Tak pár slov o mojom otcovi. Vymýšľa si o mne polopravdy, zveličuje - robí zo mňa niekoho, kto nie som. Uráža mňa, moju prácu, moju školu, moje názory, môjho priateľa - načúva o čom sa zhováram s inými aby mohol pripojiť nejaký svoj nezmyselný komentár. P
najlepsie asi odist z domu a zobrat nejaky jednoizbak s priatelom/kamartkou... alebo ak da otec na radu niekoho v rodine tak sa snim skusit porozpravat aby otcovi dohovoril
odisť, z časti to poznám na mame ale toto by bolo aj na mňa píliš :/ toto určite rieš ... rozhodni sa čo chceš či študovať alebo ti na tom až tak nezáleží ... ak študovať tak študuj, chod z domu a najdi si aj brigádu ... ak školu nie tak pracuj a snaž sa vypadnúť bývať inde ... všetko sa nejako dá, len sa musíš posnažiť, popros niekoho blízkeho nech ti pomôže, verím že sa ti to podarí
Ty by najradšej od otca odišla a ja by bol najradšej keby som ešte dajakého vôbec mal...
K babke/dedkovi ísť nemôžeš? ak teda chceš študovať.. ak by si šla do práce makať tak by si mohla ešte skúsiť vydržať a potom s priateľom niečo vymyslieť..
@kittan : Keby som mohla, dám ti môjho. On sa ku mne, ani k mojim bratom aj tak radšej nepriznáva. Vždy chcel zdravého syna, lenže to sa mu nesplnilo, keďže ja som dievča a a moji bratia majú každý po jednej diagnóze. Chápem, že si tú frustráciu asi potrebuje na niekom vybiť, ale otec-neotec, všetko má svoje hranice.
@smajdalf : Moji bratia sú odo mňa o dosť mladší(jeden chodí do škôlky, druhý na ZŠ), im nemôže nadávať tak ako mne. Žijeme všetci pokope. S mamou si rozumiem naopak dobre, lenže aj keď sa ma zastane tak je otec neústupný. Ak si zaumieni mi rozbiť izbu, proste to urobí - žiadne argumenty ho nezastavia.
@iwanna5 : Mama sa spor medzi nami snažila už veľakrát vyriešiť, preto ju už do toho nezaťahujem. Rodina vie, že som s ním na nože, ale keďže moji strýkovia a teta s ním vyrastali tak vedia, že s ním asi sotva pohnú.
Nechcela som nikomu týmto fórom uraziť, ani na seba upozorňovať. Tento problém som už riešila s rodinou, aj so známymi, ale nikto mi nevedel pomôcť - tak mi len napadlo, že sa opýtam ľudí približne v mojom veku, ako by to riešili...
@takatah - ahoj, tuto situaciu a ešte horšiu doverne poznám, je velmi tažke naprávať takéto rozvrátene vztahy v rodine o to viac ked by si to chcela len ty a tvoj otec by nejavil iniciatívu. Najlepšie čo možeš urobit, je nejakým sposobom sa od neho odstrihnut - ist do podnajmu, ku kamaratke, na intrak - niekde mimo jeho dosahu kde nebude mat na teba vplyv jeho deštrukčne správanie.
- ked tak urobiš, až vtedy pocítiš tu ulavu a rozdiel...klud, stres opadne a ked sa na to pozrieš s odstupom času, nadobudneš pocit že si tak mohla konať aj skor... vela stastia
@takatah Presne si opísala môjho otca. Aspoň zatiaľ na teba fyzicky neútočí. Ale možnosť je len jedna, odísť preč, ono to nikdy neprestane, aj ked budú momenty ked to tak bude vyzerať.
