mne osobne sa punk prilis nepaci, pride mi to strasne jednoduche, 4 akordy dokola, ja hladam v hudbe trocha viac zlozitosti, alebo ako by som to nazvala...
ale zas viem si predstavit, ze sa to ludom paci-- v jednoduchosti je krasa
nove pop punkove kapely su onicom ,je to uz viac komercne alebo neviem ako to nazvat, a pocuva to mladez preto lebo je to "in" . stara klasika je fajn ...
Nemám moc v oblube 13-14násť ročné deti čo všade píšu punk is not dead (ešte dobre že nie death a zakladajú dookola tie isté diskusie. A proti punku ako štýlu nemám nič.
ľúbim punk, specialne horrorpunk a hardcore punk, ale SKA is the best.... ale kazdemu sa paci nieco ina, a ja to respektujem, hlavne sa kvoli tomu netreba hadat!
Kazdy styl ma svojich 12 rocnych pozerikov... a v tejto dobe je to najhorsie, 12 recne decko si zalozi svoj blog ze punk´s not dead a da tam ze najlepsie punkove kapely su green day, good charlotte pripadne este aj tokio hotel (!!!) precitaju si to dalsie 12 rocne deticky a pridu s tym ze oni su punkeri ved pocuvam tokio hotel
1.punk vznikol v USA, ako kultura ludi okolo 20-30 rokov, bol intelihence na vyssej urovni ako v UK, v uk to preraslo do mody 13-20 rocnych..ale mohlo zato hlavne vtedajsia situacia, socialne probemi, proste...nemali co robit poriadne, a ked to prislo...kazdy to zral
2.punk a punk-rock je to iste... punk-rock (punk) je obdobie od 76-82 roku...v tych koncoch sa ty lepsi dali na new wave,post-punk, power pop...a ty ostatny do toho drbli metal...a bol s toho exploited, s modou od Vivien Westwood...to bol Britsky HC (UK82)
...naproti tomu to v USA islo pozvolna, a vznikol americky HC..ktory moc toho odmetalu tolko neprebral...ako v UK kapely od Motorhead a spol.
tie nove skupiny, v amerike...v 86-99....sa vlastne pokusili vratit sa k povodnym korenom punku...len jaksi to skomercionalizovali
Punk starej školy (Sex Pistols...) je už mŕtvy štýl, ktorý nemá čo ponúknuť. Však si zoberme, Anarchia je už dávno Out. Naozaj nemusím punk hudbu a smiešny štýl obliekania ktorý je s ním spojený. Baby punkáčky sa obliekajú otrasne, pritom v skutočnosti to môžu byť milé baby, ktoré len ošpatnieva tento štýl, jak emo girls.
Čo sa týka hudby, budúcnosť má americký neopunk - sk8 punk, ktorý môžme počuť z každého Made by USA filmu, alternative rock, progressive, post-hardcore a ich mixi a kombinácie.
a k neopunku a sk8 punku, leze mi na nervy, vsetky tie kapely mi zacinaju zniet rovnako, mala som obdobie kedy mi aj tieto kapely hraly v mp3 ale som toho prepocuvana a vraciam sa ku rocku a obcas si aj ten klasicky punk pustim
nielenze neopunkove kapely zneju vsetky rovnako, ony maju este aj vsetky rovnake klipy.. sami rovnaki americki mladici hraju v garazi, na ulici, v sklade, ci v zahrade rodinneho domu s bazenom
zakryjem si oci a nerozoznam jednu kapelu od druhej.
och, zase to isté...stále dookola. Neviem čo tu riešite. Nemyslím, že k tomu aby ste punk alebo hociktorý iný štýl pochopili, treba históriu. A keď sa niekomu nepáči hudba, nech ju jednoducho nepočúva. A keď zoberieme iba hudbu (teraz nemyslím životný štýl) , tak hudba je umenie a stále sa nájde niekto komu sa nepáči... Ale to je jedno, pokračujte ďalej. Oi!
a je vobec spravne sa taq skatulkovat na punkerov,hip-hoperov,emekov a pododobnych curakov?....miestami dost infantilne...
ale o PUNku ako o hudbe taq ako hociktorý iný stýl aj to ma co ponuknut...ked som naladena na totalnu ignoranciu voci okoliu vo svojix myslienkax punk je prave to co mi tvorí zvukove kulisy..ja osobne rada punk-rock to hey...alebo ska-punk...to uz je teda,,,,
ale mam rada punk taky kde aj v chaose je urcity sulad a nejde len o vyvrieskanie sa do mikrofonu...ale taky co kus aj o text ide a zivotne postoje....moc mam rada slovenskyx napr...HT----A NIEKTORE IX TEXTY KOKSSO....ani slavy dcera na nix nema disappointed:hulubica,mosty,krvavy anjel,stena....to by som zaradila aj do skolskych osnov na povinne pocuvanie
Ale všetko internetové som dávala posúdiť vždy priateľovi, aby som tam kraviny nenapísala.
