jasne ze je mozne, aj ten najvacsi odpad spoocnosti sa moze stat moralnym aj obycajna kurva z ulice sa moze stat slusnym clovekom, len musi mat pri sebe cloveka ktory dokaze a ma silu zmenit toho druheho ....ked sa chce da sa vsetko
kazdy narod ma ine moralne hodnoty ale do istej miery sa to da naucit...ale len do istej miery... mozete cigana naucit zit normalne ale stale bude mat zakorenene v hlave ,ze musi kradnut...
pokiaľ by sme ho dali dajme tomu do nejakého detského domova (od narodenia) a bol by pri ľuďoch necigánskeho pôvodu, nebol by taký, mal by inú mentalitu.
z psychologickeho hľadiska je klinicky debil učitelný ...ak nieje niečo nižšie tak ano prečo by to nešlo ....zvoliš nejaky moralny štandart a ten mu vsugeruješ do hlavy
@puco90 polociganov... vies co vyskusaj si to .adobtuj si maleho cigana vychovavaj ho a ked bude mat 18 povedz mu nech sa o seba postara sam...o par tyzdnov ta vykradne...maju to v genoch a v mentalite a da sa to len potlacit nie vymazat.
@puco90 genetika a cns su zatial stale malo preskumane veci.Preco si myslis ,ze to nemozu mat v genoch??? kto vie ako sa tieto vlastnosti a charakter dedia??? kto vie ako mu funguje v mozgu limbicky system??? este raz to zdvoraznim resocializovat a prisposobit sa da ale nie uplne lebo podvedome veci sa nauci ale tie pudove mu niektore ostanu.
@aguri500 pudy máme všetci rovnaké.A toto s pudmi nemá nič spoločné.
Mozog v princípe funguje taktiež rovnako, rozdiely vo fungovaní by boli vtedy, pokiaľ by sa jednalo o iný ľudský druh (tie už vymreli). Takže jedná sa iba o nejaké vlastnosti a vlastnosti má každý človek iné. Rozdiely sú aj medzi mnou a tebou.
Takže ja to skôr tipujem na mentalitu, teda na výchovu.
@puco pudy mame vsetci v podstate skoro rovnake ale ich prejav je u kazdeho odlisny...funguje to na principe urciteho presadzovania sa .kora mozgu je ta volou ovladana zlozka a zvysok limbickeho systemu amygdala , septum hipokampus etc... to su vsetko podvedome veci ,pudy ktore neovladame a prave v nich je zakoreneny charakter cloveka teda aj jeho tieto vlastnosti.zalezi na danom jedincovi co unho vyhrava a nikdy to nie je jednoznacne.Mozog funguje u kazdeho rovnako ale nie co sa tyka charakteru osobnosti. toto som si vytiahol na skuske z anatomie a uznaj ,ze sa tomu rozumiem viac ako ty
@semhamforas no neviem či existuje nejaký gén zodpovedný za kradnutie
Skôr by som povedal, že gény ti predurčujú napríklad tvoj výzor a tvoju povahy, teda napríklad agresivitu, tvoju celkovú osobnosť či si napríklad introver, extrovert, potom určujú čo máš rád a čo nie atď...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
pokiaľ by sme ho dali dajme tomu do nejakého detského domova (od narodenia) a bol by pri ľuďoch necigánskeho pôvodu, nebol by taký, mal by inú mentalitu.
@ubosko premiestnia tvoju penazenku k sebe na dobu neurcitu
Ja napríklad poznám nejakých polocigáńov a sú v pohode.
Ale, hneď keby to je v génoch, tak Cigáni, ktorí žijú dlhší čas medzi bielymi (prispôsobiví) to už v génoch nemôžu mať.
Mozog v princípe funguje taktiež rovnako, rozdiely vo fungovaní by boli vtedy, pokiaľ by sa jednalo o iný ľudský druh (tie už vymreli). Takže jedná sa iba o nejaké vlastnosti a vlastnosti má každý človek iné. Rozdiely sú aj medzi mnou a tebou.
Takže ja to skôr tipujem na mentalitu, teda na výchovu.
Charakter má každý človek iný, takže rozdiely nie sú len medzi Cigánmi a nami, ale aj medzi mnou a tebou.
Ale ich výchova im vtláča do hlavy, že kradnúť je v pohode, robiť deti kde sa dajú je v pohode, parazitovať je v pohode..no a tu je jadro problému.
Ale samozrejme to, že je to vo výchove myslím na zdravých Cigánov, nie na zdegenerovaných, ktorých je v osadách dosť.
Z DNA ti zistia čokoľvek, aj povahu, ale samozrejme len veľmi okrajovo, teda napríklad že máš rád adrenalínové športy, že si nervák atď...
Skôr by som povedal, že gény ti predurčujú napríklad tvoj výzor a tvoju povahy, teda napríklad agresivitu, tvoju celkovú osobnosť či si napríklad introver, extrovert, potom určujú čo máš rád a čo nie atď...
poznas to stareho psa neprenaucis
..kvak..
mal som skusku z bioly co bola vlastne genetika plus na anatomii sa berie cely mozog...