sa mi vysmeješ, ale najviac zo všetkých absolventov mojej školy a odboru (matfyz - fyzika) zarábajú ľudia čo sa hrajkajú s reológiou v cukrovinkárstve a kozmetike
dnes je to ťažké. štát nič negarantuje a podmienky sú nesplniteľné. niekde sa vyžaduje aj prax 5 rokov, ale kde ju získať tak... v dnešnom svete sú známostí rozhodujúce a dva roky budem makať na tom a potom uvidím, čo a ako..
brat je Mgr. psycholog. rok bez roboty blby napad
dnes po celej Europe frci studium inzinierstva a je jedno akeho... hlavne v Skandinavii, kde mas prave krasne platy, z ktorych sa dobre odklada su uplne z toho v haji... ty si inzinieeer? no ty si za vodoooou... vravia.
ale tak celkom jedno to nie je, lebo ked mas tu debilny inziniersky program, tak sa neuplatnis ani v zahranici (moj pripad)
a na Slovensku tazko povedat, ja mam pocit, ze uz je to jedno, aku mas vysku, pokial to nie je medina...
@petoooooooooooo preco? lebo by som si vytrhala vsetky vlasy a po prvom mesiaci bola na antidepresivach, nechcem riskovat ale na druhej strane ty ako psycholog by si mal nového pacienta...
ja ešte neviem čo budem fakt neviem, ja sa moc nevyznám do takých tých školských zamestnaní ako právnik, informatik, lekár a tak. Nie že by som bol blbý, ale zrovna také tie klasické práce po škole ma fakt nebavia
Som kukal, že manažér pohrebiska celkom slušne zarába (70k eur ročne )
Tak psychológovia majú na Slovensku neskutočne biedne uplatnenie, ak sa nejakým zázrakom niekde zamestnajú. Mám sesternice psychologičky, jedna teraz skončila školu a hovorila, že ani ona a ani jedna jej spolužiačka sa nedokážu zamestnať, tak niektoré robia čašníčky a tak. A druhá sa nejakým zázrakom zamestnala, robí za minimálnu mzdu.
takto ti poviem... a nas na skolskej vyveske sa pravidelne objavuju pracovne ponuky..
viac ako polovica je pre informatikov.
obcas sa najdu pre pravnikov a tych co vedia jazyky(ale nie klasika anglina nemcina franina... nejake ine)
obcas zhanaju niekoho kto povedie pohybovy kruzok
niekedy su ponuky na prax ci staz(casto to znie ako neplatena) pre tych co moze pracovat s mentalne ci fyzicky postihnutymi.
a zvysok ponuk su na casnicky a do call centra
myslim ze z toho je dost jasne kto sa uplatni.
jedina vynimka kto sa tam z pochopitelnych dovodov nevyskytuje ale uplatni sa su medici si myslim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
dnes po celej Europe frci studium inzinierstva a je jedno akeho... hlavne v Skandinavii, kde mas prave krasne platy, z ktorych sa dobre odklada su uplne z toho v haji... ty si inzinieeer? no ty si za vodoooou... vravia.
ale tak celkom jedno to nie je, lebo ked mas tu debilny inziniersky program, tak sa neuplatnis ani v zahranici (moj pripad)
a na Slovensku tazko povedat, ja mam pocit, ze uz je to jedno, aku mas vysku, pokial to nie je medina...
Som kukal, že manažér pohrebiska celkom slušne zarába (70k eur ročne )
viac ako polovica je pre informatikov.
obcas sa najdu pre pravnikov a tych co vedia jazyky(ale nie klasika anglina nemcina franina... nejake ine)
obcas zhanaju niekoho kto povedie pohybovy kruzok
niekedy su ponuky na prax ci staz(casto to znie ako neplatena) pre tych co moze pracovat s mentalne ci fyzicky postihnutymi.
a zvysok ponuk su na casnicky a do call centra
myslim ze z toho je dost jasne kto sa uplatni.
jedina vynimka kto sa tam z pochopitelnych dovodov nevyskytuje ale uplatni sa su medici si myslim