Ahojte. Onedlho sa chystám na internát a rada by som vedela, čo si tak beriete vy, čo už na internát chodíte. Aj by ma zaujímalo, čo si naopak nebrať a na čo si dávať pozor. Ďakujem Hehe
Najlepšie to zistíš tak že si vezmeš veci ktoré používaš každodenne aj doma a keď ti niečo bude chýbať tak to zistíš a zoženieš si aj to.
Tuto sa naozaj nedá nejako všeobecne poradiť, závisí to od každého človeka a jeho potrieb
Okrem oblecenia: malu lampicku, mydelnicku, osusky, maly kobercek, predlzovacku, tanier,pribor, pohare,rychlovarnu kanvicu, misku, hrniec, taky zavesny system do kupelne na laky a balzamy hrebene a kktiny, mavala som aj taky kobercek pred sprchu, fen, zehlicku, postelne pradlo, viac ma teraz nenapada
Ja sa vzdy stahujem takmer s celou izbou a polovicou nasej kuchyne. A vzdy ked idem na konci roka domov, zda sa mi, ze mam o 70% viac veci ako na zaciatku.
Ty vole, aj mna to caka. Ale ja si budem muaiet zobrat asi vsetko, lebo ako odidem, tak doma mi zlozia postwl do pivnice a uz moje bratislavske ja prestane existovať
Ja by som ti ale poradila nebrat veci bwz rozmyslu hned na prvykrat, zober si handry, zakladne potreby bla bla a potom postupom casu zistis, co potrebujes. Ze ti je v noci zima, tak deku, ze potrebujes koberec, vankus, otvarac na konzervy.. blabla.
@ssnehulienka nie, aby nemal namiesto jednej cesty domov 3...ako sa to stávalo mojej spolubývajúcej každý rok
a neviem odkiaľ kam, čiže neviem akú vzdialenosť ide, ale keď si dajme tomu z východu a ideš študovať na západ, tak na to aby si to na konci roka zobrala, precestuješ mrte peňazí
čiže hej, má to logiku
@otvoreneokno ja sa budem stravovať na internáte 5x denne takže veci tipu otvárač na konzervy a príbory... o to sa nebojím... a kam ideš na intrák ty ??
Hej, mienim sa tam prestahovat minimalne na pat rokov, takze tak. Ja nebudem chodit velmo ani domov, nemam dovod. A intrak bude len terazz zo zaciatku, kym si nenajdem nejaku robotu a potom chcem ist s frajerom na privat, lebo su tam lacne podnajmy a chcem sa konecne osamostatniť dufam, ze si tam najdem nejaky normalny job a vianocovat uz budem s drahym.
Ja mam aj nocny stolcek a kavovar a su to tie najsuper veci ake som si doniesla (ale tak to zalezi od izby a ja som clovek co ma rad pohodlie a dobru kavu)
A inak sa mi strasne osvedcil hriankovac, kym som este jedla viac peciva tak to bolo strasne super, lebo aj 1,2dnove pecivo chutilo ako cerstve ked sa v tom ohrialo.
@ssnehulienka jasné, ja to chápem, ja som skôr to myslela tak proste aby si nebrala veci ako sú dekorácie a ja neviem aké pičovinky...proste veci čo zaberajú miesot, jasné že si vezmeš všetko čo potrebuješ k životu, len proste....čím menej tým lepšie...lebo polovicu vecí ani nevyužiješ
@Ajvi18 toto rieši teraz moja 14 ročná sestra, a neviem jej ani za boha vysvetliť, nech si neberie ten prvý týždeň 3 kufre ale nedá si to vyhovoriť, aj oná je už ženská no. Podľa mňa prvý týždeň tie najnutnejšie veci a ďalší týždeň donesieš ďalšie ale ak ťa berú vaši autom, tak si zober teraz čo všetko potrebuješ ( ale nie 10 plyšákov, ani 10 dekorácii a tak ) ja sa teraz budem o týždeň sťahovať len o poschodie nižšie a už teraz pičujem, že mám strašne veľa vecíííííííííííííííí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
poradím ti...zober si čo najmenej vecí
lebo keď to odtiaľ na konci roka budeš brať, budeš si nadávať
Tuto sa naozaj nedá nejako všeobecne poradiť, závisí to od každého človeka a jeho potrieb
a súhlasím s @3
a neviem odkiaľ kam, čiže neviem akú vzdialenosť ide, ale keď si dajme tomu z východu a ideš študovať na západ, tak na to aby si to na konci roka zobrala, precestuješ mrte peňazí
čiže hej, má to logiku
a notebook urcite, min. kvoli skole
A inak sa mi strasne osvedcil hriankovac, kym som este jedla viac peciva tak to bolo strasne super, lebo aj 1,2dnove pecivo chutilo ako cerstve ked sa v tom ohrialo.