Ako tak zatiaľ čítam, som obmedzená, dementná, na piču vychovaná.. fajn.
Poviem iba toľko: áno v mojej hlúpučkej gebuli sa nachádza rasizmus ale zas dosť rozumný. Poviem príklad na našich rómskych spoluobčanoch: keď je to špina, čo hovno robí (okrem kvanta deciek) a len poberá príspevky z daní - toho by som vyhostila na sibír. Ale ak je to niekto, kto má síce deti ale je pracujúci, odvádza dane a zaradil sa do spoločnosti - už podla mňa je úplne rovnoprávny človek ako iný.
Tiež si myslím, že za tým je nejaká zlá osobná skúsenosť. Ono to nič neospravedlňuje, ale treba to chápať, že tí čo žijú vedľa rómskych osád, tak tí asi nebudú veľkí kamaráti a nebudú mať pekné slová na rómov.
tak ja som len polorasista, sice nemam rada tmavsich, neprisposobivych obcanov, ale len tych neprisposobivych. proti nejakym cernochom co chodia po BA a nerobia bordel nemam ani n.
cize k takym, ako som ja, vedu k tomu proste fakty.
A môj subjektívny názor je taký, že je troška choré posudzovať niekoho podľa farby pleti, ale posudzovanie podľa prostredia kde vyrastal/žije, je úplne normálne. Ak však toto nemám čas zistiť, a ide niekto po mne z nejakej tej kriminálnejšej menšiny, tak je to môj najmenší problém.
a nad objektívnymi dôkazmi ako štatistiky sa nezamyslel nikto? osobné skúsenosti boli spomenuté, tie beriem.. inak istá miera rasizmu je dokonca potrebná vrámci istého národného pudu sebazáchovy. nehovovorím, že by sme mali niekoho strieľať pre farbu kože, ale skôr o tom, že keď vidím oproti sebe ísť partiu cigánov, vnímam väčšiu hrozbu (a nech si pseudohumanisti pičujú, moje zdravie, život a majetok mi je prednejšie ako ich bláboly).. to by sa tiež dalo nazvať formou rasizmu, a predsa každý psychický zdravý človek takto prirodzene zareaguje. plus imigračná politika - ignorácia faktu, že ľudia iného pôvodu majú aj inú kultúru a mentalitu a že tu môžu tým pádom robiť problémy je cestou do pekla..
nie som nejaký extrémista ...ale choďte sa pozrieť do cigánskej osady a spočítajte si všetky tie milióny eur/sk ktoré dostali na rozvoj + sociálne zvýhodnenia. po novom dokonca aj byty za euro ...potom pochopíte prečo ich nemám rád
Keby malo byť po mojom vyhlásim ich za kočovný národ , deložujem ich zo Slovenska a nedám im ani korunu. Po 23 rokoch stratených investícií by bolo aj na čase...
ja si rozdelujem rasizmus na take dve hlavne casti: romov, ktori su neprisposobivi a len nas zneuzivaju a potom su rasisti, ktorym len vadi, ze niekto je tmavy alebo totalne nechapem nackov, ktori su uplne posahani a len tak niekoho zbiju alebo dokonca zabiju :/ s nackami by mal niekto nieco robit a hlavne s mladsimi rocnikmi, lebo ked idem po skole (som uz maturantka) tak asi v kazdej druhej alebo kazdej tretej triede sa najdu nejaku vymrdanci, ktorym vadi napr. krizenie ras, alebo cierni, alebo zidia a stale maju taketo zle nazory
2. potreba definovať priateľa a nepriateľa - "my sme tí dobrí, ostatní sú tí zlí"
3. strach z neznámeho, odpor k zmene
...všetko prirodzené ľudské vlastnosti, ide len o to, v akom pomere ich v sebe máme. a môže tu byť aj osobná skúsenosť, ale to by rasista na slovensku mohol byť len ten, kto má niečo len proti rómom a to nemusí byť pravda.
Asi debilita, veď neviem, či si niekedy ľudia uvedomili, že v tých neslávne slávnych osadách bývajú aj bieli
Ale fakt je to trošku degradujúce, stačí niekde len jemne spomenúť, že som napol Cigánka a už som niečo menej.