Punk ako punk.
Myslím, že v súčasnosti, sa punk, ten klasický čistý punk- , Ramones, The Clash, Sex Pistols, Dead Kennedy, Rancid, The Exploited a mnoho ďalších už ani tak nepočúva. Teda ako kto.
A mnoho ľudí si to mýli, napr. je SKA (Hudba z Marsu), neo punk (Avril Lavigne), emo (Good Charlotte) a iní. Ale je aj mnoho skupín, ktorí sa k punku hlásia, ale majú od neho ďaleko- napr. Iné Kafé.
Mne osobne sa páčia niektoré kapely, resp. vybrané pesničky od Slobodnej Európy, Zhody náhod, Zóny A, Davovej psychózy, či dokonca aj od Konfliktu (ale tí už nie až tak veľmi).
Napr. takí HT sa už odkláňajú od punku.
Myslím si, že dosť ľudí si myslí, že punk, to sú samé drogy, alkohol, mariška ...
Ale to len dnes sú puberťáci, ktorí sa vyhlasujú za punkáčov a hovbys o tom vedia.
Práveže pôvodný punk vychádza z toho, že ak sa chcú ľudia presadiť, musia byť triezvi, aby ich "elita" počúvala.
@52 áno, HT majú skvelé texty, ale to staré HotenToten to už nikdy nebude majú úplne iný vzťah k tomuto štýlu-punku... ale nevadí mne osobne sa páči album Zatmenie... toto by som už fakt zaradila do školských osnov...
a čo sa punk-u týka áno, mám ho rada a veľmi... nie punk-rock (ten výraz nenávidím), nie neopunk, nie emo... punk77 a hlavne slovenská scéna mi je veľmi blízka
ten štýl mi dal do života mnoho, hoci mám málo rokov, ale tak ľahko sa ho nevzdám punk je radosť, priateľstvo a zábava... milujem koncerty, kde sa šetci stretnú na jednej kôpke a parádne si zablbnú... a nie, punkáči nie sú špinaví, hnusní, smradľaví... teda, nie inak ako ostatní ľudia na ulici!! preto, že sa obliekajú inak, neznamená, že sú to zlí ľudia, čo nepoznajú sprchový gél... a osobne si myslím, že heslo punk´s not dead je hlúposť taká istá hlúposť, ako že punk a anarchia k sebe bezpodmienečne patria...
pre toto všetko bude mať punk u mňa v srdci vždy miesto... a kamarátov (punkáčov) sa len tak ľahko nevzdám!!
@58 aha takze ak to mam chapat tak ked pocuvam good charlotte tak som decko co nevie co so sebou.nechapem ako si sa k tomuto dopracoval.nemyslim ze by ma good charlotte touto cestou nejak ovplyvnovali a mylsim ze nie som o nic vacsie decko co nevie co zo sebou nez ti co pocuvaju inu hudbu.
@62 nevravim ze zijem len z ich hudby a nic ine nepocuvama le co je n atom ze si vypocujem aj ich? je to o laske a orzchodoch ale to je tiez sucast zivota a dost velka.v laske vidi vecsina ludi zmysle zivota takze nevidim nic zle n atom ked s ajej v piesnach venuje tak velka pozornost....pocuvat cisto len take piesne je blbost suhlasim ale preco by sa good charlotte nemohli zaradit do mojho playlistu plneho roznych zanrov a tem piesni, bez toho aby osm bola decko co nevie co zo sebou?
inak neviete mi poradit nejaku skupinku podobnu anti-flagu? lebo ked som si na jednej stranke dala rozdelenie zanrov (metal, gothik, punk, industrial, hardcore...) vsetky skupiny v casti punk mi pripadali co ja viem... jemne
@65 to je vsteko v poriadku ved ja s tebou suhlasom ale nemusel si to hned zaskatulkovat ze je to pre deti co nevedia co zo sebou.ja napr povazujem hip hop za nieco hrozne a mam skusenost ze vecsina ludi co to pocuva su dost primitivy a hlupaci ktorym v tom akurat tak imponuju tie nadavky a frajerina a predsa by som nikdy nepovedala ze hip hop je len pre takych, niekto v tom mozno najde daco ine...
