vela chalanov je mladsich od bab, mnohi z nich sa navzajom ani nepoznaju. neviem, preco by to bol problem. tak to v zivote chodi, ze sa ludia rodia viac-menej postupne a tak su starsi a mladsi.
Podľa mňa to je vo väčšine prípadov divné. Chalan by mal byť od baby starší aspoň dva roky. Aj keď niekedy je to zlaté, keď to nie je na tej babe vidno, že je staršia.
Mám kamarátku, ktorá teraz chodí s chalanom, ktorý je od nej skoro o 2 roky mladší, ale strašne zlatí sú spolu a vôbec by som si nemyslela, že ona je od neho staršia.
odporucam ti tuto situaciu rozobrat o styri roky neskor, kedy to divne nebude v ziadnom pripade.. tipujem, ze kamoska ma 14 a ona 12.. v tom pripade by to malo byt vekovo, ako vravis, pretoze to je obdobie najvacsich rozdielov v dospievani medzi dievcatom a chlapcom..
pár mesiacov, alebo nanajvýš jeden rok si myslím nie je ani taký rozdiel a nevidím na tom nič zlé...a ked su tí ľudia už dospelí tak by podľa mňa nevadil ani 5 ročný rozdiel..napr 25 muž a žena 30
Ale veď heeej, preto som tam dodala tú vetu "Aj keď niekedy je to zlaté, keď to nie je na tej babe vidno, že je staršia." Proste je to divné, ak má žena 40, chlap má 32 a ona pritom vyzerá na 55 a on na svojich 32. To je divné podľa mňa. Ak to na tej babe/žene nie je poznať, že je staršia, tak prečo nie. Ale tak ak si rozumejú aj celkovo tak to je každého osobná vec. Ja osobne by som s mladším asi nechodila. Ale to som zase len ja. Ako sa tu dosť často používa "100 ľudí, 100 chutí".
to mi vybavuje jeden koment, uz neviem, kto to pisal.. ze v jeho dobe ho rovesnicky nechceli, a ani starsie..a ked je starsi, tak ho nechcu ani starsie ani mladsie =D ho to uplne obislo..
pozerat sa na cislo je povrchne.. nechcem byt voci tebe tvrdy alebo zaujaty, ale toto vyplyva z cirej povrchnosti.. ked si ustalis hodnoty postupom veku, tak sa nebudes pozerat na cisla, na dlzku a ani na dlzku vlasov..
Ver tomu, že ani teraz nepozerám na čísla, dĺžku ani dĺžku vlasov, farbu očí ani na nič podobné. Ide možno o to, že si s mladšími nerozumiem, a preto si neviem predstaviť, že by som s niekým takým mohla byť.
Že to je od veci, lebo chalani dospievajú neskor, tak ak chce dievča chodiť s niekým kto je aspoň na jej úrovni (ak teda neni momentálne retardovaná), tak by mala mat staršieho aspoň o 3.
Tak keby že mám už po tej 35..a chcem si len naraziť nejakého mladšieho, tak dobre. Ale ak to je na vážny vzťah, predsa len, či jemu to nie je divné a necíti sa pod papučou. Myslím, že časom by si aj tak našiel mladšiu. (hovorím o vekovom rozdiele 4 - viac rokov mladší)
Teraz o tom ešte nemám prečo uvažovať v mojom veku
Nechcelo sa mi čítať všetky tie reakcie pred tým, tak sa možno budem opakovať.
Môj priateľ sa do mňa zaľubil, keď mal čerstvo 13 rokov. Ja som mala vtedy 15. Platonická láska prerástla o 4 roky vo vzťah, ktorý trval krásne 4 roky. Ešte stále sa stretávame, máme sa radi.
Ak si rozumiete, je to to hlavné... Chalan môže byť vyspelejši, dievča detinskejšie a tadá. Vždy som bola na mladších a nevidím v tom žiaden problém. To, že by mal byť chalan o 2 roky starší je niečo, čo si ľudia stanovili ako ideál, pretože chalani dospievajú neskôr. Ale keď už dospejete obaja, tak je to jedno.
