Takže, mám taký problém. Po skoro dvoch rokoch sa so mnou priateľka rozišla. Nikto nikoho nepodviedol, klapalo nám to dobre, všetky sféry boli super, no zrazu, len tak, to skončila. Dôvod bol že potrebuje byť sama. Že ma už neľúbi, že si od začiatku nebol
je to klišé ale presne tak, pomôže len čas, snaž sa zamestnávať, aby si nemal čas o tom premýšľať.. nútiť ju k tomu, aby k tebe niečo zas cítila sa nedá :/
Niekedy aj ja mam pocit ze toho svojho prestavam lubit a najradsej by som bola zase sama. Cim dlhsie som s nim, tym viac mi to zacina pripadat stereotypne a mozno sa casom s nami stane to iste... ale zatial to vzdy preslo. Partnerovi o tom nic nehovorim, lebo by ho to asi zranilo... ja si len myslim ze by ju to pripadne mohlo este casom napadnut, ze jej chybas a bez teba je to ovela tazsie. Teda v tom pripade ze si nenasla niekoho ineho...
ako @1 čas... neviem prečo ju to napadlo povedať po 2 rokoch že si nikdy tým vzťahom istá nebola... dosť kruté... ak ťa už neľúbi ako to tvrdí tak s tým už veľa nenarobíš
tak to asi tak super nebolo, ked to zrazu skoncila... Co robit? iebat na to. Mozes si vychlastavat mozog z hlavy 2 tyzdne, mozes si dat tripa, alebo tu hnusnu chlpatu a horko-sladku skusenost prehltnes a ides dalej. Ked si to vezmes z globalneho hladiska, tak sa nic podstatne nestalo.
no, viem že to chce čas ale bojím sa, že to bude velmi velmi vela casu a ktovie ci to vobec zvladnem...nechcem skoncit ako troska ale momentalne spejem jedine tym smerom...
nemam pocit ze to bolo stereotypne, praveze sme si hladali stale nieco nove, mali sme plno zazitkov, bol to naozaj hlboky vztah, v ktorom kazdy tomu druhemu velmi pomahal aj v osobnom zivote...ona bola na zaciatku dost v zlom stave a pomohol som jej dat sa do poriadku, ist sa svojimi snami, neprestavat verit a tak...vlozil som do toho tolko energie, ze som ani len necakal, ze ked clovek spravi pre toho druheho tak vela, moze sam skoncit na dne...teraz je na tom asi najlepsie ako kedy bola, je statna a ja sa z toho tesim, napriek tomu, ako sa trapim...ale uz je toho aj na mna moc, hladam pomoc kde sa len da...
@nathalii - kiezby to islo, no srdcu nerozkazes :/
@catmartina - pri rozchode mi povedala ze v tom nikto ziadny neni a ani si nemyslim ze je. v tomto jej verim, nema dovod klamat mi, ked uz nie sme spolu. a nie je ten typ, ktory by podviedol, podobne ako ja. aj ked mozno poviete ze som naivny, alebo len vidim to co chcem vidiet, za cas uz clovek toho druheho spozna a vidi mu na ociach, kedy klame a kedy nie...
@saxo93 ale aspoň porozprávať by si sa sním o tom mohla.
teda ja by som o tom partnerovi povedala, že sa necítim tak ako na začiatku a že mám pocit, že sa to mení na nudu.
vieš, tvoj partner je spoko a nevie, že ty mávaš takéto stavy. možno keby o nich vie tak by niečo zmenil a bolo by všetko fajn a tvoje stavy by pominuli.
podľa mňa je vo vzťahu najdôležitejšia komunikácia. aj tuto to asi preto stroskotalo. keby sa o tom porozprávali skôr tak by možno žiaden rozchod nenastal.
Radšej zostaňte dobrými kamarátmi ako ju nútiť do niečoho čo nechce a nakoniec by to skončilo nenávisťou.Potrvá to hodne dlho kým to rozchodíš a nejaký čas to bude bolieť ale určite to prežiješ.Držím palce.Len sa neuzavri pred svetom a choď do spolocnosti.A keď sa ťa niekto spýta kde máš frajerku tak s úsmevom povedz že ti dala kopačky,aby si nemysleli že ťa to až tak vzalo.
