Teda neviem ci to len mne pride tak, ze tym ludom tazko verim, proste su mi nesympatickejsi ako ostatni .. napr s hnedymi ci modrymi ... davam si na nich pozor...alebo som len moc podozrievava?
akoze no tie modre oci niekedy na mna posobia tak zvlastne, som zvyknuta na klasicke tmavohnede, ale inaak nic podozrievave voci nim nemam ani ma nenapadlo sa nad tym zamyslat
ked nad tým tak rozmýšľam, dve moje "známe" majú modré oči a fakt ich moc nemusím a nikdy som si s nimi nerozumela . Ale nemyslím si, že príčinou je farba ich očí
ták vraví sa že ľudia s modrými očami sú prelietaví a tak..a že sa im nedá len dak dôverovať,ale aj ja mám modré oči a síce som taká prelietavejšia,ale myslím si,že sa mi celkom dá veriiť
tak isto máš falošných aj hnedookých aj zelenookých a nevímjakých ružovookých, nezáleží na farbe ale na povahe, netreba ludí súdiť, bez toho aby sme ich poznali, toť vše
Aj babätka, alebo aspon drviva väcsina babätiek sa rodi s modrymi ocami, aj na ne si treba dat pozor a byt voci nim velmi podozrievavy, rozhodne im netreba verit!!!
počula som že vraj sa im nedá veriť, ale zase poznám veľa modrookých ľudí ktorým sa veriť dá záleží to dosť od charakteru osoby.. a ani všetci hnedookí nie sú nejakí svätci
inak kto povedal, ze ja modrookych odsudzujem? Len som sa proste na nieco pytala, lebo mam taky pocit obcas z nich, ze o par sekund viac si na nich utvaram prvy dojem alebo tak je to len moj subjektivny pocit, a chcela som vediet, ci to ma t iez niekto podobne ... .
len si na nich davam pozor ... proste nehadzem do skatulky, len preto, ze maju modre oci boze proste modre oci= vykricnik maly .. sak jasne ze aj pri inych ociach su ludia falosni a tak ...
Sranda ako kazdy chape dve-tri vety co som napisala inak kazdy si z toho zoberie to svoje ... ale tak birdz je stavany tak, ze vzdy ten co zalozi forum je blby a v niecom sprosty ... a treba ho zvozit ako sa len da
poprosím Vás, odborníkov na psychické vlastnosti očí, aby ste mi pomohli vyriešiť problémik,
keď som sa narodil som mal obrovské guľaté modré okále tenisové loptičky, som rád že moja zelenooká mama si ma nechala aj keď ma určite musela podozrievať že som falošný a zradný...:/
teraz 15 rokov po tenisových loptičkách sa mi na tvári vyskytlo niečo tmavo modrej farby po obvode a sivé vnútri
stal som sa falošnejším? aké vlastnosti z toho vyplývajú? prosím o čo najskoršiu odpoveď aby som si podľa toho stihol zariadiť život...
@laurica zvratene no teraz nehovorim, ze ludom s modrymi ocami vobec neverim, len proste som o troska opatrnejsia ako pri ostatnych . Tak v pohode, len mam pocit, ze sa tu vsetci do kazdeho moc obuavaju preto som sa ozvala
Cim chladnejsie, tym lepsie. Jasne, ze to myslim s nadsazkou...
Mam pocit, ze vsetok ten obdiv k hnedym ociam, tmavej pleti, temperamentu a podobne (v extremnej forme) smeruje k tomu, co mozeme vidiet v romskych osadach - tam je snedych, tmavookych a temperamentnych ludi az-az...
Pritom narod, ktory vlastne celej dnesnej Europe priniesol jazyky (germanske, keltske, slovanske) a dal zaklad kultury, boli svetlovlasi a modrooki Indoeuropania.