ja by som chcel aby nekdo spravil taku pesnicku ze vsetky styly do kopy aby sa ludia nemuseli hadat co je dobre a co je na pi*u inak Punk v poho ale Hip Hop je moj styl
no tak ako som si vsimla v kazdej jednej teme, ktora je oznacena nejakou skatulkou vznikaju hadky, zbytocne. pre mna ten novy akoze punk neznamena absolutne nic, a Sex pistols? ci ramones? to "mladezi" povie az prilis pretoze je to totalne vsade, kam sa len pozriem, lahno zohnatelne atd. sice mojou laskou je 77 uk subs, adicts, a mnoho dalsich. ale nebudem si po sebe vypisovat ze punks not dead a kadejake podobne otrepane frazy, ktore uz nemaju ziaden vyznam. je to imidz, aspon u vecsiny co som si vsimla. cloveka nerobi oblecenie, ale srdce. a ja hudbu pocuvam srdcom, nie z donutenia (aj s tym som sa uz stretla). nie je nic lepsie ako uzasna hudba, a texty v jednom popripade este dobry klip. a vrcholom je ked niekto zacne vykrikovat ze hip hop is dead alebo nejako podobne sracky... naco to vrieskat? nema to ziaden vyznam. tak ako skatulkovanie. kvoli tomu su zbytocne hadky, nenavistne skupiny, medzi ktorymi sa vytvaraju bitky, roztrzky...
no ale este som zabudla, su aj taae ako sps ci nvu (novsie, ale dobre), alebo ine skupiny ci uz z ciech alebo zo slovenska, ale su dobre pretoze nespievaju tam o nejakej veverici, alebo o tom ako a vcera kto opil a ako dostal po hube.
nooo...mne sa punk paci..mne nepride ze punk je o styroch akordoch...mozme hladat pre a proti...ale takisto to mozme hladat aj v hip-hope,rocku,metale,ludovkach a v techne....je to iba o tom co vyznavas a kam ta stiahli kamosi,v akej si spolocnosti alebo co ti ako prve padlo do ucha
punk mooozem .. ale skor starsiu klasiku .. ako tu bolo spominane .. clash a tak ..ale ja amm celkovo rada oldies takze .. ... inac nech si kazdy pocuva to co sa mu paci .. co koho do toho
Práveže punk je zväčša na jednoduchom hudobnom podklade na pár akordov ...
... ... ... Inak ... HT sa dá počúvať, je to fajn vrieskačský punk, niektoré pesničky sú dokonca kus viac s peknou hudbou aj textom (Holubica, inej cesty niet, Revolution ...) A väčšina tých urevaných má nejakú hodnotnú myšlienku, ale ... vyučovať v škole, prípadne ich nazývať skvelými textármi, ja neviem ... Pri takých slovách si spomeniem na Fikusy, Dráčika a podobné veci a na tvári sa mi vytvára úsmev ...
...co na tom ze jednoduche akordy?pocuvajte text v niektorych kapelach je naozaj hodnotny zo zivota a skuste taky vymysliet co by nebol nudny moralizujuci prip.uplne od veci?...podla mojho skromneho nazoru Ine kafe dokazali nemozne...
teraz myslis punk ako styl zivota alebo hudbu ??? hudba ... ja to moc nemusim ... pocuvam punkrock... a je v tom rozdiel!!! ... a styl zivota... osobne neznasam heslo punksnot dead... je to vysllovena hlupost a este viac ma nasere ked vidim kdesik hiphop is dead ... ako preboha moze byt nejaka hudba mrtva... kym ju niekto pocuva vzdy bude pradsa zit.. hlavna vec ze prisiel nejaky mudrlant a zacal sa ohánat tymto heslom... a teraz akurat vsetci opakuju hlavna vec ze punk je o vlastnych nazoroch ale vsetci kopiruju ostatnych ... proste je malo skutocnych punkacov... stavajú sa za cudzie myslienky ale ziadne svoje názory nemaju...