Tiež sa opieram o jednu štatistiku, ktorá tvrdí, že muži umierajú skôr ako ženy. Tak to treba dorovnať.
Minule mi tak napadlo že keď priemerný vek muža je kratší od ženy a dievčatá si väčšinou hľadajú starších chalanov z toho vyplýva že je viac vdov ako vdovcov
@pavlinkaa Vyrastieš a pochopíš že dôležitejšie ako kto vyzerá je aby si si s tým človekom rozumela V štrnástich všetky dievčatá chcú starších chalanov lebo majú rýchlejšiu pubertu ako ich rovesníci
dnes je normálne ked prekotis ovcu a kon teba zalezi to vsetko od ludi ako su ochotní určité prirodzene rozdiely , teda v tomto pripade odvodené od veku, prijimať
Akože, choďte všetci do riti s tými predsudkami. Mesiac a pol dozadu som spoznala človeka, ktorý mi padol do oka a začali sme sa spolu stretávať, dnes je to mesiac, čo sme spolu a to ja sa vždy za mesiac pohádam s človekom minimálne niekoľkokrát a tu nič. Cítim sa hádam ako nikdy predtým a od neho som staršia skoro o štyri roky (tri a pol presnejšie). Nie, nie som mentálne zaostalá, nie, nie je menej vyspelý ako ja, nie, necítime sa blbo, áno, klape nám to, nie, nie je to ani náhodou divné a áno, nevidieť na mne, že som staršia od neho.
Poserte sa všetci z tých vekových rozdielov, keď je vek iba posrané číslo. Fakt.
@james144 preboha a kto hovorí, že je pre mňa dôležité ako má môj partner vyzerať? Pozerám na úplne iné veci. Ale jasné, človek vidí, že má dievča 14 rokov, tak prečo jej nenapísať nejaký koment, kde by dotyčný mohol vyzerať múdrejšie a skúsenejšie.
pokial nie o vela tak je to v pohode ale sama by som asi nevedela fungovat v takom vztahu,,,pre mna musi byt chlap starsi zrelsi a mal by vediet co chce...
Asi podľa toho aký veľký je ten rozdiel medzi nimi. Ale tak hovorí sa, že srdcu nerozkážeš. A ak sa majú dvaja radi tak prečo by spolu nemohli byť len zato, že on je mladší alebo kvôli iným kravinám...
Takže ty vlastne tvrdíš, že dospievanie a intelektuálny rozvoj vlastne vôbec nie je individuálny a preto ak má baba niekoho, kto od nej nie je aspoň o tri roky starší, tak je retardovaná?
Nie, ja tvrdím, že chalani sú o cca 3 roky pozadu. (Samozrejme, tým neurážam.. len to je proste fakt, že chalani idú do puberty neskor) Aj keď samozrejme, je tu vždy ALE, alebo niekto kto je iný.
Ja len hovorím, že ak chce mať dievča chalana a nechce sa pozastavovať nad tým že je decko , mal by byť aspoň o 3 roky starší.
Nemusí to tak samozrejme každý brať. To je len moj názor a postoj. Ale samozrejme že vekom sa to dáva do súladu.. Že už v takej 25 by mali obaja rozmýšlať narovnako.
@tunidlo ak sa poznaju od relativne mladeho veku, a chlap je pripraveny na dieta tak je to celkom dobra vyhoda, zena uz ma karieru rozbehnutu takze je uz pripravena na dieta. V tejto idealnej situacii je to velka vyhoda ale tak celkom aj suhlasim s tebou, tiez zavisi aky velky je ten rozdiel noo..
@adrianne hej, vidím, preto som sa pýtal, ako si k tomuto zaujímavému názoru prišla. navyše, to "to je môj názor a postoj" mi pripadalo ako k niečomu, čo bolo povedané predtým
Čo bolo povedané predtým? No samozrejme, predtým potom aj teraz. Myslím si to.. zatiaľ som sa stretla len s takými. Aj keď často krát niekomu ani to že je o 5 rokov starší, nepridá moc na chápaní.
