Nepríde vám dnešná hudba bezduchá , príliš jednoduchá a umelá. Čím sme modernejší a technicky vyspelejší ,tým aj lenivejší vôbec čosi poriadne urobiť. Umelci stagnujú a snažia sa prispôsobovať dobe, ktorá sa chce len zabávať a nepotrebuje duchaplné texty
Celá komerčná hudba ala Gaga a spol je grc. Všetko na jedno kopyto, texty jednotvárne, podmaz totožný s miliónom ďalších pesničiek a je kompletne robený cez PC. A ak hudba nemá náznak ozajstných hudobných nástrojov, tak to hudba aspoň pre mňa nie je.
@atenpallas aku hudbu myslis??? slovenska hudba..hm no tu taha dole rytmus, svojimi bezduchimi textami, o tom, aky je pan, ze zaraba milion eur a neviem co vsetko.... ale inak svetova hudba je podla mna kvalitna, odhliadnuc od ''umelcov'' ktory pridu na scenu, nahraju jednu pesnicku, a zrazu je z tej pesnicky oblbovak vid. Loca People.... a elektro hudba nieje robena primitivne, musis poznat spravnych tvorcov... ako povedal @schizoofrenik ide o to, aky styl hudby si vyberies, ak sa ti nepaci komercia, staci sa poohliadnut po tych undregroundovych skupinach.... thats all problem solved
Netvrdím ,že to ide len tak , ja osobne tiež rapujem okrem iného a počúvam aj elektro . Ale skôr ide o tú prostosť dnešnej hudby . Aj rap musí mať dobrý text , raper musí mať dobrý štýl a flow aby nenudil . A aj beaty nemôžu byť príliš jednoduché . Jasné,že to nie je len tak. Mne ide o to ,že väčšina kapiel stráca svoju tvár kvôli komerčnosti. Kedysi sa hudba robila úplne inak . Ja oceňujem snahy o alternatívny smer , hoci v dnešnej dobe už sa asi nič nové nedá pomaly vymyslieť. Ale v tom bola minulosť krásna , progresívnosť,zložitosť hudby a alternatívne snahy ,ktoré ľudia oceňovali , v dnešnej dobe sa veľa ľudom stačí len zabaviť a nič iné.
Zle ste ma pochopili,asi som mal prvý komentár napísať inak ,ale som rád,že sa to tu rozvinulo. Ja počúvam veľa žánrov. Ale nesere vás to ,keď príde nejaký debilko ,zmedializujú ho strašne . Napíše text niekde na záchode asi ako to všetkým "Jebe" a nakoniec to aj naozaj preukáže tým ,že ho ľudia v kuse riešia a robia mu reklamu : P No je to vtipné proste, všetko čo nám média tlačia do hlavy sú len komerčné hovadinky ,ktoré sú robené jednoducho aby nalákali masy . Ale nemajú ducha . Nesere vás to keď kopa kapiel čo robili zaujímavú hudbu ,zrazu zmenia komplet štýl a všetci sa prispôsobujú , len aby predávali. TO je tým,že ľudia sa uspokoja často len s tým čo je im naservírované a nechcú hľadať niečo hodnotnejšie.
Ale tak kľudne sa tu do mňa navážajte : D Kritizovať vie každý . Som chcel hlavne vedieť či sa to tu bude riešiť ,ešte som nikdy fórum nerobil Väčšina ma tu len zdrbáva. Tak ďakujem. Ale som názoru ,že hudba je umenie, tak by tak mala byť aj braná. Skôr by som len chcel podporiť ľudí k väčšiemu bádaniu a tiež multižánrovosti. Nové neznamená zlé , jasnéže sa mi páči moderná hudba ,ale nie fakt,že ľudia sú zblbnutí ako sú . A umelci sú nútení sa prispôsobovať a živá hudba postupne vymiera.
