Jasné, že to poteší. Ženy to teší tak vo všeobecnosti, že táto naša snaha o čo najestetickejší zovňajšok má aj ovocie . A preto komplimentujem aj ja iných ľudí, poteší to
to sa príliš často nestáva, a keď tak, väčšinou si to dotyčný aj tak potom rozmyslí, takže to pre mňa asi veľa neznamená. koniec koncov, ja som sám seba aj tak nevyrobil.
a udeliť kompliment pre mňa dosť často znamená čeliť tomu, že je odmietnutý, čo je nepríjemná vec a robí to zo mňa zatrpknutého človeka a budem teda už len starým pánom chváliť plešinky, tí to nikdy neodmietnu a prijmú to s radosťou!
dostavanie komplimentov mi robi asi najvacsiu radost na svete, vyznam podla toho, co pre mna dana osoba znamena, ale tak potesi ma pochvala aj od neznameho cloveka a reagujem tak, ze podakujem a pripadne damkompliment naspat
a niky nepochopim, ako niekto nedokaze prijat kompliment a v momente ako nejaky dostane tak to dementuje stylom ale prosim ta, to nie, som skaredy/a atd... taki ludia si ich ani nezasluzia, co to nevedia ocenit
@georg21 Tak napr. tu bola minule kauza môjho úsmevu a výsledkom je profilovka a všobecne môjho ksichtu jak sa tvárim, že častejšie ma na fotkách vidno s profilovým ksichtom ako kolážou, na ktorej sa usmievam. Nemám problém sa brať objektívne ale väčšinou sa "podhodnocujem" a sám seba zhadzujem, robím si srandu, veď čo iné mi ostáva, no ni?
Poďakujem, možno sa aj červenám, som šťastná, mám rada komplimenty a vážim si ich, ale nejak si ich nepamätám. U mňa dokonale platí tá veta že "Povedz žene milionkrát že je pekná a nebude si to pamätať ani 5 minút. Povedz jej raz, že je škaredá a zapamätá si to do konca života."
poviem "ďakujem/však/ja viem" poprípade všetko naraz. samozrejme odpoveď volím podľa toho, kto mi kompliment zložil.
ale nepripisujem tomu nejaký extra význam, najprv sa musím páčiť sama sebe, až potom ma bude zaujímať, či sa páčim ostatným
Ani nič asi. Skorej by som bol rád, keby som to ani nepočul, bo sa potom trápne cítim. A tiež pochybujem, či to tá osoba myslí vážne a či nie sú za tým komplimentom aj iné úmysly.
Sám komplimenty nerozdávam, iba keď niekomu treba nutne zdvihnúť sebavedomie a myslím to zároveň úprimne. Čiže zriedka.
Podľa toho, či je to povrchná lichôtka alebo systematické vypozorovanie. V prvom prípade človekom opovrhnem a pľuvnem mu na črievičku a v druhom sa ho zľaknem a panicky začnem kričať "Horí!"
cenim si to, ale nie je to nic co by som zbierala alebo zaznamenavala do dennicka. vacsinou aj tak tomu neverim. vacsiu vahu ma vzdy jeden "nekompliment" ako 50 komplimentov
poďakujem a poteší ma to, pohladí to ego ...a život ide ďalej ... je príjemné také niečo počuť z úst niekoho druhého ale svet sa okolo toho netočí, ani ten môj nie.
@momoglamorous
presne toto nemám rada ani ja keď ľudia robia .... napr. občas dostanem kompliment aj na niečo, čo sa mne osobne až také super na mne nezdá...ale ak sa to páči niekomu inému a pochváli to, tak prosím, poteší to a o opaku ho presviedčať nebudem
A teraz som sa zamyslela a zistila som, že už dlho som nedostala nejaký "vhodný" kompliment. Teda dostávam ich len od príliš starých/ opitých/ nadržaných chlapov. A také neberem moc vážne.
no tak poďakujem, patrí sa aj keď si myslím svoje a tak. V práci to už väčšinou len také, že no tak díky proste to neriešim už aaa viac ma poteší keď mi dajú nejakú takú lepšiu verziu komplimentu
poďakujem, poteší ma to...ale záleží aj na tom, ako je ten kompliment myslený....väčšiu váhu majú pre mňa úprimné komplimenty od dobrých priateľov, ktorí si niečo všimli...neprikladám extra význam väčšine komplimentov od cudzieho človeka, ktorý sa so mnou snaží len zaflirtovať napríklad...