Plus, stačí sa pozrieť na chalanov v mojej triede a je to jasný dokaz toho, že sme rozdielni. Ale samozrejme, aj ženy vedia byť dosť dlho pozadu.
Akoto, že spomínaš pubertu, čo je biologická etapa, ktorá sa končí dospelosťou, niekde pri veku, ktorý zákon ako hranicu dospelosti a potom spomenieš číslo 25?
Ale čo je dôležitejšie ... Napriek biologickému faktu, že dievčatá vchádzajú do puberty skôr, je tento vývin a nielen vývin, ale vo aj ľudské intelektuálne vlastnosti strašne individuálne ...
Povedzme, že vo veku 30 rokov je zo 100 náhodných párov muž/žena by sa k sebe na základe nejakých intelektuálnych vlastností hodilo k sebe 20, z 100, pri veku 15 by tých párov bolo 5 ... Takto hociaci sa ľudia by sa podľa teba sebou nemali vôbec zaoberať, lebo ... ?
A pubertou si snáď prejde každý rovnako? Puberta ako dospievanie je u dievčat zhruba 12-13 a u chlapcov 13-15. Ale samozrejme, nič nie je pravidlom.
Ten vek 25 bol o tom, že už stúpajúcim vekom, by sa to malo zladiť.
Samozrejme, všetko je individuálne ako si napísal ešte predtým, zato sa nehádam.
Navyše, tu nejde o intelektuálne záležitosti, ale skor o to o čo sa jednotlivo zaujímajú. A nikde som nenapísala že to je pravidlo, alebo žeby sa mal tým každý riadiť.
@tunidlo veď fajn ja sa nehádam.. môj názor je, že by to tak malo byť, ale ak má niekto iný názor a je s mladším a neprekáža mu to.. tak prečo nie? S tým človekom ja nemám nič spoločné, takže to neriešim. Oni budú spolu, nie ja s nimi.
@james144 tak to je môj názor. Ak si myslíš niečo iné, fajn, ja ti to neberiem. Tak mi, prosím, neber ten môj.
No puberta nekončí niekde v blízkosti 25. roku, to som chcel povedať ...
Aha, teda 25 bol len príklad veku, kedy to tak je a nie snaha odhadnúť, odkedy to tak zvykne byť? Potom OK Asi som to zle pochopil
Trochu sa mi zdá, že príliš nechávaš do tohto prehovoriť tvojich spolužiakov, ktorí ti pripadajú infantilní ...
Ale tak asi poznáš chalanov v tvojom veku, ktorí ti takí neprídu ...
Dobre, len to predtým znelo zvláštne, keď si to povedala tak všeobecne, že baby by mali hľadať takých a takých a zvlášť s tým dodatkom, že ak nie sú retardované ...
Áno, moji spolužiaci.. absolútne znechutenie na chalanov v ich veku, ale nejsom nejaká zaškatulkovaná len na starších, určite sa nájde aj niekto kto si može povedať tak ja som iný. Ale to už je jedno.
Napísala som to z časti zle, nemala som to tak zovšeobecniť. Mala som tam skor napísať niečo na zmysel, že to je moj pohlad na vec.
A ak sa mám priznať, absolútne sama nechápem čo som tým chcela povedať.
Podľa toho, čo hovoríš predpokladám, že si ešte na strednej, hej?
Len aby bolo jasné, že to nie je natoľko o veku - tak starí sú aj ľudia, ktorí už pracujú a tí sa podobne správať nezvyknú ... Ide aj o to, čo ste konkrétne za triedu ... Jasné, že na jednom mieste ako trieda, kde sa tí ľudia tak navzájom ovplyvňujú sa môže nejaký "fenomén infantility" dosť rozvinúť ... Ale to nie je žiadny znak opisujúci väčšinu chalanov v takom veku ...
Aj ja som mal na strednej všelijaké názory na ľudí na základe bezprostredného v okolia v triede, ale tie sa ukázali ako nesprávne, nebolo dobré na nich lipnúť ...