hmm, ja nemám rada dnešnú hudbu, príde mi taká "tuc-tuc"-ová, ale to je záležitosť vkusu, šak tie indivíduá v triede našej, ako nech počúvajú čo chcú, ale ja si nemôžem zapnúť nič bo hneď ma idú zakilovať čo za kraviny púšťam...no sorry, ale nie je to náhodou moja vec? -.-""
ciastocne suhlasim s tebou, hudba ma byt umenie a je pravda, ze casto ma od neho daleko, je to len s malou namahou a prakticky ziadnou originalitou urobene nieco, co ma zarobit prachy. Zaroven vsak stale existuje vela kvalitnych umelcov a kto chce, moze sa k nim dostat a pocuvat kvalitnu hudbu. Radia a telka ma nezaujimaju, takze dost lahko sa viem povzniest nad to, ze velke sracky su mimoriadne uspesne
A teda o "dnesnej" hudbe si myslim, ze je najlepsia, aka kedy bola, najma ak to mozem chapat ako hudbu, co dnes mozem pocuvat - je to potom subor starych veci, ktore su dobre a zaroven je stale obohacovana novymi kvalitnymi vecami, dostupnost hudby je tiez vacsia ako kedysi, takze je to fajn podla mna.
a @schizoofrenik@1 nemusis to tak dramatizovat, v @0 predsa o rape nie je ani slovo
same dobre veci v mojej hudbe nastal pokrok, zacali sa pouzivat 8-bit zvuky, alebo zacali producenti nachadzat nove sposoby, ako obist zvycajne pravidla tejto hudby slovom - drumnbass, dubstep a autonomic si pomalicky prerazaju cestu do popredia, vznikaju z nich aj nove styly ako napr. drumstep a podla mojho nazoru, az skonci tato nahorsia a skareda era popu, diska a sraciek, nastupi era elektronickej hudby mozme len spolocne dufat, ze nebude tak moc ovplyvnena komerciou, ze bude opat raz az - LACNA!
Ak by ste neverili tomu, ze moze byt uzasna pesnicka s 8-bit zvukmi, len si vypocujte toto. Bop - chalan, ktory vydal pod Med School (sublabel uzasnych Hospital Records)
Tak tak , ja sa s tým tiež stretávam . Prečo by som sa mal hanbiť za to,že počúvam niečo čo "nefičí" príde mi to trápne. Ľudia dokážu strašne odsudzovať . To je na tom smutné , že sa vkuse musíme len prispôsobovať ,ja tiež nikomu radšej nič svoje nenútim.
@schizoofrenik no ved spominal tam hudbu robenu na pocitacoch, ale pisal, ze je "vo väčšine prípadoch je robená príliš primitívne ,len aby dostala masy," cize nevyjadril nic take, cim by vsetku elektroniku odsudil
@20 neviem, ja som sa asi nikdy nestretol s tym, zeby som bol odsudeny (rozumiem, ze nemusi ist o nejake ostre odsudenie, ale proste ziadny negativny prejav si nepamatam) za to, ze nepocuvam to, co fici. A nepamatam si ani ziadny iny taky priprad u inych ludi
Okrem toho, ze hiphoperi a milovnici disko hudby su vseobecne dost vysmievani (paradoxne prave to su zanre, ktore su, zda sa, vseobecne povazovane prave za tie, co najviac ficia dnes
Este poznam take, ze niekto je kritizovany za to, ze je prilis jednostranne zamerany a nie je schopny rozsirit si obzory, pocuva stale jediny styl. Ale tam nejde o to, ze by niekomu vadilo, aky styl pocuva, ale skor vadi ta obmedzenost.
Dnešná hudba = FRIDAY, IT'S FRIDAY!!! a "love me, love me, please, tell you love me" a z toho sa mi stavajú všetky chlpy po tele... Rock 70's a 80's FTW!
Nie nehovoril som o rape , všeobecne proste. ja počúvam veľa žánrov,lebo nemám rád,keď niekto odsudzuje neoprávnene , len treba podporovať novátorstvo vo všetkých smeroch. Jasné,je super ,že máme lepší prístup k hudbe. Aj ,že sa hudba modernizuje. Treba to ale aj prezentovať všade , síce ja sa tiež cítim veľa krát trápne za niečo čo málokto počúva a ja to počúvam. Skôr ak som chcel nejakú myšlienku vlastne vyjadriť celým týmto ,tak aby sme sa snažili prezentovať nedocenenú hudbu ,ktorá si to zaslúži a podporovať aj kapely ,ktoré sa ešte tú umeleckosť hudby snažia zachovať.A nezabúdať na živú hudbu ,ktorá naozaj vymiera postupne a umelcov ktorí ostávajú nedocenení. Je to asi aj pokrytecké odo mňa ,preto hovorím v množn. čísle,lebo aj ja musím makať na sebe. Netreba sa hanbiť za niečo ,čo vieme,že je dobré ,hoci nás spoločnosť núti robiť niečo celkom iné a počúvať jednoduchú ,neoriginálnu hudbu ,ktorá je tvorená umelo ,bez duše. Ale treba bojovať proti tejto komercii . : )
mne moderna hudba ma maloco povedat, aj taky rap napriklad, ale viem pochopit aj jeho vysady/krasu/techniku a viem ich respektovat, povedzme, ze horsie, ako u gitarovej hudby, ale to je skor moj problem, na akej hudbe som vyrastal a aku som hral.
