@1@2 NJN, škoda, že tak málo ľudí je zvedavých a veľká škoda, že väčšina ľudí sa uspokojí "s detskými vysvetleniami", nepremýšľajú nad ničím čo nás a všetko čo poznáme presahuje a "žijú len raz, práve tu a práve teraz" ako také dvojnohé zvieratá a jediné čo ich zaujíma je ako vykorisťovať hmotnú prírodu a užívať si zmysli :/ Nie nadarmo sa hovorí, že ľudstvo je vírus tejto planéty. Takýto smer ľudstva je ale neudržateľný a je len otázka času kedy padneme na hubu.
@darksider96@4 Asi by som mal prehodnotiť svoj prístup k tvojej osobe. Predsalen si trápny kokot s presvedšením, že čítanie fiktívnych príbehov ho oprávňuje urážať spôsob života iných ľudí.
@teal@5 Viem, že pravda občas bolí. To, že to vnímaš ako urážanie spôsobu tvojho života je tvoj problém. Ja som zodpovedný za to, čo tu napíšem. Nie za to, ako to pochopia ostatní.
@darksider96@7 Jop, pravda že všetci žijeme v 20 ročnom sci-fi filme a iba pseudonáboženský zealot ako ty vie ako to s nami všetkými vlastne je, je ozaj dosť bolestivá. Bolí ma z toho brucho, keď sa tým bullshitom musím stále smiať. Keby si sa radšej menej zamýšľal nad tajnými odkazmi hinduistických mimozemšťanov z Planéty X v Harrym Potterovi a viac nad príčetnosťou vlastných názorov, možno by si aj sám prišiel na to ako kokotne vyznie, keď práve ty niekoho a niečo označíš v spojitosti s výrazom "detinský".
@torpedo08@3 Dosť blízko k vyriešeniu tejto existencionalistickej dilemy bol Laco, ked povedal ,,ja mám aj na hríby chodiť, aj rezať, aj zavárať, aj piču." Možno to je zmysel našej existencie na svete
@riddler92@9 je dost mozne ze usilovnost a pracovitost je zmysel nasho bytia ale bohuzial nie kazdy to pochopi spravne a potom sa zo zmyslu zivota stava nezmysel "od rána do večera robíš ale osem platov by si prejebala!"
@teal@8 Vieš, akokoľvek to ty vnímaš, ja si myslím, že veriť tomu čomu veríš ty mi príde ako väčšia blbosť kamarát... Ale to je na dlhú debatu... Máš dosť skreslenú predstavu o tom čomu verím. Nechápeš tomu a hlavne, že sa vyjadruješ. Navyše nie som hinduista a ani neuznávam hinduizmus. Hinduizmus je len pozostatok toho čoho uznávam. Proste akási popletená vetva. Ja som tu vlastne ani nikdy nechcel ostatným vysvetliť to o čom to je... Chcel som len prejaviť záujem u vás o takéto niečo... Zobudiť vás... U mňa to takto fungovalo lebo ja som bol odmalička veľmi zvedavý, čítal encyklopédie, zaujímal sa o rôzne záhady všehodruhu až som sa postupne dostal k tomuto čomu verím. Len u vás to nezafungovalo... Nie všetci sú ako ja... Navyše dosť ťažko sa to podáva ostatným... Ja to dosť primitívne vysvetľujem. U mňa to vyznie tak ako keby som niekomu vysvetľoval mierne jednotky ako "mrte, pokokot, kopec, trochen, plná riť"...
A nad čím chcete premýšľať? Na nič nové neprídete, obrovské množstvo vedcov (aj filozofov) venovalo podobným otázkam veľa času. A pravda je taká že nevieme prečo ani kto ani kedy (kedy viac-menej vieme) ani nič. A pravdepodobne to ani vedieť nebudeme. Lebo načo dopiči by vedci venovali roky takému výskumu ktorý s veľkou pravdepodobnosťou nikam nevedie. Je tak zjavne zbytočné zapodievať sa tým. Vsetko čo Vám v tej súvislosti napadne už niekomu napadlo dávno pred vami. Len treba čítať a študovať kvalitnú odbornú literatúru, čerpať z overených zdrojov a nakŕmiť sa fabulami a rozprávkami pochybných ezoterikov a “expertov”. Sorry to tell you, ale premýšľať o vesmíre a o jeho vzniku a čo tomu vzniku predchádzalo z vás nerobí jedinečnú superintelektuálnu snehovú vločku. @Darksider96 @Dedee
Myslím, že sú to dosť podstatné otázky. Ak sa človek nezamýšľa nad podstatou bytia, nad tým prečo vlastne existuje, ťažko nájde ten pravý zmysel života.
A pokial ide o vesmír, je to pre mňa niečo ohromné, svedčí o mimoriadnej inteligencii, a keďže verím v Boha, tiež sa pripájam k tomu, že On je tvorcom všetkého.