Inak ja by som kašľal aj na pojmy ako "pravý punkáč" či "skutočný punkáč" ... Celé sa mi to nepáči, lebo sa okolo toho robí móda, ľudia sa snažia ostatných presvedčiť, že oni sú tí praví punkáči ... Tak je punková hudba, názory, ktoré sa s ňou často spájajú, podľa mňa treba venovať pozornosť skôr tomu ako číru, vybíjaným opaskom, nášivkám sex pistols a pod. ...
ale uz sa to tu trosku zvrhava...netolerancia je tu trosku ...punkrock, poppunk, cisty punk vsetky variacie je to jedno a ma to v sebe prvky punku...pocuvam vsetko nemam vyhraneny styl a preto ma zaraza ked niekto zhadzuje hocaky styl hudby.
punk po hudobnej stranke mam strasne rad...co sa tyka textov a vacsine nazorov,to je uz ine kafe. a zvlast moc nemusim ten otrhany,spinavy,farebny vyzor punkerov.
preto ked pocuvam nejaky punk,tak je to vzdy bud nas dvojosmickovy, alebo taky,co ma uplne neutralne texty. napriklad Hospital Bukra ma vynikajuce pesnicky...
no takze .... hud. styl punk ako taky je v pohode ...ael take nieco ako neopunk .. ---no koniec .. ((ale tak kazdy ma svoj vlastny styl ktory chce mat-tak nech ho uctieva a zije nim -nikto mu ho nebere a nemal by ani osudzovat (hh) ..takze tak) ..ale aj tak mam taky nazor ze punk-okej ael neopunk-nie .... ale to je len moj nazor ktory mozete mat ostatni v P ..takze ...dovi
punk je srackaa a pocuvaju to len socky to je moj nazor je to na kkt a nechapem jak si nekdo moze myslet ze je to dobre konecne sa najdu aj normalny ludia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
105 komentov
Tento moderny pop punk alebo tu staru klasiku?
ale zas viem si predstavit, ze sa to ludom paci-- v jednoduchosti je krasa
Ale punk ja rad.
najprv som pocuval hlavne 77 punk, teraz skor HC, crust, ale aj ta sedemdesiatsedmicka vo mne stale zije
uvedomte si tolko...
1.punk vznikol v USA, ako kultura ludi okolo 20-30 rokov, bol intelihence na vyssej urovni ako v UK, v uk to preraslo do mody 13-20 rocnych..ale mohlo zato hlavne vtedajsia situacia, socialne probemi, proste...nemali co robit poriadne, a ked to prislo...kazdy to zral
2.punk a punk-rock je to iste... punk-rock (punk) je obdobie od 76-82 roku...v tych koncoch sa ty lepsi dali na new wave,post-punk, power pop...a ty ostatny do toho drbli metal...a bol s toho exploited, s modou od Vivien Westwood...to bol Britsky HC (UK82)
...naproti tomu to v USA islo pozvolna, a vznikol americky HC..ktory moc toho odmetalu tolko neprebral...ako v UK kapely od Motorhead a spol.
tie nove skupiny, v amerike...v 86-99....sa vlastne pokusili vratit sa k povodnym korenom punku...len jaksi to skomercionalizovali
ale vseobecne neznasam pankáčov lebo su strasne sprosti a smrdia... akoze to su moje pocity za tie 3roky co som videla vsetkych pankacov....
Čo sa týka hudby, budúcnosť má americký neopunk - sk8 punk, ktorý môžme počuť z každého Made by USA filmu, alternative rock, progressive, post-hardcore a ich mixi a kombinácie.
PUNK IS DEAD!
a k neopunku a sk8 punku, leze mi na nervy, vsetky tie kapely mi zacinaju zniet rovnako, mala som obdobie kedy mi aj tieto kapely hraly v mp3 ale som toho prepocuvana a vraciam sa ku rocku a obcas si aj ten klasicky punk pustim
zakryjem si oci a nerozoznam jednu kapelu od druhej.
a je vobec spravne sa taq skatulkovat na punkerov,hip-hoperov,emekov a pododobnych curakov?....miestami dost infantilne...
ale o PUNku ako o hudbe taq ako hociktorý iný stýl aj to ma co ponuknut...ked som naladena na totalnu ignoranciu voci okoliu vo svojix myslienkax punk je prave to co mi tvorí zvukove kulisy..ja osobne rada punk-rock to hey...alebo ska-punk...to uz je teda,,,,
ale mam rada punk taky kde aj v chaose je urcity sulad a nejde len o vyvrieskanie sa do mikrofonu...ale taky co kus aj o text ide a zivotne postoje....moc mam rada slovenskyx napr...HT----A NIEKTORE IX TEXTY KOKSSO....ani slavy dcera na nix nema disappointed:hulubica,mosty,krvavy anjel,stena....to by som zaradila aj do skolskych osnov na povinne pocuvanie
Ale všetko internetové som dávala posúdiť vždy priateľovi, aby som tam kraviny nenapísala.
