POKOJ a niečo úlne iné smrt je pre mna krásna ... som sadista asik ale nechápem ľudí ktorí tvrdia že nič! však načo žijete? Vy vôbec nemáte zmysel pre fantáziu...
nieco ovela lepsie ako tu, ako s nadhladom povedal moj kamarat ktoremu nedavno umrel dedko, ze jeho dedko je uz na lepsom mieste kde nesmrdi, nie su tam debili a ludom tam netreba srat
nedokázala by som žiť s pocitom že po smrti nič neexistuje.......musím niečomu veriť a nie je to nič...načo by sme potom žili..žijeme´,zomrieme a koniec,nič nevnímame....hoci aj to je strašná predstava že pôjdem do neba/pekla a tam budem NAVEKY,nikdy sa to neskončí...normálnje ma obchádza strach z toho...
a ešte sa opýtam tých,čo veria že po smrti nie je nič--ako si vysvetľujete to,že niekto zomrie a možno sa s vami p,,príde rozlúčiť´´,alebo keď vyvolávate ducha tak sa niečo možno stane..??veď nezomie podľa vás s človekom aj jeho duša??
Hmm... Je do zaujímavé... Veľmi ťažko povedať, ja by som pristúpil asi k tomu, že ked zomrie človek, tak si svoje hriechy odpyká a potom začne nový život, na uplne inej planéte, za uplne inú rasu ako je človek... A bude mať šancu byť lepším... Tomu verili aj mayovia. Som si istí, že každý z nás už žil veľa životov... Niekto 100, niekto milion, niekto bilion, .... Niekto je tu prvý raz. Ja mám toto dajme tomu milioni život. A niaky 999 990-ti život som bol možno rytier v stredoveku. Alebo možno ako mimozemšťan, alebo niečo uplne iné...
@warhawk Ja verím v reinkarnáciu, na úrovni duše si plánujeme, ako bude vyzerať náš život, s kým sa stretneme, aké životné výzvy si nachystáme, aby sme sa mohli stále učiť a zdokonaľovať sa. Na úrovni duše neexistuje čas, môžeme sa vteliť naozaj do akejkoľvek doby, dokonca do už žijúceho človeka - to sa stáva v situácii, keď príde niekto do kómy a jeho duša sa rozhodne, že už nechce žiť. Preberie sa, ale už je v tele napr. iná duša - ale to sa môže stať, alebo nemusí. Naše duše sa stále zdokonaľujú a učia a keď už sme nádherné, čisté, láskyplné duše, tak sa už nemusíme vteliť, môžeme ostať duchovnými sprievodcami a pomáhať viesť iných ľudí, ktorí hľadajú svoje JA! Tomuto verím ja! Všetko je o láske...
@sophie87 Presne tak! Jednoducho povedané, človek počas života spravý hriechy, ale aj dobré skutky... A po smrti si odpyká svoje hriechy, a ide na nový život, nemusí byť zrovna ako človek, ale jednoducho sa stane zase živou bytosťou, a tam zase, za dobré skutky odmenení, za zlé pykať... Ale podla mna to tak ide do nekonečna, aj ked už á iba dobré skutky, tak ho dajú na svet, aby naviedol aj ostatných ľudí na dobrú cestu... A takýmto spôsobom je človek nesmrteľní, ked zomrie, znova sa narodí.
V skratke: na tejto Zemi žijeme len preto, aby sme zomreli, a tento svet, ako ho poznáme, sa raz pominie. Nie je to nejaká fráza v štýle "emo", ale je to len strohé konštatovanie faktu.
Nechápem ľudí, ktorí neveria v posmrtný život (aj reinkarnácia je sprostý nekresťanský nezmysel, ale aspoň vo viere v ňu nie je až taký nihilizmus). Sami si tak podpisujú nad sebou rozsudok a naozaj v tejto "ničote" skončia - ibaže to nebude ich úplný zánik, ale nikdy nekončiaca samota a nepredstaviteľné utrpenie. Nie na 5, 50, 500 či 5000 rokov - ale NAVŽDY... Nedokážem pochopiť, že niektorí ľudia z toho nemajú strach.
Človek sa rozhoduje sám - a má možnosť rozhodnúť sa pre Boha, lásku a šťastie. Kto sa sám rozhoduje pre nešťastie a zatratenie (a toto rozhodnutie do konca života nezmení), tomu sa pomôcť nedá, lebo slobodnú vôľu človeka Boh rešpektuje a ani nebo nechce nikomu vnútiť nasilu.
V tomto živote (dočasnom) sa máme len prejaviť, či sme hodní toho, aby sme sa dostali do neba (trvajúceho večne). Preto aj mnoho veriacich dokázalo bojovať s prekážkami, potláčať svoje zlé sklony a za svoju vieru aj zomrieť - pomohlo im presvedčenie, že spravodlivosť v posmrtnom živote zvíťazí a nakoniec budú odmenení, keďže nasledovali Krista, ktorý tiež obetoval svoj život za nás všetkých.