@rebarboe@13 Vieš vôbec čo znamená slovo ezoterika? Prečo ma spájaš z ezoterikmi? NJN, z hlavných "výdobytkov“ dnešnej doby je upustenie od hľadania pravdy ako takej, pretože pravda nielenže neexistuje, ale keby aj existovala, bola by pre človeka nepoznateľná. Postmoderní ľudia ako si ty stratili záujem o pravdu, pretože pre nich nepredstavuje žiadnu hodnotu. Pravda ako taká je pre postmoderného človeka neuchopiteľná a preto nezaujímavá. Zaujíma ho skôr zážitok, osobná skúsenosť.
Ideálna pôda pre šírenie takýchto názorov aké máš je dnešná premedializovaná kultúra. S nástupom multimédií ľudia prestali byť fascinovaní literatúrou, tradičným umením a ontologickým vzdelaním. Na dnešnú generáciu každý deň útočí smršť obrazu a zvuku cez televizné obrazovky, PC, mobily, internet atď. Najhoršie na tom je, že mladí neberú tento frontálny útok berú ešte ako prínos. Postmoderní ľudia povýšili kreativitu a jedinečnosť nad logiku a správnosť a mediálny život, ktorý žijú, ich pripravil aj o poslednú kvapku predstavivosti – médiá všetko vymyslia za nich. Keďže však médiá hlásajú postmoderné "hodnoty“ ako nihilizmus, relativizmus, ateizmus, tak takýto konzumenti sa stávajú ich učeníkmi napriek tomu, že seba predstavujú ako tých, ktorí sú "sami sebou“. Takýto ľudia ako si ty len podlahli duchu tejto doby, rovnako ako boli ľudia ovplyvnení spoločenskou mienkou v renesancii, realizme či baroku. Tvoje tzv. slobodné myslenie sa stalo len osobitou kópiou spoločenskej paradigmy a mravov. Slobodné myslenie znamená najmä zodpovednosť a snažiť sa chápať objektívny svet v ontologických súvislostiach jeho podstaty. Prijať takmer všetko bez výlučnosti a objektívneho nazerania je rovnaká choroba ako odmietať všetko bez pochopenia a skutočného nazerania. Metodická logika a skutočný pragmatizmus sa vyznačuje filozofickým realizmom, ktorý má jasno v otázkach svojho bytia a jeho zmyslu. V ucelenej forme najlepšiu filozofiu v otázkach bytia a jeho zmyslu prezentuje učenie Sanatana Dharma, ktoré uznávam a vy si za to robíte zo mňa srandu a nazývate ma ezoterikom a neviem čo ešte a pritom ani neviete o čom to je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Odporúčam prečítať si tento môj blog: » www.birdz.sk/darksider96/blo...
,,Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh."
@Darksider96
@Dedee
Myslím, že sú to dosť podstatné otázky. Ak sa človek nezamýšľa nad podstatou bytia, nad tým prečo vlastne existuje, ťažko nájde ten pravý zmysel života.
A pokial ide o vesmír, je to pre mňa niečo ohromné, svedčí o mimoriadnej inteligencii, a keďže verím v Boha, tiež sa pripájam k tomu, že On je tvorcom všetkého.
Ideálna pôda pre šírenie takýchto názorov aké máš je dnešná premedializovaná kultúra. S nástupom multimédií ľudia prestali byť fascinovaní literatúrou, tradičným umením a ontologickým vzdelaním. Na dnešnú generáciu každý deň útočí smršť obrazu a zvuku cez televizné obrazovky, PC, mobily, internet atď. Najhoršie na tom je, že mladí neberú tento frontálny útok berú ešte ako prínos. Postmoderní ľudia povýšili kreativitu a jedinečnosť nad logiku a správnosť a mediálny život, ktorý žijú, ich pripravil aj o poslednú kvapku predstavivosti – médiá všetko vymyslia za nich. Keďže však médiá hlásajú postmoderné "hodnoty“ ako nihilizmus, relativizmus, ateizmus, tak takýto konzumenti sa stávajú ich učeníkmi napriek tomu, že seba predstavujú ako tých, ktorí sú "sami sebou“. Takýto ľudia ako si ty len podlahli duchu tejto doby, rovnako ako boli ľudia ovplyvnení spoločenskou mienkou v renesancii, realizme či baroku. Tvoje tzv. slobodné myslenie sa stalo len osobitou kópiou spoločenskej paradigmy a mravov. Slobodné myslenie znamená najmä zodpovednosť a snažiť sa chápať objektívny svet v ontologických súvislostiach jeho podstaty. Prijať takmer všetko bez výlučnosti a objektívneho nazerania je rovnaká choroba ako odmietať všetko bez pochopenia a skutočného nazerania. Metodická logika a skutočný pragmatizmus sa vyznačuje filozofickým realizmom, ktorý má jasno v otázkach svojho bytia a jeho zmyslu. V ucelenej forme najlepšiu filozofiu v otázkach bytia a jeho zmyslu prezentuje učenie Sanatana Dharma, ktoré uznávam a vy si za to robíte zo mňa srandu a nazývate ma ezoterikom a neviem čo ešte a pritom ani neviete o čom to je
to len keby ste sa pytali odkial su tie vety skopirovane
@18 Prečítaj si blog v linku.
"Nejde ti z toho rozjebať hlavu?" - nie