A ak sa ti zdá, že všetko, čo som napísal je samozrejmé a netreba to zmieňovať, tak som nič nepovedal
je to úplne v poriadku napríklad : moja prababka bola od svojho manžela staršia o 16 rokov ... a to je už dačo a boli veľmi šťastný alebo napríklad ja velmi sme si rozumeli ale kedže býval vo francúzsku a videli sme sa tak 2x za rok nemalo to budúcnosť :/
Nie, ja pozorujem ľudí a som zhnusená z niektorých a napríklad, živé príklady chalanov vo veku 16-17 a ich správanie sa k babám (spolužiačkam, kamarátkam). Tie ich nezmyselné hádky alebo rozchody.
Ako som povedala, nie som na tom zasadnutá, len keď si naozaj všimnem ľudí, tak sa to zhoduje. Niekedy sa cítim až moc staromódne popri takých ako sú ONI, lebo sa nerozchádzam cez skype a nedávam sa s niekým do vzťahu na FB, ak ho práve v tej chvíly aktívny vobec mám.
Samozrejmé? Hm, skor.. všetko čo tu bolo povedané má niečo do seba a je v tom kúsok pravdy.
mal som starsiu takmer o 2 roky a vyhovovalo mi to a okrem vodicaku a moznosti kupoval oficialne alkhol som nevidel ziaden rozdiel. Teraz uz som len forever alone
vobec to neni chore ani nic..ked nekoho lubi nezalezi ani na pohlavi..ani na nabozenstve a uz vobec nije na veku..aa podla mna je to chutne..ja mam tiez rada mladsich chalanov
Ja mám 14 a chodím s 12 ročním on nevizerá na svoj vek az na to ze je o trochu nizší a ja ho lubim a aj on mna uz sme spolu 2 mesiace a podla mna si rozumieme skvele ale je to uplne ine ako zo starsim on si tolko nedovoluje ako starsí a to sa mi na nom paci ze nemisli hned na sex ako 16 rocny pubertaci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
Mám kamarátku, ktorá teraz chodí s chalanom, ktorý je od nej skoro o 2 roky mladší, ale strašne zlatí sú spolu a vôbec by som si nemyslela, že ona je od neho staršia.
odporucam ti tuto situaciu rozobrat o styri roky neskor, kedy to divne nebude v ziadnom pripade.. tipujem, ze kamoska ma 14 a ona 12.. v tom pripade by to malo byt vekovo, ako vravis, pretoze to je obdobie najvacsich rozdielov v dospievani medzi dievcatom a chlapcom..
A názor mi aj tak nezmeníš, keď mi to príde divné, tak mi to je proste divné. Ty to berieš inak, ok, tvoj názor.
Teda ak to není zase nejaký veľký rozdiel.
@takzvany presne
Ale veď heeej, preto som tam dodala tú vetu "Aj keď niekedy je to zlaté, keď to nie je na tej babe vidno, že je staršia." Proste je to divné, ak má žena 40, chlap má 32 a ona pritom vyzerá na 55 a on na svojich 32. To je divné podľa mňa. Ak to na tej babe/žene nie je poznať, že je staršia, tak prečo nie. Ale tak ak si rozumejú aj celkovo tak to je každého osobná vec. Ja osobne by som s mladším asi nechodila. Ale to som zase len ja. Ako sa tu dosť často používa "100 ľudí, 100 chutí".
-ale nie je dobre ak je to veľký vekový rozdiel
-ja by som napríklad chcela maximálne o rok mladšieho..rok a pol.. potom je to už veľa..
-aj keď aj mladší aj starší maju svoje čaro
-a je to individualne pre každý vek
to mi vybavuje jeden koment, uz neviem, kto to pisal.. ze v jeho dobe ho rovesnicky nechceli, a ani starsie..a ked je starsi, tak ho nechcu ani starsie ani mladsie =D ho to uplne obislo..
pozerat sa na cislo je povrchne.. nechcem byt voci tebe tvrdy alebo zaujaty, ale toto vyplyva z cirej povrchnosti.. ked si ustalis hodnoty postupom veku, tak sa nebudes pozerat na cisla, na dlzku a ani na dlzku vlasov..
