, čomu na slove "subjektívny názor" nechápeš?
@burble pitala si sa "Je rande schôdzka dvoch ľudí, ktorí sa ešte len začínajú spoznávať, alebo aj keď ide spolu von už hotový pár...atď.?" a odpoved je ze je to schodzka dopredu dohodnuta dvoch zalubenych ludi
neviem, vžy mi ten pojem tak ako ho ľudia zvyknú používať prišiel divný. ako som pochopil tak si pod tým obvykle ľudia predstavujú stretnutie keď sa ešte nepoznajú za účelom zistenia či/s očakávaním že z toho bude niečo viac.
čo je vlastne totálny nezmysel, ak si sadnú dosť na to aby z toho bolo niečo viac tak nie je potrebné takto deklarovať že "ide o rande" a proste sa to tak vyvinie, a ak si nesadnú dosť na to aby z toho bolo niečo viac, tak budú zbytočne pod tlakom a zbytočne budú mať ešte o niečo trápnejší pocit ako by mali bez tej nálepky.
podľa mňa teda zbytočný pojem, keď už ho raz za čas použijem tak zo srandy alebo z recesie.
a toto fórum mi pripomenulo jedného starého chlapa, najväčšieho ožrana z našej dediny, ktorý vždy keď stretne nejaké dievča/skupinku dievčat, pýta sa ich, či idú na rande...
(áno, viem že je to úplne odveci ale nemohla som si to odpustiť
tak frajer mi nikdy nepovedal, že či ideme na rande proste sa ideme prejsť, niekde si sadnúť alebo tak... ale ja to osobne volám rande, páči sa mi to slovo
to mi pripomína ked ma pred cca 2 rokmi jeden chalan z nasho mesta zavolal von (sme si lajkovali veci na FB a boli sme vtedy taký malý emáčikovia, tak že vraj sa stretneme) ... a mna vtedy napadlo že "to ma pozívaš na rande?" ... a odvtedy to bola fáza hlavne medzi ludmi ked jeden z nas zacal, že "pamätáš ked sme mali to prvé rande?" .. a všetci na nás čumeli .. naj kamoš proste odvtedy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
(ŽJHH)
Len za tie dve hodky čo tu teraz som by som narátal minimálne desať jebnutejších...
tiež som chorá a prokrastinujem.
a okrem toho sa učím teraz Bernoulliho rovnicu pre reálnu kvapalinu
» slovnik.azet.sk/pravopis/slovni...
» www.mojslovnik.sk/slovo/rande... prve tri stranky najdene na googli ked som zadal charakteristika slova rande
@luc.ka ale jakych 10 roznych odpovedi je to proste ked sa parik zalubencov stretne tak sa povie ze idu na rande omg
ale naozaj význam slova: je to asi len keď sa začína vzťah.
myslím, že keď si to nepochopil doteraz, už to nepríde.
» herd.typepad.com/.a/6a00d83451e1...
čo je vlastne totálny nezmysel, ak si sadnú dosť na to aby z toho bolo niečo viac tak nie je potrebné takto deklarovať že "ide o rande" a proste sa to tak vyvinie, a ak si nesadnú dosť na to aby z toho bolo niečo viac, tak budú zbytočne pod tlakom a zbytočne budú mať ešte o niečo trápnejší pocit ako by mali bez tej nálepky.
podľa mňa teda zbytočný pojem, keď už ho raz za čas použijem tak zo srandy alebo z recesie.
a toto fórum mi pripomenulo jedného starého chlapa, najväčšieho ožrana z našej dediny, ktorý vždy keď stretne nejaké dievča/skupinku dievčat, pýta sa ich, či idú na rande...
(áno, viem že je to úplne odveci ale nemohla som si to odpustiť
dospeli sme k tomu, že je to stretnutie ľudí, ktorí ešte spolu nie sú, spoznávajú sa..
ale prípadne aj keď ide normálny pár niekam von, na večeru, do kina a pod
V ušiach to znie zle.
Úplne stačí, keď šlovek povie, že ide von.
Aneb na stretko.
to mi pripomína ked ma pred cca 2 rokmi jeden chalan z nasho mesta zavolal von (sme si lajkovali veci na FB a boli sme vtedy taký malý emáčikovia, tak že vraj sa stretneme) ... a mna vtedy napadlo že "to ma pozívaš na rande?" ... a odvtedy to bola fáza hlavne medzi ludmi ked jeden z nas zacal, že "pamätáš ked sme mali to prvé rande?" .. a všetci na nás čumeli .. naj kamoš proste odvtedy
Pochádza z 13 storočia z Košíc.
Je to mučiaca metóda, pri ktorej si k obeti sadne osoba opačného pohlavia a rozpráva jej "zaujímavosti"
Príklad:
žena nes som bola s Ivou na nákupoch a kúpila si takú drahú tašku,
ktorá sa jej vôbec nehodila k blúzke.
muž:Chelsea vyhrala nad Stoke City 4:0, ale Ivanovič sa mohol viac
snažiť.
je to také slovo pre jačiace baby, akože jedna povie : idem na rande (mámnovéhofešáka) a ostatné začnú jačať :jééééj
od toho slova sa veľa očakáva (aj od tej situácie) - nový človek, nová známosť (kde skončíme??) to ma nebaví...