Hanbim sa, ale aktivne (tak, ze by som sa o to sama snazila) nic. Ale podarilo sa mi vidiet v praci jednu proceduru, ktoru som este nevidela a je celkom zaujimava a vynimocna.
Ja som dnes zistila, že softvér dokáže spôsobiť nefunkčnosť nielen celej klávesnice, ale aj iba niekoľkých tlačidiel. A keď som k notebooku pripojila externú klávesnicu, začali zrazu fungovať. (To keby som vedela skôr, tak ich nevyberám a nezabijem sto rokov snahou dať ich späť.)
A teraz si čítam o starootcovskom paradoxe (Grandfather Paradox), ktorý vzniká pri cestovaní v čase do minulosti. Cestovateľ v čase zabije svojho starého otca, čím dosiahne, že ten nestretne starú mamu, nesplodia jeho rodiča a teda sa nenarodí ani sám cestovateľ. To by znamenalo, že cestovateľ by nikdy nemohol cestovať v čase a zabiť svojho starého otca, čo by viedlo k tomu, že ten bude živý a splodí rodiča cestovateľa a teda sa narodí aj cestovateľ.
Čítam Harrariho Sapiensa v angličtine, a okrem nových anglických slovíčok a zaujímavých poznatkoch o histórii sa dozvedám veľa o fungovaní ľudských spoločností a ako sa menili a vyvíjali.
@patrixo Vylucovacou metodou na poslednu chvilu, tesne pred poslednou statnicou. Ten vylucovaci algoritmus bol dost zlozity a myslim ze nezaujimavy, ale keby si nahodou chcel, upresnim v TS
No asi že aký je ten život ťažký, plný starostí a náročný, aby všetko ako dospelý robil, teda platil mesačné výdavky a ešte aj sa snažil robiť a robiť tak, aby nedostal výpoveď ...no a aj že vo svete prekvitá nespravodlivosť
Dnes som si čítal niečo o pentagrame a dočítal som sa, že keď je otočený a stojí na jednom cípe, je to znak čiernej mágie, zla, vyvolávania démonov. Dobre vedieť .
@4 nevytvori sa tym paralelny vesmir, ci nova dimenzia, kde sa realizuje jedna z nekonecna moznosti? Proste tym cestovanim v case a zabijanim predkov len vytvori vesmir, kde sa nikdy nenarodil, kde jeho dedka zabil on sam, no v skutocnosti to nebol on, len bol z inej "reality"
@mariquittka Ja som to videla v telke, len tak som si tam sadla, že čo dávajú. Tiež som si najprv myslela, že bude happy end, ale potom tam našli telo Sylvie... Myslím, že doživotie pre tú ženskú zďaleka nebol dostatočný trest. Prekvapuje ma, že je ten prípad tak málo známy.
@nerwous15 Áno, aj to je jedna z teórií. Ďalšia je, že sa do minulosti cestovať jednoducho nedá - a Grandfather Paradox je vraj jeden z hlavných argumentov, že to nie je možné. Ešte viem o teórii, že sa to síce dá, ale cestovateľ v minulosti nič nezmení.
@noia
a oni ju ešte z basy aj pustili, čo som sa dočítala a tá Paula si zmenla meno a bola učiteľka, keď jej na to prišli, prepustili ju, wtf to v Amerike asi ani nepýtajú výpis z registra trestov pri nástupe....je to na grc a asi predtým než pôjdem niečo kukať, zistím recenzie, lebo nie som psychicky najstabilnejšia osoba, ešte podobné som videla Grindstone road, to ale bol kúsok aj horor a hlavne bola to fikcia narozdiel od tohto
To by vlastne nebolo cestovanie casom, ale roznymi vesmirmi, kde by sme sa vybrali do reality ktora splna nase podmienky
Zaujimave, to su nejake "teoreticke studie", alebo ta to napadlo?
Osobne sa drzim statistik, ktore tvrdia, ze casom sa cestovat neda
Tak odveci trosku, vzdy ma zaujimalo ci je vsetko dane, alebo svojou pricinou dokazeme ohybat svoju buducnost.. 0_0
@mariquittka Hej, tiež sa mi niečo také marí... Nebolo to preto, že jej absolútne odišlo zdravie? Veď bola príšerne podvyživená, brala nejaké psychotiká, z ktorých bola mimo, plus umrela na zápal pľúc. Čo by s ňou robili v base?
