Ja som bola 3x u takého kaderníka v Prahe (v takom veľmi tmavom malinkom kaderníctve, kde je tento aj majiteľ), ktorý mi vravel, že som veľmi stará duša a že inak by mi to všetko nerozprával - vravel o nejakých bytostiach, ktoré ovládajú ľudstvo z nejakej inej dimenzie, ale že väčšina ľudí sa to zatiaľ nemôže dozvedieť, lebo na to nie sú pripravený. Ja som mu na to nič nehovorila, len som počúvala. To ho asi posmelilo, tak išiel do stále väčších detailov, púšťal mi úplne šialené videá a rozhovory, spomínal aj p. Chobota (o ktorom som nikdy nemala vôbec dobrú mienku), takto asi 2 hodiny mi o tom všetkom rozprával do najmenších detailov. Bola som dosť vydesená.
Druhý krát išiel ešte viac do hĺbky, pôsobil úplne sfanatizovane až strašidelne. Vtedy som mu nejak nastienila opatrne svoj názor: že nie som a priori proti čomukoľvek nadprirodzenému, ale že čo nedokázala veda dosiaľ potvrdiť ani vyvrátiť, tak to logicky nemôžeme vyvrátiť, ale ani potvrdiť. Taktiež som sa mu snažila niektoré javy vysvetliť z hľadiska vedy (nie tých jeho fantázií).
Tretí krát už bol tak extrémne naliehavý, fanatický a desivý, že som sa už neovládla a pohádala som sa s ním. Čo každý kto ma pozná, by si to nevedel asi ani predstaviť, že by som bola schopná výmeny názorov s nejakým cudzím človekom. Najhoršie bolo, že on bol o tom všetkom akoby hlboko presvedčený, pripadalo mi, že nežije ničím iným, len týmito fantáziami a snaží sa mi ich vsugerovať.
Hrozne skľúčený pocit som mala z neho aj z toho miesta. Chodila som tam len preto, že je len pár metrov od miesta, kde bývam a používa značku farby, ktorú skoro nikto v Prahe. Ale teda po tomto som si povedala, že tam už nevkročím nikdy viac. Asi nikdy z nikoho som nemala tak skľúčený pocit, ako z neho :/
Jop už som to tu raz spomínala, ale proste od baby čo nás viezla z akcie veci o tom ako jej kamošovi vďaka viere dorástla amputovaná noha, a ako sa rozprávavala s vílami, ale potom jej Boh prezradil že víly nemali pravdu na to v živote nezabudnem.
@ladydoga Ako ja mám na toho pána pár vysvetlení...
1. Často spomínal to samoliečenie a aj nejakú liečiteľku, takže možno jej takto prihadzuje svojich klientov a dostáva za to províziu
2. Je to čistý fanatik, sektár a vážne tomu verí (vyzeralo to tak, naozaj)
3. Trpí nejakou vážnou psychickou poruchou
4. Kombinácia vyššie spomenutých možností
Osobne sa najviac prikláňam k 2 (príp. v kombinácii s 1)
Inak keby ste chceli takýto strašidelný zážitok relatívne kúsok od centra Prahy, viem vám poslať to kaderníctvo do TS Ale musíte sa tváriť ako "veľmi stará, dobrá, múdra, tichá a osvietená duša", či ako ma to nazýval, lebo predpokladám, že každému tieto veci nevykladá (snáď). To len ja priťahujem asi takýchto ľudí (nebol to prvý podobný zážitok) Garantujem vám, že efekt bude oveľa intenzívnejší, ako v akomkoľvek strašidelnom dome v lunaparku.
@ladydoga tiež poznám človeka so schizofréniou, tiež tie veci na mňa pôsobili desivo a normálne som sa o neho niekedy dosť bála. Ale tento človek bol podľa mňa úplne pri zmysloch. Vymenoval mi postupne asi 10 ľudí (v ČR), ktorí sa tomu aktívne venujú, robia televízne rozhovory, videá... Naozaj mi to príde ako nejaký druh sekty :/ Niečo som si o p. Chobotovi zisťovala už asi pred 15 rokmi a nepôsobilo to na mňa o nič menej desivo. A keď si predstavím, koľko je takých ľudí, ktorí tomu naozaj bezvýhradne veria a je to celý ich život... V horšom prípade tým aj/len zarábajú na druhých... A v najhoršom prípade ich aj odhovárajú od štandardnej liečby :/
Minule sa ma mamin manžel snažil presvedčiť že Slováci sú najstarší národ na svete, že na to nedávno prišli na nejakej univerzite v labákoch genetickými testami... 0_0
@wewo Tak mi z toho všetkého zatiaľ vychádza, že Maďari postavili čínsky múr, Slováci sú najstarší národ na svete a v Česku pôsobia záhadné nadprirodzené bytosti z druhej dimenzie. Zaujímavé to tu máme v tej strednej Európe!
príbehy od jednej starej pani v Strečne pri Žiline, ktorá prežila Auschwitz... čo sa môže stať z človeka v koncentračnom tábore... vždy, keď si na to spomeniem, je mi nevoľno 0_0
Rozmyslam ci je lepsie"voditko je pupocna snura",alebo"chantovanie vylieci moje psychicke ochorenie "alebo"hinduizmus je najstarsie nabozenstvo, vyznavali ho uz 14miliard rokov pred nasim letopoctom".