Príde mi to byť strašne blbé, posudzovať ľudí podľa farby pleti. Trošku rozumnejšie by bolo posudzovať viac individuálne a pozerať na to, čo daný jednotlivec robí, keď už.
je rasizmus a "rasizmus" ako tu uz niekto spomenul, ti prvi su hajzlici, ktori nikdy nepozeraju na to co je to za cloveka, ale len cisto na farbu pleti, extremisti, proste nieco od coho bocia aj bieli, lebo takym ludom ked prdne v gebuli je uplne jedno ci ste tej istej farby pleti, im vadi cokolvek odlisne... no a potom ti druhi "rasisti", ktori vlastne ani nie su rasisti, len maju obavy z ludi istej farby pleti po tom co vidia v mediach, zazili na vlastnej kozi, po tom co hovoria statistiky (myslim tym percentualnu kriminalitu na pocet obyvatelov urcitej mensiny), proste to ani nie je rasizmus, len neznasanlivost k neprisposobivym obcanom co robia bordel a jedina smola nasich romov je, ze statisticky su prave oni tymi, ktorych to viac vystihuje, rovnako ako o nich povieme, ze maju nadanie na hudbu, lebo statisticky to tak naozaj je a my bieli sa na nich v tomto zasa az tak velmi nechytame... to je rovnako ako, ze skoti su lakomi, anglicania nudni, francuzi vasnivi, sikmooki pracoviti... atd atd... a ked sa tak nad tym zamyslim zdrhla by som rovnako pred skupinkou nebezpecne vyzerajucich romov ako aj pred skupinkou nebezpecne vyzerajucich belochov... ide o vnutorny pocit cloveka a isty pud sebazachovy (a este obava z odlisneho/neznameho) a v neposlednom rade v nasom state aj pocit krivdy... a inak pre kazdu farbu pleti je charakteristicky urcity temperament a ten sa nezaprie co ale automaticky neznamena, ze to je zly clovek... medzi ciganmi, alebo ked chcete slusnejsie romami sama poznam velmi pracovitych a slusnych ludi, ktori bohuzial trpia tym ake meno im robia ti v osadach...
takze... asi nie som rasista a asi aj som, ako z ktoreho uhla pohladu, ale skor neznasam neprisposobive skupiny a sibnutych extremistov nech su akejkolvek farby pleti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Poviem iba toľko: áno v mojej hlúpučkej gebuli sa nachádza rasizmus ale zas dosť rozumný. Poviem príklad na našich rómskych spoluobčanoch: keď je to špina, čo hovno robí (okrem kvanta deciek) a len poberá príspevky z daní - toho by som vyhostila na sibír. Ale ak je to niekto, kto má síce deti ale je pracujúci, odvádza dane a zaradil sa do spoločnosti - už podla mňa je úplne rovnoprávny človek ako iný.
cize k takym, ako som ja, vedu k tomu proste fakty.
ostatní to zvyknú mať zo správ.. keď vidia ako sa správa väčšina rómskych spoluobčanov.
Keby malo byť po mojom vyhlásim ich za kočovný národ , deložujem ich zo Slovenska a nedám im ani korunu. Po 23 rokoch stratených investícií by bolo aj na čase...
2. potreba definovať priateľa a nepriateľa - "my sme tí dobrí, ostatní sú tí zlí"
3. strach z neznámeho, odpor k zmene
...všetko prirodzené ľudské vlastnosti, ide len o to, v akom pomere ich v sebe máme. a môže tu byť aj osobná skúsenosť, ale to by rasista na slovensku mohol byť len ten, kto má niečo len proti rómom a to nemusí byť pravda.
Ale fakt je to trošku degradujúce, stačí niekde len jemne spomenúť, že som napol Cigánka a už som niečo menej.
Príde mi to byť strašne blbé, posudzovať ľudí podľa farby pleti. Trošku rozumnejšie by bolo posudzovať viac individuálne a pozerať na to, čo daný jednotlivec robí, keď už.
takze... asi nie som rasista a asi aj som, ako z ktoreho uhla pohladu, ale skor neznasam neprisposobive skupiny a sibnutych extremistov nech su akejkolvek farby pleti...