@ubosko - díki, znie to rozumne. snazim sa. no je to sila, ked je z najstastnejsieho cloveka na svete zrazu uplny opak, dost sok...ale tak prezijem.
dík vsetkym za nazory/rady. a fakt, komunikujte, budte uprimni, lebo skoncite tak, ako by ste si to ani nepredstavovali. a vazte si co/koho mate, lebo sa moze stat, ze to zrazu stratite...
1) to, že sa slečna javí byť nespochybniteľne dôveryhodá, ešte neznamená, že by si ju mal považovať za dôveryhodnú (mohla si zmyslieť, že všelijaké dobromyslené lži ti prospejú. navyše, zrejme sa jednalo o nie až tak komunikatívnu slečnu, keď ti z noci na deň bolo také voľačo oznámené. také tiché potvorky sú najzaj dosť divné a bohvie čo teraz robí a kde spáva.)
2) každé ráno si umývaj zuby
3) nejedz veľa sardiniek, sardinky nemajú radi, keď ich niekto pojedá
4) po každom zmytí chrupu si povedz — doesnt matter had sex
5) buď rád, že si sa takou divnôstkou nezaoberal ani tie dva roky
Aj by som poradila, ale bolo by to sprosté a nemorálne pre 90% užívateľov B. a navyše neviem garantovať, že by ti to pomohlo a vôbec či si na to povaha.
Takže sa vraciame na začiatok - to chce čas Veľa času.
@riskiness haha, isto si mi chcela poradit hladat utechu u nejakej peknej kamaratky bohuzial, jednak nie som ten typ, jednak si to ani predstavit neviem, ze by som isiel do postele s inou a v srdci mal tu druhu a jednak si tiez nemyslim, ze by mi to pomohlo. ked tak len na chvilu...
ten vztah bol krasny a som zanho velmi vdacny, bolo to najkrajsie obdobie mojho zivota, mozno aj preto to teraz tak boli. a preto ju neviem nenavidiet, co by som mozno mal (a mal na to dovod), no touto cestou to nejde a ani nechcem aby islo...
akoze ak si s niekym niesom isty, alebo ako vo @4 , ak si neviem predstavit s niekym fungovat, tak nic neriesim, idem dalej.. po case fungovana (pol roku/roku) clovek aj tak zisti, ci vie dalej existovat s druhym clovekom. mne sa to stalo, proste ak sa vytrati predstava spolocneho fungovania v blizkej buducnosti a nepodniknes nic pre to, aby sa to zmenilo, neda sa uz s tym vela robit, hlavne ak stroskota komunikacia (tak to vnimam z pohladu tvojej frajerky, aj ked nechapem preco vobec s tebou nieco zacala, ked si tym nebola od zaciatku ista. alebo si len niekoho nasla a zneje to ako najzbastenejsia vyhovorka)..
len tak sa odlúbiť nedá... a napíšem sem to čo tu odznelo už viackrát chce to len čas... veľa času... donútiť ju, aby sa znova do teba zalúbila nemôžeš...
Ja som tiez velmi podobne dopadol, tiez to nevyzeralo na koniec, za tyzden sa to cele rozsypalo, ale aj napriek tomu ze vravela ze nikto za tym nie je zacalo to kapat v momente ked sla von s kamaratom, s ktorym div sa svete nakoniec skoncila...
trvalo mi rok kym som sa z toho vztahu dostal a bol schopny povedat si ze nestoji mi za to aby som sa pre nu trapil... vazne chce to cas a mozno najst si novu priatelku, alebo najst si nieco co ta fakt silno zamestna aby si na nu az tak nemyslel mne to pomohlo velmi...