Tiež nemám peniaze na to aby som býval sám, ale snažím sa 2 mesiace zháňam podnájom, obvolávam ludí, hodiny prehľadávam net a nakoniec sa to vyplatilo Dá sa vždy nájisť niaka lepšia alternatíva. Ono, ked to zájde do bodu že už si povieš STOP! tak v sebe nájdeš tú silu prekonať všetky prekážky a pôjdeš si za svojím. V tedy sa ti to podarí. Ver mi a hlavne nechaj strach a obavy doma.
robis na polovicny uvazok, neda sa ti robit viac? potom by podnajom nemal byt problem. pripadne aj normalne s tymto platom, hovoris ze im davas celu skoro celu vyplatu. fakt si myslis, ze by sa za to nedalo utiahnut nejake lacne spolubyvanie? kludne v izbe s niekym dalsim, neviem odkial si, ale pochybujem ze to bude viac ako 100€ mesacne. pripadne rozne ubytovne, "slobodarky", atd.
ja byt tebou by som radsej byvala v robotnickej ubytovni, nez tamto trpela co i len o minutu dlhsie. s podobnym clovekom som byvala roky a odstahovanie sa bolo pre mna vykupenim.
vela stastia prajem
Uff, môj otec bol tiež taký, navyše k tomu všetkému ešte bol alkoholik. Celú rodinu urážal, nikto mu nebol dobrý, na každom našiel niečo zlé a každému sa vysmieval/urážal ho, či už do očí, alebo za chrbtom. Prišlo mi to, že je skomplexovaný a má problémy sám so sebou. To s tou poličkou mi robil tiež, choré dačo.
No a nezmenil sa, proste toto už nezmeníš, treba ho poslať do piče, odísť, alebo proste sa spojiť so zbytkom rodiny (s mamkou, súrodencami) a spoločne mu dať na javo, že sa správa ako kokot. Keď bude vo vašom byte jeden proti trom, tak mu to dosť klepne po hrebienku.
Ako písali hore, presťahovať sa. Buď sa zložiť na byt s kamarátmi/priateľom, alebo si prenajať len jednu izbu v byte, čo stojí od 150-200 mesačne (podľa toho kde, no).
Jednoducho tvoj otec je despota. Dúfam že si si dala prihlášku na školu niekam ďaleko od domova, aby ti dali zo školy intrák a mohla si z domu vypadnúť. Prípadne by som sa dal súdom osamostatniť od rodiny a od otca vysúdil výživné nech nemusíš len makať ale dačo ti aj foter prispeje.
Keď je nespokojný s tým čo splodil, tak mi treba pripomenúť, že aj kvalita jeho spermií môže za to, aký "kvalitný" je jeho potomok... žeby mal nekvalitné spermie?
Jeho dristami sa nezaťažuj, alebo, ak je to neznesiteľné, tak odíď.
Inak, čo na to mama?? Dovolí mu takto sa s tebou rozprávať? Nezastane sa ťa?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
K babke/dedkovi ísť nemôžeš? ak teda chceš študovať.. ak by si šla do práce makať tak by si mohla ešte skúsiť vydržať a potom s priateľom niečo vymyslieť..
- ked tak urobiš, až vtedy pocítiš tu ulavu a rozdiel...klud, stres opadne a ked sa na to pozrieš s odstupom času, nadobudneš pocit že si tak mohla konať aj skor... vela stastia
Tiež nemám peniaze na to aby som býval sám, ale snažím sa 2 mesiace zháňam podnájom, obvolávam ludí, hodiny prehľadávam net a nakoniec sa to vyplatilo Dá sa vždy nájisť niaka lepšia alternatíva. Ono, ked to zájde do bodu že už si povieš STOP! tak v sebe nájdeš tú silu prekonať všetky prekážky a pôjdeš si za svojím. V tedy sa ti to podarí. Ver mi a hlavne nechaj strach a obavy doma.
ja byt tebou by som radsej byvala v robotnickej ubytovni, nez tamto trpela co i len o minutu dlhsie. s podobnym clovekom som byvala roky a odstahovanie sa bolo pre mna vykupenim.
vela stastia prajem
No a nezmenil sa, proste toto už nezmeníš, treba ho poslať do piče, odísť, alebo proste sa spojiť so zbytkom rodiny (s mamkou, súrodencami) a spoločne mu dať na javo, že sa správa ako kokot. Keď bude vo vašom byte jeden proti trom, tak mu to dosť klepne po hrebienku.
Ako písali hore, presťahovať sa. Buď sa zložiť na byt s kamarátmi/priateľom, alebo si prenajať len jednu izbu v byte, čo stojí od 150-200 mesačne (podľa toho kde, no).
Jeho dristami sa nezaťažuj, alebo, ak je to neznesiteľné, tak odíď.
Inak, čo na to mama?? Dovolí mu takto sa s tebou rozprávať? Nezastane sa ťa?