Ver tomu, že ani teraz nepozerám na čísla, dĺžku ani dĺžku vlasov, farbu očí ani na nič podobné. Ide možno o to, že si s mladšími nerozumiem, a preto si neviem predstaviť, že by som s niekým takým mohla byť.
Teraz o tom ešte nemám prečo uvažovať v mojom veku
Môj priateľ sa do mňa zaľubil, keď mal čerstvo 13 rokov. Ja som mala vtedy 15. Platonická láska prerástla o 4 roky vo vzťah, ktorý trval krásne 4 roky. Ešte stále sa stretávame, máme sa radi.
Ak si rozumiete, je to to hlavné... Chalan môže byť vyspelejši, dievča detinskejšie a tadá. Vždy som bola na mladších a nevidím v tom žiaden problém. To, že by mal byť chalan o 2 roky starší je niečo, čo si ľudia stanovili ako ideál, pretože chalani dospievajú neskôr. Ale keď už dospejete obaja, tak je to jedno.
Tiež sa opieram o jednu štatistiku, ktorá tvrdí, že muži umierajú skôr ako ženy. Tak to treba dorovnať.
@pavlinkaa Vyrastieš a pochopíš že dôležitejšie ako kto vyzerá je aby si si s tým človekom rozumela V štrnástich všetky dievčatá chcú starších chalanov lebo majú rýchlejšiu pubertu ako ich rovesníci
Napr. ja som mal zatiaľ dá sa povedať že iba staršie dievčatá...
@40 FAIL
Poserte sa všetci z tých vekových rozdielov, keď je vek iba posrané číslo. Fakt.
v pohode ak si rozumejú
To, že ti to príde divné, ale ešte neznamená, že chalan by mal byť od baby starší aspoň o dva roky
Takže ty vlastne tvrdíš, že dospievanie a intelektuálny rozvoj vlastne vôbec nie je individuálny a preto ak má baba niekoho, kto od nej nie je aspoň o tri roky starší, tak je retardovaná?
No ak plánujú mať deti, tak to zas až taká výhoda nie je ...
Nie, ja tvrdím, že chalani sú o cca 3 roky pozadu. (Samozrejme, tým neurážam.. len to je proste fakt, že chalani idú do puberty neskor) Aj keď samozrejme, je tu vždy ALE, alebo niekto kto je iný.
Ja len hovorím, že ak chce mať dievča chalana a nechce sa pozastavovať nad tým že je decko , mal by byť aspoň o 3 roky starší.
Nemusí to tak samozrejme každý brať. To je len moj názor a postoj. Ale samozrejme že vekom sa to dáva do súladu.. Že už v takej 25 by mali obaja rozmýšlať narovnako.
Nevidíš tak snáď "by mali" a "to je moj názor a postoj"?!
Vycucala som si ho z malíčka. Už vieš?
Čo bolo povedané predtým? No samozrejme, predtým potom aj teraz. Myslím si to.. zatiaľ som sa stretla len s takými. Aj keď často krát niekomu ani to že je o 5 rokov starší, nepridá moc na chápaní.
Plus, stačí sa pozrieť na chalanov v mojej triede a je to jasný dokaz toho, že sme rozdielni. Ale samozrejme, aj ženy vedia byť dosť dlho pozadu.
Akoto, že spomínaš pubertu, čo je biologická etapa, ktorá sa končí dospelosťou, niekde pri veku, ktorý zákon ako hranicu dospelosti a potom spomenieš číslo 25?
Ale čo je dôležitejšie ... Napriek biologickému faktu, že dievčatá vchádzajú do puberty skôr, je tento vývin a nielen vývin, ale vo aj ľudské intelektuálne vlastnosti strašne individuálne ...
Povedzme, že vo veku 30 rokov je zo 100 náhodných párov muž/žena by sa k sebe na základe nejakých intelektuálnych vlastností hodilo k sebe 20, z 100, pri veku 15 by tých párov bolo 5 ... Takto hociaci sa ľudia by sa podľa teba sebou nemali vôbec zaoberať, lebo ... ?
Si si vybrala tú prívetivejšiu alternatívu, čo?
