Zdravim, uz dlhsiu dobu rozmyslam nad textom tejto piesne a napriek tomu, ze to je velmi pekna piesen, tie lyrics su podla mna velmi trpke a nech som si ich vylozil viacerymi "cestami" tak nikdy to nebolo nic pozitivne. Chcel by som vediet vas nazor, co s
podla mna to je o tom, ze typek ide vlakom z mesta, kde mu umrel niekto a nema mu ho co dalej v buducnosti pripomenut, lebo vsetky spomeniky na neho akoze nechal v tom meste a celu cestu na neho mysli, uz len pri pohlade na mesiac a praje si, aby bol zase zivy, lebo nic mu neda na neho zabudnut. aspon ja som si to takt predstavovala pri tom texte.
@n0win0u ale mám aj druhú variantu, menej pravdepodobnú
David spáchal samovraždu a preto je v pekle a prosí Lazarusa aby prišiel po neho
v jednom z Ježišových podobenstiev je príbeh o žobrákovi Lazarusovi a farizejskom boháčovi, kde nechcel nikdy nakŕmiť Lazara a ten mu umrel pred dverami a šiel do neba, kým boháč do pekla a potom prosil Lazara do nebies aby prišiel po neho a otrel mu ústa vodou(takéto tu má písať Zajko a nie ja ) inak Lazarus je v preklade z hebrejčiny tuším Boh je moja spása
a o zotavení z choroby a postupne prejsť do nových začiatkov.
ako napríklad Ježiš vzkriesil Lazára ..
Mám dojem, že s tým súvisí aj príbeh Davida, ktorý vydržal pomerne mizernú existenciu. Je si vedomý toho, že môže mať lepší život. napadá ma toho veľa ale nie som si už istá
@n0win0u Okej, ja som veriaca, čiže to chápem jedine tak, že...
Lazar bol biblická postava, ktorá umrela a po 4 dňoch k nej prišiel Ježiš a oživil ju, teda z mŕtvych vstal...dúfam, že netrepem @zajkousko...m ám pravdu?
No a teda keď som ten text vnímala tak mi to prišlo tak, že v jednej časti opisuje výjav z Biblie, kedy Lazar umiera a prichádza Ježiš a preberá ho k životu.
A v tej druhej časti ako už po nejakej dobe, že teda konečne by už aj mohol odísť na druhý svet, ako keby si ho Ježiš povolával k sebe. "Pojď za mnou dolů do údolí pod námi, víš, měsíční světlo krvácí z tvé duše"
Neviem, či rozumieš, ako to myslím, ale ja si to vysvetľujem takto nejako. Moje myšlienkové pochody sú veľmi zložité
@zirafkaadka a mixuje sa mi tam do toho všetko možné z Biblie. To môže byť tak brutálne po-prepájané....myslím tým Dávida, boháča, Lazára, Ježiša a všetko ostatné dokopy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ja som z toho textu pochopila nieco take, akoby to bolo o smrti, ale nie som si ista
kazdopadne dikes, nechcem tu pisat viac, aby dalsi ( ak sa nejaki najdu ), ktori sem pridu neboli ovplyvneni
no tak, pozrite sem niekto !
@grietusha @jerometoucanrainbow @majys @ivys
Jak se ponurá města míhají za mým oknem
Vidím vybledlý měsíc skrz mlhu
A pak hlas v mé hlavě přeruší tu analogii
A řekne
"Pojď za mnou dolů do údolí pod námi, víš, měsíční světlo krvácí z tvé duše"
Přežil jsem proti vůli mého zvráceného lidu
Ale v hluchotě mého světa prolomil ticho
A řekl
"Pojď za mnou dolů do údolí pod námi, víš, měsíční světlo krvácí z tvé duše"
"Můj Davide, neboj se
Tento chladný svět není pro tebe
Takže si o mě opři hlavu
Mám sílu tě nést"
(Duchové let dvacátých rostou, zlatá léta tě jen drží)
"Pojď za mnou dolů do údolí pod námi, víš, měsíční světlo krvácí z tvé duše
Přijď k nám, Lazarusi
Tvůj čas jít právě nastal"
skapem, padám do krčou .......filip
@jerometoucanrainbow jj tusil som, ze wilson dost kodil v tom
David spáchal samovraždu a preto je v pekle a prosí Lazarusa aby prišiel po neho
v jednom z Ježišových podobenstiev je príbeh o žobrákovi Lazarusovi a farizejskom boháčovi, kde nechcel nikdy nakŕmiť Lazara a ten mu umrel pred dverami a šiel do neba, kým boháč do pekla a potom prosil Lazara do nebies aby prišiel po neho a otrel mu ústa vodou(takéto tu má písať Zajko a nie ja ) inak Lazarus je v preklade z hebrejčiny tuším Boh je moja spása
myslím si že je o smrti.
a o zotavení z choroby a postupne prejsť do nových začiatkov.
ako napríklad Ježiš vzkriesil Lazára ..
Mám dojem, že s tým súvisí aj príbeh Davida, ktorý vydržal pomerne mizernú existenciu. Je si vedomý toho, že môže mať lepší život. napadá ma toho veľa ale nie som si už istá
Lazar bol biblická postava, ktorá umrela a po 4 dňoch k nej prišiel Ježiš a oživil ju, teda z mŕtvych vstal...dúfam, že netrepem @zajkousko...m ám pravdu?
No a teda keď som ten text vnímala tak mi to prišlo tak, že v jednej časti opisuje výjav z Biblie, kedy Lazar umiera a prichádza Ježiš a preberá ho k životu.
A v tej druhej časti ako už po nejakej dobe, že teda konečne by už aj mohol odísť na druhý svet, ako keby si ho Ježiš povolával k sebe. "Pojď za mnou dolů do údolí pod námi, víš, měsíční světlo krvácí z tvé duše"
Neviem, či rozumieš, ako to myslím, ale ja si to vysvetľujem takto nejako. Moje myšlienkové pochody sú veľmi zložité
» songmeanings.com/songs/view/3530...
ťažko povedať o čom je..ja si tiež myslím,že je to o smrti
(neviem,ale pridávam si ju do záložiek!)