- úsmevom a poďakovaním ( a sarkastickým krátkym ,,vtipom,, ktorý má prezentovať opak komplimentu aby som odlahčil situáciu a odprezentoval aj svoj názor na to )
- no je to pekné gesto a prejav sympatií, nič iné ... proste prejav náklonnosti (komplimenty tak isto rád dostávam ako ich dávam)
dosť ma to poteší, vždy som bola hlavne za múdru a dostávala komplimenty ohľadom toho, ale som rada, keď dostanem aj tie výzorové. avšak, lately, mám pocit, že aj tak mi viac lichotia tie, ktoré mieria na intelektuálne schopnosti
Zobudit sa
Jo po zobudeni prve pohlad do zrkadla Reakcia?
Och boze kurva ja sa tak milujem mozem byt tak skvela? Oh ano mozem
aky tomu pripisujem vyznam? Asi som osudov milacik ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
ale keď mi to povie niekto, koho poznám veľmi veľmi dobre, tak reagujem sebavedomo a "ja viem"
a udeliť kompliment pre mňa dosť často znamená čeliť tomu, že je odmietnutý, čo je nepríjemná vec a robí to zo mňa zatrpknutého človeka a budem teda už len starým pánom chváliť plešinky, tí to nikdy neodmietnu a prijmú to s radosťou!
Neverím nikomu
- potesi ma to, asi mi to aj zlepsi naladu, ale nejaky hlbsi vyznam typu "urcite ma chce vyprasit" tomu neprikladam
a niky nepochopim, ako niekto nedokaze prijat kompliment a v momente ako nejaky dostane tak to dementuje stylom ale prosim ta, to nie, som skaredy/a atd... taki ludia si ich ani nezasluzia, co to nevedia ocenit
- dotyčný si robí srandu/ klame
ale nepripisujem tomu nejaký extra význam, najprv sa musím páčiť sama sebe, až potom ma bude zaujímať, či sa páčim ostatným
Sám komplimenty nerozdávam, iba keď niekomu treba nutne zdvihnúť sebavedomie a myslím to zároveň úprimne. Čiže zriedka.
presne toto nemám rada ani ja keď ľudia robia .... napr. občas dostanem kompliment aj na niečo, čo sa mne osobne až také super na mne nezdá...ale ak sa to páči niekomu inému a pochváli to, tak prosím, poteší to a o opaku ho presviedčať nebudem
A teraz som sa zamyslela a zistila som, že už dlho som nedostala nejaký "vhodný" kompliment. Teda dostávam ich len od príliš starých/ opitých/ nadržaných chlapov. A také neberem moc vážne.
(ale naozaj, vlastne neviem, ako inak mám na také reagovať.)
ale presvetlí to dni dakedy .)
-alebo niekoho so silnou poruchou zraku
-zázrak
-chce mi pozváliť kozy ale nevie ako inák to povedať
Závisí od predmetu chválenia, či ma veľmi veľmi potešia, alebo možno trochu obťažujú, ale ktovieako mi to život nemení.
- no je to pekné gesto a prejav sympatií, nič iné ... proste prejav náklonnosti (komplimenty tak isto rád dostávam ako ich dávam)
ešte že som škaredá a komplimenty takmer nikdy nedostávam
pocita sa to?
Určite ma viac poteší pochvala za niečo, čo som dosiahla vlastnou snahou...
A keď ti to niekto napíše pod fotku, tiež to berieš tak, že klame?
Jo po zobudeni prve pohlad do zrkadla Reakcia?
Och boze kurva ja sa tak milujem mozem byt tak skvela? Oh ano mozem
aky tomu pripisujem vyznam? Asi som osudov milacik ..