S našim súdnictvom by umierali nevinní.. a lepšie trest smrti, ako ešte platiť toho väzna v tom väzení, a ešte keď z neho nebodaj vyjde, tak zas niekoho zabije..
aby som doplnil prečo som proti..kto dáva štátu právo vziať človeku život?, ja viem tomu vrahovi (ak je právoplatne odsúdený) tiež nikto nedal právo niekoho zabiť, a spravil, lenže on si trest za vraždu odsedí..
chápete..štát si trest za "legálnu" vraždu nemôže "odsedieť"..nedávno som pozeral niekde správy, že v USA v niektorom štáte, dnes v 21. storočí popravili chlapíka zastrelením, vraj je to humánnejšie ako kreslo, alebo injekcia..a ešte nejaký "odborník" tam zajebal, že smrť zastrelením je čestnejšia ako iné spôsoby popravy..
to je tak ako ked armada ameriky zabija ludi kvoli tomu aby ovladli stat alebo pre nejaku picovinu a vojak co zajebe 50 ludi dostane vyznamenanie ale ked niekto zabije jedneho cloveka us si myslia ze im to dava pravo vziat mu zivot...
myslim ze je to ekonomicke , urcite je to vyhodnejsie ako drzat nepolepsitelneho zlocinca v base az kym neumrie... co je lacnejsie par voltov a organizacia popravy alebo zivot vo vazeni.ak je niekto nepolepsietelny nie je o com.
inac vsetci ti samozvani Ekonomovia by si mohli pozriet kolko taka poprava stoji...lebo tam sa neplati len za jednu gulku alebo elektrinu do kresla -.-
radšej nech si zločinec odsedí doživotie (ale to fakt by musel urobiť niečo extrémne) než aby bol "oslobodení" smrťou ..to mi pripadá ako oveľa horší trest...
Nejaký krutejší trest má zmysel len čo sa týka prevencie, že má lepší odstrašujúci účinok ...
Je aj niečo iné, prečo by bolo treba pozerať na to, čo konkrétneho človeka viac potrestá? ... Keď bude od neho pokoj, nie je v podstate jedno, do akej miery bol skutočne potrestaný?
@11 - dal si dôkaz, preco ani štát, ani nikto iný nemá právo zabiť. ak popravca vykona svoj úkon, je tiez vrah. mal by byť tiez potrestany. zastrelenim alebo inym sposobom? to budu asi vsetci zavrazdeni... vidime, ze tuto nieco nesedi.
ja si myslim ze sucasna forma trestou smrti je uplne hlupa... ja y som odsudenych rezal na suciastky... mozno by aspon po svojej smrti bol pre niekoho uzitocny
čo si o nich myslím? človek, ktorého nespravodlivo odsúdia je odsúdený na trest smrti a psychopat, ktorý vraždí pre potešenie je do konca života zavretý v ústave a žije si tam ako kráľ, no nakoniec ho aj tak pustia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
chápete..štát si trest za "legálnu" vraždu nemôže "odsedieť"..nedávno som pozeral niekde správy, že v USA v niektorom štáte, dnes v 21. storočí popravili chlapíka zastrelením, vraj je to humánnejšie ako kreslo, alebo injekcia..a ešte nejaký "odborník" tam zajebal, že smrť zastrelením je čestnejšia ako iné spôsoby popravy..
doživotie na Sahare bez vody? no niektorí by si to naozaj zaslúžili..
pokiaľ majú v civilizovanom svete miesto sadistickí vrahovia a tyrani, dovtedy bude aj trest smrti na mieste.
ale toto je veľmi komplikovaná téma na diskusiu...
nie však na slovenskú kde vládne náfia
A kto dal človeku právo piecť chleba? ...
Aký má takáto otázka zmysel? ...
Inak nie je fakt jedno, či niekto zomrie na kresle, injekciou, zastrelením, alebo vystrelením z dela proti múru? ... Podľa mňa je ...
Nejaký krutejší trest má zmysel len čo sa týka prevencie, že má lepší odstrašujúci účinok ...
Je aj niečo iné, prečo by bolo treba pozerať na to, čo konkrétneho človeka viac potrestá? ... Keď bude od neho pokoj, nie je v podstate jedno, do akej miery bol skutočne potrestaný?