problem nie je len v tvorcoch, problem je v ludoch, ktori to pocuvaju. pretoze ide o hnusny konzum a tak to potom aj vyzera.
co mi vadi na kapelach/interpretoch, ktori sa napriklad zhorsili, pripadne odzaciatku je to humus, tam ma trapi to, ze to tym ludom nevadi, ze robia uplny hnoj a odpad. ale zase, potom je to o ludoch, preco take sracky pocuvaju.
Neobjavil si nič nové. Je to fakt, s ktorým sa treba zmieriť a nájsť si to svoje. Stačí ak je posluchač všestrannejší v počúvaní rozmanitejších žánrov a nájde kopec dobrej hudby. Stačí nepozerať TV a rádia vypustiť zo života. Následne je tvoj život obohatený o ochudobnenie sa tou modernou populárnou hudbou, známou aj ako - zvratky. Média ti môžu diktovať, ale de facto sa rozhoduješ sám za seba, čo počúvať budeš a čo nie.
Nie objavil som veľa nových vecí , lebo ja vkuse hľadám ,inak sa to ani nedá. Aj texty sú veľmi dôležité ,to som zabudol prizvukovať. Isto nechcete počúvať ,že je Friday,Friday.... Texty sú tiež stále jednoduchšie a jednoduchšie. Ale jasné,najdú sa stále dobrí textári. Musím sa ísť učiť ľudia Ak chcete tu diskutujte ďalej, som nemyslel,že sa to tu takto rozvinie. Len ak čosi píšete,tak si prečítajte aspoň všetky komentáre, nenavážajte sa hneď do mňa . Potom si popočúvam aj čo ste sem podávali a popísali,teraz fakt nie je čas. A nyan cat počúvam aj ja DD. Ale tak je rozdiel ,keď ide o nejakú srandu,čo má pobaviť a niekoho kto sa tvári ,že je umelec a je spokojný s tým čo robí ,pri čom sa to často umením ani nedá nazývať.
isteze mas pravdu , a preto nepocuvam nic nove , nic nove ma nebavi a nenaplna ( bez dvojzmyslov prasata ) ako hudba stara cca 80 rokov , swing , jazz , blues , hudba pisana naozajstnymi skladatelmi a umelcami amen netvrdim ze sa aj dnes nenajde dobra hudba , ked clovek vie hladat , tak najde ...
Keď si to tak vezmem, všetka tá mainstreamová produkcia je tu z jediného dôvodu - ľuďom sa to PÁČI..teda tým, ktorí fičia na tom, čím ich kŕmia rádiá a televízia....popritom existuje mnoho úžasných, nedocenených a originálnych hudobníkov, ktorých bohužiaľ (našťastie?) nehrávajú spolu s tými "zvratkami" (ako sa vyjadril @31 )...čiže je len na tebe, či budeš počúvať to, čo ti ponúkajú rádia a budeš pindať (netvrdím, že je to VŠETKO zlé, len väčšina je fakt grc), alebo budeš počúvať to, čo sa páči tebe, aj keď sa nezaradíš k 85% našej populácie...
notakze mne sa paci vsetko skoro..aj tie stare veci ajnove.. podla nalady a tak ale podlamna velmi je komerčný dubstep a house ataketo dako to každy pocuva aja necchem abyto bolo take zname.. Aja nechapem niekto spravi proste daku pesnicku hovoria tam stle dookola to iste slovo aje stoho fest hit.To aja mozem si spravit pesnicku abudem opakovat stale to iste anebude tomat ani hlavu ani pätu. a budem slavna kvoli jednemu slovu...CELE ZLE..!