@darkbane zamestnavam sa jak to len ide, ale je to tazke. dva roky sa clovek maximalne venuje jednej osobe, ostatne je druhorade a ked pride rozchod, zrazu nema kamaratov, nema pracu, nema vlastne hobby, v podstate nema nic. chcel som psa, ale bohuzial, ani to nejde tazko potom robit nieco ine ako byt zavrety cely den doma a zamyslat sa nad blbostami...uz len cakam kedy mi zacne sibat
@nevermindguy Dôvody, ktoré Ti vymenovala mi prídu úplne klasické ktoré ľudia bežne používajú keď sami nepoznajú pravý dôvod. Boli ste spolu takmer 2 roky no zrazu potrebuje byť sama, zo dňa na deň Ťa prestala po takmer dvoch rokoch ľúbiť a nakoniec zo seba vypotí že si od začiatku tým vzťahom nebola istá. Ona musí byť buď ešte riadne nevyzretá alebo neviem čo, ale to si vôbec neuvedomuje že Ti ublížila?!
Ale taktiež sa treba zamyslieť nad tým, či si sa Ty voči nej viackrát nezachoval nejak zle a preto dospela k tomu, že to bude takto lepšie.
Určite sa neopíjaj, nepremáhaj... ...len preto aby si na ňu zabudol. Na všetko treba čas, ona asi nie je ta pravá, tá na celý život, takže určite príde iná
@trubka91 praveze som nic zle nespravil. nedokazal by som jej nijak ublizit. myslim ze si uvedomuje ze mi ublizila, musi to predsa vidiet, ved sme sa o tom uz velakrat bavili. ale proste, aj ked to vie, nemoze s tym zrejme nic moc robit, len mi povedat prepac a odist...
@trubka91 človek máva pochybnosti. mozno ich ma chvilu a potom zmiznu, mozno sa potom znova vratia.... tiez som sa zamyslal nad tym, ci je to ta prava a tiez som mal niekedy pochybnosti, no u mna zvitazil ten pocit ze je. u nej zrejme zvitazil pocit ze to nie je to prave a preto to vzdala...inak si to neviem vysvetlit.
ja len velmi dufam, ze za tym fakt nie je iny chalan. do oci mi uprimne povedala ze nie je, ale ako som si to tu cele vcera cital, vecer som zaspaval s tym ze co ked.... zacal som byt podozrievavy a uz som rozmyslal, ze sa jej na to spytam znova...ale neurobim to, verim jej a radsej si pockam, co ukaze cas...
skus jej nechat nejaky cas,a byt jej pritom najlepsim priatelom, zaujimat sa onu, akoby bola tvojou sestrou...skus trocha abstinovat od nejakej prilisnej nakolnosti, a mozno ta to posilni a vas vztah sa napravi...nic ine mi nenapada
@mrg hej, tak som to povodne chcel aj ja spravit. vlastne to tak zatial robim, chodime spolu von, smejeme sa, aj ked z mojej strany je to taky smiech cez slzy, ale zatial sa mi to dari zakryvat jednoducho zdrziavam sa vsetkych prejavov lasky a snazim sa ju len robit stastnou...lenze bojim sa, ze ma zacne naozaj brat ako kamarata a uz nikdy jej ani len nenapadne ta moznost, ze by sme mohli byt nieco viac a bude jej blbe vsetko od drzania za ruky az po bozky..ozaj neviem :/
@0 stalo sa mi to isté. ale robím chybu. stále za ním chodím vypisujem mu až mi pred pár dňami povedal, že ma nikdy nechce vidieť. nemali by sme sa vzdávať. viem, že toho druhého prinútiť nemôžeme, ale tiež sme veľa dali do našich vzťahov tak snáď máme právo na druhú šancu
mne len tak napadlo, ze ked bola na zaciatku vztahu na tom psychicky zle ci sa jej to nevratilo. no nejaky dovod tam urcite je. ja este radsej verim, ze sa jej nieco stalo / vratilo, ako ze si nasla ineho a pod. ale zo dna na den, to podla mna, urcite nebolo. nieco ju mozno dlhsie trapilo a ten rozchod asi aj ku koncu nejaky cas zvazovala
@feichang nevratilo sa jej to, praveze je na tom fakt skvele. plni si sny, je stastna, usmiata...zdravotne a psychicky je na tom tiez dobre, ovela lepsie ako na zaciatku...ale myslim ze si trafila klinec po hlavicke...posledne dva tyzdne vztahu som videl, ze sa nieco deje...ale vtedy boli statnice, kazdy z nas sa ucil jak divy a nevideli sme sa poriadne, takze som si nebol isty, iba z komunikacie som to vycital...teraz uz viem, ze uz vtedy musela mysliet na rozchod...
