hmmm nie v pekle ale vo večnom zatratení som počul... teda nikde... niesu ani v pekle ani v nebi... to ale neplatí ak sa niekto obetuje pre niekoho ineho
a raz na discovery davali nejaky dokument o tom... život je to najvzácnejšie čo máme tak ak to niekto vyhodí von oknom asi nemá miesto v raji... neviem...
no samozrejme a zlý ujo v čiernom a s vidlami v rukách ich bude napichávať nad ražňom, to ste nevedeli?? Loooooooooool Tie cirkevné rozprávky sú občas tak neúnosne infantilné
väčšinou tu majú ľudia plnú hubu kecov o tom, aká je samovražda slabošská a sebecká a nemajú problém takého človeka odsúdiť bez mihnutia oka. uvedomujete si však, že drvivá väčšina samovrahov trpí depresiou? a teraz nemyslím len takou "smutnou náladou," ale skutočnou chorobou. samovražedné myšlienky, pokusy a aj konečné samovraždy sú špecifické znaky tejto choroby. a je na 90% isté, že človek, ktorý trpí depresiou a nelieči sa, na konci spácha samovraždu. prečo? depresia ovplyvňuje psychiku a myslenie človeka, "presviedča" ho, že život nemá zmysel apod., časté sú pocity viny či frustrácie. tiež som to zažil (a stále som to celkom neporazil) a nikomu by som skutočne neprial zažiť tie pocity. a tvrdenie, že všetci samovrahovia idú vez výnimky do pekla? to je ako trestať niekoho za to, že dostal rakovinu a zomrel na ňu (depresia je síce liečiteľná, ale "len" v 80% prípadov).
mnohokrát sa mi stalo, že som na fóre zahliadol niečo v zmysle "som smutný, deprimovaný, uvažujem nad samovraždou. čo mám robiť?" a reakcie obyčajne boli "ty slaboch, ty sebec." apod. a ak je človek, čo takto žiadal o pomoc na tom skutočne zle, ani by som sa nečudoval keby po prečítaní takýchto "povzbudivých" odkazov tú samovraždu naozaj spáchal. pretože práve takéto reakcie sú pre ňu živnou pôdou. keď sa niekto cíti zle, hľadá pomoc u iných a tí ho väčšinou odbijú, aby nebol slaboch. skvelá terapia, len čo je pravda. ale aj pri nej sa spozná empatik a človek, ktorý o niečom ako je depresia v živote ani nepočul, nieto ešte aby ju zažil.
nechcem aby to vyznelo, že obhajujem samovraždy. to rozhodne nie. som zástancom toho, že každý človek má právo urobiť so svojim životom čo uzná za vhodné. rozhodne by som sa však neodvážil samovraha odsudzovať, a hneď ho označovať za slabocha. to by bol pre mňa vrchol povrchnosti. pardón, že som sa tak rozpísal.
Nedá sa to a nikto to jednoznačne nemože potvrdiť ani vyvrátiť...jedno aj druhé je myslím z hľadiska veriaceho človeka možné. V takých otázkach si myslím VŽDY záleží na okolnostiach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
áá,s týmito rečičkami ja vôbec nesúhlasím kks..
a raz na discovery davali nejaky dokument o tom... život je to najvzácnejšie čo máme tak ak to niekto vyhodí von oknom asi nemá miesto v raji... neviem...
V peklo a ani nebo neverim ale pochybujem, ze smrtou sa vsetko konci...
IMHO peklo und nebo neexistujú a neriešim.
mnohokrát sa mi stalo, že som na fóre zahliadol niečo v zmysle "som smutný, deprimovaný, uvažujem nad samovraždou. čo mám robiť?" a reakcie obyčajne boli "ty slaboch, ty sebec." apod. a ak je človek, čo takto žiadal o pomoc na tom skutočne zle, ani by som sa nečudoval keby po prečítaní takýchto "povzbudivých" odkazov tú samovraždu naozaj spáchal. pretože práve takéto reakcie sú pre ňu živnou pôdou. keď sa niekto cíti zle, hľadá pomoc u iných a tí ho väčšinou odbijú, aby nebol slaboch. skvelá terapia, len čo je pravda. ale aj pri nej sa spozná empatik a človek, ktorý o niečom ako je depresia v živote ani nepočul, nieto ešte aby ju zažil.
nechcem aby to vyznelo, že obhajujem samovraždy. to rozhodne nie. som zástancom toho, že každý človek má právo urobiť so svojim životom čo uzná za vhodné. rozhodne by som sa však neodvážil samovraha odsudzovať, a hneď ho označovať za slabocha. to by bol pre mňa vrchol povrchnosti. pardón, že som sa tak rozpísal.
ja autora diskusie táto anketa napadla?