A tie stare veci sami pacia ale zas nepcuvam moc slovenskych spevakov takych teraz co su ale skor take staré a proste ten text ma aj zmysel a nie ako ked niekto spieva o takych pičkovinkach ale zas ked pocuvam daky slovensky rap len malokedy sa viem sustredit na text aked sa sustredim uz tak fakt je dobry takze nespievaju zas moc pičkovinky..tEda ako ktory ..dobre uz sami necche zamyslat toje vse..
Je robená aby sa páčila a aby predávala. Všetci sme zmagorení No ja k tým 85% populácie nechcem patriť. Je to na každom. Jasné,že som nič nové nevyjadril . Všetci o tom vieme ,čo sa deje.Ale treba si to viac uvedomovať. Prvý krát som sem písal fórum zo zvedavosti a z faktu ,že sa mi absolútne nechce učiť na skúšky : D,neberte to tak,že som strašne si myslel,že viem čosi nové .Skôr som chcel vidieť reakcie hlavne. . Ale som rád,že sa nájde veľa ľudí ,ktorí zdieľajú rovnaký názor A to ma proste teší. Asi nás tá komercia fakt všetkých časom dodrbe a dostane. Ale ja si budem stále podporovať hudbu ,ktorá mi dáva aj niečo viac do života.A umelcov ktorí si s ňou dajú aj robotu a stále je pri tom počúvateľná . Ako sa len ožrať niekde na diskotéke aby som sa zabavil pri niektorých moderných "grcoch" , lebo vtedy mi to je jedno .
Keď počúvate veci typu: fun rádio, expres, a pod., prípadne váš playlist sa skladá výlučne z soundtrackov z twilightu (s výnimkou Debussyho) alebo z harryho pottera, tak sa nečudujte, že sa vám to zdá napí. Dnešná dobra proste potrebuje niečo jedoduché, lebo jednoduché=komerčné=sláva=prachy. Keby napr. Edith Piaf naspievala song s textom: i'm sexy and i know it, a s takou melódiou... Proste to je o dobe. A samozrejme doba sú ľudia, resp. ich prístup k okoliu.
Pod "Dnešnou hudbou " som myslel , komerčné hitovky , čo môžme počuť všade. Nemyslel som to celkovo ,jasné ,že je veľa moderných dobrých kapiel,len nie sú väčšinou známe a medializované,preto si ich vyhľadávam. Inak čím viac počúvam ,stále sa viac vraciam k starej hudbe. : P Vy čo máte radi 70-90 roky- tak vás úplne chápem. Ale 100 ľudí 100 chutí , počúvam veľa žánrov . Keďže hudbu aj tvorím, nechcem byť ovplyvnený len tým čo nám servírujú. A chcem byť stále lepší a mať väčší rozhľad. Hudba má byť rozmanitá ,netreba odsudzovať. Len treba rozlíšiť umenie od braku.
Už tu strašne filozofujem , dávam také "priteplenučké hlboké" myšlienky a moc sa rozpisujem,ale je to od zúfalstva a faktu ,že sa neviem odlepiť odtiaľto : D aby som sa učil. Niektorí veľmi dobre píšete s väčšinou názorov súhlasím.,ale reagujem tak všeobecne. ( Doba je taká ,jasné . S tým Twilightom si to vystihla aj textom . ) Sme spokojný s tým ,čo máme často a to je chyba : P .Doba sa len tak nezmení ,ale každý môže prispieť tým,že začne meniť sám seba a svoj pohľad na vec ,namiesto toho ,že bude len kritizovať. : P
mne strasne vadi aka je hudba jednoducha oproti nejakemu baroku, kde si na tom fakt dali zalezat, inak by neprerazili... nemam pomaly co pocuvat lebo na vsetkom ma irituje ta jednoduchost..
dnešnú hudbu vôbec nepočúvam.nepáči sa mi ani jedna nová pieseň.radšej počúvam z 80 a 90 rokov.a nenávidím hip hop a tie nadávkové sprosté pesničky.nechápem ako to niekto môže počúvať
Keď si neviete prečítať všetky komentáre ,tak nebudem ani reagovať potom. Ale fakt, choďte si riešiť komplexy niekam inam ak chcete útočiť na mňa, toto má byť diskusia , a nie článok o mne,ale musel som reagovať veľa ,lebo nikto si nič neprečíta a reaguje potom . Žiadny hip hop nezdrbávam, ale prístup k hudbe!!! Jasné ,že nepoznám všetko, to sa nedá.Ale vyznám sa ,snažím sa. Predostrel som tu čosi na zamyslenie len. Ale ak neviete nič inteligentné napísať alebo nechápete o čom tu táto debata je,tak nepíšte prosím. Dopredu vravím.