neviem..ja mozno stale hladam nejaky dovod, ale mozno je to uplne jednoduche, mozno to z nej proste vyprchalo, zmizlo...
mozno po nejakom case si to uvedomi, co pre nu robis a znamenas...to uz nechaj nanu...na istotu sa nemozes spoliehat, lebo sa mozes nanej dobre potknut....z vlastnej skusenosti
mne sa stalo pred mesiacom po trojročnom vzťahu presne to isté a ja som bola tá, ktorá to skončila...takže ľudia, nehľadajte za tým niekoho "tretieho", nie vždy to tak musí byť Dievča proste vystriezvelo, to sa stáva...je to ťažké, ja viem, ale fakt len ten čas pomôže A možno nato mala aj iné dôvody, ktoré ti nechcela prezradiť...ja osobne aj kvôli škole, lebo viem, aká som...
"Dôvod bol že potrebuje byť sama. Že ma už neľúbi, že si od začiatku nebola tým vzťahom istá."
-podľa mňa ti to presne tu povedala. Potrebuje (= chce) byť sama. Nechce byť s tebou, zrejme k tebe necíti (už) to, čo ty k nej. Ja som bola na tom kedysi podobne. Zo začiatku super vzťah, milý chalan, ale proste to po roku zo mňa opadlo a z neho nie. Nahovárala som si, že som ja blbá, nevďačná, že ho nechcem, že by som ho mala chcieť, veď čo mi na ňom vadí? Niekoľko mesiacov som takto so sebou bojovala, ale nedalo sa. Potom som prišla na to, že to nie je to pravé a naťahovaním tie city nevrátim a rozišla som sa s ním. Jemu sa to tiež zdalo ako blesk z jasného neba a nechápal prečo sa s ním rozchádzam a mal ma rád (a to už je moja chyba, že som mu o mojich pochybnostiach nikdy nič nenaznačila, lebo som hľadala stále chybu v sebe a svojom vnímaní. Dúfala som, že je to niečo chvíľkové, čo ma prejde). Ja som ho mala rada už len ako dobrého človeka, ale nie na vzťah. A vôbec v tom nebol nikto tretí - nikoho iného som si nemusela nájsť na to, aby som mala pocit, že mi vtedajší priateľ nevyhovuje.
Nikdy to nie je len tak, zrazu, iba sa ti to tak javí. Musela nad tým rozmýšľať a vo vzťahu sa necítiť dobre už dlhšie. A zvlášť ak ste sa učili na štátnice - nechcela sa s tebou rozísť pred nimi (poznám baby, čo takto myslia).
Nemusí ti chcieť zle, asi ťa má rada ako kamoša, keď s tebou chodí von, ale asi len preto, lebo ti nechce úplným prerušením kontaktu ublížiť ešte viac. A v tomto prípade silno pochybujem, že by sa jej city vrátili. Nepočítaj s tým. To, že pre ňu robíš bútľavú vŕbu absolútne nie je zárukou toho, že k tebe znova začne niečo cítiť. Je to ťažké, keď ju ľúbiš a chceš veriť, že raz spolu budete, ale skôr to nepôjde ako pôjde.
Musí ťa to prejsť. Mal by si sa zmierovať s tým, že už nič nebude ako dúfať, že bude. Ako ti tu radia, naozaj iba čas (a ja si myslím, že nevídanie sa by to mohlo urýchliť). Takto ti dáva len zbytočnú nádej.
Mesiac je nič, skús počkať rok, potom možno city trochu ochladnú.
