@kelly152132@7 Rozhodne to je úspech. Nepoznám ťa síce, ale určite si za tú dobu nejednému človeku vykúzlila úsmev na tvári. Takéto maličkosti sa tiež počítajú.
Že som skončila medicínu s červeným diplomom, čo až taký úspech nie je, ale stálo ma to dosť energie. Za reálny úspech považujem, že mám super prácu, do ktorej sa teším.
@karamella@12 Ooohohooo gratulujem k dokončeniu medicíny a zároveň k červenému diplomu. Ja idem do piataku tento rok, tak som zvedavý čo ma tam čaká. A aký obor začínaš?
@skadoosh@8 Takto. Pes je vhodný. Záleží na tom, kde bude. Väčší sa hodí na dvor, ak by som mal dom. Samozrejme, býval by aj vo vnútri. Dôležité je, aby nebol na reťazi. Vhodná je veľká klietka, aby mal dostatok pohybu. Búda zateplená.
Ja nemôžem mať v byte psa, pretože je nutné s ním chodiť často von, venčiť.
Mám tri mačky. Výhodou je, že sú tiché, čistotné, používajú záchodiky.
O mačky je menšia starostlivosť. Stačí nasypať do misky granule a mať misku s pitnou vodou. Vodu je potrebné meniť každý deň, aj keď ju z misky nevypije všetku.
Mačky nie je potrebné ani kúpať. Samy sa očistia.
Ešte kupujem maškrty a konzervy. Tie drahšie. Nie z Tesca, Kauflandu, to je odpad. Kvalitné granule 7,5 kg balenie stojí okolo 50 €. Nižšia cena vyjadruje nižšiu kvalitu.
Do bytu ak, tak len plemeno malého psa, prípadne jazvečíka.
Či pes alebo mačka musia byť kastrované. Kvôli čistote najmä.
Ak má pes alebo mačka voľný výbeh, nech majú čip, pre prípad, keby sa stratili.
Najlepšie je zobrať z útulku. Útulky sú preplnené, takže si každý nájde svojho miláčika.
@lemmy67@15 Oh ďakujem krásne za taku rozsiahlu odpoveď. Bývam na dome tak tiež sa priklaňam k psovi. Nejaké väčšie a rodinné plemeno si musím vybrať. Popýtam sa známych.
ukončila som PhD. a konečne mám zmluvu na dlhšie, aj ked na mojej pozícii to nebude na dobu neurčitú, našla som si priateľa, dozrela som k lepším názorom na svet (aj politiku) v porovnaní s mojou minulosťou, začala som viac riešiť svoje zdravie a vzhľad
@skadoosh@25 jooo vyzerá to tak Do tej ankety si dal dobrý časový úsek, lebo u mna sa veci začali hýbať len za posledné 3-4 roky, dovtedy som bola problémová vo viacerých veciach
Úspech mám v robote, že som našiel.. Nebýva to pravidlom, lebo moje šťastie je také, že nikdy nenájdem ani štvorlístok niekde v tráve a druhý nájde na prvú šupu. Ale na to sa nehnevám, že nachádza, chcel som iba poukázať ako sa mi darí. Okrem roboty v ničom, a aj to tá druhá strana mince je taká, že som veľmi šikovný asi a mám naložené statočne, tak som pracovne aj časovo zaneprázdnený, najmä teda počas týždňa pracovného. Plat nejaký teda je, ale stále na tie ceny a pomery sa len pomaly štverám hore. Stále nemám anilen na nejaký pozemok alebo nehnuteľnosť.
Stále sa sťažujem na čas a už aj blízky sa pýtajú kde som, že nie som ešte doma. Hovorím im, že “nuž stále robím, nemám na výber a musím to spraviť”. Horko nehorko, idem cez horúčavu a slnko aj poobede krížom krážom poliami.
Úspech je moja šikovnosť, ja si ju myslím že mám, ostatní možno nie, možno sú neprajníci. Pre mňa je to ale úspech, ja si to cením, nech už sa spoločnosť vyvíja rôznorode a má iné posudzovania dôležitostí človeka v živote…
@karamella@29 Ja málo rozprávam o sebe, ale patrí sa aby som aj ja čosi napísal. V posledných troch rokoch som začal trošku cvičiť a krásne sa mi mení telo. Síce ma posilovanie nebaví, ale zvykol som si. To povazujem za krásny úspech.