Nechcel som mudrovať ,skôr len naviesť na to ,čo som pôvodne chcel vyjadriť. Preto som tak veľa písal ,na čo mám teraz nervy..Myslím,že všetko má hlavu a pätu. Ale asi už radšej nebudem reagovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
A napísať rapy, nacvičiť flow a dať to tak aby to znelo dobre že to tiež ide len tak však? -.-
Ok, tak teraz si ja poviem že "budem rapper" a zajtra sa stanem najlepším MC´m na svete (ach)
Je dosť undergroundových skupín čo robia hudbu pre ludí a nie pre love
Aj keď ja nemám rád túto modernú komerčnú hudbu nech si každý počúva čo sa mu páči
Posledných 12 hodín to počúvam v kuse
proste tie nové dajú sa počuvať, ale je to dookola to iste
naozaj som si nevšimol že by ťa tu niekto zdrbával more
A teda o "dnesnej" hudbe si myslim, ze je najlepsia, aka kedy bola, najma ak to mozem chapat ako hudbu, co dnes mozem pocuvat - je to potom subor starych veci, ktore su dobre a zaroven je stale obohacovana novymi kvalitnymi vecami, dostupnost hudby je tiez vacsia ako kedysi, takze je to fajn podla mna.
a @schizoofrenik @1 nemusis to tak dramatizovat, v @0 predsa o rape nie je ani slovo
Ak by ste neverili tomu, ze moze byt uzasna pesnicka s 8-bit zvukmi, len si vypocujte toto. Bop - chalan, ktory vydal pod Med School (sublabel uzasnych Hospital Records)
nvm, mal som pocit že týpek hovorí o rape, a ostatných štýloch v ktorých sa hudba vytvára na počítačoch
Okrem toho, ze hiphoperi a milovnici disko hudby su vseobecne dost vysmievani (paradoxne prave to su zanre, ktore su, zda sa, vseobecne povazovane prave za tie, co najviac ficia dnes
Este poznam take, ze niekto je kritizovany za to, ze je prilis jednostranne zamerany a nie je schopny rozsirit si obzory, pocuva stale jediny styl. Ale tam nejde o to, ze by niekomu vadilo, aky styl pocuva, ale skor vadi ta obmedzenost.
problem nie je len v tvorcoch, problem je v ludoch, ktori to pocuvaju. pretoze ide o hnusny konzum a tak to potom aj vyzera.
co mi vadi na kapelach/interpretoch, ktori sa napriklad zhorsili, pripadne odzaciatku je to humus, tam ma trapi to, ze to tym ludom nevadi, ze robia uplny hnoj a odpad. ale zase, potom je to o ludoch, preco take sracky pocuvaju.
ja si radšej popočúvam niečo, nad čím autor nestrávil jeden pracovný deň ale aj viac týždňov a stojí to za to a hlavne sa snažil
a komercia?? komercia tu bola, je a aj bude, časom každého chytí...
A tie stare veci sami pacia ale zas nepcuvam moc slovenskych spevakov takych teraz co su ale skor take staré a proste ten text ma aj zmysel a nie ako ked niekto spieva o takych pičkovinkach ale zas ked pocuvam daky slovensky rap len malokedy sa viem sustredit na text aked sa sustredim uz tak fakt je dobry takze nespievaju zas moc pičkovinky..tEda ako ktory ..dobre uz sami necche zamyslat toje vse..
česť výnimkám!
a nájdeš aj v dnešnej dobe hudobníkov,ktorý tvoria hudbu a je naozaj kvalitná!
Dnes ráno som mala zapnutú nejakú hudobnú stanicu a keď išla pesnička "Daj mi lásku" tak som sa smiala jak blázon z toho textu
nerozumiem ľudí,čo možu niečo také napísať a potom to ešte aj zhudobniť a výjsť s tým von,majú môj rešpekt normálne!
ja si hľadám kapely,spevákov,speváčky čo stoja za to a som spokojná s ich tvorbou.
T
R
A
S
N
Á
a na tvrdenie ze volakedy sa robila kvalitna hudba a teraz sa robi odpad ti mozem povedat asi tolko ze pocuvaj tu staru hudbu teda O___O