Takisto je jasny aj rozdiel medzi juznou Europou (casta neporiadnost, lenivost, spina) a severo-zapadnou Europou (relativny poriadok, nizsia kriminalita, chladna elegancia, ucta k prirode) - ale zase nechcem zovseobecnovat.
Isteze netvrdim, ze konkretne modre oci s tym prilis suvisia, ale jednoducho tito ludia sa mi skor spajaju s urcitym vyzorom vznesenosti, vnutornej stability, umeleckej tvorivosti a sebavedomia.
V jednom filme jedna z hlavnych hrdiniek povedala o takychto detoch: "Co moze byt krajsie ako stvorenie s ocami ako obloha, a vlasmi ako slnko?"
Toto druhé len tak pre zaujímavosť. Ten projekt Lebensborn vraj nezodpovedal tomu, čo ukazovali v tomto filme a slúžil skôr pre slobodné matky, ktoré UŽ BOLI tehotné - v tomto filme je to pritiahnuté za vlasy, takisto aj ten "zásnubný" obrad:
Nech ta to ani nenapadne! Ak sa hnedooki ludia takto vyjadruju, je to skor prejav podvedomej zavisti, ze oni tuto "vynimocnost" (hoci modre oci vobec nie su zriedkavost) nemaju...
Ludia okolo teba by tak urcite prisli o moznost divat sa do krasnych, ziarivych modrych studniciek. Kazdy nech ma rad svoju prirodzenu farbu oci.
Ja mam modre oci, teda skor ten tmavsi odtien s primesou sivej... A neviem o tom, ze by farba oci odrazala charakter cloveka, jedine v pripade @5... Je to absolutna kokotina, daj sa liecit prosim ta...
@hasselskog dakujem za kultivovany nazor Liecit sa nepojdem. Pytala som sa len co si o tom myslia ini ludia, ze ci to len ja tak mam taky pocit. Nepovedala som, ze oci odrazaju charakter cloveka. Pre mna je farba oci jedna z veci co si na ludoch vsimnem. Proste len mensi vykricnik mam pri nich, lebo sa mi nepacia tie oci tak ako ine, neviem ti to vysvetlit.
@alysia no ved nevrdila, ale existuje ista spojitost medzi falosou a charakterom cloveka... Ale poviem to takto, nie je dovod mat vykricnik pri ludoch len pre to, akej farby maju oci, farba oci nie je spolahlivym ukazovatelom.
ja si myslim toto: niektori ludia s hnedymi ocami iba zavidia lebo hnedych oci je vela a su nezaujimave. tak potom rozpravaju o modrookych a zelenookych taketo veci
sú to len hlúpe predsudky, mne sa modré oči páčia, páči sa mi modrá farba
@anthvillie - áno je pravda že asi väčšina ludí má hnedé oči, ale aj tých odtieňov hnedej je veľa, napr. ja mám tmavohnedé oči, až moc tmavé a stále mi ludia vravia, že mám pekné oči, každý mi to vraví, takže si nemyslím, že hnedé oči nie sú zaujímavé, resp. aj ostatní si to nemyslia
@anthvillie - v poriadku ja len tak no, a vraj tmavohnedé až čierne oči pôsobia tak záhadne, taký hlboký pohlad že majú, sa vraví, to už ja neviem, ale niečo na tom bude, ale aj tak sa mi najviac páčia modré
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
teda ako ktorí
takze myslim ze problem vyslovene v ociach nebude.
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
Ak mi z nich ovšem nepadá sánka a neslintám pri prvom pohľade, vtedy si to občas zapamätám
Kokos, čo by som si o nich mal myslieť. Modré nie sú pre mňa. O nič lepšie ako sivé, zelené alebo hnedé.
inak............
Každopádne ma "teší" informácia, že my modrookí na niektorých ľudí pôsobíme takto
inak kto povedal, ze ja modrookych odsudzujem? Len som sa proste na nieco pytala, lebo mam taky pocit obcas z nich, ze o par sekund viac si na nich utvaram prvy dojem alebo tak je to len moj subjektivny pocit, a chcela som vediet, ci to ma t iez niekto podobne ... .
len si na nich davam pozor ... proste nehadzem do skatulky, len preto, ze maju modre oci boze proste modre oci= vykricnik maly .. sak jasne ze aj pri inych ociach su ludia falosni a tak ...