Tým ako "stárnem" tak si viac uvedomujem, že moji rodičia môžu kedykoľvek odísť z tohto sveta a tak som sa aj začal správať. Našiel som si s nimi viac tém na rozprávanie a mám veľku radosť z toho, že sme si viac blízki. Nemal som nikdy problém s rodičmi, len som si myslel, že sa nemáme o čom rozprávať a vďaka Bohu mýlil som sa.
No a pre mňa bol ešte úspech aj to, že pred rokom som sa stal spoluautorom knihy, ktorá sa zatial predáva na našom eshope, ale mala by sa dostať aj do kníhkupectiev. O vlastnej knihe som sníval od základnej školy. Nechcem asi písať názov knihy, som tu len deň a zatiaľ sa necítim na zverejnenie identity.
Úspechov je viac než to čo som napísal, ale to sú asi také drobnosti, čo by vás nezaujali.
Ukončila som štúdium, dlhoročný vzťah, ktorý nikam neviedol, schudla som, našla som si hádam konečne toho pravého, ktorý ma posúva vpred a má na mňa extrémne pozitívny vplyv a konečne som začala riešiť roky odkladané zdravie. Ale boli to hnusné 3 roky, ak nepočítam posledné mesiace.
@purpledrug666@35 Je super vidieť čo všetko sa dá stihnúť za tak krátky čas. A v čom boli tieto tri roky hnusné? Nemusíš byť nejak extra konkrétna keď nechceš.
@tequila@39 Presne ako ked som sa bál skočiť z mostíka do vody. Sám by som nikdy neskočil, ale niekto ma drgol zozadu a už som šiel 😃😃 Od vtedy sa nebojim skakať z mostíka. Stará dobrá základka.
Že sa mi podarilo dostať z ťažkého rozchodu (dalo mi to fakt zabrať).
A že som neskôr v kamarátovi objavila úžasného partnera. Zobrali sme sa, presťahovali, krásne nám je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
» www.humanisti.sk/2023/12/12/2-ma...
aj keď neviem, či je to úspech
Ja nemôžem mať v byte psa, pretože je nutné s ním chodiť často von, venčiť.
Mám tri mačky. Výhodou je, že sú tiché, čistotné, používajú záchodiky.
O mačky je menšia starostlivosť. Stačí nasypať do misky granule a mať misku s pitnou vodou. Vodu je potrebné meniť každý deň, aj keď ju z misky nevypije všetku.
Mačky nie je potrebné ani kúpať. Samy sa očistia.
Ešte kupujem maškrty a konzervy. Tie drahšie. Nie z Tesca, Kauflandu, to je odpad. Kvalitné granule 7,5 kg balenie stojí okolo 50 €. Nižšia cena vyjadruje nižšiu kvalitu.
Do bytu ak, tak len plemeno malého psa, prípadne jazvečíka.
Či pes alebo mačka musia byť kastrované. Kvôli čistote najmä.
Ak má pes alebo mačka voľný výbeh, nech majú čip, pre prípad, keby sa stratili.
Najlepšie je zobrať z útulku. Útulky sú preplnené, takže si každý nájde svojho miláčika.
Tým ako "stárnem" tak si viac uvedomujem, že moji rodičia môžu kedykoľvek odísť z tohto sveta a tak som sa aj začal správať. Našiel som si s nimi viac tém na rozprávanie a mám veľku radosť z toho, že sme si viac blízki. Nemal som nikdy problém s rodičmi, len som si myslel, že sa nemáme o čom rozprávať a vďaka Bohu mýlil som sa.
No a pre mňa bol ešte úspech aj to, že pred rokom som sa stal spoluautorom knihy, ktorá sa zatial predáva na našom eshope, ale mala by sa dostať aj do kníhkupectiev. O vlastnej knihe som sníval od základnej školy. Nechcem asi písať názov knihy, som tu len deň a zatiaľ sa necítim na zverejnenie identity.
Úspechov je viac než to čo som napísal, ale to sú asi také drobnosti, čo by vás nezaujali.
ale pomoze aj uvedomenie si, ze cim viac sa niecoho bojime, tym viac v pohode to potom paradoxne je
A že som neskôr v kamarátovi objavila úžasného partnera. Zobrali sme sa, presťahovali, krásne nám je