@vladqog presne také som čakala ako prvý koment a preto som to trikrát prepisovala, aby to bolo čo najkratšie...toto ale bolo to najkratšie, čo sa mi podarilo, aby to dávalo zmysel nič to
Ja som mala to isté doma,mala som staršieho psíka a kúpili sme si ešte jedného.No ten starší stále kňučal,štekal akoby až plakal..Tak som sa mu viac začala venovať,zoznamovala som týchto psíkov ,cez ohradu som ich ku sebe zavolala,aby sa zoznamovali a spolu hrali.Po čase si na seba zvykli a tento straší pes ho už bral ako samozrejmosť,takže si na neho zvykol a nerobil to čo na začiatku On sa možno chcel sním len hrať preto tak vyvádzal,ale bála som sa dať psíkov na začiatku do kopy,aby sa niečo nestalo,ale postupne si zvykli..
tak som to precital... a moja rada? nechaj to tak.... aj nas pes ziarlil, ked brat priviedol domov dalsieho psa a ja potom tretieho.... po case ho to preslo, a teraz su kamarati... len ked za tebou pridu ti susedovi tak sa venuj hlavne svojmu psovi...
@xlilix@vladqog dík za radu...ja susedové psy vôbec k našemu neťahám, len on ich zo mňa asi cíti, keď som s ním. Vyzerá to tak, že oni to chápu a akceptujú, že "patrím" tomu môjmu, len on sám je naštvaný...a dať ich postupne k sebe som skúšala, ale zatiaľ to nefunguje, vždy sa do nich cez plot pustí a nie a nie ho odtrhnúť...tak teda budem skúšať ďalej
Ak zacne vystrajat tak od neho odid. Doleze za tebou, potom chod znova za nimi a toto opakuj az kym si neuvedomi, ze robi nieco zle (a ver, ze po case si to uvedomi). Pes je ten, co ma robit ustupky, nie ty...
@soraya ale oni sa už poznajú...myslíš, že keby ich vezmeme na do nejakého parku a tam ich zoznámime, tak by sa to zmenilo, žeby sa začali viac tolerovať alebo tak?
@marleymt aj v nejakej relacii tusim na Spektre toto robili, ked starsia fenka stafforda ziarlila asi na syna? Zacala robit bordel a akonahle pan odisiel, tak prestala a isla za nim, az si nakoniec uvedomila, ze odchadza preto, ze robi nieco zle a potom s tym uplne prestala...
ak by mali možnosť očuchať sa, pohrať, ujasniť si veci, tak myslím, že áno. cez plot vidí pes svet inak a nemôže brať iného psa ako kamaráta, keď mu ten druhý stále stojí pred jeho bránou..
Mali sme fenku, ktorá natoľko milovala moju matku, že žiarlila aj na mňa, vtedy asi šesťročnú, a hrýzla ma už len za to, keď so mnou matka hovorila (nikdy mi neublížila, pre záznam).
Vždy sme za to psy trestali, verbálne aj málinko fyzicky, a potom sme sa snažili venovať rovnakú pozornosť tomu psovi a tomu, na koho žiarlila (napr. dotýkať sa psa a hovoriť pritom s iným človekom, alebo hladkať dve zvieratá naraz). Keď to pes niesol dobre, bol pochválený a odmenený.
Tak, psi sú na seba iný cez plot ako keby sú spolu. Toto ti môžem povedať na 100%.
Mám doma bernského salašníckeho psa, a keď mal tri roky kúpili sme si jorka, tak malé psíča bývalo s nami v dome a velikán nám plakal pod oknami, ale vyriešila som to tak že na prechádzky som bravala oboch naraz, aj krmila som ich oboch naraz, aby proste videl že nerobím rozdieli ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@xlilix @vladqog dík za radu...ja susedové psy vôbec k našemu neťahám, len on ich zo mňa asi cíti, keď som s ním. Vyzerá to tak, že oni to chápu a akceptujú, že "patrím" tomu môjmu, len on sám je naštvaný...a dať ich postupne k sebe som skúšala, ale zatiaľ to nefunguje, vždy sa do nich cez plot pustí a nie a nie ho odtrhnúť...tak teda budem skúšať ďalej
@soraya ale oni sa už poznajú...myslíš, že keby ich vezmeme na do nejakého parku a tam ich zoznámime, tak by sa to zmenilo, žeby sa začali viac tolerovať alebo tak?
Vždy sme za to psy trestali, verbálne aj málinko fyzicky, a potom sme sa snažili venovať rovnakú pozornosť tomu psovi a tomu, na koho žiarlila (napr. dotýkať sa psa a hovoriť pritom s iným človekom, alebo hladkať dve zvieratá naraz). Keď to pes niesol dobre, bol pochválený a odmenený.
Mám doma bernského salašníckeho psa, a keď mal tri roky kúpili sme si jorka, tak malé psíča bývalo s nami v dome a velikán nám plakal pod oknami, ale vyriešila som to tak že na prechádzky som bravala oboch naraz, aj krmila som ich oboch naraz, aby proste videl že nerobím rozdieli ....
Vieš, niekomu je pes milší ako človek, a mne tiež