Čo si myslíte o bezdomovcoch? Je to ich chyba, alebo sa im stalo v živote niečo hrozné , a preto sú na ulici?
Ja som vždy chcela pomáhať.Už od malička.. A ked som sa opýtala dospelých na bezodovcov. povedali mi že je to ich chyba.ze stále pili, hrali automati a take reči z ktorých mi bolo na plač..Čo si tom myslíte vy? je to ich chyba?
failorzzzzz daktori su prijebani a tak su na ulici. daktori mali smolu a kedze boli prijebani, tak ostali na ulici rozumny clovek si s mostom nevystaci, ale ak ty si s nim vystacis, nech sa paci, posluz si
bola som nedávno na hlavnej stanici, mala som hodinu čakať na vlak a chcela som ísť sadnúť do čakárne aby mi nebola zima...lenže plná čakáreň bola smradlavých bezdomovcoc a ďalší normálni ludia čo tiež čakali museli byť vonku...teda nikto by nešiel do tej miestnosti plnej smradu...čudujem sa ako to že z tej čakárne tú pliagu nevyhodili :/
@lukas1 prijebany je tu akurat tvoj nazor ... ani nevies ako ta moze zivot velmi rychlo sprdnut do najvacsej riti ... tak tu neosocuj pretoze niektory si to nezasluzia , ale jasne tebe je to jedno , pretoze ako vidim si pekny hajzlik ignorantsky ...
neznasam bezdakov podla mna je to ich chyba... no niektory za to mozno nemozu ale vacsina hej...... aj ja chcem pomahat ale zvieratam na ludoch mi az tak nezalezi
driva vacsina bezdomovcov si za to moze sama... vacsinou hra rolu alkohol a automaty.. no poznam aj takych co ich zena vyhodila z bytu alebo byt predali a peniaze prechlastali....
urcite im netreba davat peniaze ale ked uvidis bezdomovca radsej mu miesto 5sk co mu hodis daj radsej rozok... aspon za to nekupi hned cuco.....
Nie je bezdomovec, ako bezdomovec. Kazdeho zastihlo nieco ine a nie vzdy to bol alkohol alebo nechut do prace.
Ja vzdy ked nejakeho bezdomovca vidim hodim mu nejake tie peniaze. Mozno bol neschopny ale je mi ich luto. Boli ste vcera vonku? Strasna kosa- vtedy som si na nich spomenul
@kyuzo s tebov súhlasim, že prijebaný....a presne tak nieje bezdomovec ako bezdomovec...Lenže nezaslúži si každý druhú šancu??? A kebyže sa chce bezdomovec stat normálnym pracujúcim človekom a pride si smradlavý, neupravený pýtať prácu zamestnali by ste ho?, nie určite nie .... Určite by potreboval nejakú zachranú ruku..Nepodali by ste mu ju?? A Kde maju asi byť bezdomovci ked sú bezdomovci? tak neiked byť musia nie??ale to že radšej im hodit rožok to je pravda...Ale azse kolko ludí dá niečo bezdomovcovi??
niektori za to mozu, niektori sa tak uz narodili...je to zakazdym iny pripad a nemalo by to byt zovseobecnovane...budme radi ze my mame svoj domov a internet v nom *yahoo*
jj..to je pekné ich kopkovať... to je jak sú ľudia zlý? Každy človek a to aj bezdomovec je iný a nemáte právo sa do nich srať prečo tak skončili. Keď tak skončili vlastnou vinou tak to ich smola
@17 ked pride bezdomovec na urad smradlavy a spinavy s tym, ze si ide hladat pracu, tak ho odtial nikto nevyhodi. Samozrejme nedostane pracu v kancli, ale skonci najskor niekde pri lopate, ci na druzstve pri zbere rajcin. Ale ak ma skutocne chut pracovat a vyhrabat sa zo situacie do ktorej sa dostal, su moznosti. Tak isto sa moze zaregistrovat priamo v personalnej agenture.
Skoda, ze vo vseliakych nadaciach, ktore sa tvaria ze pomahaju bezdomovcom, im nepovedia ze sa da ist pracovat (sice podradne spinave prace, ale da sa), ale budu na nich radsej zarabat 15sk za nota bene. Bezdomovec cely den stoji vonku na zime a je rad ak preda 5 kusov a zarobi na tom 75sk.
