Čo si myslíte o Gentlemanstve? Dodržiavate bontón? Viete pravidlá bontónu? Ste hrubý, voči dievčatám/ženám?
Ženy, oceňujete u chlapa, ak je k vám galantný? Beriete to ako samozrejmosť, alebo ako príjemné spestrenie pri jeho povahe? Myslíte, že gentlemanov, je málo? Máte s tým skúsenosti? Stalo sa vám, že to niekto s galantnosťou až preháňal? Celkom ma to zaujím
tak stolicku mi odtahovat nemusi dvere si tiez viem sama otvorit ale ked ma raz nechal kracat v dazdi pri ceste kde ma ospliechavali auta a jeho kamarat si kludne kracal vedla neho po druhej strane vtedy som sa nasrala
ale take veci ze nezvladzem nieco otvorit tak to strcim najblizsiemu prislusnikovi muzskeho pohlavia do paprce ze otvor mi tak to beriem viac menej ako samozrejme ze mi to otvori
Beriem to ako veľmi príjemnú záležitosť.. ako hru.. ako dôkaz toho že si jeden druhého navzájom vážia.. nejako si na tom nepotrpím ale občas je to predsa len fajn.. a stoličku mi priložili len raz v živote.. prekvapivé a príjemné.. podržanie dverí.. staranie sa o druhého.. malo by sa to vrátiť..
ocenujem. u niektorych to beriem ako samozrejmost a o to viac to cenim, ked viem, ze nie su pozorni len preto, aby si babu nabalili. a ci je ich malo? no neviem, ja mam asi stastie na gentlemanov, comu som rada. je to prijemne. ak to niekto neprehana a nie je doslova vlezly
A beriem to ako normálnu, základnú vec, presne takú, ako že sa pozdravím, keď som v príslušnej vzdialenosti od známej osoby; proste vyžadovanú kultúrnu normu; a ochotne spindám chlapa, ktorý o nejakej nevyhnutnej etikete nemá poňatia.
ked mi dajaka dievcina raz namrzne odvrkla ze si vie dvere otvorit aj sama (ovesana ako vianocny stromcek), tak vtedy som mal sto chuti jej povedat "masti na strom opica", ale ta blba slusnost to nedovoli...
nastastie vo vacsine pripadov to zeny ocenia a ked nie tak za chvilu bude na kazdom strome zo desat opic
@flagrantine Zaujimave, dle mne vypadas normalne na rozdiel, co spomenul tuna kolega, od ovesanych opic... Ako vzhlad je 0b, dulezite je, aky ten clovek je. A za druhy, ja bych bicykel oprel o kazdu, bo kazda ma sancu dokazat, co ma v tej Kouly na krku...
@flagrantine Tak to si vynimka medzi BA Ludmi celkovo... Mne priklad za takyto pristup vravia, ze som NE-Bratislavcan a celkom mi to lichoti POslem ti jednu otazku na TS...
Snazim sa byt slusny k dievcatam/zenam, pravidla bontonu dodrzujem len tie, ktore poznam, aj ked ich nie je vela, no snazim sa. No ked si to niektora nezasluszi / vyslovene mi dava najavo, ze o to nestoji / zda sa jej to trapne...
no, mňa dnes dorazil dvojročný sesternicin syn... išli sme dovnútra, on mi otvoril dvere, podržal mi ich a hovorí: "Páči sa!" a pekne počkal dokým prejdem dovnútra a až potom vošiel on...
Cenila by som si, keby som poznala niekoho takého. Párkrát sa stane, že niekto podrží dvere ale to len tak. Aj to poteší, ale napríklad od môjho priateľa sa toho nedočkám. niekto tu spomenul bundu. Ja ho poprosím o bundu a povie, že aj jemu je zima, že mu ju mám dať ja.. a nad ostatným sa ani nezamýšľam.. Zvykla som si, že to od neho nemôžem čakať. Ale potešilo by to...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
A beriem to ako normálnu, základnú vec, presne takú, ako že sa pozdravím, keď som v príslušnej vzdialenosti od známej osoby; proste vyžadovanú kultúrnu normu; a ochotne spindám chlapa, ktorý o nejakej nevyhnutnej etikete nemá poňatia.
a ak za neho nejakého považujem, väčšinou sa iným nepáči.
nastastie vo vacsine pripadov to zeny ocenia a ked nie tak za chvilu bude na kazdom strome zo desat opic
Dvere si otvorím sama, ale keď mi je zima očakávam,že mi dá svoju bundu. A pod..
@hajzelbaba
ale aspoň nejsu kleptoman jako ty, Bendre
"poooc se mnu na koncert!"
-nejdem!-
"ty piča skurvená! jebem ťa už, dopiči!"