@azizi tato tema ma velmi zaujima, teda komplet tema 2. sv. vojny... to, co mi ona rozpravala, som ale necital v ziadnej knihe ani nevidel v ziadnom ani hranom ani dokumentarnom filme... o tom sa asi verejne nehovori a nikto sa tym,. ak to prezil, asi ani nechvali resp. to radsej vytesni z pamäti... aj z toho nejlepšieho a najzbožnejšieho a neviem akeho NAJ človeka sa dokáže stať hyena a zver...
Ja strasne nechapem, preco si sa tam vracala. Ja by som mu usla uprostred strihania.
Inac akoze, z tohto sudka mava proslovy manzel maminej sestry, vzdy vytiahne nejaky bizar konspiratorsky, ale on nastastie nie je desivy a kym sa usmievas a prikyvujes tak je to v pohodke.
Ale akoze, takychto picovin clovek pocuje a cita tolko, ze ja si ich odmietam pamatat. Ja si toto forum dovolim vylozit po svojom a podelim sa o najzvlastnejsie kompliment aky som kedy dostala, a to "ty mas take makkucke klby!"
@staphylococcus Ono ja som vtedy bola v Prahe len relatívne krátko a zháňala som značku farby Matrix (kvôli konkrétnej farbe, ktorú používam). A toto bolo jediné kaderníctvo, ktoré som vtedy našla ešte aj pár metrov z fakulty cestou na kolej. Ten tretí krát som už nechcela, ale objednávala som sa dosť narýchlo a bola to najjednoduchšia možnosť. Potom som však našla ešte 2 kaderníctva s touto značkou, len sú pomaly na druhom konci Prahy. Ale už chodím samozrejme tam
No však toto, že kým som ho len počúvala, tak to bolo OK, ale ako som postupne začala vyjadrovať aj svoje názory, tak to už bol vyslovený nátlak a manipulácia z jeho strany stále viac. Nečakala som, že bude reagovať až tak impulzívne. Ja som sa to aj snažila odľahčiť, ale to nešlo pri ňom.
A ešte (tiež v Prahe) som zažila jednu taxikárku, ktorá mi povedala, že nikdy také niečo nespravila, ale že pri mne cíti, že musí. Dala mi kontakt na jednu vraj éterickú bytosť, okolo ktorej je nejaké svetlo, aura. Že takým veciam nikdy neverila, ale známy ju chcel s ňou zoznámiť (keď mala tiež veľmi ťažké obdobie) a toto tvrdil a naozaj že keď ju zbadala, bola okolo nej žiara a tak Vravela toho o nej viac, ale už si nepamätám čo všetko. Ale nevenuje sa liečiteľstvu ani nič také. Proste to je len kamarátka toho jej známeho.
@nespiacakraska To mi pripomina tento diss na harekrisnovcov v hardcore/punk scene "How much I hate this 108, turning kids to chanting fools... Hey Ray, why don't you get some self-respect? Your religion has got you more fucked up than any drug could ever do!"
@waagbistritz69 trafil si. Druhe dva vyroky patria byvalemu clenovi hnutia Hare Krisna. Aj ked... Priamo by som to hnutie neobvinovala, on bol cely prepnuty, jemu pristavali lietajuce taniere za domom a stretaval Mothmana... Psychoza jak bic toto...
ale minule mi bolo povedané, že ženy by nemali jesť viac ako 1500kcal denne, ideálne tak 1000, že to nejaký tréner povedal, a ja odvtedy rozmýšľam, či to bol tréner z Osvienčimu alebo čo :/
Tak ja som tých vecí počula až-až tie vzťahové ma vedia pobaviť vždy
napríklad známa vyslovila, že keď sa zaľúbi žena do ženy, tak ju kradne jej potenciálnemu manželovi a stačí, že na to takto pomyslí a už ju kradne
a ďalšia vravela, že keď je muž na materskej dovolenke, dokonca ani na nej nemusí byť, stačí, že občas ostane s dieťaťom nejaký deň miesto matky, tak tým ničí svoju mužnosť a celú spoločnosť a žene ničí rolu ženy
a že to, že spolu ľudia chodia pred manželstvom ničí vzťahy a je to príčina rozvodov, takže by sa ľudia mali vziať najlepšie po tom, čo sa vidia raz-dvakrát v živote (nepreháňam)
a potom z nevzťahových mi napr. napadá, že keď nejaká osoba necvičí a začne chodiť na fitness, tak si zničí kĺby, že začať sa má silovými cvikmi či čo, lebo začať cvičiť fitness je nebezpečné
Jaaaj a samozrejme, to najlepšie som zabudla. Keď sa muž a žena vezmú a muž sa vyspí s inou ženou potom, tak to nie je vlastne "podvádzanie" pretože podvádzanoie by to bolo len pred manželstvom. Veľmi som však nepochopila vysvetlenie, prečo si to tá osoba myslí, takže to neviem vysvetliť ani tu
Ex. keď jej babka zomrela, vraj k nim prišli bývalé spolu-sektárky a odniesli si veľkú časť kníh, ktoré napísala v jej rodine-neznámom jazyku. Bola to prakticky krádež osobného majetku, ale vraj ich bolo veľa a vtrhli k nim domov bez predošlého ohlásenia sa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Druhý krát išiel ešte viac do hĺbky, pôsobil úplne sfanatizovane až strašidelne. Vtedy som mu nejak nastienila opatrne svoj názor: že nie som a priori proti čomukoľvek nadprirodzenému, ale že čo nedokázala veda dosiaľ potvrdiť ani vyvrátiť, tak to logicky nemôžeme vyvrátiť, ale ani potvrdiť. Taktiež som sa mu snažila niektoré javy vysvetliť z hľadiska vedy (nie tých jeho fantázií).