O tej Paule som ani nevedela... Teraz som z toho ešte viac znechutená než predtým. Ostáva len dúfať, že teraz tam už na miesto učiteľa neberú hocikoho a tých ľudí si viac preverujú.
Ešte bol strašne nespravodlivý film Zelená míľa. Ja som síce psychicky stabilný človek, ale pri tomto filme aj predtým pri knihe som revala. Aj keď to bola fikcia.
@noia
tuším na rakovinu pľúc, ale ona aj mega fajčila, jednu za druhou a brala hocijaký matroš bez predpisu, kks tu sa bez predpisu ani ku framykoinovej masti nwm dopracovať a tam psycholieky, nwm tiež čudné pravidlo ako to, že si Paulu nepreverili.... a tá Sylvia na všetky tie následky, jedno s druhým, hej poznám aj Zelenú míľu....
@burn dovolím si otázku ohľadne tvojej prace. Nebolo ťažké zvykať si na takéto intímne veci, príp. nerobí ti to problém v normálnom živote? Kamoška, ktorá robila v nemocnici mala problém občas prísť domov a nemyslieť na rôzne škaredé/nepríjemné/nechutné veci, ktoré zažila v práci ako sestrička.
@black1221 Absolutne nie a podla mna je zakladnou sucastou profesionality dokazat tieto veci oddelit. To, co vidim v praci, ma zaujima len do tej miery, kam siahaju moje odborne povinnosti. Tam nie je priestor na neziaduce emocie.
@burn Super prístup, veľa ľudí, vrátane mňa by na takú prácu pri tak nedostatočne odmene a toľko nepríjemnými ľudmi, ktorích občas musíš stretávať, žiaľ nemalo. Snáď sa ti poštastí a dostaneš niečo z tej odmeny, ktorú sľubujú lekárom a zdravotníkom, hoc je to iba omrvinka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
A teraz si čítam o starootcovskom paradoxe (Grandfather Paradox), ktorý vzniká pri cestovaní v čase do minulosti. Cestovateľ v čase zabije svojho starého otca, čím dosiahne, že ten nestretne starú mamu, nesplodia jeho rodiča a teda sa nenarodí ani sám cestovateľ. To by znamenalo, že cestovateľ by nikdy nemohol cestovať v čase a zabiť svojho starého otca, čo by viedlo k tomu, že ten bude živý a splodí rodiča cestovateľa a teda sa narodí aj cestovateľ.
ja som šla random na youtube bez recenzií, nepoznala som vôbec ten prípad a do konca som si myslela, že prežije
a oni ju ešte z basy aj pustili, čo som sa dočítala a tá Paula si zmenla meno a bola učiteľka, keď jej na to prišli, prepustili ju, wtf to v Amerike asi ani nepýtajú výpis z registra trestov pri nástupe....je to na grc a asi predtým než pôjdem niečo kukať, zistím recenzie, lebo nie som psychicky najstabilnejšia osoba, ešte podobné som videla Grindstone road, to ale bol kúsok aj horor a hlavne bola to fikcia narozdiel od tohto
Zaujimave, to su nejake "teoreticke studie", alebo ta to napadlo?
Osobne sa drzim statistik, ktore tvrdia, ze casom sa cestovat neda
Tak odveci trosku, vzdy ma zaujimalo ci je vsetko dane, alebo svojou pricinou dokazeme ohybat svoju buducnost.. 0_0
O tej Paule som ani nevedela... Teraz som z toho ešte viac znechutená než predtým. Ostáva len dúfať, že teraz tam už na miesto učiteľa neberú hocikoho a tých ľudí si viac preverujú.
Ešte bol strašne nespravodlivý film Zelená míľa. Ja som síce psychicky stabilný človek, ale pri tomto filme aj predtým pri knihe som revala. Aj keď to bola fikcia.
Aj daco o vesmire som sa dnes docitala, ale to som stihla uz zabudnut :/
Ruky dajte radšej do vačkov.
Ale toto som vedela už včera, dnes som sa nenaučila nič nové
tuším na rakovinu pľúc, ale ona aj mega fajčila, jednu za druhou a brala hocijaký matroš bez predpisu, kks tu sa bez predpisu ani ku framykoinovej masti nwm dopracovať a tam psycholieky, nwm tiež čudné pravidlo ako to, že si Paulu nepreverili.... a tá Sylvia na všetky tie následky, jedno s druhým, hej poznám aj Zelenú míľu....