Punk ako punk.
Myslím, že v súčasnosti, sa punk, ten klasický čistý punk- , Ramones, The Clash, Sex Pistols, Dead Kennedy, Rancid, The Exploited a mnoho ďalších už ani tak nepočúva. Teda ako kto.
A mnoho ľudí si to mýli, napr. je SKA (Hudba z Marsu), neo punk (Avril Lavigne), emo (Good Charlotte) a iní. Ale je aj mnoho skupín, ktorí sa k punku hlásia, ale majú od neho ďaleko- napr. Iné Kafé.
Mne osobne sa páčia niektoré kapely, resp. vybrané pesničky od Slobodnej Európy, Zhody náhod, Zóny A, Davovej psychózy, či dokonca aj od Konfliktu (ale tí už nie až tak veľmi).
Napr. takí HT sa už odkláňajú od punku.
Myslím si, že dosť ľudí si myslí, že punk, to sú samé drogy, alkohol, mariška ...
Ale to len dnes sú puberťáci, ktorí sa vyhlasujú za punkáčov a hovbys o tom vedia.
Práveže pôvodný punk vychádza z toho, že ak sa chcú ľudia presadiť, musia byť triezvi, aby ich "elita" počúvala.
a čo sa punk-u týka áno, mám ho rada a veľmi... nie punk-rock (ten výraz nenávidím), nie neopunk, nie emo... punk77 a hlavne slovenská scéna mi je veľmi blízka
ten štýl mi dal do života mnoho, hoci mám málo rokov, ale tak ľahko sa ho nevzdám punk je radosť, priateľstvo a zábava... milujem koncerty, kde sa šetci stretnú na jednej kôpke a parádne si zablbnú... a nie, punkáči nie sú špinaví, hnusní, smradľaví... teda, nie inak ako ostatní ľudia na ulici!! preto, že sa obliekajú inak, neznamená, že sú to zlí ľudia, čo nepoznajú sprchový gél... a osobne si myslím, že heslo punk´s not dead je hlúposť taká istá hlúposť, ako že punk a anarchia k sebe bezpodmienečne patria...
pre toto všetko bude mať punk u mňa v srdci vždy miesto... a kamarátov (punkáčov) sa len tak ľahko nevzdám!!
A laska je dolezita sucast zivota, ale spieva sa to uz vsade. Mam na to len svoj nazor a ten je ze mi to leze na nervy...
@69 neni zac
Práveže punk je zväčša na jednoduchom hudobnom podklade na pár akordov ...
... ... ... Inak ... HT sa dá počúvať, je to fajn vrieskačský punk, niektoré pesničky sú dokonca kus viac s peknou hudbou aj textom (Holubica, inej cesty niet, Revolution ...) A väčšina tých urevaných má nejakú hodnotnú myšlienku, ale ... vyučovať v škole, prípadne ich nazývať skvelými textármi, ja neviem ... Pri takých slovách si spomeniem na Fikusy, Dráčika a podobné veci a na tvári sa mi vytvára úsmev ...
Ja osobne som to o tých akordoch len podotýkal, nekritizoval ...
Tak tak
Podobne vraví aj song punk od HT ...
... ...
Inak ja by som kašľal aj na pojmy ako "pravý punkáč" či "skutočný punkáč" ... Celé sa mi to nepáči, lebo sa okolo toho robí móda, ľudia sa snažia ostatných presvedčiť, že oni sú tí praví punkáči ... Tak je punková hudba, názory, ktoré sa s ňou často spájajú, podľa mňa treba venovať pozornosť skôr tomu ako číru, vybíjaným opaskom, nášivkám sex pistols a pod. ...
ale uz sa to tu trosku zvrhava...netolerancia je tu trosku ...punkrock, poppunk, cisty punk vsetky variacie je to jedno a ma to v sebe prvky punku...pocuvam vsetko nemam vyhraneny styl a preto ma zaraza ked niekto zhadzuje hocaky styl hudby.
preto ked pocuvam nejaky punk,tak je to vzdy bud nas dvojosmickovy, alebo taky,co ma uplne neutralne texty. napriklad Hospital Bukra ma vynikajuce pesnicky...
Podobne
@95
Hej, len ich bohužiaľ majú moc málo
Ľudia čo tak porozmýšľať nad tým čo píšem a v ideálnom prípade aj odôvodniť svoje stanovisko?
neznášam napr.marilyn mansona jebllly clovek