Tu je najvacsi problem - neinformovanost. Ak im chces pomahat, nedavaj im ani ten rozok, ale urob nejaku kampan, aby boli informovanejsi, lebo castokrat nevedia ako zacat.
ja si myslim ze si za to mozu sami minule som pozerala reflex alebo nieco take uz si nepamatam a jedna zena co bola bezdomovkina vravela ze sa da z ulice dostat prec len treba chciet a nieco pre to spravit = z toho vyplyva ze si za to mozu sami ze tam este su ked s tym nic nerobia
A este aby som odpovedal na povodnu otazku. Nemusi byt ich chyba, ze sa ocitli na ulici, ale urcite je ich chyba (ale samozrejme aj chyba statu, roznych organizacii atd, ktore sa o tuto problematiku zaujimaju len povrchne), ze na ulici aj ostali..
podla mna to je u kazdeho ine,
niekto si za to moze sam a ani nema zaujem sa zamestnat a postavit sa na vlastne nohy a vyhovuje im taky zivot,
niekto ma proste smolu v zivote
Ale ked si predstavíte že teraz máte všetko dobre skoro všetko čo chcete a možete o to dojst behom chvilky ,pretože vášho otca vyhodia z práce a nemáte na uživenie a skončíte na ulici smutne nie?, JA chodim na súrkromku a aj moja dvojička a sme vlastne rodina podnikatelov ,a mama aj otec majú nejake peniaze na účte a ked si predstavím akým konfotrtom žijem ? a čo všetko mám je mi aj luto takychto veci..Ja nemyslím iba na seba ale snažím sa aj na ostatných.A určite ked budem velká chcem im pomahať aj ekd je pravda že si za to môzu sami , že sa nepostavia na vlastne a nechce sa im pracovat..Ja chcem dat a mali by sme dať šancu aj im..
kazdyy pribeh je iny..jedny si za to mozu sami...inym sa moc v zivote nedarilo..alebo su proste taki...ja ich vlastne nelutujem ale obcas im svojim sposobom treba trosku pomoct
Niektori si za to mozu samy ini nie....a howorite ze daktori sa z toho chcu daostat a najst si pracu...ale ak nie je ziadna praca tak co potom ??? ...aj teraz je kriza a kopu ludi je bez prace...a su radi ze maju aspon byvanie...ze nie su bezdomovci...
@tommyhot nesuhlasim s tvojim vyjadrenim v @23 Prave tieto nadacie s nimi behaju po uradoch, lekaroch, pomahaju im vybavit obciansky atd. To nota bene je kvoli tomu, ze vela bezdomovcom sa pracovat nechce. A ak sa im pracovat aj chce, nemaju ziadnu perspektivu do buducnosti, cize vela z nich je takych, ze ide si na jeden den zarobit peniaze na nejakej fuske, aby si za to mohol kupit nejake jedlo a alkohol. A na dalsi den nepridu, lebo im tie peniaze momentalne stacia. A v takychto nadaciach im pomahaju prave aj s tymto, ucia ich, aby si peniaze zacali setrit na horsie casy.
ako u koho...niektori si to zapricinili sami a niektori za to nemozu ale kazdopadne ked sa uz aj stane bezdomovcom clovek nie svojou vinou zalezi od neho ako sa snazi z toho vyhrabat, lebo ak sa vykasle na vsetko, zacne zobrat a co vyzobre da na chlast...to uz je potom zase jeho problem, lebo urcite snahou a s pomocou ludi nato urcenych sa da vyhrabat z kazdej situacie.
No tak po prve mi za to nemozem ze si ony dojebali zivot apson ze mi niesme bezdomovcami ako onii ..ked inu okolo mna jee to konecc ale v meste ekd som a vidim ich tam ako prostia o niejakee drobne je mi ich dost luto co musia ony prezivat na ulici ked je zima alebo teplo to je uplne jedno ale aj ony su ludia a maju pravo zit asi tak to jee mojj nazor
kazdy clovek ma naa ludi uplne ine nazory
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
urcite im netreba davat peniaze ale ked uvidis bezdomovca radsej mu miesto 5sk co mu hodis daj radsej rozok... aspon za to nekupi hned cuco.....
@lukas1 možno keď sa stane niečo také tebe budeš viac empatický...
Ja vzdy ked nejakeho bezdomovca vidim hodim mu nejake tie peniaze. Mozno bol neschopny ale je mi ich luto. Boli ste vcera vonku? Strasna kosa- vtedy som si na nich spomenul
Mnohokrát sú nam na smiech, ale skončiť tak môžme všetci
Skoda, ze vo vseliakych nadaciach, ktore sa tvaria ze pomahaju bezdomovcom, im nepovedia ze sa da ist pracovat (sice podradne spinave prace, ale da sa), ale budu na nich radsej zarabat 15sk za nota bene. Bezdomovec cely den stoji vonku na zime a je rad ak preda 5 kusov a zarobi na tom 75sk.
Tu je najvacsi problem - neinformovanost. Ak im chces pomahat, nedavaj im ani ten rozok, ale urob nejaku kampan, aby boli informovanejsi, lebo castokrat nevedia ako zacat.
niekto si za to moze sam a ani nema zaujem sa zamestnat a postavit sa na vlastne nohy a vyhovuje im taky zivot,
niekto ma proste smolu v zivote
kazdy clovek ma naa ludi uplne ine nazory