myslím že je to dobré kedže pomoc najma v krajinách tretieho sveta je dosť potrebná.
Aj ked tu by sa dalo polemizovať o pomoci samotnej.
Potravinová pomoc napríklad je dobrá po nejakej katastrofe a podobne ale nemala by byť chápaná ako dlhodobé riešenie. Tiež može aj uškodiť ˇ(načo bude farmar niečo pestovať ked to zadarmo dostane)
Najvhodnejšie sú podla mna kombinácie potrainovej pomoci a edukácií obyvatelstva lebo to je to najdoležitejšie
neviem co si o tom mam mysliet neviem ako to vo vnutri funguje... vela krat je len ten najjednoduchsi biznis kryty takymto vznesenym a zamerom a pokial nemam viditelny hmatatelny dokaz ze tie peniaze naozaj koncia kde treba nemyslim si o tom nic... ale prispel som sumov 300 sk nakolko si myslim ze kazdy dielik a kazdy kto sa len minimalne zapoji ma svoj podiel na stasti ineho cloveka za predpokladu ze je vsetko correct
niektori ludia si myslia ze tie peniaze neidu do tych nadacii napr ako je to aj s tymi hluchymi zobrakmi co minule prisla jedna k mojej mame a mala na krku napisane JA SOM HLUCHONEMA POMOZTE!
a potom asi o tyzden bola v novinach ta zobracka ze vraj ju nachytali ako hovori a ze vobec nebola taka chudobna ako sa zdala
no na druhej strane ma nasa triedna presvedcila ked hovorila ako ona ked bola mladsia zbierala aj s kamoskami pre nadacie a ze este priamo ona to odovzdavala
Pri pomyslení na túto tému na napadla jedna myšlienka - naozaj sa peniaze venované týmto nadáciám dostávajú na pomoc nevinným, chudobným deťom?? Alebo ich zhrabne nejaký zazobaný šéf?? Určite sa stáva aj to prvé aj to druhé. Neviem ako vy - ale ja by som určiten emal to srdce zobrať peniaze ktoré boli vyzbierané za účelom pomoci chudboných detí keby som podvedome vedel že je to ich jediná šanca na prežitie!!
- minimalne 50% z darovanych penazi ide LEN na chod tej organizacie + co sa uleje bokom, realne sa dostane tym ludom 20% z darov....
Ale co je dolezitejsie: tym ze tym ludom vsetko davame, im bereme motivaciu aby sami zacali pestovat a zaobstaravat si potravu. Tym ze niekomu drbneme mech muky + kopu dalsich veci ho akurat zivime, ale neucime ho samostatnosti. Ale to je na dlhu debatu...
podla toho aka organizacia , ked ide o jedlo do jednej krajiny a dalej sa neuvadza mysim ze na 90 percent to ide mimo ed sa tor ozobera a specifikuje tak to mozno je na dobru vec , no ale aj tak najmenej 10 percent vsetkych penazi pripadne podla mna vlade tej chudobnej krajiny a pani z politiky a a zlvadnej moci si ich budu uziat .... alebo z kadial maju tie peniaze ? inac si to vsvetlit neviem a podla mna je to otazne ci aj prispiet a ci nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Mno ja si myslím že je to celkem dobrá wec lebo niektorý ludia ktorý ajú aj dosť peňazý aj dobré srdce tak tam možu niečo darowať.
No ja si myslím že je to celkom dobrá vec, lebo niektorý ľudia ktorý majú dosť penazí aj dobré srdce, taj tam môžu niečo darovať.
ad 6: ked už, tak niektorí ľudia
to je dolezitejsie
9. jasne, mnozne I, jednotne Y
Aj ked tu by sa dalo polemizovať o pomoci samotnej.
Potravinová pomoc napríklad je dobrá po nejakej katastrofe a podobne ale nemala by byť chápaná ako dlhodobé riešenie. Tiež može aj uškodiť ˇ(načo bude farmar niečo pestovať ked to zadarmo dostane)
Najvhodnejšie sú podla mna kombinácie potrainovej pomoci a edukácií obyvatelstva lebo to je to najdoležitejšie
Zrozumitelne je takto:
No, ja si myslím, že je to celkom dobrá vec, lebo niektorí ľudia, ktorí majú aj dosť peňazí aj dobré srdce tak tam môžu niečo darovať
Mno ja si myslím že je to celkem dobrá wec lebo niektorý ludia ktorý ajú aj dosť peňazý aj dobré srdce tak tam možu niečo darowať.
No ja si myslím že je to celkom dobrá vec, lebo niektorý ľudia ktorý majú dosť penazí aj dobré srdce, taj tam môžu niečo darovať.
ale to su len detaily...
myslim ze kazdy normalny clovek si mysli ze to je...dobre...tu vlastne ani nieje co riesit iba kto ako pise...
Mimochodom, keby ste niektori radsej reagovali ako riesili somariny. Ved nie vsetci ovladaju gramatiku. Sice to "w" stve aj mna.
a potom asi o tyzden bola v novinach ta zobracka ze vraj ju nachytali ako hovori a ze vobec nebola taka chudobna ako sa zdala
no na druhej strane ma nasa triedna presvedcila ked hovorila ako ona ked bola mladsia zbierala aj s kamoskami pre nadacie a ze este priamo ona to odovzdavala
treba pomáhať a hlavne tým, čo to potrebujú...
keby som mohla tak som len tam niekde kde potrebujú kadého...napr. v Afrike a celý čas by som bola s tými ľuďmi a deťmi..
- minimalne 50% z darovanych penazi ide LEN na chod tej organizacie + co sa uleje bokom, realne sa dostane tym ludom 20% z darov....
Ale co je dolezitejsie: tym ze tym ludom vsetko davame, im bereme motivaciu aby sami zacali pestovat a zaobstaravat si potravu. Tym ze niekomu drbneme mech muky + kopu dalsich veci ho akurat zivime, ale neucime ho samostatnosti. Ale to je na dlhu debatu...