Po rozchode s priateľom som premýšľam nad tým, či je správne mu dať darčeky naspäť. Nechcem ho uraziť ani nič podobného. Väčšinou sú to maličkosti, ktoré som požívala na každodennej báze (šálky a podobne ale aj iné) no prirástli mi k srdcu hlavne preto čo reprezentovali. Keď som ich používala mala som pocit, že sme k sebe bližšie. (viem niekomu sa to možno zdá ako riadna hlúposť ). No teraz keď mi len budú pripomínať trpkosť rozchodu nie je lepšie ich vrátiť? Viem, že význam s akým som ich dostala sa nezmení ale nepotrebujem každodennú pripomienku toho, že už nie sme spolu. No nechcem sa zachovať ako decko. Je mi samozrejme ľúto ich niekam zastrčiť alebo nebodaj vyhodiť.
ak ti je blbe ich vratit a nechces ich pouzivat, lebo nieco pre teba znamenajuostava ti ich len vyhodit, ale ovela lepsie ich bude proste odlozit do krabice niekam na povalu a o par rokov ked ich tam najdes tak sa usmejes.. spomenies si, vsak zivot pojde dalej..
daj ich na charitu, nejake predmety ktore sú k užitiu môžu užiť ľudia, ktorí si možno nevedia také čosi zadovážiť a budú vďační. spravíš dobrý skutok a oslobodíš sa od toho čo ťa zaťažovalo
@ellegirl
"Viem, že význam s akým som ich dostala sa nezmení ale nepotrebujem každodennú pripomienku toho, že už nie sme spolu"
odlož si ich niekam na hromádku kde ich nebudeš mať na očiach, ale nestratia sa ti. teraz možno nepotrebuješ každodennú pripomienku že už nie ste spolu, ale ver mi že keď ten rozchod predýchaš, tak dosť možno časom (o rok/dva) nastane chvíľa/obdobie že ťa nostalgicky poteší že máš fyzický dôkaz/pripomienku, že ste niekedy boli spolu, že sa to naozaj odohralo
teda, tak to aspoň funguje u mňa. ale ja som trošku magor, odkladám si nielen darčeky, ale mám v tej hromádke aj... všelijaké iné blbostičky, lístky z vlaku z toho ako som cestovával za dotyčnou, úplne nesúvisiace a nepodstatné predmety ktoré som našiel/získal v určitých zaujímavých chvíľach/dňoch/momentoch vzťahu a preto sa mi s nimi spojili, atď atď.
vo všeobecnosti nechápem túto potrebu čo hromada ľudí má, že "skončil vzťah tak si zo života chcem vymazať všetky stopy po ňom". Nie! Prečo? Ako vravíš, ten vzťah bol, lebo si/ste chceli aby bol, aspoň tú chvíľu, a nejaký význam mal, a ten význam sa nezmení, tak prečo sa ľudia snažia natrvalo odstrániť všetky stopy po ňom len preto že v danej chvíli ešte nepredýchali že už nie je?
vracat si veci (okrem hodnotnych a "vlastnych" ofc) je strasne trapne.
radim ti ich niekam odlozit aby si si nejatrila rany a proste pockat kedy pride cas ich vyhodit. kludne to moze trvat aj rok aj viac ale jedneho dna ich proste vyhodis (v ramci upratovania/stahovania) ale to ti uz bude uplne jedno. nemozes mat kazdu kravinu odlozenu donekonecna. fakt si neviem predstavit ze by som sa 3x stahovala a tahala so sebou kazdu debilinu od frajerov. nechala som si tak knizky a aj to nie vsetky, vazu (ktoru som chcela) a salku ktora mi aj po 8 rokoch pride proste strasne zlata
podla mna toto je najsetrnejsi sposob aj sama k sebe
Nikdy v zivote nepochopim to vracanie darcekov je to uplne trapne a pateticke.
Za prve, darcek sa stava mojim v momente kedy ho dostanem.
Za druhe, to ze sa s niekym rozidem neznamena, ze sme niekedy neboli velmi stastni, a to dokonca v momente kedy sme si ten darcek dali. Z akeho dovodu by som sa mala snazit popierat to, lutovat, tvarit sa ze sa to nestalo a podobne?
Proste preboha mame len jeden zivot a rozchod sice moze byt smutny, ale neznamena to ze cely ten cas predtym nemal zmysel?! Mal, v tom momente nas to vsetko robilo stastnymi, tak akoze co? Preco by malo byt zle vlastnit a pouzivat nieco od niekoho s kym mi v tom momente kedy mi to dal bolo dobre? Ludia sa menia a na tom nic neni, teraz nam uz spolu dobre neni a tak pojdeme od seba a najdeme si niekoho s kym zazijeme dalsie pekne obdobie, ine. Co to meni na tom ze to obdobie predtym bolo pekne tiez?