"Proste je to divné, ak má žena 40, chlap má 32 a ona pritom vyzerá na 55 a on na svojich 32"
To bolo k tomu
A pubertou si snáď prejde každý rovnako? Puberta ako dospievanie je u dievčat zhruba 12-13 a u chlapcov 13-15. Ale samozrejme, nič nie je pravidlom.
Ten vek 25 bol o tom, že už stúpajúcim vekom, by sa to malo zladiť.
Samozrejme, všetko je individuálne ako si napísal ešte predtým, zato sa nehádam.
Navyše, tu nejde o intelektuálne záležitosti, ale skor o to o čo sa jednotlivo zaujímajú. A nikde som nenapísala že to je pravidlo, alebo žeby sa mal tým každý riadiť.
@james144 tak to je môj názor. Ak si myslíš niečo iné, fajn, ja ti to neberiem. Tak mi, prosím, neber ten môj.
OK, v poriadku
Len to tak predtým vyznelo, keď si vravela, že by to tak malo byť, akoby to tak malo byť pre všetkých
No puberta nekončí niekde v blízkosti 25. roku, to som chcel povedať ...
Aha, teda 25 bol len príklad veku, kedy to tak je a nie snaha odhadnúť, odkedy to tak zvykne byť? Potom OK Asi som to zle pochopil
Trochu sa mi zdá, že príliš nechávaš do tohto prehovoriť tvojich spolužiakov, ktorí ti pripadajú infantilní ...
Ale tak asi poznáš chalanov v tvojom veku, ktorí ti takí neprídu ...
Dobre, len to predtým znelo zvláštne, keď si to povedala tak všeobecne, že baby by mali hľadať takých a takých a zvlášť s tým dodatkom, že ak nie sú retardované ...
hej, napísala som to trochu zle.
Nech si niekto vyberie aj o 10 rokov mladšieho/staršieho. Mne to môže byť šumafuk. Ak si rozumejú a im to vyhovuje.
Ale už sa opakujem, takže som proste napísala, čo si myslím a hotovo.
Áno, moji spolužiaci.. absolútne znechutenie na chalanov v ich veku, ale nejsom nejaká zaškatulkovaná len na starších, určite sa nájde aj niekto kto si može povedať tak ja som iný. Ale to už je jedno.
Napísala som to z časti zle, nemala som to tak zovšeobecniť. Mala som tam skor napísať niečo na zmysel, že to je moj pohlad na vec.
A ak sa mám priznať, absolútne sama nechápem čo som tým chcela povedať.
Podľa toho, čo hovoríš predpokladám, že si ešte na strednej, hej?
Len aby bolo jasné, že to nie je natoľko o veku - tak starí sú aj ľudia, ktorí už pracujú a tí sa podobne správať nezvyknú ... Ide aj o to, čo ste konkrétne za triedu ... Jasné, že na jednom mieste ako trieda, kde sa tí ľudia tak navzájom ovplyvňujú sa môže nejaký "fenomén infantility" dosť rozvinúť ... Ale to nie je žiadny znak opisujúci väčšinu chalanov v takom veku ...
Aj ja som mal na strednej všelijaké názory na ľudí na základe bezprostredného v okolia v triede, ale tie sa ukázali ako nesprávne, nebolo dobré na nich lipnúť ...
A ak sa ti zdá, že všetko, čo som napísal je samozrejmé a netreba to zmieňovať, tak som nič nepovedal
Som na strednej, ale nemám 20 ale 17.
Nie, ja pozorujem ľudí a som zhnusená z niektorých a napríklad, živé príklady chalanov vo veku 16-17 a ich správanie sa k babám (spolužiačkam, kamarátkam). Tie ich nezmyselné hádky alebo rozchody.
Ako som povedala, nie som na tom zasadnutá, len keď si naozaj všimnem ľudí, tak sa to zhoduje. Niekedy sa cítim až moc staromódne popri takých ako sú ONI, lebo sa nerozchádzam cez skype a nedávam sa s niekým do vzťahu na FB, ak ho práve v tej chvíly aktívny vobec mám.
Samozrejmé? Hm, skor.. všetko čo tu bolo povedané má niečo do seba a je v tom kúsok pravdy.