Viera v ničotu (dokonca až jej barbarské uctievanie) a ateizmus sú asi dve najhnusnejšie veci, ktoré do Európy prinieslo osvietenstvo a marxizmus.
Nerozumiem ako by mohlo byť nič. Veď moje vedomie sa predsa nemôže len tak stratiť Ja nie som moje telo... ale tak to je už na každom osobitne ako sa na to pozerá.
ale teraz vazne - casto nad tym rozmyslam, pretoze ak je to tak, ako nam vykresluju v kostole, sme v pici.
viete si predstavit byt NAVEKY v nejakej pojebanej zahrade, kde neni net, hudba (!!!!!), TV, hry a celkovo NIC, len VELKA KOPA davno mrtvych ludi, z ktorych ste NA 99% UZ ZABUDLI?
a svedectva ludi, co prezili klinicku smrt, napovedaju, ze presne nieco take nas caka.
netesim sa. asi to bude zniet depresivne, ale toto, kde sme teraz, je to najlepsie, co nasa dusa zazije. v nebi uz bude len pekelna nuda
Zákon zachovania energie vo fyzike hovorí, že v izolovanej fyzikálnej sústave je celková energia nemenná, čiže nie je funkciou času. Inými slovami energia nevzniká a nezaniká, ale sa len premieňa z jednej formy energie na druhú formu energie či na iné formy energií
Vedomie či duša človeka je energia ktorá riadi tento svet
ta reinkarnacia alebo take co ani neviem vyslovit ved jato neviem vyjadrit! ved chapete kks co bde ked zomriem to nebudem uz ziť aa neviem to poviedat pass..
@antifunebracka no ved ale podlamna satam nebudes nudit! a podlamna jetam ais nieco lepsie ako daky net Tv a to ocsi vymenoval cosi karol! dues tam somnou sa nebudes nudit! budem hrat romeo a juliu a niesme vpiči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
a ešte sa opýtam tých,čo veria že po smrti nie je nič--ako si vysvetľujete to,že niekto zomrie a možno sa s vami p,,príde rozlúčiť´´,alebo keď vyvolávate ducha tak sa niečo možno stane..??veď nezomie podľa vás s človekom aj jeho duša??
Nechápem ľudí, ktorí neveria v posmrtný život (aj reinkarnácia je sprostý nekresťanský nezmysel, ale aspoň vo viere v ňu nie je až taký nihilizmus). Sami si tak podpisujú nad sebou rozsudok a naozaj v tejto "ničote" skončia - ibaže to nebude ich úplný zánik, ale nikdy nekončiaca samota a nepredstaviteľné utrpenie. Nie na 5, 50, 500 či 5000 rokov - ale NAVŽDY... Nedokážem pochopiť, že niektorí ľudia z toho nemajú strach.
Človek sa rozhoduje sám - a má možnosť rozhodnúť sa pre Boha, lásku a šťastie. Kto sa sám rozhoduje pre nešťastie a zatratenie (a toto rozhodnutie do konca života nezmení), tomu sa pomôcť nedá, lebo slobodnú vôľu človeka Boh rešpektuje a ani nebo nechce nikomu vnútiť nasilu.
V tomto živote (dočasnom) sa máme len prejaviť, či sme hodní toho, aby sme sa dostali do neba (trvajúceho večne). Preto aj mnoho veriacich dokázalo bojovať s prekážkami, potláčať svoje zlé sklony a za svoju vieru aj zomrieť - pomohlo im presvedčenie, že spravodlivosť v posmrtnom živote zvíťazí a nakoniec budú odmenení, keďže nasledovali Krista, ktorý tiež obetoval svoj život za nás všetkých.
Viera v ničotu (dokonca až jej barbarské uctievanie) a ateizmus sú asi dve najhnusnejšie veci, ktoré do Európy prinieslo osvietenstvo a marxizmus.
tak ale, ja neviem, čo bude, nezažila som to a...nechajme sa prekvapiť
ale teraz vazne - casto nad tym rozmyslam, pretoze ak je to tak, ako nam vykresluju v kostole, sme v pici.
viete si predstavit byt NAVEKY v nejakej pojebanej zahrade, kde neni net, hudba (!!!!!), TV, hry a celkovo NIC, len VELKA KOPA davno mrtvych ludi, z ktorych ste NA 99% UZ ZABUDLI?
a svedectva ludi, co prezili klinicku smrt, napovedaju, ze presne nieco take nas caka.
netesim sa. asi to bude zniet depresivne, ale toto, kde sme teraz, je to najlepsie, co nasa dusa zazije. v nebi uz bude len pekelna nuda
Vedomie či duša človeka je energia ktorá riadi tento svet
V hlasovaní som špatne klikol
prekrásne a hlavne núdro si to napísal, tvoje komentáre veľmi rád čítam, si veľmi zčítaný a píšeš Pravdu, ktorá mi dáva silu žiť
ak dovolíš, pridám si ťa do priateľov
ale chcela bysom byt dakym zvieratom!
Ďakujem