Niekto povie, že to čo sa dnes deje nie je ok. Napríklad, že upadajú dobré hodnoty, ľudia sú zlí, nenávidia sa medzi sebou, zbytočne sa ubližuje slabším, nikto na nikoho neberie ohľady, každý myslí len na seba, je zbytočne veľa samovrážd, vládnu len penia
tak tí, čo reagujú podráždene, tak asi ich to nejak zasiahlo to moralizovanie.. dotyčný sa trafil do čierneho a ľudia to nemajú radi, je to pre nich nepríjemné, keď niekto upozorňuje na ich slabosti
kazdy clovek sa musi v prvom rade starat o seba. zit najlepsie ako vie, podla vlastnych hodnot, vedomia a svedomia. neriesit inych, ich slabosti ani hlupost. nikto nema rad moralistov, lebo vacsinou su to tarajovia, ktori teoreticky vymysleli vsetko, ale prakticky nedokazali nic. vedia len moralizovat a poukazovat na zvratenost, ale sami nie su o nic lepsi. clovek, ktory chce moralizovat by mal najprv nieco dokazat, ist ostatnym prikladom a nie len sa prezentovat prazdnymi slovami.
@atropabelladonaa preco si myslis ze vsetci co moralizuju musia byt taki?? nenech sa ovladat predsudkami. mozno su niektori taki, ale o sebe mozem povedat, ze sa snazim ist prikladom ze len nekecam ale aj konam ako hovorim, poznam prave hodnoty a riadim sa nimi (mozno preto ani nemam priatelov lebo v mojom okoli su vseci hlupaci ktori uznavaju prizemne hodnoty - jedlo ,sex a na ludskost a dolezitost duchovnej pohody kazlu..)
@6 100 ludi, 100 chuti. moralizovanie je len nezhoda medzi tymi chutami. nemyslim, ze moralizovanie je defaultne zle, tiez dost zavisi od sposobu, akym je podane a voci comu je podane..
Ľudia k sebe nemajú úctu aj tu na birdzi.. napríklad (zožerte ma za to) plno plavkovo-zrkadlových fotiek, ktorých majitelia sa tešia z toho, že im tu píšu komentáre ako kúsku mäsa a nič iné v tom nie je.. keby sa o mne takto niekto vyjadruje, tak mu vrazím a nie sa vytešujem z toho ešte... a potom, keď príde na tému IQ tak aj tí najväčší idioti tu sa idú tváriť ako machri naposledy mi jedna slečna povedala, že v každej babe je k**** a ona nevidí dôvod prečo by tu svoje polonahé telo nemala mať, keď majú všetci ale to, že potom ju ostatní zaradia do kategórie husičiek, ktoré sa tešia z primitívnych komentov, ju nenapadne
A ešte k tomu moralizovaniu. Také konštruktívne moralizovanie je podľa mňa v poriadku, netreba aj to preháňať. A zároveň treba vedieť, ako ho podať, pretože druhá strana sa môže ľahko uraziť..
@mojdedo ja som nic take nepovedal. sex je sposob vyjadrenia lasky a na tom nie je nic zle. ale plnohodnotny vztah je taky vztah, kde davaja su si oporou, naozaj zo srdca sa miluju atd. nie taky vztah kde sa podavadzaju, sexuju s viacerymi a su tak neverni!!!!
- Ja ti neviem, ale to je nejaká nová móda pre kurvy? Ale hej, čo má čo komu kecať 20 ročný fagan so super vzťahom a skvelou prácou, čo nemusí vyžierať vlastných rodičov, veď som zatiaľ hovno dokázal! Moji spolužiaci čo teraz robia za pásom sa majú určite lepšie! Neučte sa, nič nerobte, trtkajte, ožierajte sa pravidelne, nesnažte sa nič dokázať, nadávajte ľudom s morálkou, mne je to tak u prdele .
sama som moralista, ale len vtedy, ak viem ísť vzorom ...ale vytáčajú ma tí, čo nevedia nič o živote, resp.len to, čo do nich vtĺkali rodičia, učitelia a sú bez názoru...pri moraliovaní je dôležité komu a ako to povedať, nesúdiť a nebyť horší ako oni
@anonym657 nepoznam cloveka jednotlivca co je taky ... vsetko sa to zacina diat az ked su ludia v skupine ... z toho vyplyva ze to robia kvoli strachu ... kvoli strachu, ze sa budu odlisovat, ze nebudu priemer ...
@16 osobne poznam par takych ludi ... ale ja to proste neriesim .. kazdy nech si zije ako chce ... ale ja nebudem robit nieco co nechcem len preto, ze to robia vsetci naokolo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
A ešte k tomu moralizovaniu. Také konštruktívne moralizovanie je podľa mňa v poriadku, netreba aj to preháňať. A zároveň treba vedieť, ako ho podať, pretože druhá strana sa môže ľahko uraziť..
A čo že húlim
A čo že sa opíjam
A čo že jebem s každým
Nepoznáš môj príbeh, tak ma nesúď
- Ja ti neviem, ale to je nejaká nová móda pre kurvy? Ale hej, čo má čo komu kecať 20 ročný fagan so super vzťahom a skvelou prácou, čo nemusí vyžierať vlastných rodičov, veď som zatiaľ hovno dokázal! Moji spolužiaci čo teraz robia za pásom sa majú určite lepšie! Neučte sa, nič nerobte, trtkajte, ožierajte sa pravidelne, nesnažte sa nič dokázať, nadávajte ľudom s morálkou, mne je to tak u prdele .