@nevermindguy vsak to je samozrejme, ze si to chces zdovodnit
- ak je uz teraz ok, mozno je v inom rozpolozeni ako ked na tom bola zle a zacinali ste spolu a teraz uz hlada nieco ine, skusa a tak- samozrejme vsetko su to hadacky a domienky. nech uz sa rozhodnes este to skusat a cakat (necakaj zase vecne, aj ty mas svoju hrdost ) alebo sa skratka odputat, tak ti drzim palce. zase sa neboj, ze sa ti skoncil zivot ono to len tak teraz vyzera.
@nevermindguy si to viem predstaviť ale uvedom si - keď ťa opustila, tak ťa asi až tak nemilovala keď ti toto spravila. Skús si to dostať do hlavy a ako už sa povedalo, zamestnaj sa niečím, nejaké hobby viem čo to je, zažil som podobné a nedá sa to vypnúť ale ... proste z toho sa vylížeš, ja som tiež tak citovo založený ale rany pod pás si nenavyberáš. Mesiac je krátka doba, je to ešte čerstvé , musíš si vyčistiť hlavu dobrou hudbou, relaxovať pri cigare s vínkom, proste rob všetko čo môžeš aby si si to v hlave upratal a schladil. Bohužiaľ, počítaj s tým že budeš musieť hľadať v mori , vždy sa ale niečo nájde, musíš byť otvorený príležitostiam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
nechápem
a tiež nechápem @4 keď cítim, že chcem byť sama tak partnera pošlem hneď do piči a nie to sním zbytočne ťahať len preto aby som ho nezranila.
nemam pocit ze to bolo stereotypne, praveze sme si hladali stale nieco nove, mali sme plno zazitkov, bol to naozaj hlboky vztah, v ktorom kazdy tomu druhemu velmi pomahal aj v osobnom zivote...ona bola na zaciatku dost v zlom stave a pomohol som jej dat sa do poriadku, ist sa svojimi snami, neprestavat verit a tak...vlozil som do toho tolko energie, ze som ani len necakal, ze ked clovek spravi pre toho druheho tak vela, moze sam skoncit na dne...teraz je na tom asi najlepsie ako kedy bola, je statna a ja sa z toho tesim, napriek tomu, ako sa trapim...ale uz je toho aj na mna moc, hladam pomoc kde sa len da...
@nathalii - kiezby to islo, no srdcu nerozkazes :/
každopádne kašli na to čo bolo, pohni sa jednoducho ďalej..nelutuj sa...
teda ja by som o tom partnerovi povedala, že sa necítim tak ako na začiatku a že mám pocit, že sa to mení na nudu.
vieš, tvoj partner je spoko a nevie, že ty mávaš takéto stavy. možno keby o nich vie tak by niečo zmenil a bolo by všetko fajn a tvoje stavy by pominuli.
podľa mňa je vo vzťahu najdôležitejšia komunikácia. aj tuto to asi preto stroskotalo. keby sa o tom porozprávali skôr tak by možno žiaden rozchod nenastal.
dík vsetkym za nazory/rady. a fakt, komunikujte, budte uprimni, lebo skoncite tak, ako by ste si to ani nepredstavovali. a vazte si co/koho mate, lebo sa moze stat, ze to zrazu stratite...
2) každé ráno si umývaj zuby
3) nejedz veľa sardiniek, sardinky nemajú radi, keď ich niekto pojedá
4) po každom zmytí chrupu si povedz — doesnt matter had sex
5) buď rád, že si sa takou divnôstkou nezaoberal ani tie dva roky
Takže sa vraciame na začiatok - to chce čas Veľa času.
trvalo mi rok kym som sa z toho vztahu dostal a bol schopny povedat si ze nestoji mi za to aby som sa pre nu trapil... vazne chce to cas a mozno najst si novu priatelku, alebo najst si nieco co ta fakt silno zamestna aby si na nu az tak nemyslel mne to pomohlo velmi...
a od temi ja som suka co vsetko som ja spravila svojim chalanom ..
Ale taktiež sa treba zamyslieť nad tým, či si sa Ty voči nej viackrát nezachoval nejak zle a preto dospela k tomu, že to bude takto lepšie.
