Potrebovala by som vedieť, čo sa na polícii považuje za jednu dávku. Nechcem teda vedieť, koľko je prípadná spotreba niektorých z konzumentov ale vedieť, že koľko to je v gramoch ďakujem
obvykle sa za jednorázovú dávku marihuany považuje 500mg vysušenej konopy. Je to však individuálne nakoľko každá rastlina má odlišné množstvo účinnej látky
@2 a samozrejme tá jednorázová dávka sa neráta podľa váhy vysušeného konope ale podľa množstva účinnej látky v rastline. Čiže pokojne sa môže stať že budeš mať pri sebe 1g trávy a bude to dávka pre 5 ľudí ale môžeš mať aj 2g a bude to pre jedného človeka.
@thunderstorm dvoch kamarátov chytili - jeden mal u seba vyše 9 gramov a druhý tak jeden-dva. prvý dostal 3 roky podmienku + pokutu, druhý pokutu a 60 hodín VPP.
Podla informacii od kamosa (nemam to overene) policia z nasich dani financuje (drahe) chemicke rozbory podla ktorych zistia obsah THC v marihuane a podla toho urcia kolko "davok" sa v danom mnozstve nachadza. Cize cim silnejsia trava, tym viac davok na 1 gram.
@13 poslednej vete rozumiem, ale tomu, že míňajú prachy na mi príde pekne ujebané -.-" keby to bolo legalizované na tom štát akurát pekne profituje -.-
Viem že raz bol v TV chlap ktorý mal pri sebe 1,5 gramu trávy a zajebali že to bolo na 20-30 dávok To čo by som si bežne narval do jednoho kotla oni znásobia na 30...
@semhamforas Spravodlive to mozno je ale je to strasna hlupost a skoda penazi. Osobne som za plnu legalizaciu marihuany ale to je na Slovensku nemozne, cize by som to riesill takto: Ked u niekoho najdu mnozstvo ktore je ocividne pre vlastnu potrebu, dajme tomu do 5g, nerobil by som ziadne chemicke rozbory. Pretoze aj keby islo o prvotriedny produkt tak je to stale male mnozstvo. Riesil by som to zabavenim, pokutou a maximalne kratkou podmienkou/VPP. Prvy takyto priestupok by nebol povazovany za trestny cin a po vyprsani podmienky alebo odpracovani VPP by sa zaznam odstranil z trestneho registru.
Az pri vacsich mnozstvach 5g+ by sa robil chemicky rozbor, a podla obsahu THC by sa rozhodlo ci je to pre vlastnu spotrebu (priestupok) alebo predaj (trestny cin). Tym padom by sa nedostal do problemov ani clovek ktoremu nasli dajme tomu 20g ale velmi nekvalitnej travy pre vlastnu spotrebu. Ale usetrila by sa kopa penazi za chemicke rozbory smiesnych ale najcastejsie zabavenich mnozstviev medzi 0,5g-2g, ktore aj pri top kvalite obsahuju malo aktivnych latok a budu klasifikovane ako mnozstvo pre vlastnu spotrebu.
@slash93 ja mam len otazku - clovek ktory ma 20g, aj ked nekvalitnych, nemoze dealovat? ved zakaznici do toho nevidia.. teraz by kludne dealera nezavreli lebo by tam mal malo ucinnej latky, pritom sa moze nabalovat aj na sracke, to sa nikde nepise ze by teoreticky nemohol
@hoperpohroma Jasne ze moze. Ono cele toto posudzovanie ci je clovek dealer alebo rekreacny uzivatel podla mnozstva ktore u neho bolo najdene je podla mna velmi problematicke. Poznal som typka ktory fajcil marihuanu kazdy den a kupoval si naraz aj 50-100g, len pre vlastnu spotrebu. A naopak, moze sa stat ze chytia dealera ktory uz vacsinu predal a ma pri sebe uz len par gramov.
Lenze je urcite menej tragicke ked dealera prakticky neskodnej drogy nespravne oznacia za uzivatela a pustia ako ked bezneho uzivatela odsudia ako dealera a poslu sediet na niekolko rokov. Neviem ako to funguje teraz, ci cloveka mozu odsudit za predaj drog len na zaklade mnozstva ktore u neho nasli, ale ak ano tak by som to urcite zmenil. Na odsudenie za predaj drog by boli nutne dokazy o tom ze sa nejaky predaj naozaj uskutocnil.
@wewo A nemam pravdu? Velka vacsina krajin zapadnej europy si uvedomila ze robit z uzivatelov marihuany kriminalnikov je chore a marihuanu dekriminalizovala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@sechs vedeli že je to nelegálne? Vedeli. Tak nech sa nesťažujú
@thunderstorm fúh, to si ozaj nepamätám, ale myslím, že to nebolo až také strašné
no cement
@fitoo alebo Slotov výrok : "a končí to tak že si mladí pichajú marihuanu do žíl"
Az pri vacsich mnozstvach 5g+ by sa robil chemicky rozbor, a podla obsahu THC by sa rozhodlo ci je to pre vlastnu spotrebu (priestupok) alebo predaj (trestny cin). Tym padom by sa nedostal do problemov ani clovek ktoremu nasli dajme tomu 20g ale velmi nekvalitnej travy pre vlastnu spotrebu. Ale usetrila by sa kopa penazi za chemicke rozbory smiesnych ale najcastejsie zabavenich mnozstviev medzi 0,5g-2g, ktore aj pri top kvalite obsahuju malo aktivnych latok a budu klasifikovane ako mnozstvo pre vlastnu spotrebu.
Lenze je urcite menej tragicke ked dealera prakticky neskodnej drogy nespravne oznacia za uzivatela a pustia ako ked bezneho uzivatela odsudia ako dealera a poslu sediet na niekolko rokov. Neviem ako to funguje teraz, ci cloveka mozu odsudit za predaj drog len na zaklade mnozstva ktore u neho nasli, ale ak ano tak by som to urcite zmenil. Na odsudenie za predaj drog by boli nutne dokazy o tom ze sa nejaky predaj naozaj uskutocnil.