Tretí krát už bol tak extrémne naliehavý, fanatický a desivý, že som sa už neovládla a pohádala som sa s ním. Čo každý kto ma pozná, by si to nevedel asi ani predstaviť, že by som bola schopná výmeny názorov s nejakým cudzím človekom. Najhoršie bolo, že on bol o tom všetkom akoby hlboko presvedčený, pripadalo mi, že nežije ničím iným, len týmito fantáziami a snaží sa mi ich vsugerovať.
Hrozne skľúčený pocit som mala z neho aj z toho miesta. Chodila som tam len preto, že je len pár metrov od miesta, kde bývam a používa značku farby, ktorú skoro nikto v Prahe. Ale teda po tomto som si povedala, že tam už nevkročím nikdy viac. Asi nikdy z nikoho som nemala tak skľúčený pocit, ako z neho :/
Inak ospravedlňujem sa za nejaké chyby a možno divnú konšteláciu viet v úvodnom príspevku, ale som chorá a nevedela som sa vôbec na to sústrediť.
1. Často spomínal to samoliečenie a aj nejakú liečiteľku, takže možno jej takto prihadzuje svojich klientov a dostáva za to províziu
2. Je to čistý fanatik, sektár a vážne tomu verí (vyzeralo to tak, naozaj)
3. Trpí nejakou vážnou psychickou poruchou
4. Kombinácia vyššie spomenutých možností
Osobne sa najviac prikláňam k 2 (príp. v kombinácii s 1)
Ani som nevedel že kde začať...
Inac akoze, z tohto sudka mava proslovy manzel maminej sestry, vzdy vytiahne nejaky bizar konspiratorsky, ale on nastastie nie je desivy a kym sa usmievas a prikyvujes tak je to v pohodke.
Ale akoze, takychto picovin clovek pocuje a cita tolko, ze ja si ich odmietam pamatat. Ja si toto forum dovolim vylozit po svojom a podelim sa o najzvlastnejsie kompliment aky som kedy dostala, a to "ty mas take makkucke klby!"
No však toto, že kým som ho len počúvala, tak to bolo OK, ale ako som postupne začala vyjadrovať aj svoje názory, tak to už bol vyslovený nátlak a manipulácia z jeho strany stále viac. Nečakala som, že bude reagovať až tak impulzívne. Ja som sa to aj snažila odľahčiť, ale to nešlo pri ňom.
A ešte (tiež v Prahe) som zažila jednu taxikárku, ktorá mi povedala, že nikdy také niečo nespravila, ale že pri mne cíti, že musí. Dala mi kontakt na jednu vraj éterickú bytosť, okolo ktorej je nejaké svetlo, aura. Že takým veciam nikdy neverila, ale známy ju chcel s ňou zoznámiť (keď mala tiež veľmi ťažké obdobie) a toto tvrdil a naozaj že keď ju zbadala, bola okolo nej žiara a tak Vravela toho o nej viac, ale už si nepamätám čo všetko. Ale nevenuje sa liečiteľstvu ani nič také. Proste to je len kamarátka toho jej známeho.
ale minule mi bolo povedané, že ženy by nemali jesť viac ako 1500kcal denne, ideálne tak 1000, že to nejaký tréner povedal, a ja odvtedy rozmýšľam, či to bol tréner z Osvienčimu alebo čo :/
napríklad známa vyslovila, že keď sa zaľúbi žena do ženy, tak ju kradne jej potenciálnemu manželovi a stačí, že na to takto pomyslí a už ju kradne
a ďalšia vravela, že keď je muž na materskej dovolenke, dokonca ani na nej nemusí byť, stačí, že občas ostane s dieťaťom nejaký deň miesto matky, tak tým ničí svoju mužnosť a celú spoločnosť a žene ničí rolu ženy
a že to, že spolu ľudia chodia pred manželstvom ničí vzťahy a je to príčina rozvodov, takže by sa ľudia mali vziať najlepšie po tom, čo sa vidia raz-dvakrát v živote (nepreháňam)
a potom z nevzťahových mi napr. napadá, že keď nejaká osoba necvičí a začne chodiť na fitness, tak si zničí kĺby, že začať sa má silovými cvikmi či čo, lebo začať cvičiť fitness je nebezpečné