zahlasovala som za ženy, a nie preto, že som žena. Ženy znesú väčšiu záťaž, väčšiu bolesť, muži pri prvom náznaku bolesti nadávajú a ľutujú sa. Toť môj názor
@21 no a koľkí poumierali, dezertovali a pod. a ženy robili zatiaľ všetko ostatné, všetko okrem bojovania. podľa mňa je to vo vojne narovnako, to ničí každého.
22. ty si myslis ze vo vojna zasiahne rovnako vojakov aj civilov? Vojaci boli casto odrezany od zasob niekolko tyzdnou, v tazkych podmienkach. Zatial co zenske doma vyrabali municiu a robili ine prace, tak muzi hladoveli a mrzli a aj tak museli bojovat.
Jednina vynimka bol mozno teror zidobolsevikou ktory brali potraviny civilom a spojenecke bombardovanie miest, inac civilne obyvatelstvo na tom bolo cez vojny vzdy 100* lepsie.
z psychologického hľadiska ženy, a môžete sa ísť posrať, ale je to tak:/ o fyzickej ani niet diskusie...
horox: ty si myslíš, že tam tí vojaci šli s pripravenou psychikou a vďaka nej dokázali prežiť? ja si to nemyslím prečítaj si remarquea, tam je pekne popísaná tá psychika vojakov
ide o to zniest ako zniest... v piatok sme sa o tom bavili v skole na biole...proste zeny znesu lepsie bolest v tom zmysle hlavne co sa tyka rodeniu deti..inak je to individy....ale toto nam chlapi brat nemozte Smola keby ste mali porodit tak ludstvo zahynie a este prosim pekne chlapa skoli obycajna chripka a darmo mi vravte ze som blbaa...
ano v zenskych casopisoch sa pise ze "chlapa skoli obycajna chripka". Ale co som si zatial vsimol, tak na ZS aj gymply prave babi boli najchorlavejsie s najviac absenciami a trvalimi zdravotnymi tazkostami
no to stou vojnou je krute... je to fakt dost silna psychicka bolest... nechcel by som vidiet umierat pred mojimi ocami priatelov...a zabijat inych ludi.. muselo byt tazke vratit sa potom spat do povodneho zivota
Jedine co uznam, ze medzi muzmi sa najde viac deviantov a uchylakov nez u zien. Ale s tou psychickou a fyzickou vydrzou by som na vasom mieste nejak nevyskakoval.
tužidlo, ide o duševnú bolesť, okrem toho zakladateľka presne nedefinovala, či ide o fyzickú alebo duševnú
zamidari, u vojakov ide hlavne o fyzickú silu, preto sú celé stáročia bojovníkmi len muži a rozpisuje sa len o nich pričom keby ženy nerobili to, čo chceli muži, tak by dnes remarque alebo iný spisovateľ azda písal aj o ženách, ale tiež pochybujem, žena je stavaná na ochranu života, muž na zabíjanie... od prírody je v ňom viac agresívneho správania a pokojne by som to povedala nášmu učiteľovi etoly, lebo je to pravda... neviem, čo je tam také na zamyslenie, keď vojak príde o priateľov, keď to vo vojne treba aj tak očakávať, smutnejšie je, keď niekto príde v bežnom živote o dieťa a podobne... vojaci sú nevhodný príklad, pretože vojna je zlá, o vojnu nikto nestojí a každý vojak by si odpľul, keby čítal túto diskusiu, tým som si istá akože gašpar je prezident
amputácia kontra pôrod...tak to by som si radšej overila u mdikov, ako to naozaj je
zo začiatku nijako, ale postupne už nepociťovali takú bolesť za stratu, tým si vypestovali psychickú odolnosť, ale opakujem sa, že je trochu úbohé dávať toto za príklad, lebo o taký spôsob získavania psychickej odolnosti nik nestojí a my nestojíme v každodennej priamej vojne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
napriklad ja znesiem hodne "rychlu narazovu bolest"..ale dlhodoba je horsia...
moja Mng. v byvalej robote zase naopak...
-zeny
-muzi
nehlasujem
ako to mame vedet my muzi?
...a uz ta niekedy zrazil nakladiak???
uz ti niekedy zliezla koza z celej ruky???
tak tu nekecaj pikoviny...
len sa pozrite na vojny, napr. WW II
takú psychickú záťaž akú zažili vojaci na vojne v bojoch, to je čo povedať
a o to aj ide, oni dobre vedeli že idú na smrť
ale tí čo prežili, žijú dodnes, aj ked je vačšina poznačená na celý život
hej, a ničí to všetko a každého, ale zas všetko zlé je na niečo dobré
no ženy to mali relatívne pokojné, neviem ako v ostatných krajinách ale tu na SK to bolo dobré (zdroj: babka, dedo )
Jednina vynimka bol mozno teror zidobolsevikou ktory brali potraviny civilom a spojenecke bombardovanie miest, inac civilne obyvatelstvo na tom bolo cez vojny vzdy 100* lepsie.
V protektorate u cechov to bolo horsie. Okupovali ich tam nemci a este k tomu bombardovali spojenci a nakoniec obsadili bolsevici.
horox: ty si myslíš, že tam tí vojaci šli s pripravenou psychikou a vďaka nej dokázali prežiť? ja si to nemyslím prečítaj si remarquea, tam je pekne popísaná tá psychika vojakov
V polnich nemocniciach este pred 20. storocim bezne vojakov za ziva operovali alebo im amputovali koncatiny. To sa vyrovna porodu.
Umrtie matky pri porode a hystericke zachvaty bolesti nie su raritou, takze az take frajerky nie ste.
A nie je toto bezpredmetné, keďže sa otászka týka bolesti a nie psychickej odolnosti? Práveže tí psychicky odolní si tej bolesti moc neužijú ...
No ja by som chcel vidieť tých vojakov, ktorým niečo amputovali, ako si pri tom čítali časopis ...
zamidari, u vojakov ide hlavne o fyzickú silu, preto sú celé stáročia bojovníkmi len muži a rozpisuje sa len o nich pričom keby ženy nerobili to, čo chceli muži, tak by dnes remarque alebo iný spisovateľ azda písal aj o ženách, ale tiež pochybujem, žena je stavaná na ochranu života, muž na zabíjanie... od prírody je v ňom viac agresívneho správania a pokojne by som to povedala nášmu učiteľovi etoly, lebo je to pravda... neviem, čo je tam také na zamyslenie, keď vojak príde o priateľov, keď to vo vojne treba aj tak očakávať, smutnejšie je, keď niekto príde v bežnom živote o dieťa a podobne... vojaci sú nevhodný príklad, pretože vojna je zlá, o vojnu nikto nestojí a každý vojak by si odpľul, keby čítal túto diskusiu, tým som si istá akože gašpar je prezident
amputácia kontra pôrod...tak to by som si radšej overila u mdikov, ako to naozaj je
Obe maju tak fyzicke ako aj dusevne nasledky.
A ako s tou duševnou bolesťou súvisí tá pripravenosť vojakov?
Podľa mňa čím nepripravenejší boli, tým viac museli znášať bolesti ....