Sranda ako kazdy chape dve-tri vety co som napisala inak kazdy si z toho zoberie to svoje ... ale tak birdz je stavany tak, ze vzdy ten co zalozi forum je blby a v niecom sprosty ... a treba ho zvozit ako sa len da
keď som sa narodil som mal obrovské guľaté modré okále tenisové loptičky, som rád že moja zelenooká mama si ma nechala aj keď ma určite musela podozrievať že som falošný a zradný...:/
teraz 15 rokov po tenisových loptičkách sa mi na tvári vyskytlo niečo tmavo modrej farby po obvode a sivé vnútri
stal som sa falošnejším? aké vlastnosti z toho vyplývajú? prosím o čo najskoršiu odpoveď aby som si podľa toho stihol zariadiť život...
ďakujem
Len taká poznámka k téme.
ja si ani nevsimam kto ma ake oci nee este rozmyslat aky su ludia podla farby oci
Ale samozrejme, my modrookí sme najlepší xD xD xD
Cim chladnejsie, tym lepsie. Jasne, ze to myslim s nadsazkou...
Mam pocit, ze vsetok ten obdiv k hnedym ociam, tmavej pleti, temperamentu a podobne (v extremnej forme) smeruje k tomu, co mozeme vidiet v romskych osadach - tam je snedych, tmavookych a temperamentnych ludi az-az...
Pritom narod, ktory vlastne celej dnesnej Europe priniesol jazyky (germanske, keltske, slovanske) a dal zaklad kultury, boli svetlovlasi a modrooki Indoeuropania.
Takisto je jasny aj rozdiel medzi juznou Europou (casta neporiadnost, lenivost, spina) a severo-zapadnou Europou (relativny poriadok, nizsia kriminalita, chladna elegancia, ucta k prirode) - ale zase nechcem zovseobecnovat.
Isteze netvrdim, ze konkretne modre oci s tym prilis suvisia, ale jednoducho tito ludia sa mi skor spajaju s urcitym vyzorom vznesenosti, vnutornej stability, umeleckej tvorivosti a sebavedomia.
V jednom filme jedna z hlavnych hrdiniek povedala o takychto detoch: "Co moze byt krajsie ako stvorenie s ocami ako obloha, a vlasmi ako slnko?"
Toto druhé len tak pre zaujímavosť. Ten projekt Lebensborn vraj nezodpovedal tomu, čo ukazovali v tomto filme a slúžil skôr pre slobodné matky, ktoré UŽ BOLI tehotné - v tomto filme je to pritiahnuté za vlasy, takisto aj ten "zásnubný" obrad:
Nech ta to ani nenapadne! Ak sa hnedooki ludia takto vyjadruju, je to skor prejav podvedomej zavisti, ze oni tuto "vynimocnost" (hoci modre oci vobec nie su zriedkavost) nemaju...
Ludia okolo teba by tak urcite prisli o moznost divat sa do krasnych, ziarivych modrych studniciek. Kazdy nech ma rad svoju prirodzenu farbu oci.
dievčatá ... neviem, tak opovrhujúc na mňa kukajú ... možno sa mi to zdá len, neviem no ...
@anthvillie - áno je pravda že asi väčšina ludí má hnedé oči, ale aj tých odtieňov hnedej je veľa, napr. ja mám tmavohnedé oči, až moc tmavé a stále mi ludia vravia, že mám pekné oči, každý mi to vraví, takže si nemyslím, že hnedé oči nie sú zaujímavé, resp. aj ostatní si to nemyslia
hah suhlasim, kedze mam zelenomodre oci
@tommy13 aj ja dokonca este aj do seda