Akoze neviem si predstavit ze sa rozidem s frajerom a on po mne pyta klavir co mi kupil, wtf ved to je moj klavir? je mojim od momentu kedy mi ho daroval, tak ako jeho veci ktore som mu dala ja su zase jeho.
sa chovajte jak dospeli ludia a nie jak hystericki pubertaci preboha
vrátiť po rozchode darčeky??? Nehnevaj sa, ale toto mi príde ako totálne primitívne a detinské veď si ich nechaj alebo vyhoď, už aj to je lepšia alternatíva ja mám darčeky doteraz alebo som ich posunula ďalej, nepotrebné vyhodila... Ale darčeky sa nevracajú.
to vracanie darcekov mi pride velmi ubohe a mne sa to napriklad dost dotklo.. nechapem vobec aky to ma vyznam, ak ich nechces, daj ich niekomu inemu. Myslis si ze ten ex nejako vyuzije ten tvoj sal? Nie.. je to fakt zbytocnost a tym sa len prilieva benzin do ohna
btw od byvaleho frajera mam termotricko ktore uplne milujem a je mi uplne jedno ze on je idiot xD keby mi posle dalsie zadarmo teraz tiez si ho zoberem
Neviem ako fakt nevidím zmysel v tom vracať niekomu darčeky, čo si myslíš, že s nimi asi tak urobí, začne používať storočný hrnček alebo ho daruje ďalej? Toto mi príde strašne trápne, keď to nechces vyhod to alebo daruj na charitu, ale takéto teatrálne gestá sú úplne mimo..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
mozes ich kludne aj vyhodit alebo dat niekomu kto ich vyuzije pokial su to prakticke veci
"Viem, že význam s akým som ich dostala sa nezmení ale nepotrebujem každodennú pripomienku toho, že už nie sme spolu"
odlož si ich niekam na hromádku kde ich nebudeš mať na očiach, ale nestratia sa ti. teraz možno nepotrebuješ každodennú pripomienku že už nie ste spolu, ale ver mi že keď ten rozchod predýchaš, tak dosť možno časom (o rok/dva) nastane chvíľa/obdobie že ťa nostalgicky poteší že máš fyzický dôkaz/pripomienku, že ste niekedy boli spolu, že sa to naozaj odohralo
teda, tak to aspoň funguje u mňa. ale ja som trošku magor, odkladám si nielen darčeky, ale mám v tej hromádke aj... všelijaké iné blbostičky, lístky z vlaku z toho ako som cestovával za dotyčnou, úplne nesúvisiace a nepodstatné predmety ktoré som našiel/získal v určitých zaujímavých chvíľach/dňoch/momentoch vzťahu a preto sa mi s nimi spojili, atď atď.
vo všeobecnosti nechápem túto potrebu čo hromada ľudí má, že "skončil vzťah tak si zo života chcem vymazať všetky stopy po ňom". Nie! Prečo? Ako vravíš, ten vzťah bol, lebo si/ste chceli aby bol, aspoň tú chvíľu, a nejaký význam mal, a ten význam sa nezmení, tak prečo sa ľudia snažia natrvalo odstrániť všetky stopy po ňom len preto že v danej chvíli ešte nepredýchali že už nie je?
radim ti ich niekam odlozit aby si si nejatrila rany a proste pockat kedy pride cas ich vyhodit. kludne to moze trvat aj rok aj viac ale jedneho dna ich proste vyhodis (v ramci upratovania/stahovania) ale to ti uz bude uplne jedno. nemozes mat kazdu kravinu odlozenu donekonecna. fakt si neviem predstavit ze by som sa 3x stahovala a tahala so sebou kazdu debilinu od frajerov. nechala som si tak knizky a aj to nie vsetky, vazu (ktoru som chcela) a salku ktora mi aj po 8 rokoch pride proste strasne zlata
podla mna toto je najsetrnejsi sposob aj sama k sebe
Za prve, darcek sa stava mojim v momente kedy ho dostanem.
Za druhe, to ze sa s niekym rozidem neznamena, ze sme niekedy neboli velmi stastni, a to dokonca v momente kedy sme si ten darcek dali. Z akeho dovodu by som sa mala snazit popierat to, lutovat, tvarit sa ze sa to nestalo a podobne?
Proste preboha mame len jeden zivot a rozchod sice moze byt smutny, ale neznamena to ze cely ten cas predtym nemal zmysel?! Mal, v tom momente nas to vsetko robilo stastnymi, tak akoze co? Preco by malo byt zle vlastnit a pouzivat nieco od niekoho s kym mi v tom momente kedy mi to dal bolo dobre? Ludia sa menia a na tom nic neni, teraz nam uz spolu dobre neni a tak pojdeme od seba a najdeme si niekoho s kym zazijeme dalsie pekne obdobie, ine. Co to meni na tom ze to obdobie predtym bolo pekne tiez?
Akoze neviem si predstavit ze sa rozidem s frajerom a on po mne pyta klavir co mi kupil, wtf ved to je moj klavir? je mojim od momentu kedy mi ho daroval, tak ako jeho veci ktore som mu dala ja su zase jeho.
sa chovajte jak dospeli ludia a nie jak hystericki pubertaci preboha