Určite sa neopíjaj, nepremáhaj... ...len preto aby si na ňu zabudol. Na všetko treba čas, ona asi nie je ta pravá, tá na celý život, takže určite príde iná
Podľa mňa si zaslúžiš pravé odôvodnenie a nie takéto vymýšľanie...
ja len velmi dufam, ze za tym fakt nie je iny chalan. do oci mi uprimne povedala ze nie je, ale ako som si to tu cele vcera cital, vecer som zaspaval s tym ze co ked.... zacal som byt podozrievavy a uz som rozmyslal, ze sa jej na to spytam znova...ale neurobim to, verim jej a radsej si pockam, co ukaze cas...
neviem..ja mozno stale hladam nejaky dovod, ale mozno je to uplne jednoduche, mozno to z nej proste vyprchalo, zmizlo...
mozno po nejakom case si to uvedomi, co pre nu robis a znamenas...to uz nechaj nanu...na istotu sa nemozes spoliehat, lebo sa mozes nanej dobre potknut....z vlastnej skusenosti
-podľa mňa ti to presne tu povedala. Potrebuje (= chce) byť sama. Nechce byť s tebou, zrejme k tebe necíti (už) to, čo ty k nej. Ja som bola na tom kedysi podobne. Zo začiatku super vzťah, milý chalan, ale proste to po roku zo mňa opadlo a z neho nie. Nahovárala som si, že som ja blbá, nevďačná, že ho nechcem, že by som ho mala chcieť, veď čo mi na ňom vadí? Niekoľko mesiacov som takto so sebou bojovala, ale nedalo sa. Potom som prišla na to, že to nie je to pravé a naťahovaním tie city nevrátim a rozišla som sa s ním. Jemu sa to tiež zdalo ako blesk z jasného neba a nechápal prečo sa s ním rozchádzam a mal ma rád (a to už je moja chyba, že som mu o mojich pochybnostiach nikdy nič nenaznačila, lebo som hľadala stále chybu v sebe a svojom vnímaní. Dúfala som, že je to niečo chvíľkové, čo ma prejde). Ja som ho mala rada už len ako dobrého človeka, ale nie na vzťah. A vôbec v tom nebol nikto tretí - nikoho iného som si nemusela nájsť na to, aby som mala pocit, že mi vtedajší priateľ nevyhovuje.
Nikdy to nie je len tak, zrazu, iba sa ti to tak javí. Musela nad tým rozmýšľať a vo vzťahu sa necítiť dobre už dlhšie. A zvlášť ak ste sa učili na štátnice - nechcela sa s tebou rozísť pred nimi (poznám baby, čo takto myslia).
Nemusí ti chcieť zle, asi ťa má rada ako kamoša, keď s tebou chodí von, ale asi len preto, lebo ti nechce úplným prerušením kontaktu ublížiť ešte viac. A v tomto prípade silno pochybujem, že by sa jej city vrátili. Nepočítaj s tým. To, že pre ňu robíš bútľavú vŕbu absolútne nie je zárukou toho, že k tebe znova začne niečo cítiť. Je to ťažké, keď ju ľúbiš a chceš veriť, že raz spolu budete, ale skôr to nepôjde ako pôjde.
Musí ťa to prejsť. Mal by si sa zmierovať s tým, že už nič nebude ako dúfať, že bude. Ako ti tu radia, naozaj iba čas (a ja si myslím, že nevídanie sa by to mohlo urýchliť). Takto ti dáva len zbytočnú nádej.
Mesiac je nič, skús počkať rok, potom možno city trochu ochladnú.
- ak je uz teraz ok, mozno je v inom rozpolozeni ako ked na tom bola zle a zacinali ste spolu a teraz uz hlada nieco ine, skusa a tak- samozrejme vsetko su to hadacky a domienky. nech uz sa rozhodnes este to skusat a cakat (necakaj zase vecne, aj ty mas svoju hrdost ) alebo sa skratka odputat, tak ti drzim palce. zase sa neboj, ze sa ti skoncil zivot ono to len tak teraz vyzera.